Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن با بیان اینکه افزایش سقف وام مسکن تا ۳۰۰ میلیون تومان صحت ندارد، گفت: مسکن اجتماعی ابعاد بسیار وسیعی دارد که دولت نتوانست منابع مورد نیاز برای اجرای آن را تامین کند.


به گزارش شریان نیوز،علی چگنی در نشست خبری با تشریح جزئیات هجدمین همایش‌ سیاست‌های توسعه مسکن در ایران که هفتم و هشتم مهرماه در تهران برگزار می‌شود، اظهار داشت: یکی از مهمترین محورهای برگزاری این همایش بررسی تسهیل دسترسی به مسکن مناسب است و بازآفرینی شهری پایدار ، توسعه سکونتگاه‌های شهری، سیاست‌های توسعه و تامین مسکن روستایی از جمله محورهای این همایش هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن با اشاره به آخرین وضعیت راه‌اندازی سامانه اسکان و مستغلات اظهار داشت: برای ایجاد این سامانه تاکنون هفتاد جلسه با دستگاه‌های مختلف دولتی برگزار کرده‌ایم و معتقدیم که این اطلاعات فرادولتی است و نیاز به همکاری بسیاری از دستگاه‌ها دارد.

چگنی گفت: تمام اطلاعات برای راه‌اندازی این سامانه در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار ندارد و نیاز به اطلاعات وسیع‌تری داریم و این یک کار خیلی بزرگی است.

وی با بیان اینکه هنوز این سامانه قابل بهره‌برداری نیست، گفت: این کار در سازمان ملی زمین و مسکن در حال انجام است هر چند که معتقدیم شهرداری اطلاعات بیشتری نسبت به وزارت راه و شهرسازی برای انجام این پروژه دارد اما کار را رها نکرده‌ایم.

وی افزود: این پیشنهاد از سوی وزارت راه و شهرسازی شده است که این پروژه به شهرداری‌ها واگذار شود اما وزارت راه و شهرسازی طبق برنامه‌ای که به وی محول شده در حال جمع‌آوری اطلاعات برای راه اندازی این سامانه است.

وی با تاکید بر اینکه راه‌اندازی این سامانه برای بررسی وضعیت فقر مسکن و میزان رفاه اجتماعی در کشور است، گفت: شناسایی خانه‌های خالی و دریافت دقیق مالیات از واحدهای خالی تنها یکی از برنامه‌های این سامانه است که البته معتقدم دریافت مالیات تاثیر قابل توجهی در بازار مسکن نخواهد داشت.

افزایش قیمت 60 درصدی مسکن در تهران

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی با اشاره به وضعیت بازار مسکن اظهار داشت: بازار مسکن تاثیر پذیر از اقتصاد خرد و کلان کشور است و در شرایطی که قیمت مسکن در ثبات نسبی قرار داشت و حتی قیمت‌ها 30 درصد نسبت به سال‌های گذشته کاهش پیدا کرده بود تحت تاثیر اقتصاد کلان کشور دچار افزایش قیمت شد.

وی ادامه داد: افزایش قیمت مسکن تحت تاثیر روابط بین الملل و شرایط سایر بازارها و شرایط اقتصاد کشور اتفاق افتاد.

چگنی ادامه داد: در چند ماه اخیر قیمت مسکن در تهران تا 60 درصد افزایش یافت و در کل کشور حدود 40 و در کل کشور بدون احتساب تهران افزایش 30 درصدی بازار مسکن رخ داد.

چگنی تاکید کرد: در حال حاضر قیمت تولید مسکن هم نسبت به یک سال گذشته افزایش پیدا کرده است که این افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن و صنعت ساختمان بر اساس شرایط اقتصادی حال حاضر طبیعی است اما در روند طبیعی نباید شاهد این افزایش قیمت‌ها باشیم.

بازار مسکن دیگر کشش افزایش قیمت ندارد

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن با اشاره به وضعیت بازار مسکن در شش ماه دوم امسال گفت: بازار مسکن دیگر کشش افزایش قیمت ندارد مگر اینکه اتفاق عجیب‌تری در اقتصاد رخ دهد.

وی ادامه داد: افزایش قیمت مسکن در نیمه اول امسال هم تحت تاثیر تغییرات برون‌بخشی بوده و مسکن تقریبا تا حد بالای خود افزایش قیمت را تجربه کرد.

چگنی افزود: البته در حال حاضر ارزش افزوده بخش مسکن مثبت است و صدور پروانه‌های ساختمانی هم افزایش پیدا کرده است اگر بخش مسکن مانند سایر بخش‌های اقتصادی دچار افزایش قیمت نمی‌شود به طور قطع شاهد کاهش ورود سرمایه‌گذاری در این بخش بودیم اما در حال حاضر با افزایش قیمت‌ها شاهد تمایل سرمایه‌گذاران برای ورود به بازار مسکن هستیم.

کمتین و بیشترین معاملات مسکن در یک ماه

چگنی با بیان اینکه این افزایش قیمت مسکن باعث رکود دوباره بازار نشده است گفت: بالاترین رکود انجام معاملات در یک ماه 22 هزار فقره معامله و کمترین آن 4 هزار معامله در یک ماه بوده است اما در حال حاضر میزان معاملات خرید و فروش مسکن بین 14 تا 15 هزار معامله است بنابراین بازار مسکن دچار وضعیت رکود نیست.

وی گفت: همانطور که گفتم ارزش افزوده مسکن مثبت است و گرایش به سمت تولید افزایش پیدا کرده است.

دولت نتوانست منابع مسکن اجتماعی را تامین کند

مدیر دفتر برنامه‌ریزی و اقتصاد مسکن با اشاره به سرنوشت طرح مسکن اجتماعی اظهار داشت: مهمترین موضوع برای اجرای مسکن اجتماعی تامین منابع از سوی دولت بود که دولت هنوز نتوانسته منابع مورد نیاز برای اجرای این طرح را تامین کند بنابراین در سطرهای اول اجرای این برنامه هستیم.

وی تاکید کرد: البته آنچه در اختیار وزارت راه و شهرسازی برای اجرای مسکن اجتماعی وجود دارد مانند تامین اراضی از سوی سازمان ملی زمین و مسکن در حال انجام است و با بنیاد مسکن و بنیاد مستضعفان اقداماتی در این راستا انجام شده اما از آنجایی که ابعاد مسکن اجتماعی بسیار وسیع است دولت نتوانسته برای اجرای این طرح با این ابعاد منابع مورد نیاز را تامین کند.

طرح وام 300 میلیون تومانی در بانک مسکن وجود ندارد

چگنی در پاسخ به سوال خبرنگار ایلنا درباره جزئیات پیشنهادات وزارت راه و شهرسازی و بانک مسکن برای تغییر شرایط تسهیلات خرید خانه اظهار داشت: تا زمانی که این پیشنهادات مصوب نشود نمی‌توانیم درباره جزئیات آن صحبت کنیم.

وی ادامه داد: یکی از نمایندگان مجلس درباره وام 300 میلیون تومانی خرید مسکن صحبت کرده بود که چنین طرحی در بانک مسکن وجود ندارد.

پیشنهادات برای کنترل بازار اجاره قابل اجرا است

وی با اشاره به پیشنهادات وزارت راه و شهرسازی برای کنترل بازار مسکن مبنی بر انعقاد قراردادهای دو ساله با مستاجران و سقف 10 درصدی افزایش اجاره بها گفت: با موافقت مجلس این پیشنهادها به قانون تبدیل می‌شود و قابلیت اجرا هم دارد.

چگنی ادامه داد: دولت دخالت نابجا در بازار نمی‌کند و دخالت‌ها باید اهرم اقتصادی داشته باشند و این طرح‌ها در راستای حمایت از مستاجران است.

چگنی ادامه داد: مهمترین سیاست فعلی وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن بازآفرینی شهری است که اقدامات اولیه انجام شده و بازآفرینی 2700 محله (نوسازی 270 محله در هر سال) در دستور کار قرار دارد.

وی همچنین درباره انتشار برخی از اخبار درباره اقامت وی در خارج از کشور گفت: می‌توانید لیست حضور و غیاب بنده را در وزارت راه و شهرسازی بررسی کنید بنده کارمند وزارت راه و شهرسازی هستم و از مدیران بازنشسته نیستم و به کار خود ادامه می‌دهم.

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۶۳۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رد پای رشد قیمت اجاره خانه در پرند/ انتظارات تورمی قیمت مسکن در شهرهای حاشیه تهران را افزایش داد

 تورم قیمت مسکن در تهران باعث شده است عده زیادی به سمت شهرهای اطراف کشانده شود. پرند یکی از این مقاصد است که با افتتاح مترو در آن، در صدر انتخاب مهاجران قرار گرفته است.

به گزارش تجارت نیوز، مشاوران املاک فعال در پرند می‌گویند با افتتاح مترو در این منطقه و تفاوت فاحش قیمت آن با تهران هرساله مردم بیشتری به این سو رانده می‌شوند.

رشد قیمت اجاره خانه در پرند

آن‌گونه که به نظر می‌رسد، قیمت در پرند نیز همسو با قیمت ملک در تهران، روندی نسبتاً افزایشی را پشت سر گذاشته است.

یکی از صاحبان بنگاه‌های املاک در شهر جدید پرند دراین‌باره می‌گوید: «با اینکه قیمت اجاره‌ها هنوز کامل مشخص نشده و برای این مساله باید حداقل تا آخر اردیبهشت منتظر بمانیم، اما در همین بازه نیز نسبت به سال گذشته شاهد افزایش قیمت بوده‌ایم.»

او در این خصوص ادامه می‌دهد: «برای مثال آپارتمانی که تا پیش از عید می‌شد با 120 میلیون تومان آن را رهن کامل کرد، حالا حداقل 150 میلیون قیمت دارد.»

بررسی‌های میدانی تجارت‌نیوز نشان می‌دهد واحدهای مسکونی در پردیس نیز افزایشی نسبی پیدا کرده‌اند.

چه عاملی اجاره‌خانه را افزایش داد؟

فعالان بازار مسکن افزایش قیمت اجاره خانه در شرایط فعلی را ناشی از تحولاتی می‌دانند که طی ماه‌های اخیر در نرخ ارز به‌وجود آمده است.

یکی از مشاوران املاک در این زمینه می‌گوید: «قیمت دلار که در سال گذشته مدتی ثابت مانده بود، به‌یکباره افزایشی شد و تا حد زیادی هم رشد کرد. همین مساله باعث شد انتظارات مردم هم روی قیمت‌های بالاتری برود و مالکان قیمت‌ها را بالا ببرند.»

مشاور املاک دیگری در شهر جدید پردیس توضیح می‌دهد: «توقع مالکان خیلی از اجاره‌ها بالا رفته است، ما باید با آنها مذاکره کنیم تا شاید بتوانیم قیمت را به حد منطقی برسانیم.»

قیمت مسکن در پرند

قیمت مسکن نیز در پرند همسو با اجاره‌بها از ابتدای سال، روندی افزایشی را پیموده است. اکنون کف قیمت خرید آپارتمان در این شهر جدید، یک میلیارد و 150 میلیون تومان و سقف آن نیز یک میلیارد و 950 میلیون تومان برآورد می‌شود.

مشاور املاکی که در حوزه معامله ملک در پرند فعالیت می‌کند در این زمینه می‌گوید: «قیمت آپارتمان از ابتدای سال رشدی 50 تا 60 میلیون تومان را پشت سر گذاشته است، اما در این 10 روز گذشته دوباره کاهشی حدود 6 میلیون تومان پیدا کرده و دلیل آن را هم نمی‌دانیم.»

مشاوران املاک و فعالان بازار مسکن این منطقه پیش‌بینی می‌کنند قیمت آپارتمان از انتهای اردیبهشت روندی رو به بالا را در پیش خواهد گرفت.

کارشناسان می‌گویند چشم‌انداز افزایشی تورم و افزایش انتظارات ناشی از این دیدگاه‌ها در آینده به رشد قیمت مسکن در مناطق مختلف نیز دامن خواهد زد و پرند نیز از این قاعده مستثنی نیست.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • الزام نقره داغ کردن مالیاتی احتکارکنندگان مسکن
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • حال مستأجران بهتر می شود؟!
  • اجرای ۱۰۰ درصدی بسته‌های تشویقی متضمن نوسازی مسکن بازآفرینی در آذربایجان‌غربی
  • قیمت آپارتمان در محدوده «تهران قدیم»
  • ۶ برنامه برای کنترل بازار اجاره
  • تولید مسکن با اخذ مالیات از اراضی بایر و رها شده رونق می گیرد/ممانعت قیمت گذاری های کاذب مسکن در سکوهای آنلاین بازار مسکن
  • قیمت دلار، سکه و طلا در بازار امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نرخ رهن در بازار مسکن؛ رهن کامل در عبدل آباد با ۶۰۰ میلیون تومان
  • رد پای رشد قیمت اجاره خانه در پرند/ انتظارات تورمی قیمت مسکن در شهرهای حاشیه تهران را افزایش داد