Web Analytics Made Easy - Statcounter


به‌گزارش خبرگزاری مهر، استان گلستان تا سه سال آینده مقصد خدمت‌رسانی گروه جهادی قرارگاه جهادی رویش های انقلاب اسلامی وابسته به بسیج دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی تهران خواهد بود.
این تیم که با حمایت نهاد های مختلف، از جمله قرارگاه جهادی خدمت رسانی ستاد اجرایی فرمان امام (ره) راه اندازی شده، تابستان امسال، پس از چندین مرحله شناسایی، ۱۱ روستای دهستان سلطانعلی از توابع شهرستان گنبد کاووس استان گلستان را به عنوان منطقه ی هدف خود برای ۳ سال آینده انتخاب و فعالیت خود را در آن محل آغاز کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


اردوی ۱۰ روزه قرارگاه دهه اول شهریور ماه در گنبد در حوزه های درمانی و فرهنگی و با مشارکت ۱۶۰ نفر از دانشجویان نخبه ی دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.
دستاوردها و پیامد های این حرکت جهادی به شرح ذیل است.
بهداشت و درمان
در حوزه بهداشت و درمان، تیم های دوّار متشکل از کارشناسان بهداشت عمومی و محیط، داروساز و پرستار از منازل روستاها بازدید و آموزش های لازم را در خصوص رعایت مسائل بهداشتی، پیشگیری از بیماری ها و نحوه صحیح مصرف داروهای موجود در منزل را به آنان ارائه کردند.  
همچنین تیم سیار متشکل از ۲ نفر پزشک متخصص اطفال و غدد، ۳ نفر پزشک عمومی، داروساز، پرستار، فیزیوتراپ و گفتار درمان به ارائه خدمت پرداختند.
بنابراین گزارش، از ۷۴۰ مراجع تریاژ شده، ۲۷۳ نفر ویزیت مامایی، ۱۳۵ نفر ویزیت فیزیوتراپی، ۱۰۵ کودک ویزیت گفتار درمانی و ۴ سالمند و ۲۸ نفر افراد دارای اختلال، خدمات لازم را دریافت کردند. همچنین ۵۹۳ نفر توسط پزشک عمومی و متخصص ویزیت شدند.
طی خدمات ارائه شده، دارو نیز به بیماران ارائه شد که ارزش ریالی داروها بالغ بر ۱۵۰ میلیون ریال بوده است.

در زمینه معاینه دهان و دندان نیز پس از استقرار ۸ دستگاه یونیت دندانپزشکی در محل هدف، ۶ دندانپزشک عمومی و ۱ دانشجوی تخصص به همراه دستیاران به ارائه ی خدمت پرداختند.
طی ویزیت از ۵۰۰نفر، ۱۹۰مورد دندان کشیدن، ۹۰ ترمیمی و ۳۰ جرم گیری گزارش شده است.

ارزش ریالی مواد مصرفی دندانپزشکی نیز حدود ۲۰۰ میلیون ریال بوده است.

فرهنگ
در حوزه ی فرهنگی ۸ روستا به عنوان مبدا و ۳ روستا به عنوان قمر میزبان تیم های تربیتی قرارگاه بودند.
در این روستاها اقدامات گروهی خاص و دسته جمعی و عام انجام شد که از جمله می توان به برگزاری جشن تکلیف ۸۴ دختر ۸ روستا و جشن عید غدیر به همراه پخش شربت و شیرینی بین اهالی اشاره کرد.
همچنین ۸ روستا تخت پوشش فعالیت‌های فرهنگی خارجی قرار گرفتند(برخی روستاها مانند توحید ۱و ۲_ ابوذر ۱و۳_فیضیه ۱و۲، فعالیت کارگروه پژوهش و رسانه در ۶ روستا برای ثبت فعالیت‌های فرهنگی خارجی و همچنین جمع اوری اطلاعات دقیق‌تر شناسایی برای سال‌های آینده ادغام شدند.)

احداث کتابخانه سیار در گروه نوجوان و ارائه کتب قرآنی، دفاع مقدس، داستان‌های کهن ایران و کتابچه‌های شهدا از دیگر اقدامات گروه جهادی طی دوره اردو بوده است.
اهدا لوازم التحریر شامل دفتر نقاشی، مداد رنگی و مشکی، پاک کن، تراش، کاربرگ نقاشی و همچنین ۱۶۰ روسری به دختران خردسال ۸ روستا از اقدامات قابل ذکر گروه است.

آموزش
آموزش مهارت‌های کاربردی برای گروه کودک، نوجوان و جوان با رویکرد ایجاد حس مسیولیت‌پذیری، آموزش تهیه هنر با نمد و پرورش گل و گیاه در راستای اشتغالزایی بانوان از جمله اقدامات گروه در حوزه آموزش بوده است.

بهسازی
در حوزه بهسازی، مدارس هدف قرار گرفتند که در مجموع، ۵ مدرسه از ۸ مدرسه منطقه هدف، از نظر ظاهر ساختمان نوسازی شدند.  

خدمت در حاشیه
بنابر این گزارش، ارائه خدمت یک روزه به مردم سید آباد و اسلام آباد از مناطق حاشیه‌ای شهر گنبد کاووس به درخواست سپاه شهرستان گنبد حین برگزاری اردو از اقدامات دیگر گروه بوده است.

کد خبر 4411445

منبع: مهر

کلیدواژه: بسیج دانشجویی گروههای جهادی گلستان شورای شهر تهران شهرداری تهران نیروی انتظامی ترافیک وزارت آموزش و پرورش پلیس راهور ماه محرم سرهنگ نادر رحمانی بازگشایی مدارس سازمان محیط زیست سازمان تامین اجتماعی شهر تهران محسن هاشمی محمد علی افشانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۶۰۸۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عشق معلمی دَربیابان

ایسنا/خراسان رضوی در فاصله حدود ۱۰۰ کیلومتر از شهر مشهد، درست در دل کوه‌های هزار مسجد با جاده‌ای خاکی و گردنه‌های صعب‌العبور و در جایی که هنوز اینترنت و فناوری‌های روز پا به آنجا نگذاشته‌اند، به عنوان معلم خدمت می‌کند. او عشق به شغل مقدس معلمی را مهمترین دلیل خدمت پنج ساله در روستای دَربیابان می‌داند و معتقد است: «اگر در وجود انسان عشق نباشد قادر به انجام هیچ کاری نیست؛ آنچه مرا در این سال‌ها سال به عنوان معلم در روستای دَربیابان با همه سختی‌های آن نگاه داشته، عشقی است که به این کار دارم».

«موسی نوری شوراب» پنج سال است که در «دبستان شهید علی‌محمد رنجبر» روستای «دَربیابان»معلمی می‌کند. او اهل روستا نیست و به صورت بیتوته‌ای در تنها مدرسه روستای دَربیابان مشغول خدمت است. در این چند سال به خوبی روستا، روستاییان و مشکلات آن‌ها را شناخته و خود را بخشی از آن‌ها می‌داند:«روستای دَربیابان علاوه بر مشکلات دسترسی و مسیر صعب‌العبور خود، از اینترنت محروم است؛ گاهی از یک تلفن ساده هم محروم می‌شویم. آب آشامیدنی به صورت مداوم برقرار نیست و گاهی قطع می‌شود. همچنین روستای دَربیابان از نظر امکانات بهداشتی در وضعیت مناسبی نبوده و خانه بهداشت ندارد. امیدواریم مسئولان در خصوص رفع مشکلات این روستا اقدام کنند. روستاییان و عشایر نقش بسزایی در اقتصاد کشور دارند. صدای ما را به مسئولین برسانید ما نیز مانند همه مردم حق داریم تا از امکانات بهره‌مند شویم».

این معلم هر هفته صبح شنبه با پرایدی قدیمی که برای چنین مسیر صعب‌العبوری مناسب نیست، خود را به مدرسه می‌رساند و عصر چهارشنبه به مشهد باز می‌گردد. باتوجه به اینکه روستا از اینترنت محروم است نامه‌ها و کارهای اداری مدرسه را در روزهای پنجشنبه به صورت دستی به اداره آموزش و پرورش می‌برد.

نوری شوراب در سی و یکمین سال خدمت خود به عنوان معلم، مهمترین انگیزه برای خدمت پنج‌ساله در این روستا را عشق به کار خود می‌داند و بیان می‌کند:«اگر عشق در وجود انسان نباشد نمی‌تواند هیچ کاری را انجام دهد. من نسبت به شغل آموزگاری عشق و علاقه زیادی دارم و امیدوارم دانش‌آموزان خوبی را تحویل جامعه بدهم».

در ورودی روستای دَربیابان، با گذر از باغ‌ها و آرامستان روستا و در بلندی کوه‌های هزار مسجد، حرکت پرچم ایران بر بام ساختمان کوچک دبستان به چشم می‌خورد. در کنار ساختمان مدرسه خودروی قدیمی آقای نوری پارک شده است. برای ورود به مدرسه باید کفش‌هایمان را دربیاوریم. در کنار کفش‌های آقای معلم، کفش‌های دانش‌آموزان با گل و لای، پاشنه‌های تاخورده و گاها پارگی و وصله‌هایی به چشم می‌خورد که به صورت کاملا منظم پشت در ورودی جفت شده است. صدای معلم، شعر خواندن دانش‌آموزان کلاس اولی و صدای توضیحات کلاس سومی‌ها در مورد ریاضی و ضرب و تقسیم در میان صدای باد، بوی گوسفندان و صدای زنگوله سگ‌های گله به گوش می‌رسد. مدرسه دارای یک کلاس، یک اتاق استراحت و اقامت معلم و یک آشپزخانه است و در آن طرف ساختمان مدرسه، سرویس بهداشتی دانش‌آموزان قرار دارد که معلم مدرسه در مورد آن می‌گوید:« به دلیل عدم دسترسی به آب امکان استفاده دانش‌آموزان از سرویس وجود ندارد».

نوری ادامه می‌دهد: «باتوجه اینکه من در سال آخر خدمت بودم، به دلیل کمبود نیرو از من خواستند تا امسال استمرار به خدمت داشته باشم و ۱۴۰۲- ۱۴۰۳ به صورت استمرار خدمت به ادامه کار مشغول شدم. ساعت کاری مدرسه از ۷:۳۰ صبح تا ۱۶:۰۰ عصر و به صورت دو شیفت است که سه کلاس در نوبت صبح، سه کلاس بعدازظهر و به صورت چرخشی تشکیل می‌شود. چون فضای کلاس‌ این مدرسه کم است، مجبور به این تقسیم‌بندی شده‌ایم».

حیاط مدرسه دامنه طبیعت است و هیچ حفاظی برای دانش‌آموزان در برابر خطرات وجود ندارد؛ آقای معلم می‌گوید:«باتوجه به اینکه مدرسه حصار و دیواری ندارد رفت و آمد دام‌ها، حضور سگ‌های گله و حیوانات دیگر، باعث ترس و ایجاد اختلال در فرایند کلاس درس می‌شود. ما از ابتدا پیگیری کردیم و به آموزش و پرورش نامه نوشتیم، اما آموزش و پرورش نیز به ما گفت بودجه نداریم و برای رفع این مشکل از اهالی روستا کمک بگیرید. این چندسال خشکسالی بوده و دامداران این روستا توان پرداخت هزینه برای دیوارکشی دبستان را ندارند».

او که به تنهایی و درست در اتاق روبه‌روی کلاس درس زندگی می‌کند، خود را در این خصوص مستثنی نمی‌داند و ادامه می‌دهد« من نیز به دلیل عدم وجود دیوار در اطراف مدرسه امنیت ندارم. صداها و رفت و آمد حیوانات موجب ترس من نیز شده و گاهی باعث بی‌خوابی من هم می‌شود». همچنین در مورد تغذیه و تامین مواد غذایی خود در طول هفته، اضافه می‌کند:« تامین مواد اولیه غذایی و آشپزی و درست کردن غذا و تمامی این مسائل در مدرسه با من و با هزینه خودم انجام می‌شود. جمعه هر هفته از مشهد نان و مواد غذایی تامین و تا چهارشنبه از همین مواد استفاده می‌کنم».

آقای نوری در تشریح مشکلات آموزشی و نبود امکانات، می‌گوید:«کلید رفع همه مشکلات مدرسه بودجه‌ای است که آموزش و پرورش ندارد. ما از اینترنت محرومیم، تلفن هم در حد یک تماس می‌توانیم داشته باشیم. ما امکانات آموزشی مثل تخته هوشمند، دیتا و... نداریم. به دلیل عدم وجود اینترنت از رایانه هم نمی‌توانیم استفاده کنیم تا بتوانیم نامه‌ها را به اداره آموزش و پرورش برسانیم که این کار توسط خودم و در روزهای پنجشنبه انجام می‌شود. از مسئولین می‌خواهم به فکر ما باشد».

وجود امکانات ضعیف آموزشی در این روستا اما باعث نشده که معلم دست از تلاش برای تدریس هرچه بهتر به دانش‌آموزان خود بردارد. او با استفاده از حداقل امکانات در تلاش است که با کیفیت‌ترین تدریس خود را انجام دهد؛ گواه این مطلب، کاردستی‌ها و برگه‌هایی است که در دیوارهای کلاس درس آویزان شده و در آن‌ها مطالب درسی و نقاشی با رنگ آمیزی‌هایی که با حوصله زیادی انجام شده، به چشم می‌خورد.

 وی وضعیت دانش‌آموزان را به صورت مطلوبی می‌بیند و تصریح می‌کند:«دانش‌آموزان استعداد فوق العاده‌ای دارند؛ در تلاشم تا تعاملی مهربانانه و پدرانه با دانش‌آموزان داشته باشم. باتوجه به اینکه دانش‌آموزان کلاس در مقاطع مختلف هستند باید ساعت زمانی کلاس درس را تقسیم کنیم تا به بهترین نحو از زمان کلاس بهره‌مند شویم».

در کنار توپ‌های سبد ورزشی مدرسه طناب و بدمینتون نیز به چشم می‌خورد اما باتوجه به اینکه در مدرسه محلی برای ورزش کردن وجود ندارد این آموزگار می‌گوید:«برای ورزش دانش‌آموزان هیچ امکاناتی نداریم. ما حتی یک میدان خط‌کشی شده نداریم. یک زمین تقریبا مسطح خاکی در پایین‌تر از مدرسه وجود دارد که دانش‌آموزان در ساعت ورزش در آنجا ورزش می‌کنند».

او امکانات درمانی روستا و مدرسه را ضعیف می‌داند و ادامه می‌دهد:«اگر کسی مریض شود باید به مشهد برود. از امکانات درمانی با توجه به وضعیت روستا، فقط یک جعبه کمک‌های اولیه کوچک که همه مدارس دارند در اختیار ما قرار گرفته است».

موسی نوری شوراب علاوه بر شغل مقدس آموزگاری، خود را به عنوان عضوی از روستای دَربیابان می‌داند و در جریان رفع بسیاری از مشکلات روستا تلاش‌های بسیاری برای ایجاد خانه بهداشت، آسفالت کردن جاده روستا، ایجاد خدمات عمومی و... کرده است. همچنین در حوزه فرهنگی نیز با دعوت از روستاییان برای استفاده از کتابخانه مدرسه در تلاش برای ارتقاء فرهنگ مطالعه بوده است. او همچنین با توجه به اینکه روستا روحانی ندارد بسیاری از مسائل شرعی روستاییان را از طریق رساله پاسخ می‌دهد و به عنوان پیش‌نماز در مسجد روستا نیز حضور دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تأمین آب ۱۲۰ روستای کهگیلویه و بویراحمد
  • بسیج سازندگی اردبیل ۵۰۸ میلیارد تومان پروژه اجرا کرد
  • عشق معلمی دَربیابان
  • خدمت‌رسانی ناوگان اتوبوس‌رانی قم به ۱۰۰ هزار نفر در روز
  • انتظار ۱۰ ساله مردم ۳۰ روستا برای تکمیل پل سوخته سرا پایان رسید
  • قدردانی از ۱۰۶ نفر از اعضای شورا‌های شهرستان فریدن
  • مقام نخست طرح عهد خدمت از آن گروه‌های جهادی خوزستان
  • شوراها در خدمت‌رسانی به مردم روستاها در تراز انقلاب عمل کنند
  • برگزاری دوره‌های حقوقی و قضایی برای اعضای شورا‌ها در گلستان
  • سیاسی‌بازی در شوراها مانع خدمت‌رسانی می‌شود