Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه خبر خبرگزاری برنا، «عبدالرضا رحمانی‌فضلی»، وزیر کشور، امروز دوشنبه دوم مهرماه در دیدار «رامیل اسوب اف»، وزیر کشور جمهوری آذربایجان، که در محل وزارت کشور برگزار شد در سخنانی با بیان اینکه سیاست جمهوری اسلامی ایران، دولت و مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری گسترش و بسط همکاری‌های متقابل با کشورهای همسایه است اظهار داشت: معتقدیم با توجه به ظرفیت، امکانات و منابعی که در منطقه وجود دارد می‌توانیم به صلح، توسعه و بهبود وضع مردم کمک کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با تاکید بر اینکه تلاشمان بهبود و تقویت روابط فیمابین با آذربایجان همراه با ایجاد امنیت و صلح است، افزود: معتقدیم مسائل و موضوعات منطقه باید توسط خود کشورهای منطقه حل شود و دخالت کشورهای دیگر در منطقه را مناسب نمی دانیم، زیرا آنها هیچ وقت به نفع ما در منطقه حضور پیدا نکرده اند و هر جا وارد شدن حاصلی جز جنگ و فقر و بیچارگی برای مردم نداشتند، همانطور که میبینید در افغانستان و عراق و سوریه و یمن هرجا وارد شدن وضعیت همین است.

رئیس شورای امنیت کشور تصریح کرد: ملت های مسلمان منطقه خودشان از آگاهی و فهم کامل برخوردار هستند که مسائل خودشان را حل کند حتی اگر اختلافی هم وجود دارد باید خود این کشورها آن را حل کنند لذا هیچ کس از آن طرف دنیا به دنبال مصلحت ما نیست.

رحمانی فضلی با بیان اینکه در بین کشورهای همسایه، آذربایجان از جمله کشورها هایی است که در صدر توجه مسئولان ما قرار دارد گفت: نوع ارتباط و تفاهم نامه هایی که وجود دارد و همچنین رفت و آمدهای هیئت ها نشان می دهد که روند روابط فی مابین تهران و باکو رو به گسترش است هرچند برخی کشورهای خارج از منطقه نمی‌خواهند روابط ما خوب باشد ولی به لطف خداوند این مسیر را ادامه خواهیم داد.

وی با اشاره به موافقتنامه تهران- باکو در سال‌های گذشته افزود: پیشنهاد می‌کنیم کارگروهی متشکل از معاونین وزارت کشور ایران و آذربایجان تشکیل و نسبت به بازنگری این موافقتنامه اقدام کنند تا اقدامات پیش بینی شده در آن هرچه سریعتر به مرحله اجرا در بیاید.

 وزیر کشور از همتای آذربایجان خود خواست تا کمیسیون مشترک مرزی دو کشور فعال شده و نسبت به ارتقاء روابط و تقویت امنیت مرزها کارها را پیش ببرند.

رحمانی فضلی تقویت بازارچه‌های مرزی را یکی از نکات قابل توجه در همکاری های فی مابین بین ایران و آذربایجان دانست و اظهارداشت: در این زمینه استانداران مرزی و همچنین سایر استان‌ها می‌توانند در حوزه سرمایه گذاری و تجارت و تقویت توریسم از طریق بازارچه های مرزی اقدامات قابل توجهی انجام دهد که در این رابطه از کشور آذربایجان درخواست داریم تا استانداران خود را نسبت به تقویت همکاری ها در حوزه تجارت، سرمایه گذاری و توریسم تشویق کند و این مسئله نیز در ایران توسط استانداران انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با مواد مخدر در موقعیتی قرار گرفته که بیشترین آسیب را از این منظر می‌بیند تاکید کرد: سال گذشته با توجه به اقدامات خوبی که توسط نیروهای انتظامی و امنیتی ایران انجام گرفته بیش از ۸۰۰ تن انواع مواد مخدر را کشف کردیم که اگر این کار انجام نمی‌شد این مواد مخدر به کشور های منطقه و بعد هم به اروپا منتقل می شد، همچنین در این رابطه سازمان های بین المللی و کشورهای اروپایی علی‌رغم تعریف و تمجید هایی که از عملکرد ما در مبارزه با مواد مخدر دارند اما هیچ کمکی نمی کنند.

وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سخنان اخیر رئیس جمهور آمریکا اظهارداشت: ترامپ در سخنرانی هفته قبل خود گفت که ما داریم تلاش می‌کنیم در ایران ناامنی و تنش ایجاد کنیم متاسفانه برخی کشورهای منطقه مانند رژیم صهیونیستی و یکی دو کشور حامیان آنها همین ادعاها را علیه ایران دارند البته ۴۰ سال است که این حرف‌ها را می‌زنند و هرچه دستشان بر می‌آمده از جنگ تا تحریم علیه جمهوری اسلامی ایران انجام داده اند ولی ما به لطف خداوند و کمک مردم و رهبری مقام معظم رهبری همه این توطئه‌ها را پشت سر گذاشته ایم.

رحمانی فضلی با اشاره به حادثه تروریستی اهواز و ضمن تشکر از ابرازهمدردی الهام علی اف رئیس جمهور و وزیر کشور آذربایجان گفت: از وقوع این حادثه بسیار نارحت هستیم، البته این ترور ها موجب وحدت و انسجام بیشتر مردم می شود اما حتماً مسببان این حادثه را به سزای عملشان می‌رسانیم.

وی در پایان یادآور شد:  سیاست جمهوری اسلامی ایران در منطقه، همکاری های منسجم مبتنی بر عدالت، صلح و توسعه است و آمادگی کامل داریم با همه کشورهای منطقه به جز رژیم صهیونیستی این روابط را گسترش دهیم.

وزیر کشور آذربایجان:  جهان اسلام و مسلمانان بیشترین رنج را از تروریسم برده اند

«رامیل اسوب اف»، وزیر کشور جمهوری آذربایجان، در این دیدار در سخنانی با بیان اینکه روابط دو کشور در زمامت جنابعالی بیش از گذشته شتاب گرفته است، اظهار کرد: ترورهای سازمان یافته، قاچاق مواد مخدر و انسان از جمله جرائم سنگینی است که در جهان گسترش یافته که در این میان ایران اقدامات خوبی در مقابله با  این جرائم داشته است.

وی ضمن تسلیت حادثه تروریستی اهواز افزود: جهان اسلام و مسلمانان بیشترین رنج را از تروریسم برده اند و دو کشور باید با افزایش همکاری های خود به خصوص در تبادل اطلاعات با این جزائم به طور جدی مبارزه کنند.

وزیر کشور آذربایجان درخصوص تحریم های ظالمانه علیه ایران تاکید کرد: آذربایجان هیچوقت به تحریم های ظالمانه علیه ایران نپیوسته است.

 رامیل اسوب اف از موافقت خود با پیشنهاد ایران برای تشکیل کارگروه مشترک برای بازنگری در موافقتنامه مشترک تهران- باکو خبر داد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: تجارت جمهوری اسلامی ایران رژیم صهیونیستی کشورهای منطقه وزیر کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۵۹۹۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است

به زعم کارشناسان فروش نفت و گاز در شرایط تحریم اقتضاهای خاص خودش را دارد. البته به طور کلی بازاریابی برای فروش نفت و گاز کشور تخصص خاصی می طلبد، اما این امر در شرایط تحریم اهمیت بیشتری پیدا می کند.

واقعیت این است که طی سال های اخیر صادرات نفت و گاز کشور با محدودیت هایی روبرو شد. دولت سیزدهم و وزارت نفت تلاش خود را در راستای به اجرا گذاشتن یک دیپلماسی انرژی فعال در منطقه به منظور فروش گاز به همسایگان در دستور کار قرار دادند.

یکی از مهم ترین تلاش های دولت که اخیراً به اجرا گذاشته شده است، تلاش در راستای احیای خط لوله گاز ایران-پاکستان-هند است. اخیراً اخباری مبنی بر از سرگیری ساخت خط لوله در بخش پاکستانی منتشر شد. این خبر بسیار خوش حال کننده است، زیرا موفقیت کشورمان را در این حوزه نشان می دهد. در صورتی که این خط لوله با موفقیت تکمیل شود و بتوانیم اسلام آباد را متقاعد کنیم که از ایران گاز مورد نیاز خود را تأمین کند، اتفاقات خوبی به لحاظ صادرات گاز برای کشورمان رخ می دهد.

 محمدصادق مهرجو، کارشناس ارشد انرژی در ارتباط با دیپلماسی انرژی به اجرا گذاشته شده در دولت سیزدهم تصریح کرد: از ابتدای شروع به کار این دولت اقدامات خوبی در زمینه روابط ما با کشورهای همسایه در حوزه انرژی اعم از نفت، گاز و فرآورده شروع شد.

وی ادامه داد: در سال 1400 بدهی های کشور به ترکمنستان انجام شد. این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار بود. طی سال های قبل از آن به بهانه عدم پرداخت بدهی ها، جریان گاز ترکمنستان به کشور ما قطع شد.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: شمال شرق کشور در قسمت انتهایی خطوط لوله گاز در کشور قرار دارند و با افت فشار در این بخش روبرو هستیم. در زمستان 1401 به خاطر برداشت زیاد از خطوط لوله در مسیر گازرسانی و افت فشار در بخش های پایانی، دچار قطع گاز در مناطق شمال شرق کشور شدیم.

مهرجو گفت: در این شرایط، به دلیل سرمای زیاد، جریان گاز ترکمنستان به کشور ما نیز قطع بود و با مشکلات عدیده ای همچون تعطیلی پایتخت و مسائل دیگر روبرو شدیم.

وی ادامه داد: بعد از اتفاقاتی که در سال 1401 رخ داد، دولت به دنبال انعقاد یک قرارداد پایدار انتقال گاز به کشورمان از ترکمنستان برآمد. همچنین قرارداد سوآپ با آذربایجان امضا کردیم. بعد از شیطنت های سیاسی که آذربایجان انجام داد، تحرکات خوبی انجام دادیم. از یک طرف پیام قدرت کشور را به آذربایجان مخابره کردیم و از طرف دیگر توسعه روابط تجاری از طریق مبادلات انرژی را پیگیری کردیم.

این کارشناس انرژی خاطرنشان کرد: آذربایجان صادرکننده گاز است اما به دلیل قراردادهایی که در زمینه ال ان جی با دیگر کشورها دارد، واردکننده گاز نیز محسوب می شود. وزارت نفت با دیپلماسی فعال انرژی که به اجرا گذاشت، توانست به سوآپ گاز از ترکمنستان به آذربایجان بپردازد. به نحوی که روزانه به واردات 7 میلیون متر مکعب گاز از ترکمنستان پرداختیم و 1 میلیون متر مکعب از آن را به آذربایجان صادر کردیم.

مهرجو خاطرنشان کرد: قرارداد قدیمی ای در زمینه سوآپ گاز و برق با ارمنستان داشتیم. به جمهوری نخجوان هم گاز صادر می کنیم که رقمش بالا نیست و زیر 1 میلیون متر مکعب است. عمده ترین شرکای کشور در زمینه صادرات گاز ترکیه و عراق محسوب می شوند که تعهد صادراتی روزانه بین 70 تا 80 میلیون متر مکعبی گاز با آن ها داریم.

وی ادامه داد: خط لوله صلح مبنی بر صادرات گاز از ایران به پاکستان که تا هندوستان نیز کشیده می شود، در دستور کار قرار گرفت. تحت تأثیر فشارهای سیاسی آمریکا و رقبای ما در منطقه این خط لوله به نتیجه نرسید. اما در جریان قرار گرفته ایم که قرار است با پیگیری های صورت گرفته از طرف کشورمان، پاکستان بخش مربوط به خودش را از این خط لوله تکمیل کند. به این ترتیب، با پیگیری مستمر دیپلماسی فعال منطقه ای در حوزه انرژی توانستیم که به تمدید قرارداد گازی عراق برسیم، سوآپ گاز از ترکمنستان را از سر بگیریم و خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا، در حال ساخته شدن است و با این اقدامات بستری برای تبدیل شدن کشورمان به هاب گازی منطقه فراهم خواهد شد.  

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • خودکفایی، اشتغال و معیشت با استفاده از پساب‌های کشاورزی
  • ایران به‌دنبال همکاری و کمک به سوریه در تولید دارو است
  • چند کشور غربی به دنبال کاهش فروش تسلیحات نظامی به اسراییل هستند
  • با دیپلماسی فعال منطقه‌ای ایران خط لوله صلح با وجود کارشکنی آمریکا در حال ساخته شدن است
  • ایران به دنبال رابطه برد-برد با آفریقا است/ نگاه برابر داریم
  • پیام سردار تنگسیری به کشورهای منطقه از خلیج فارس
  • امنیت خلیج فارس با مشارکت کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • وزیر امور خارجه: امنیت خلیج فارس فقط با مشارکت کشورهای ساحلی تأمین می‌شود
  • امیرعبداللهیان: امنیت خلیج فارس با مشارکت تمامی کشورهای ساحلی تامین می‌شود
  • سپاه بزرگترین نیروی ضد تروریسم جهان است/ آمریکا به دنبال آتش بس در غزه نیست