Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@11:21:17 GMT

سه آلارم شتاب بورس تهران

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۶۵۶۲۸

سه آلارم شتاب بورس تهران

بورس اوراق بهادار تهران روز گذشته با رشد ۳۵۵۲ واحدی (معادل بیش از ۱/ ۲) شاخص کل مواجه شد. رشد پرشتاب و دسته جمعی قیمت سهام در حالی ادامه دارد که بسیاری از کارشناسان نسبت به تداوم این روند که بیشتر تحت تاثیر جریان پولاست تا تحلیل، هشدار می‌دهند. به عبارت دیگر آینده این رشد‌های دسته‌جمعی و بی‌وقفه در میان‌مدت به زیان بازار و منافع سهامداران است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خاصه آنکه در این شرایط تفکیکی بین صنایع بورسی صورت نمی‌گیرد و این جریان پول است که سکان حرکت بازار را در دست گرفته است. اما چه عواملی زنگ خطر را به صدا درآورده‌اند؟! انتشار تدریجی گزارش‌های عملکرد ماهانه و تطبیق روند قیمت سهام با وضعیت سودآوری شرکت‌ها، وقت محدود سیاست‌گذار به منظور بستر‌سازی برای حفظ  و مدیریت این حجم از نقدینگی در کنار عادت به سودهای سریع و فراموشی احتمال اصلاح قیمت‌ها سه نشانه هشدار‌آمیز در شرایط فعلی است که باید مورد توجه معامله‌گران قرار گیرد.

سکان بورس در دست جریان پول

شاخص کل بورس تهران از ابتدای هفته جاری در مسیر رشد پرشتابی حرکت کرده و ضمن ۸ کانال‌شکنی، حالا قله جدید ۱۶۸ هزار و ۶۲۴ واحدی را فتح کرده است. عموم صنایع بورسی در معاملات سه روز کاری گذشته با رشد شاخص مواجه شده‌اند (طی روز گذشته تنها ۷ صنعت، روز یکشنبه ۵ صنعت و روز شنبه تنها ۳ صنعت با افت نماگر خود مواجه شده‌اند). این موضوع نشان‌دهنده ورود نقدینگی تازه به بازار سهام است. موضوعی که با توجه به شرایط اقتصادی و تاکید صاحب‌نظران اقتصادی در هدایت پول به بازار سهام اتفاقا بسیار خجسته است اما به دلیل سهامداری بدون تحلیل، نگرانی‌هایی در خود دارد. بررسی‌ها نشان می‌دهد طی سه روز کاری گذشته حدود ۶۵۳ میلیارد تومان از سوی معامله‌گران خرد به بازار سهام وارد شده است. این امر تاکیدی بر ورود پول‌های تازه به بورس است.

با توجه به پتانسیل بنیادی سهام در شرایط فعلی، تا رسیدن قیمت‌ها به سطوح غیر ارزنده همچنان فاصله است و غالب کارشناسان رشد بیشتر قیمت‌ها و رکورد‌شکنی‌های دیگری را انتظار دارند با این حال آنچه در بازار مشاهده می‌شود، رشد قیمت‌ها بر‌اساس جریان نقدینگی است و به عبارتی این جریان پول است که حرف اول را در بازار می‌زند. در این فضا سهامداران تفکیکی بین صنایع و شرکت‌ها قائل نیستند و احتمالا مشاهده صف خرید یک نماد را برای ورود به معاملات سهم کافی می‌دانند. غافل از اینکه این‌گونه سهامداری به طور تاریخی معامله‌گران زیادی را با زیان مواجه کرده است. اقبال اخیر معامله‌گران به سهام فعال در بازار پایه که غالبا با زیان مواجهند، مثالی از ورود پول به سهام بدون تحلیل است.

در این فضا برخی سرمایه‌گذاران به طمع عقب نماندن از جریان کسب سود وارد معاملات سهامی از این دست می‌شوند اما واقعیت این است که با گذشت زمان و غلبه واقعیت شرایط شرکت، بسیاری از سهامداران با زیان مواجه می‌شوند. همان‌طور که اشاره شد با پتانسیل فعلی بازار سهام حالا کمتر کارشناسی معتقد به رسیدن قیمت سهام به سقف است با این حال غالب کارشناسان به این جریان‌های سفته‌بازانه و عدم تفکیک در صنایع بورسی هشدار می‌دهند. موضوعی که به‌طور قطع با رصد گزارش‌های عملکرد شرکت‌ها در شهریور ماه رنگ دیگری به خود خواهد گرفت.

انتظار گزارش‌های ماهانه

مهم‌ترین‌ عامل رشد بورس در ماه‌های اخیر روند صعودی نرخ دلار بوده است. صعود نرخ ارز محرک اصلی ورود نقدینگی به بورس به شمار می‌رود. اما اینکه صعود دلار چه تاثیری و به چه میزان در صنایع مختلف بورسی به جا می‌گذارد، خود جای پرسش است. پرسشی که پاسخ آن می‌تواند عامل تفکیک در صنایع بورسی در شرایط فعلی باشد. با آغاز فصل پاییز گزارش‌های نیمه نخست سال و ماهانه شرکت‌ها کم کم روانه سامانه کدال می‌شوند. در صورت‌های مالی است که می‌توان انعکاس نرخ ارزرا در وضعیت شرکت‌ها دید. هر چند تا‌کنون تعدادی از این گزارش‌ها منتشر شده است و تا حدی قابل قبول ارزیابی شده‌اند اما نکته اینجاست که به‌طور قطع وضعیت شرکت‌ها در ماه گذشته با هم تفاوت اساسی دارند. به‌طور مثال انعکاس نرخ ارز در شرکت‌های صادرات‌محور با شرکت‌هایی که فروش داخلی دارند، متفاوت خواهد بود. موضوعی که در عین اینکه کاملا واضح است، مورد توجه سهامداران قرار نگرفته است. یا شاید مورد توجه بوده اما وسوسه کسب سود مانع از آن شده است که واقعیات مد نظر قرار گرفته شود. در شرایط کنونی عملکرد ماهانه شرکت‌ها در شهریور می‌تواند فضای معاملات سهام را روشن‌تر کند. البته هستند صنایعی که هنوز نتوان به طور دقیق اثر نرخ دلار را در وضعیت سودآوری شرکت رصد کرد.

به‌طور مثال رصد صورت‌های مالی صادرات‌محور‌ها می‌تواند اثر انعکاس نرخ ارز پس از آزادسازی را در وضعیت شرکت به خوبی نشان دهد. چرا که از ۶ مرداد ماه دلار حاصل از صادرات غیرنفتی از حصر سیاست‌های دستوری در بازار ثانویه آزاد شد و از آن تاریخ شرکت‌ها مجاز به اعمال نرخ آزاد در صورت‌های مالی خود شدند. با این حال شاید در مورد شرکت‌هایی که محصولات خود را در بورس کالا به فروش می‌رسانند، نتوان این اثر را به‌طور واقعی دید. از نیمه شهریورماه سقف رقابتی محصولات و آزاد‌سازی نرخ‌ها در بور‌س‌کالا، در آن هم به تدریج حذف شد. (در ابتدا فرآورده‌های نفتی از این قید دستوری رها شدند. پس از آن آزاد‌سازی نرخ در مورد محصولات فولادی و در آخرین هفته شهریور ماه برای محصولات پتروشیمی اعمال شد). ضمن آنکه تاریخ تحویل محصولات عرضه‌های مزبور در ماه‌های آتی است. از این رو ممکن است گزارش‌های این شرکت‌ها در شهریور به‌طور کامل وضعیت شرکت از آزاد‌سازی نرخ ارز نشان ندهد. با این حال دیگر صنایع بورسی غالبا گزارش‌های عملکرد قابل استنادی دارند. از این رو در بیشتر شرکت‌های فعال در بورس، گزارش‌های ماهانه شرکت‌ها که می‌تواند تاییدی بر رشد بنیادی یا غیربنیادی سهام باشد. آنجاست که دیگر بازار باید خود را با این شرایط تطابق ‌دهد. بر همین اساس کارشناسان معتقدند جریان نقدینگی نمی‌تواند در بازه بلند‌مدت بازار را حرکت دهد و راه این نقدینگی برای کسب سود در نهایت در یک جایی به بن بست می‌رسد. از این رو باید توجه داشت روند قیمت سهام در نهایت با محتوای گزارش‌های ماه گذشته و وضعیت واقعی سودآوری تطبیق می‌یابد و این موضوعی است که باید مورد توجه سهامداران قرار گیرد.

عادت غلط و تشدید موج‌سواری

علاوه بر این نیز باید توجه داشت پس از رشد پرشتاب و متوالی قیمت‌ها اصلاح امری ضروری و البته طبیعی است. عدم اصلاح قیمت‌ها پس از یک دوره پرشتاب علاوه بر تحمیل زیان با یک فاصله زمانی در سهام بدون پشتوانه بنیادی، پیامد منفی دیگری نیز در پی دارد. عدم عادت به اصلاح قیمت! برخی سهامداران ممکن است در این شرایط به این تصور برسند که قیمت‌ها همواره باید در مسیر صعودی حرکت کنند. این امر موج سواری در سهام را بیشتر می‌کند و در نهایت بازار سهام را از ذات خود دور می‌کند.

حذف محدودیت‌ها یک الزام است

مدیریت این حجم از نقدینگی در شرایط فعلی یک هنر است. با این حال باید توجه داشت در چنین فضایی با چنین میزان از نقدینگی سیاستگذار فرصت کمی برای بستر‌سازی حفظ و تداوم ورود نقدینگی تازه به معاملات سهام دارد و این عامل نیز خود زنگ خطر دیگری است که می‌تواند موج‌های سفته‌بازی در بازار سهام تشدید کند و منافع سهامداران را تحت‌الشعاع قرار دهد.  اما چرا جریان نقدینگی موج سفته‌بازی به وجود می‌آورد؟ شاید یکی از دلایل ایجاد این موضوع در بورس تهران، وجود دامنه نوسان قیمت سهام باشد. امری که بر اساس آن سفته بازان قادر به کسب بازدهی قابل توجه به خصوص در سهام کوچک‌تر به دلیل ارزش بازار کمتر هستند. دامنه نوسان در بورس تهران ممکن است بتواند از ریزش قیمتی در یک روز جلوگیری کند، اما سهم در نهایت به قیمت تعادلی می‌رسد و در نتیجه فقط زمان رسیدن به قیمت‌های واقعی طولانی‌تر می‌شود. این موضوع در زمان مواجهه بازار سرمایه با خبرهای مثبت و منفی اثرات مخربتری دارد و باعث ایجاد صف‌های طولانی خرید و فروش مانع از معامله بر‌اساس تحلیل می‌شود و از این رو معامله‌گران ایجاد صف را مبنای معاملات خود قرار می‌دهند. نتایج بررسی‌های انجام شده در بورس‌های مختلف که دارای دامنه نوسان قیمتی هستند، بر عدم کارآیی این محدودیت تاکید دارد. محدودیت نوسان قیمتی سهام یکی از مواردی است که چه در مسیر صعودی و چه  نزولی تنها سبب تشدید هیجان می‌شود. علاوه بر این سهام شناور آزاد شرکت‌ها در بورس نیز در سطوح بسیار پایینی قرار دارد و این موضوع نیز مانع دیگر تعیین منصفانه قیمت سهام است. بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد در سه ماهه نخست سال جاری تنها ۱۵ درصد از سهام شرکت‌ها در بورس تهران قابلیت معامله را داشته است. افزایش سهام شناور آزاد شرکت‌ها می‌تواند بخش عمده‌ای از نقدینگی قابل توجه کنونی را از دروازه بورس به سمت تولید جذب کند.

بر همین اساس نیز می‌توان با حذف برخی موانع دست و پا گیر در معاملات مانند دامنه نوسان، حجم مبنا یا افزایش مقدار سهام شناور آزاد به تقویت تحلیل کمک کرد. البته این موضوع در سال‌های اخیر بارها مورد تاکید کارشناسان بازار بوده است اما اقدام جدی از سوی مسوولان صورت نگرفته است. شاید تاخیر مقام مسوول از چنین اقداماتی نگرانی از تبعات آن در کوتاه‌مدت باشد.

در این باره باید تجربه چند اقدام اخیر سازمان بورس را خاطر‌نشان کرد. حذف گزارش پیش بینی سود شرکت‌ها به‌عنوان یکی از معیارهای نزدیک شدن به سازوکار بورس‌های معتبر دنیا مثال خوبی در این مورد است. در ابتدا بسیاری از سهامداران و کارشناسان در برابر این اقدام جبهه گرفتند. با این حال به تدریج اهمیت آن را در تحلیلی‌تر شدن معاملات سهام درک کردند. حذف محدودیت‌های معاملاتی به خصوص دامنه نوسان نیز که با توجیه حمایت از منافع سهامداران خرد از سال ۸۶ به بازار تحمیل شد. با این حال تجربه نشان داده است که اتفاقا این موضوع با دور کردن تحلیل از معاملات زیان سنگین تری به سهامداران تحمیل کرده است. علاوه بر این می‌توان فرصت میزان نقدینگی موجود در بازار سهام نهایت استفاده را برد و با انجام عرضه‌های اولیه و جذاب بستر را برای حفظ و تداوم ورود نقدینگی تازه به بازار مهیا کرد.

همان‌طور که اشاره شد، انتشار گزارش‌های ماهانه شرکت‌های بورسی می‌تواند شرکت‌های مختلف بازار را از هم تمییز دهد؛ ضمن آنکه مسیر کلی بازار سهام را تا حدی روشن کند. مهم‌ترین‌ مولفه این گزارش‌ها نرخ‌های فروش در شهریورماه است؛ امری که به دلیل رشد نرخ دلار و تورم می‌تواند سمت فروش شرکت‌ها را تحت تاثیر قرار دهد. این امر در مورد صادرات‌محورها اهمیت ویژه‌ای دارد. گزارش عملکرد ماهانه صنایع اصلی اعم از فلزات اساسی، استخراج کانه‌های فلزی و محصولات شیمیایی به دقت از سوی سهامداران رصد می‌شود و در تعیین مختصات معاملات در روزهای آتی نقش مهمی ایفا خواهد کرد. علاوه بر این نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل نیز در داد‌وستد سهامداران اثر گذار خواهد بود. باید دید این دو موضوع در نهایت چه روندی پیش روی معاملات سهام خواهد گذاشت.

زهرا رحیمی

 

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۶۵۶۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | جیب دارندگان سهام عدالت پرپول می‌شود

محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: مکاتبات ما با ۸ شرکت که سود سهام عدالت را پرداخت نکردند ادامه دار است.

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در رابطه با شرایط دریافت سود سهام عدالت نکاتی را مطرح کرد.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: افراد به چند دلیل سود سهام عدالت را دریافت نخواهند کرد که از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت می‌توان به شش مورد درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی اشاره کرد.
او در ادامه می‌گوید: اگر افراد حدودا تا یک هفته قبل از واریز سود سهام عدالت اطلاعات حسابی خود را بروز و مشکلات را رفع کنند سود برای آنها واریز می‌شود همچنین همراه با این سود، سود سنوات گذشته را هم دریافت خواهند کرد.
سود سهام عدالت که رئیس سازمان بورس در رابطه با واریز مرحله سوم آن به تازگی گفته بود: امیدواریم تا خرداد بتوانیم سود‌ها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی در رابطه با شرایط دریافت سود سهام عدالتنکاتی را مطرح کرد. وراثی که موفق نشده‌اند در این مرحله سود را دریافت کنند، اگر تا خردادماه فرایند انتقال سهام و ثبت‌نام یا به‌روزرسانی اطلاعات خود در سامانه سجام را انجام بدهند، سود سهام عدالت خود را در مرحله سوم واریز سود سهام عدالت دریافت خواهند کرد.

محمد باغستانی مدیرعامل شرکت سپرده‌گذاری مرکزی گفت: مکاتبات ما با ۸ شرکت که سود سهام عدالت را پرداخت نکردند ادامه دار است.

این مقام مسئول در ادامه اظهار کرد: افراد به چند دلیل سود سهام عدالت را دریافت نخواهند کرد که از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت می‌توان به شش مورد درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی اشاره کرد.

او در ادامه می‌گوید: اگر افراد حدودا تا یک هفته قبل از واریز سود سهام عدالت اطلاعات حسابی خود را بروز و مشکلات را رفع کنند سود برای آنها واریز می‌شود همچنین همراه با این سود، سود سنوات گذشته را هم دریافت خواهند کرد.

سود سهام عدالت که رئیس سازمان بورس در رابطه با واریز مرحله سوم آن به تازگی گفته بود: امیدواریم تا خرداد بتوانیم سود‌ها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

همه سهام عدالتی‌ها سود می‌گیرند؟

به گفته مقامات سازمان بورس، احتمالاً فرآیند سوم و تسویه سود سهام عدالت برای سال مالی ۱۴۰۱ شرکت‌ها در ماه خرداد انجام خواهد شد. برای دریافت این سود، نیازی به مراجعه به هیچ وبسایتی نیست.

انتهای آذر ماه سال گذشته بود که مرحله اول سود عملکرد مربوط به سال مالی ۱۴۰۱ شرکت‌های سهام عدالت به حساب سهامداران واریز شد، مرحله دوم واریز سود سهام عدالت هم ۲۴ اسفندماه بود.

سود سهام عدالتی که بنابر اعلام سازمان بورس در مرحله دوم دارندگان سبد سهام عدالت ۴۹۲ هزار تومانی مبلغ ۴۴۶ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومانی مبلغ ۴۸۲ هزار تومان و سبد سهام یک میلیون تومانی ۹۰۶ هزار تومان سود دریافت کردند البته که میزان دریافتی سود بستگی به سبد سهام افراد داشت.

سود سهام عدالتی که بنا بود در دو مرحله پرداخت شود، اما بدعهدی برخی از شرکت‌ها سبب شد تا سود سال مالی ۱۴۰۱ سه مرحله‌ای شود. در همین راستا هم مجید عشقی رئیس سازمان بورس گفته بود: متاسفانه با وجود پیگیری‌های سازمان بورس، ۸ شرکت سود سهام عدالت خود را به حساب‌های شرکت سپرده گذاری مرکزی واریز نکردند که این سازمان اقدامات قانونی لازم را برای دریافت سود سهامداران انجام خواهد داد تا بعد از تامین وجه از سوی شرکت‌های سرمایه پذیر، مابقی سود به حساب سهامداران واریز شود.

پیش از این هم شرکت سپرده‌گذاری مرکزی به باشگاه خبرنگاران جوان اعلام کرده بود: شرکت‌های صنایع سیمان دشتستان، گروه مپنا و فجر انرژی خلیج فارس هیچ مبلغی را برای مراحل اول و دوم سود سهام عدالت خود به حساب‌های سمات واریز نکرده اند شرکت‌های صنایع پتروشیمی خلیج فارس، فولاد مبارکه اصفهان، پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندر عباس و پارس سوئیچ نیز وجوه مرحله دوم خود را پرداخت نکرده اند.

حالا بنابر اعلام رئیس سازمان بورس احتمالا واریز مرحله سوم و تسویه سود سهام عدالت خرداد ماه خواهد بود؛ در همین راستا هم مجید عشقی رئیس سازمان بورس شب گذشته در رسانه ملی گفت: مجموعه اتفاقاتی رخ داد که سبب شد برخی شرکت‌ها تخلفی داشته باشند و نتوانند سود سهام عدالت را پرداخت کنند.
چرا سود سهام عدالت سه مرحله‌ای شد؟

او افزود: این شرکت‌ها اکثرا با کمبود نقدینگی مواجه هستند ما هم توصیه کردیم که باید سود سهام عدالت پرداخت شود امیدواریم تا خرداد بتوانیم این سود‌ها راجمع آوری و مابقی سود سهام عدالت را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

اما آیا با شرکت‌هایی که سود سهام عدالت خود را واریز نکردند برخوردی خواهد شد؟ در همین راستا هم ولی الله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت: عدم پرداخت سود سهام که مطابق زمان بندی اعلام شده در کدال نباشد یک تخلف است.

این مقام مسئول اظهار کرد: مورد دیگر این که اگر ۸ ماهی که در قانون تجارت تعیین شده و بر اساس مصوبه سازمان بورس این ۸ ماه به ۴ ماه کاهش یافته و برخی از شرکت‌ها اساسنامه خود را تغییر دادند هم زمان بندی رعایت نشود این نیز یک موضوع قابل پیگیری است. در کل دو موضوع عدم رعایت زمانبندی پرداخت سود که در سامانه کدال منتشر شده و هم عدم رعایت زمانبندی بر اساس اساسنامه ناشران قابل پیگیری است و سازمان بورس پیگیر این موضوع خواهد بود.

اما همین که بحث واریز سود سهام عدالت داغ می‌شود برخی از سود جویان هم فرصت را غنیمت می‌شمارند که در همین راستا هم مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران گفته بود: هر زمان که موضوعات مربوط به سهام عدالت مطرح می‌شود عده‌ای از این فرصت جهت کلاهبرداری استفاده می‌کنند که لازم است سهامداران عدالت به چند نکته دقت داشته باشند. معمولا کلاهبرداران چند روش دارند؛ آنها یا به افراد پیامک ارسال می‌کنند و می‌گویند برای دریافت سود سهام عدالت با این شماره تماس گرفته یا روی لینک خاصی کلیک کنید که در این خصوص باید گفت برای دریافت سهام عدالت به هیچ فردی پیامک زده نمی‌شود.

او افزود: مورد دیگر این که کلاهبرداران ممکن است در فضای مجازی سایتی را معرفی کنند که قطعا هیچ سایتی برای دریافت سود سهام عدالت وجود ندارد. نکته بعدی این که برخی از کلاهبرداران حرفه‌ای‌تر هستند و حساب کاربری افراد را هک و از طریق آنها برای اطرافیان پیامکی مبنی بر این که “سود سهام عدالت را دریافت کردم به این لینک بروید و شما هم سود دریافت کنید” ارسال می‌کنند. بر همین اساس در این زمینه هوشیاری افراد بسیار مهم خواهد بود.

دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در ادامه اظهار کرد: در مجموع برای دریافت سود سهام عدالت به هیچ فردی پیامی داده نخواهد شد و از افراد هیچ مدرکی درخواست نمی‌شود و همچنین مراجعه به سایت و لینکی نیاز نیست.

پیش از این هم شرکت سپرده‌گذاری مرکزی اعلام کرده بود، مشمولانی که سود دوره‌های گذشته را دریافت و سود این دوره عملکرد مالی ۱۴۰۱ را دریافت نکرده‌اند می‌توانند با مراجعه به سامانه سهام عدالت یا سجام پس از متوجه شدن مشکل نسبت به اصلاح شماره شبا و مشکل حساب خود اقدام کنند تا سود این دروه را با دوره‌های بعدی دریافت کنند.

tags # سهام عدالت سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • خبر مهم درباره واریز سود سهام عدالت | جیب دارندگان سهام عدالت پرپول می‌شود
  • ۵۰۰۰میلیارد ریال نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد
  • تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی
  • تزریق ۵۰۰۰ میلیارد نقدینگی به بورس انرژی
  • برای دومین بار؛ تزریق ۵ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی
  • ۵۰۰۰ میلیارد تومان نقدینگی به بورس انرژی تزریق شد
  • فرصت تحلیل برای اهالی بازار سرمایه با انتشار گزارش‌های ماهانه و سالانه شرکت‌ها 
  • ۱۶۱ میلیارد تومان نقدینگی به بازار سهام تزریق شد
  • شاخص بورس پایان هفته را در سطح دو میلیون و ۳۰۰ هزار واحد ماند
  • صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل