Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@00:19:10 GMT

احتمال بروز واریس در افراد قد بلند بیشتر است

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۶۷۹۲۵

احتمال بروز واریس در افراد قد بلند بیشتر است

تهران– ایرنا– مطالعات جدید محققان دانشگاه استنفورد نشان می دهد احتمال بروز واریس در افراد قد بلند بیشتر است و به ازای هر چهار اینچ (10.6 سانتی متر) قد بلندتر، خطر ابتلا به واریس 25 درصد افزایش می یابد.

به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، واریس به کشاد شدن سیاهرگ ها یا تورم ورید گفته می شود و شایع ترین بیماری عروقی انسان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رگ های واریسی به صورت رگ های بلند و متورم و پیچ خورده بیشتر در اندام تحتانی و زیر پوست و به رنگ آبی تیره یا بنفش دیده می شوند.
متخصصان معتقدند بروز واریس خطر ابتلا به حمله قلبی یا سکته مغزی را افزایش نمی دهد و به طور کلی یک وضعیت خوش خیم است؛ ولی علاوه بر ظاهر ناخوشایند، می تواند ایجاد درد، خارش یا سوزش کند و یا به دلیل احتباس مایعات، باعث تورم پاها شود. با توجه به آمار بنیاد بیماری عروق آمریکا، این عارضه 25 درصد در زنان و 15 درصد در مردان شایع است.
مطالعات جدید محققان دانشگاه استنفورد نشان می دهد عوامل ژنتیکی در بروز این عارضه موثر است و سابقه خانوادگی می تواند احتمال ابتلا را افزایش دهد. از طرفی قد یکی از عوامل موثر در بروز واریس است. این مطالعه نشان می دهد قد بلند موجب می شود رگ ها فشار بیشتری را متحمل شوند. در ادامه آمده است مجموعه ای از عوامل خطر از جمله سن، جنسیت و اضافه وزن در بروز واریس دخیل هستند.
استفاده از جوراب واریس یک راه موثر برای درمان این عارضه است، جراحی لیزر نیز در حالت های پیشرفته توصیه می شود.
نتایج این مطالعه در نشریه Circulation منتشر شده است.
علمی (6) ** 9259*2017

منبع: ایرنا

کلیدواژه: علمي آموزشي واريس وريد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۶۷۹۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است

به گزارش خبرگزاری مهر، شاهین شادنیا، درباره افزایش موارد مسمومیت با الکل های سمی، اظهار کرد: اغلب موارد، مسمومیت‌هایی هستند که به بهانه تفریح، اقدام به مصرف مشروبات دست ساز و سمی کرده‌اند.

وی با بیان اینکه در کشور ما تولید و واردات مشروبات الکلی ممنوع است، افزود: الکل هایی که به صورت دست‌ساز تولید و یا قاچاق وارد کشور می شوند زمینه‌ساز بروز مسمومیت‌های خطرناک می‌شوند.

شادنیا گفت: ماده اصلی در مشروبات الکلی «اتانول» است که در مقدار و مصرف مشخص معمولاً باعث بروز مسمومیت های جدی در افراد نمی‌شوند.

رییس بخش مسمومین بیمارستان لقمان حکیم با تاکید بر اینکه مصرف الکل اتیلیک یا اتانول در اغلب موارد سمیت جدی و خطر مرگ و میر برای افراد ندارد، اضافه کرد: صرفاً مصرف بیش از حد این مشروبات الکلی می‌تواند خطرناک باشد.

وی با بیان این موضوع که مشروبات الکلی که به صورت قاچاق وارد کشور و یا به صورت غیرمجاز تهیه می شوند خطرات جدی برای مصرف کننده به همراه دارند، ادامه داد: معمولاً افراد سودجو در مراحل ساخت این مواد از الکل های حاوی متانول و یا سایر الکل های سمی استفاده می کنند و همین موضوع زمینه‌ساز بروز مسمومیت شده است.

شادنیا با بیان اینکه به طور کلی مصرف بیشتر از حد مشروبات الکلی حاوی اتانول (الکل اتیلیک) با نشانه‌هایی همراه است، گفت: اختلال تعادل، ناهماهنگی بین فعالیت‌های عضلانی و مغزی، پرخاشگری، خواب آلودگی و یا افت قندخون از نشانه‌های مصرف این مشروبات الکلی است.

وی با تاکید بر اینکه به دنبال مصرف مشروبات الکلی حاوی اتانول و به محض بالا رفتن سطح آن در خون، علایم مسمومیت سریع ایجاد می‌شود، گفت: در مورد الکل‌های سمی و غیر استاندارد مشکل اینجا است که این مواد سمی در فاز اولیه بعد از مصرف نشانه یا علامت خاصی ندارند و وقتی این مواد سمی وارد بدن می شوند، شروع به متابولیزه شدن می‌کنند و سپس باعث بروز علایم مسمومیت می‌شوند.

شادنیا با بیان اینکه ایجاد علایم مسمومیت با متانول زمانبر است، افزود: عمده بیماران بین ۱۲ ساعت و یا حتی در مواردی تا ۷۲ ساعت بعد از مصرف این الکل های سمی دچار نشانه های مسمومیت می‌شوند.

وی با اشاره به اینکه مصرف مشروبات الکلی سمی با درجاتی از اختلال بینایی همراه است، عنوان کرد: افراد به دنبال مصرف اینگونه از مشروبات، معمولاً بعد از چند ساعت به یکباره دچار تاری و یا سیاهی دید می شوند. نشانه هایی مثل برفکی شدن دید و یا مگس پران و متاسفانه در شرایط وخیم تر شدن مسمومیت، کوری مطلق از مهم ترین عارضه‌های مصرف مشروبات الکلی سمی و دست ساز حاوی متانول است.

شادنیا با بیان اینکه مراجعه سریع به مراکز درمانی به دنبال مسمومیت با مشروبات الکلی ضرورت دارد، تاکید کرد: بسیاری از افراد با فرض اینکه با گذشت زمان نشانه‌های مسمومیت کمتر می‌شود در همان ساعات اولیه به مراکز پزشکی مراجعه نمی کنند، این کار می‌تواند باخطرات جدی همراه باشد، که آسیب‌های چشمی، کوری، کاهش سطح هوشیاری و حتی مرگ از جمله آن است.

وی در پایان با یادآوری اینکه نشانه‌های مسمومیت با الکل های سمی با تاخیر بروز می کند، افزود: نکته مهم درباره الکل‌های سمی این است که هر فردی که از این مشروبات استفاده کند، دچار مسمومیت می شود. بنابراین میزان مصرف عامل تعیین کننده در بروز نشانه‌ها و آسیب نیست، مصرف این الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است.

کد خبر 6092803 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • حقایق جالب درباره چپ دست‌ها که احتمالا نمی دانستید
  • بارندگی در همدان تصادفات را ۴۰ درصد افزایش داد
  • کلسترول خوب برای این افراد مفید نیست
  • حقایق جالب درباره چپ دست‌ها
  • میانگین بارش سال زراعی سیستان وبلوچستان مثبت شد
  • مصرف الکل‌های سمی در هر اندازه‌ای خطرناک است
  • میانگین بارش سال زراعی سیستان و بلوچستان مثبت شد
  • میانگین بارش سال زراعی استان مثبت شد
  • الکل‌های دست‌ساز و قاچاق زمینه‌ساز بروز مسمومیت
  • مصرف الکل های سمی در هر اندازه ای خطرناک است