Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-16@06:29:31 GMT

غذاها و اقداماتی که باعث پوکی استخوان می شوند

تاریخ انتشار: ۲ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۶۴۵۱۲

غذاها و اقداماتی که باعث پوکی استخوان می شوند


پوکی استخوان و مشکلات استخوانی یکی از مهم ترین مشکلاتی است که معمولا تصور می شود در سنین بالا به آن دچار می شویم. اما متاسفانه با تغذیه نامناسب و انجام برخی اقدامات نادرست در سنین پایین نیز می توانیم به استخوان های خود آسیب بزنیم که در ادامه به مهم ترین آنها اشاره می کنیم.

مصرف نمک زیاد و خطر آن برای استخوان ها

هر چه نمک بیشتری بخورید، بدن کلسیم بیشتری را از دست می دهد؛ کلسیم به سلامت و تقویت استخوان ها کمک می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خوراکی هایی مانند نان، پنیر، چیپس و برخی گوشت های سرد بیشترین میزان نمک را دارند. لازم نیست نمک را کاملا از رژیم غذایی خود حذف کنید، اما بهتر است میزان مصرف ان را به 2300 میلی گرم در روز کاهش دهید.

پوکی استخوان و تماشای زیاد تلویزیون

تماشای برنامه مورد علاقه تان خیلی خوب است، اما تماشای تلویزیون باعث می شود ساعت ها بدون حرکت روی کاناپه دراز کشیده و به تماشای تلویزیون بپردازید و به تدریج این مسئله به شکل یک عادت در می آید. زمانی که تماشای تلویزیون و کم تحرکی به شکل عادت در آید تحرک شما کم شده و استخوان های تان ضعیف می شوند.

ورزش کردن استخوان ها را تقویت می کند. تحمل وزن بدن به وسیله پاها به اسکلت و استخوان مزیت های زیادی می رساند، تحمل وزن بدن باعث می شود استخوان ها و عضلات بر علیه جاذبه زمین عمل کند.

دوچرخه سواری و پوکی استخوان

وقتی ساعت ها روی دوچرخه پدال می زنید، قلب و ریه هایتان قوی تر می شوند، اما استخوان ها چطور؟ نه زیاد! دوچرخه سواری فعالیتی نیست که در آن وزنی توسط عضلات و استخوان ها تحمل شود و تراکم استخوان ها را افزایش نمی دهد، بر خلاف پیاده روی و دویدن.

اگر زیاد دوچرخه سوار می کنید، بهتر است چند ساعت ورزش های دیگری مانند بلند کردن وزنه، تنیس، پیاده روی، رقص و شنا را به عادت های ورزشی خود اضافه کنید.

صرف زمان زیاد در داخل اتاق و پوکی استخوان

شاید نیاز باشد بیشتر بیرون بروید. بدن در زیر نور خورشید ویتامین D تولید می کند. تنها 10 تا 15 دقیقه در روز برایتان کافی خواهد بود. اما بیش از حد نباید زیر نور آفتاب بمانید. صرف مدت زمان زیاد زیر نور آفتاب خطر بروز سرطان پوست را افزایش می دهد. به علاوه احتمال بروز لکه های پوستی نیز افزایش پیدا می کند.

سن و سال شما، رنگ پوست تان، فصل سال و مکان زندگی تان بر روی میزان تولید ویتامین D توسط بدن تاثیر می گذارند. بهتر است غلات غنی شده، آب میوه ها و شیرهای مختلف (از جمله شیر بادام، شیر سویا، شیر برنج یا سایر شیرهای گیاهی و همچنین شیر لبنی کم چرب) را به رژیم غذایی خود اضافه کنید. در مورد اینکه آیا به مکمل ویتامین D نیاز دارید یا خیر با پزشک مشورت کنید.

نوشیدن الکل زیاد و آسیب زدن به استخوان ها

الکل بر روی جذب کلسیم توسط بدن تاثیر می گذارد و در نتیجه باعث ضعیف شدن استخوان ها می شود. نوشیدن الکل زیاد به مرور زمان منجر به پوکی استخوان ها می شود.

نوشیدن زیاد از حد نوشابه و سایر نوشیدنی ها و مشکلات استخوانی

نوشیدن بیش از حد نوشابه های طعم دار می تواند به استخوان ها آسیب بزند. در این مورد تحقیقات بیشتری نیاز است، اما با این حال برخی بررسی ها پوکی استخوان را با کافئین و فسفر موجود در این نوشیدنی ها مرتبط می دانند. سایر متخصصین نیز معتقدند که آسیب استخوانی دقیقا زمانی رخ می دهد که شما نوشابه ها را جایگزین شیر یا سایر نوشیدنی های حاوی کلسیم می کنید. به علاوه نوشیدن بیش از حد قهوه یا چای می تواند کلسیم موجود در استخوان ها را از بین ببرد.

آسیب زدن به استخوان ها با خوردن سبوس گندم با شیر

آیا ماده غذایی سالمتر از سبوس گندم وجود دارد؟ اما زمانی که سبوس گندم را با شیر می خورید، بدن کلسیم کمتری جذب می کند. نگران سایر غذاها مانند نان که ممکن است حاوی سبوس گندم باشد، نباشید. با این حال اگر خوراکی های سبوس دار زیاد می خورید و در حال مصرف مکمل کلسیم هم هستید، بهتر است بین مصرف مکمل و سبوس حداقل دو ساعت فاصله باشد.

سیگار کشیدن و پوکی استخوان

زمانی که به طور منظم سیگار می کشید، بدن نمی تواند به راحتی بافت های سالم استخوانی تولید کند. هر چه مدت بیشتری سیگار بکشید، این وضعیت بدتر خواهد بود.

افراد سیگاری بیش از دیگران در معرض شکستگی استخوان هستند و در صورت بروز شکستگی استخوان بهبود آن مدت زیادی طول خواهد کشید. اما اگر سیگار را ترک کنید، احتمال این خطرات کاهش پیدا کرده و میزان سلامت استخوان های شما بهبود پیدا می کند، گرچه این بهبود نیز سال ها طول می کشد.

پوکی استخوان و داروهایی که مصرف می کنید

برخی داروها، به ویژه اگر مدت زیادی آنها را مصرف می کنید، می توانند تاثیر منفی بر روی استخوان ها داشته باشند. برخی داروهای ضد تشنج و گلوکوکورتیکوئیدها، مانند پردنیزون و کورتیزون، می توانند باعث کاهش تراکم استخوانی شوند. اگر به شرایطی مانند آرتریت روماتوئید، لوپوس، آسم و بیماری کرون مبتلا هستید، ممکن است داروهایی مانند گلوکوکورتیکوئید مصرف کنید.

پوکی استخوان بر اثر لاغری و پایین بودن بیش از حد وزن

کمبود وزن بدن، BMI کمتر از 18.5، خطر بروز شکستگی و پوکی استخوان را افزایش می دهد. اگر لاغر هستید، تمرینات قدرتی انجام دهید و اگر لازم است کلسیم بیشتری به رژیم غذایی خود اضافه کنید. اگر در مورد علت لاغر بودن خود مطمئن نیستید، با پزشک مشورت کنید. ممکن است دچار نوعی اختلال خوردن یا مشکل دیگری باشید که این مسئله توسط پزشک قابل تشخیص است.

اگر دچار شکستگی استخوان شده اید:

اگر در دوران کودکی بر اثر افتادن دچار شکستگی استخوان شوید، سریع بهبود پیدا خواهد کرد. با افزایش سن افتادن ها خطرناک تر خواهند شد، به ویژه اگر استخوان های ضعیفی داشته باشید.

در سن بالا بهبود شکستگی استخوان زمان زیادی می گیرد. در افراد سالمند شکستگی استخوان می تواند شروع زمین گیر شدن فرد باشد. اگر دچار ضعف هستید، بهتر است از عصا و سایر ابزار کمکی استفاده کنید و یا از دیگران کمک بخواهید.

  منبع: سیمرغ

منبع: پارسینه

کلیدواژه: استخوان پوکی استخوان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۶۴۵۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این پنیر را بخورید تا آلزایمر نگیرید

آفتاب‌‌نیوز :

از قدیم الایام این باور در عموم مردم رایج بوده که پنیر را نباید به تنهایی خورد و آن را باید همراه با گرو مصرف کرد. بسیاری همچنین بر این باور بودند که مصرف پنیر زیاد بر هوش و ذکاوت افراد تاثیر منفی بر جای می‌گذارد. اما در تحقیقی که اخیرا انجام گرفته مشخص شده افراد مسن‌تری که به طور معمول در رژیم غذایی خود از پنیر استفاده می‌کنند به احتمال زیاد اتفاقاتی که به طور روزمره در زندگی آن‌ها رخ می‌دهد را بهتر به خاطر می‌آورند. همچنین مشخص شده که افرادی که پنیر می‌خورند بیشتر به خوردن غذا‌های مختلف و متنوع تمایل دارند.

کاهش خطر آلزایمر با پنیر فرانسوی

در نتیجه مطالعات دیگری همچنین مشخص شده که برش‌هایی از پنیر فرانسوی «کمامبر» (Camambert) می‌تواند سطوح «سیتوکین»‌های متورم شونده را کاهش دهند و در نتبجه خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کم کنند و در مجموع عملکرد مغز را بهبود بخشند (سیتوکین‌ها دسته‌ای از مولکول‌های پروتئینی محلول در آب هستند که از یاخته‌های گوناگون و بیشتر در پاسخ به یک تحریک ترشح می‌شوند و وظیفه انتقال پیام میان یاخته‌ها را برعهده دارند).

تاثیر مثبت پنیر بر سلامت استخوان‌ها

به اعتقاد کارشناسان پنیر غنی از کلسیم است و استفاده حجم کمی از آن به طور روزانه می‌تواند از کاهش تراکم استخوان‌ها جلوگیری کند. همچنین پنیر سرشار از ویتامین B است که می‌تواند باعث ارتقای سلامت استخوان‌ها شود. پنیر با دارابودن پروتئین و میزان بالایی ویتامین و مواد معدنی به درمان پوکی استخوان نیز کمک می‌کند.

بهبود بهداشت دندان

به گفته کارشناسان تغذیه، پنیر که غنی از کلسیم است به تقویت دندان‌ها کمک می‌کند. علاوه بر این به کاهش کرم خوردگی‌های دندان‌ها هم کمک می‌کند. کارشناسان همچنین گفته‌اند که پنیر همچنین سطوح pH (اندازه اسیدی یا قلیایی بودن دهان را نشان می‌دهد) را افزایش می‌دهد.

جلوگیری از بروز سرطان

پنیر با دارابودن ترکیب اسید لینولئیک و اسفنگولیپید (یکی از لیپید‌های مرکب است لیپید نقش محافظت از یک یاخته (سلول) را دارد) به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند. علاوه بر این پنیر دربردارنده ویتامین B است که سبب حفظ عملکرد‌های بدن و محافظت از بدن در برابر بیماری‌ها می‌شود.

درمان میگرن

پنیر با داشتن مقادیر فراوان کلسیم به درمان سردرد‌های میگرنی کمک می‌کند.

متعادل کردن وزن بدن

در صورتی که پنیر به اعتدال مصرف شود. چربی‌های طبیعی موجود در آن به افزایش متعادل وزن کمک می‌کنند. البته یکسری پنیر کم‌چرب نیز وجود دارد که به متعادل نگه‌داشتن وزن کمک می‌کنند. پنیر علاوه بر چربی سرشار از کلسیم، پروتئین، ویتامین و مواد معدنی است و سبب تقویت ماهیچه‌ها و استخوان‌ها و متعادل شدن سوخت‌وساز می‌شود.

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • برای افزایش قد این ویتامین را بخورید
  • طبخ غذایی سنتی با ۲۴۰ کیلو گوشت و استخوان گاو (فیلم)
  • چاشنی پرطرفداری که استخوان‌ها را نابود می‌کند
  • مهمترین اقداماتی که در شرایط اضطراری باید انجام داد + فیلم
  • عوارض جدی خوردن دوغ
  • این پنیر را بخورید تا آلزایمر نگیرید
  • شلیک ۱۰۰ موشک از سوی حزب الله لبنان به سمت اسرائیل
  • ۵ راهکار طلایی برای لاغری و کاهش مصرف تنقلات ناسالم
  • ابهام در تعداد کودکان کار در تهران/ لزوم ایجاد سرپناه برای افراد آسیب دیده خشونت‌های خانوادگی
  • روزی چند عدد تخم‌‌مرغ می‌توان خورد؟