Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-30@15:16:39 GMT

پرورش ماهی در اراضی شالیکاری گیلان کاهش یافت

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۶۷۶۶۲

پرورش ماهی در اراضی شالیکاری گیلان کاهش یافت

مدیرکل شیلات گیلان گفت:‌ به‌دلیل وجود برخی موانع و مشکلات،‌ پرورش ماهی در مزارع شالیکاری گیلان کاهش چشمگیری پیدا کرده است. ۰۳ مهر ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۹ استانها گیلان نظرات

اسحاق شعبانی در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت اظهار داشت:‌ در سال‌های اخیر به‌دلیل وجود برخی موانع و مشکلات از جمله عدم اعطای تسهیلات بانکی مورد نیاز به متقاضیان و کشاورزان،‌ تولید و پرورش ماهیان سرد آبی در مزارع شالیکاری استان گیلان رونق چندانی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل شیلات گیلان با بیان اینکه حدود 238 هزار هکتار اراضی شالیکاری در این استان وجود دارد افزود: در سال‌های دور و با توجه به اعطای تسهیلات بانکی مورد نیاز،‌ عده‌ای از کشاورزان این خطه پس از برداشت محصول برنج به پرورش ماهی در مزارع خود اقدام می‌کردند.

وی کشت دوم را روشی معمول در استان‌های شمالی به ویژه گیلان و مازندران اعلام کرد و ابراز داشت:‌ این طرح‌های تولیدی در مازندران پس از برداشت محصول برنج بیشتر به سمت کشت انواع صیفی‌جات و در گیلان بیشتر به حوزه پرورش انواع ماهیان سرد آبی گرایش پیدا کرده است.

شعبانی از عدم ادامه پرداخت این‌گونه تسهیلات به کشاورزان سخن گفت و تصریح کرد:‌ یکی از مهم‌ترین موانع اجرای این‌ طرح‌ها،‌ مسائل مالی و اعتباری است زیرا درآمد کشاورزان برای آماده کردن زمین، خرید بچه ماهی و نهاده‌های خوراکی کفاف پرداخت این هزینه‌ها را نمی‌دهد.

وی با اشاره به علاقمندی کشاورزان گیلانی جهت تولید ماهی در زمین‌های شالیکاری عنوان کرد:‌ در سال‌های دور و به دلیل حمایت‌های تسهیلاتی از طرح پرورش ماهی در مزارع شالیکاری و با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های موجود،‌ گیلان جایگاه بسیاری خوبی از این حیث در کشور داشت.

مدیرکل شیلات گیلان با بیان اینکه حدود 300 تا 400 تن ماهی در شالیزارهای این استان تولید می‌شد ابراز داشت‌:‌ کمبود منابع آبی در کشور در کنار توقف اعطای تسهیلات مالی جهت اجرای طرح‌های پرورش ماهی در مزارع برنج‌ موجبات افت جایگاه گیلان در این حوزه را فراهم کرد.

شعبانی رویکرد شیلات استان گیلان برای اجرای چنین طرح‌های تولیدی را بسیار مثبت ارزیابی کرد و اظهار داشت:‌ کشت دوم و پرورش ماهی در مزارع برنج همواره مورد تأکید شیلات استان بوده اما اعتباراتی برای این امر از سازمان برنامه و بودجه کشور اختصاص داده نشده است.

وی برخی از فواید و جنبه‌های مثبت پرورش ماهی در شالیزارهای برنج را برشمرد و بیان داشت:‌ کمک به حاصلخیزی زمین،‌ از بین رفتن علف‌های هرز،‌ مبارزه بیولوژیک با برخی از آفات ‌و جلوگیری از استفاده بی‌رویه کود و سموم شیمیایی از جمله برخی از این فواید مهم هستند.

انتهای پیام/‌م

R7877/P1486/S6,71/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۶۷۶۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود

به گزارش خبرنگار مهر، کبری توکلی ظهر یکشنبه در جمع خبرنگاران با اشاره به خسارت به مزارع گندم به سبب تداوم خشکسالی و کاهش بارش باران اظهار داشت: به علت خشکسالی و عدم بارندگی در فصل کشت همه سطوح بیمه شده گندم دیم به میزان ۱۴۰ هزار هکتار خسارت دیده است.

وی خسارات به سطوح گندم آبی را مورد اشاره قرار داده و بیان کرد: از ۱۸ هزار هکتار مزارع گندم آبی استان بوشهر به سبب کاهش بارش باران در فصل کشت حدود ۴ هزار هکتار آن خسارت دیده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر پرداخت غرامت خسارت به مزارع گندم را مورد اشاره قرار داد و بیان کرد: بر اساس مناطق کشت شده و ظرفیت تولید و نوع طرح بیمه‌ای غرامت خسارت از یک تا ۳ میلیون تومان در هر هکتار مزارع گندم به کشاورزان پرداخت می‌شود.

کاهش ۷۰ درصدی برداشت

توکلی از برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر خبر داد و خاطرنشان کرد: این میزان گندم تحویل مراکز خرید شده که شامل گندم معمولی و بذر گندم است.

وی با بیان اینکه برداشت گندم تا خرداد ماه ادامه دارد تصریح کرد: پیش‌بینی تولید ۴۰ هزار تن محصول گندم از مزارع استان بوشهر شده که نسبت به تولید ۱۲۵ هزار تنی سال قبل کاهش بیش از ۷۰ درصد کاهش دارد.

معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان بوشهر از خرید گندم توسط ۱۴ مرکز خرید اداره غله و خدمات بازرگانی و مرکز خرید با مشارکت سازمان تعاون روستایی استان بوشهر خبر داد.

کد خبر 6090811

دیگر خبرها

  • ارزش ۲ هزار و ۲۱۰ میلیاردی پرورش ماهی در قفس قشم
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • خزانه گیری ۱۷۷ هزار هکتار از اراضی گیلان
  • کشت کلزا در ۳۲۷۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • کشت مکانیزه ۷۵ درصد از اراضی شالیزاری شفت
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • آغاز برنج‌کاری در گیلان