Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پاون، محسن بختیار با اشاره به برگزاری سومین جلسه شورای اقتصاد در سال جاری به ریاست معاون اول رئیس جمهوری اظهار داشت: در این جلسه با حضور وزیر نیرو، مواردی در حوزه برق مطرح و به تصویب اعضای شورا رسید.

وی ادامه داد: با توجه به نیاز روز افزون شبکه برق کشور به احداث و توسعه ظرفیت نیروگاهی و نیز با هدف تنوع بخشی به تأمین منابع مالی مورد نیاز صنعت برق و تمهیدات لازم برای توسعه مشارکت بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در تولید برق، وزیر نیرو طرحی را ارائه داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بختیار طرح صنعت برق کشور را توسعه و احداث نیروگاه‌ها به روش بیع متقابل با هدف افزایش حدود 3 هزار مگاوات ظرفیت جدید مطرح کرد و بیان داشت: به منظور تسهیل مشارکت بخش خصوصی در این طرح، هفته گذشته بر اساس پیشنهاد وزارت نیرو و تصویب اعضای شورا مقرر شد که شرکت تولید برق حرارتی از محل منابع داخلی صنعت برق تمهیدات لازم از جمله آماده سازی ساختگاه‌های مورد نظر را سرمایه گذاری نماید.

معاون وزیر نیرو در امور برنامه ریزی و اقتصادی با تشریح این طرح گفت: در این طرح قرار شد 8 ساختگاه نیروگاه گازی توسعه پیدا کند و احداث 17 واحد بخش بخار نیروگاه‌های موجود به میزان 14 واحد درصد افزایش یابد که سالانه 4 میلیارد مترمکعب گاز طبیعی در سوخت مصرفی نیروگاه‌ها صرفه جویی صورت خواهد گرفت.

وی افزود: همچنین با احداث نیروگاه‌های مورد اشاره، انتشار گازهای گلخانه‌ای به میزان قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

بختیار به سیاست‌های اقتصاد مقاومتی و توسعه صادرات برق به بازارهای هدف اشاره کرد و عنوان داشت: در این راستا با احداث و تکمیل واحدهای نیروگاهی در 11 ساختگاه با ظرفیت حدود هزار مگاوات موافقت شد که بدین ترتیب در این جلسه 14 هزار میلیارد ریال سرمایه گذاری برای توسعه و احداث 4 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی جدید به تصویب رسید.

این مقام مسئول در وزارت نیرو گفت: همچنین اعضای شورا به منظور حمایت از بخش خصوصی و تشویق آنها برای مشارکت هر چه بیشتر در طرح‌های صنعت برق، پیشنهاد اصلاح نرخ خرید تضمینی برق از سرمایه گذاران غیر دولتی نیروگاه‌های بهبهان، سبزوار و تهران که جمعاً هزار و 500 مگاوات می‌شود، موافقت نمودند.

وی از موافقت اعضای شورا با انتشار اوراق مالی توسط شرکت‌های زیر مجموعه وزارت نیرو گفت و اضافه کرد: این اوراق به میزان 5400 میلیارد ریال برای تسریع در اجرای پروژه‌های توسعه نیروگاه‌های سیکل ترکیبی و برق آبی است.

بختیار گفت: در ادامه به منظور استفاده مؤثر از تسهیلات فایناس خارجی برای تکمیل طرح ساختمان سد شفارود، پیشنهاد اصلاحی وزارت نیرو مطرح و مورد توافق قرار گرفت.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: صنعت برق وزارت نیرو نیروگاه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۶۴۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۷۲ هزار میلیارد تومان از بدهی تولیدکنندگان برق پرداخت شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، مصطفی رجبی مشهدی که در گردهمایی سراسری نیروگاه‌های کشور با حضور علی اکبر محرابیان وزیر نیرو، همایون حائری معاون وزیر در امور برق و انرژی و مدیران صنعت نیروگاهی کشور سخن می‌گفت، هدف اصلی از اصلاح روابط مالی صنعت برق را توقف تولید بدهی نیروگاه‌ها اعلام و تصریح کرد: شرکت توانیر تمام توان خود را برای تحقق این هدف به کار خواهد بست.

وی افزود: بر همین اساس طی دو سال اخیر در دو مرحله، یک‌بار ۲۰ همت و یک بار هم ۳۰ هزار میلیارد تومان از مطالبات بخش تولید از طریق اسناد خزانه تسویه شده و اخیراً هم ۲۲ هزار میلیارد تومان دیگر به حساب تولید کنندگان برق حرارتی و مقیاس کوچک واریز شد که سهم عمده آن متعلق به نیروگاه‌های خصوصی بود که در شرکت مدیریت شبکه برق ایران تسویه شد.

وی با اشاره به ابلاغیه وزیر نیرو که باید ۱۰۰ درصد معاملات برق به صورت رقابتی در بورس انجام شود، یادآور شد: تا پیش از این مدیریت منابع وابسته به حساب متمرکزی در توانیر بود که با توجه به اولویت‌ها به تولیدکنندگان برق و بخش‌های انتقال و توزیع تخصیص می‌یافت.

مدیرعامل توانیر افزود: با اصلاح روابط مالی صنعت برق در صدد کوچک‌تر کردن حساب مدیریت منابع و در ادامه آن استقرار نظام حکمرانی شرکت‌های توزیع هستیم تا خود شرکت‌ها در قبال وصول مطالباتشان مسؤولیت داشته و متناسب با آن هزینه کنند. تحقق این امر، موجب بهبود کارایی شرکت‌ها، رونق گرفتن بورس و افزایش رقابت و شفافیت میان بازیگران بورس انرژی می‌شود.

رجبی مشهدی به صفر رساندن مطالبات نیروگاه‌ها طی یک بازه زمانی ۳ ساله را که در قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق هم تصریح شده را هدف گذاری وزارت نیرو دانست که شرکت توانیر با تمام قوا آن را دنبال می‌کند.

کد خبر 6094669 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی
  • افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور
  • دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد
  • نیروگاه خورشیدی ویژه شرکت سیمان دشتستان احداث می‌شود
  • رشد چشمگیر احداث نیروگاه های خورشیدی در استان سمنان
  • ۷۲ هزار میلیارد تومان از بدهی تولیدکنندگان برق پرداخت شد
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری
  • بهره‌برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • آمادگی کامل نیروگاه شهید مفتح برای تولید انرژی در پیک تابستان