Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-08@03:05:44 GMT

چرا امکان اعتماد به آمریکا وجود ندارد؟

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۶۶۲۰۱

چرا امکان اعتماد به آمریکا وجود ندارد؟

خبرگزاری میزان- پایگاه نشنال اینترست در مقاله‌ای به موضوع حضور آمریکا در سوریه پرداخته و نوشت سوریه دلیلی از دست رفته است و آمریکا باید با در نظر داشتن این که در آینده سوریه نقشی نظامی برای ایفا ندارد، از این ماجرا دست بکشد. به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان، پایگاه نشنال اینترست در مقاله‌ای به موضوع حضور آمریکا در سوریه پرداخته و نوشته است که سوریه دلیلی از دست رفته است و آمریکا باید با در نظر داشتن این که در آینده سوریه نقشی نظامی برای ایفا ندارد، از این ماجرا دست بکشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


دونالد ترامپ در دوران کاندیداتوری خود با پیشینانش کاملا متفاوت بود. از جنگ بی پایان در خاورمیانه انتقاد و اعلام کرد نیرو‌های آمریکایی را از سوریه خارج خواهد کرد. اما مقامات دولت آمریکا اخیرا ضمن تهدید دولت سوریه به حملات نظامی در صورت وقوع مجدد حمله شیمیایی، گفته اند که برای خروج از جنگ داخلی سوریه عجله‌ای ندارند.  
نشنال اینترست می‎افزاید: درگیری هفت ساله به پایان خود نزدیک می‌شود. دولت سوریه با حمایت نیرو‌های هوایی روسیه و نیرو‌های مستشاری ایران، به طور پیوسته گروه‌های تروریستی مختلف سراسر کشور را شکست داده است. در حال حاضر دمشق امن است، تروریست‌ها در نهایت در حومه برخی شهر‌ها حضور کمرنگی دارند. اگرچه در برخی از بخش‌های حمص و حلب درگیری‌هایی رخ می‌دهد، اما مبارزه متوقف شده است. دولت کنترل اکثریت نقاط کشور را در اختیار دارد.
تنها استان ادلب تحت کنترل تروریست‌ها قرار دارد و نیرو‌های دولت سوریه برای انجام عملیات پایانی آماده‎اند. با آزادسازی ادلب تنها مناطقی در شمال و جنوب شرقی که پایگاه‌های آمریکا در آن قرار دارند، خارج از کنترل دولت سوریه خواهند بود.
سیاست آمریکا در این درگیری طولانی، غیر سازنده و حتی منفی بوده است. درخواست اوباما از بشار اسد برای برکناری سبب شد تا تمایل آنچه معارضان خوانده می‎شد برای مذاکره کاهش یابد. دولت آمریکا پس از آن حملات علیه دولت سوریه را که در حال مبارزه با قوی‌ترین گروه‌های تروریستی بود، آغاز کرد. در ادامه از گروه‌های به اصطلاح میانه رویی حمایت کرد که طرفدار تروریست‌ها بودند. در این راستا واشنگتن حتی از جبهه النصره وابسته به القاعده نیز حمایت کرد. همکاری واشنگتن با آنکارا بستر را برای عملیات‌های تروریست‌ها در سوریه تسهیل می‌کرد. حتی زمانی که آنکارا کرد‌ها را از نزدیکی مرز‌های ترکیه و از سرزمینشان بیرون می‌کرد، واشنگتن از متحدان خود حمایت نکرد. علاوه بر این واشنگتن خواهان مداخله کشور‌های خلیج فارس که متعهد به حمایت از گروه‌های تروریستی هستند، شد. البته متحدین خلیج فارسی واشنگتن به شکل عمده اولویت خود از مبارزه با داعش را به جنگ در یمن تغییر دادند.  
آمریکا که از دخالت مستقیم در درگیری‌های سوریه اجتناب می‌کرد، با ادعای استفاده دولت سوریه از سلاح‌های شیمیایی، حملات موشکی به این کشور را آغاز کرد. این در حالی است که اکثریت قریب به اتفاق تلفات جنگ سوریه - تقریبا نیم میلیون نفر- در اثر تسلیحات نظامی متعارف طرفین رخ داد و غیرنظامیان سوری بیشتری بر اثر بمب‌ها و گلوله‌ها جان خود را از دست می‌دادند.
آمریکا که روسیه و ایران متحدان دمشق را که به درخواست دولت قانونی این کشور در سوریه حضور دارند، محکوم می‌کند، نیروهایش در سوریه بدون مجوز کنگره حضور دارند.
در واقع باید گفت: سیاست آمریکا در سوریه تنها یک شکست نبود، بلکه یک فاجعه بود. واشنگتن صرفا موفق شد جنگ را بیش از آن چه که گروه‌های تروریستی انتظار داشتند، طولانی‌تر و تلفات را بیشتر کند. کمک‌های آمریکا سبب تقویت تروریست‌ها شد و تمرکز ترکیه و کشور‌های منطقه خلیج فارس برای نابودی مخالفان کرد و نیز یمنی‌ها را به دنبال داشت.
در نهایت واشنگتن شهرتی را که قبلا درخصوص حمله به سایر کشور‌ها بدون توجه به دلایل مستند و بی دقتی و بی مسئولیتی به دست آورده بود، تقویت کرد. بشار اسد که مورد حمایت جدی اکثریت مردم کشورش است، از همراهی اقلیت‌های سوریه که با مشاهده پیامد‌های حمله آمریکا به عراق از تکرار آن می‌ترسیدند، نیز برخوردار است.
چرا کسی به آمریکا اعتماد ندارد؟
ترامپ در دوره کاندیداتوری به خوبی این موضوع را درک کرده بود، اما در نهایت مانند پیشینیان خود رفتار کرد. این کشور حاضر نیست مسئولیت مبارزه با داعش و تروریست‌ها را به کشور‌های منطقه که خود با این معضل مواجه هستند و از ریشه کن کردن آن‌ها سود می‌برند، بدهد. این کشور اعلام کرده که در صورت وقوع حمله شیمیایی توسط دولت سوریه به این کشور حمله خواهد کرد و بدتر از آن قصد دارد تا با ادامه حضور در جنوب شرق سوریه و در نزدیکی مرز‌های عراق، خطوط فشار بر ایران را در اختیار داشته باشد. واشنگتن امیدوار است نیرو‌های آمریکایی با کمک شبه نظامیان کرد در شمال هم بتوانند دسترسی ایران به بقیه سوریه را مهار و دسترسی دولت سوریه به منابع نفتی را قطع کنند.
چنین اقداماتی براساس قوانین بین المللی و خود آمریکا، غیرقانونی است. حضور نیرو‌های آمریکایی در سوریه یا جلوگیری از عملی شدن اتحاد میان دمشق و سایر دولت‌های قانونی مانند ایران هرگز به تصویب کنگره نرسیده است.  
از سوی دیگر دولت‌های مستبد اگر چه ناخوشایند، اما در خاورمیانه رایج هستند. طنز ماجرا اینجاست که این کشور‌ها اغلب از متحدان آمریکا هستند. کشور‌هایی مانند مصر، بحرین، عربستان سعودی و امارات از این جمله هستند. عربستان سعودی کشوری است که غیر از حمله به یمن، از نیرو‌های خود برای حمایت از دیکتاتوری سلطنتی اقلیت در بحرین استفاده کرده، از تروریست‌ها در سوریه حمایت کرده و نخست وزیر لبنان را ربوده است.
در هر صورت، تصور موفقیت آمریکا در سوریه دور از انتظار است. همچنین انتظار رها کردن دمشق توسط مسکو بسیار بعید است. روسیه در سوریه هزینه زیادی کرده است؛ پوتین هیچگاه از سوریه به خاطر تحریم‌های آمریکا دست نمی‌کشد.
آمریکا درصدد است تا آینده سیاسی سوریه را دیکته و کشور‌هایی که نسبت به آمریکا منافع بیشتری در سوریه دارند را برای برقراری ارتباط با این کشور محدود کند. به نظر می‌رسد سیاستمداران واشنگتن در خواب هستند. حتی اگر این اهداف واقع بینانه باشند، حاصلی در بر نخواهند داشت. هر دو دولت اوباما و ترامپ که به سوریه آمدند در دنیایی فانتزی به سر می‌بردند.
با این حال، بزرگترین خطر دخالت آمریکا در سوریه، احتمال بروز درگیری نظامی است. این درگیری احتمالی ممکن است به صورت درگیری ترکیه با کرد‌های متحد واشنگتن یا پاسخگویی روسیه به حملات نظامی آمریکا علیه واحد‌های نظامی سوریه و در دفاع از متحدش باشد. این درگیری شاید از سوی دولت سوریه برای نشان دادن کنترل بر کشورش نیز رخ دهد. اما آنچه واضح است این که این جنگ قطعا حساب شده و عمدی نخواهد بود بلکه ناشی از تصادفات و محاسبات غلط خواهد بود. از آن جایی که آمریکا منافعی در سوریه ندارد برای هیچ خطر می‌کند.
سوریه همیشه فراتر از کنترل و منافع آمریکا بود. مطمئنا طرفداران مداخله ادعا می‌کنند، اگر آمریکا پیش از این مداخله یا انتقاد می‌کرد، از کسی حمایت یا به کسی حمله می‌کرد، جنگ داخلی در سوریه به پایان رسیده و دولت طرفدار غرب سوریه ظهور می‌کرد. این مشابه همان استدلال‌های محکوم به شکست رونالد ریگان در هنگام دخالت در جنگ داخلی تلخ، هولناک و گیج کننده لبنان و نیز طرفداران حمله به عراق است.
دنیای امیدوار سال‌های ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲ آمریکا از بین رفته است. اکنون دولت آمریکا ناامیدکننده‌تر از همیشه به نظر می‌رسد. آمریکا نفوذ و اهرمی برای تغییر در سوریه ندارد و تنها با پذیرفتن ریسک مداخلات نظامی چندجانبه امید به تاثیرگذاری بر اتفاقات دارد. ترامپِ کاندیدا هرگز با چنین سیاستی موافق نبود. ترامپِ رئیس جمهور باید بداند چرا به ریاست جمهوری انتخاب شد.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: ترامپ آمریکا سوریه اسد روسیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۶۶۲۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش الجزیره، تارنمای آکسیوس گزارش داد که بلینکن به نتانیاهو اطلاع داده است که عملیات نظامی احتمالی در رفح در جنوب نوار غزه با مخالفت واشنگتن مواجه خواهد شد و بر روابط ایالات متحده و رژیم صهیونیستی تأثیر منفی خواهد گذاشت.

در همین رابطه آکسیوس پیش‌تر به نقل از ۲ مقام رژیم صهیونیستی خبر داده است که دولت جو بایدن رئیس‌جمهور آمریکا، هفته گذشته ارسال یک محموله مهمات ساخت ایالات متحده به این رژیم را به تعویق انداخته است.

مقامات رژیم صهیونیستی به آکسیوس گفته‌اند که این موضوع نگرانی‌های جدی در میان مقامات اسرائیل به وجود آورده و آن‌ها را به تکاپو انداخته است تا از دلیل جلوگیری از ارسال این محموله مطلع شوند.

طبق این گزارش، کاخ سفید از اظهار نظر در این باره خودداری کرده است و وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)، وزارت خارجه آمریکا و دفتر نخست وزیر رژیم اسرائیل نیز به پرسش‌ها در این باره پاسخ نداده‌اند.

این گزارش خاطرنشان می‌کند که بایدن با انتقاد شدیدی در میان آمریکایی‌هایی که مخالف حمایت وی از رژیم اسرائیل هستند، روبه‌رو است. در همین حال دولت بایدن در ماه فوریه (بهمن/اسفند) از اسرائیل خواست تا تضمین دهد که نیروهایش در غزه از تسلیحات ساخت ایالات متحده مطابق با قوانین بین‌المللی استفاده کنند. اسرائیل در ماه مارس (اسفند/فروردین) یک تضمین‌نامه را امضا و ارائه کرد.

 تارنمای «هیل» به تازگی با اشاره به اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه و کمک ۲۶ میلیارد دلاری جدید برای رژیم اسرائیل که در کنگره ایالات متحده تصویب شد، نوشت: رئیس جمهور آمریکا این قانون را در بحبوحه تشدید بحران انسانی در غزه و حمله قریب الوقوع اسرائیل به شهر رفح، جایی که بیش از یک میلیون غیرنظامی فلسطینی آنجا پناه گرفته‌اند، امضا کرد.

بر اساس این گزارش، منتقدان سیاست متداول ایالات متحده در قبال اسرائیل، از بایدن خواسته‌اند که از تمایل اسرائیل به سلاح‌های آمریکایی به عنوان اهرم فشار (علیه این رژیم) برای کاهش رنج مردم غزه استفاده کند، جایی که بیش از ۳۴ هزار فلسطینی در طول حدود هفت ماه جنگ جان خود را از دست داده‌اند.

از سوی دیگر، بیش از ۵۰ عضو دموکرات کنگره آمریکا به تازگی در نامه‌ای به رئیس‌جمهور این کشور درباره تداوم حمایت تسلیحاتی واشنگتن از تل‌آویو در آستانه عملیات نظامی رژیم اشغالگر در رفح هشدار داده‌اند.

بایدن هفته گذشته قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، رژیم اسرائیل و تایوان و ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به تل آویو و کی‌یف را امضا کرد و مدعی شد که این قانون جهان را امن‌تر می‌کند.

حمایت از مردم غزه و اعتراض‌ها به سیاست‌های دولت بایدن، این بار از سوی اقشار مختلف دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا آغاز شده است. از زمان شروع اعتراض‌ها به جنگ اسرائیل در غزه با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» از دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا و سرایت آن به سایر دانشگاه‌های آمریکا، تاکنون بیش از یک هزار دانشجو دستگیر شده‌اند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • آمریکا در بحرانی‌ترین دوره‌ تاریخ خود قرار دارد
  • گزینه‌های آمریکا در برابر بلندپروازی‌های اتمی عربستان
  • سوریه:آمریکا صلاحیت اظهار نظر درباره حقوق بشر را ندارد
  • هشدار روسیه به آمریکا درباره استقرار موشک در منطقه آسیا-اقیانوسیه
  • بلینکن خطاب به نتانیاهو: عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • عملیات نظامی در رفح با مخالفت واشنگتن مواجه می‌شود
  • آتش‌بس یا تقسیم کار واشنگتن و تل‌آویو برای ادامه جنایت‌گری؟
  • دیدار دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر با سفیر ایران در سوریه
  • نگاهی به توافق امنیتی جدید عربستان و آمریکا/ واشنگتن و ریاض در انتظار چراغ سبز اسرائیل
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند