Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@03:18:23 GMT

ضدو نقیض‌گویی؛ تاکتیک جدید آمریکا مقابل ایران

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۶۸۴۹۳

ضدو نقیض‌گویی؛ تاکتیک جدید آمریکا مقابل ایران

پس از مطرح شدن اظهارنظرات گوناگون افراد و جناح‎های مختلف در داخل کشور در مورد رفتن یا نرفتن روحانی، بالاخره روحانی به نیویورک رفت تا به تمام حواشی پایان دهد.

این رفتن یا نرفتن رئیس‎جمهور بحثی بود که در پی اعلام دولت آمریکا مبنی بر برگزاری نشستی با موضوع ایران به ریاست ترامپ در حاشیه نشست سالانه مجمع عمومی سازمان ملل به راه افتاد به ویژه که در این نشست نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل نیز حاضر خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین اظهارنظرکنندگان در مورد این موضوع به دو دسته موافقان و مخالفان رفتن رئیس‎جمهور به نیویورک برای شرکت در نشست مجمع عمومی و همچنین نشست شورای امنیت به ریاست ترامپ تقسیم شدند. در ارتباط با این موضوع، «آرمان» به گفت‌وگو با علی اکبر فرازی دیپلمات پیشین ایران در لندن و سفیر پیشین ایران در رومانی و مجارستان پرداخته است که می‎خوانید.

**همان‌طور که می‌دانید روحانی در مجمع عمومی به سخنرانی خواهد پرداخت. به طور کلی سخنرانی آقای روحانی را در نیویورک چگونه ارزیابی می‎کنید؟ روحانی باید چه سخنانی را بگوید. با توجه به اینکه برخی معتقدند که سخنان ایران تکراری است و نتیجه‎ای ندارد؟
سفر روحانی به نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد انجام شده است. بدیهی است در این‎گونه سفرها بیش از آنکه اصل سفر مورد توجه قرار گیرد، حاشیه‎های قبل، بعد و همچنین در حین سفر است که بیشتر مورد توجه رسانه‎ها و تحلیلگران مسائل سیاسی است. امسال آقای روحانی در شرایط ویژه‎ای وارد نیویورک می‎شوند. همانند سال گذشته، برجام نقطه کانونی توجهات همگان در سفر روحانی به نیویورک است.

تنها تفاوتی که امسال با سال گذشته دارد این است که برجام بدون حضور آمریکاست. آمریکایی‎ها و شخص ترامپ به طور یکجانبه از برجام خارج شدند. تبعات این بیرون آمدن فقط شامل ایران نمی‎شود بلکه کشورهای عضو 1+5 و سایر کشورها به صورت مستقیم از این مساله تحت تأثیر قرار می‎گیرند. بنابراین طبیعی است که همگان چشم بدوزند که چه اتفاقی در حال روی دادن است. قبل از سفر روحانی، مقامات آمریکایی، گفتارهای ضدو نقیضی داشتند و این گفتارهای ضدو نقیض در قبال برجام و همچنین در ارتباط با آمادگی برای ملاقات و گفت‌وگو با مقامات ایران، پیش از آنکه نشان دهنده به‌هم ریختگی در سیاست خارجی آمریکا باشد، بیشتر نشان‎دهنده یک تاکتیک جدید است.

این تاکتیک جدید آن است که صحنه مذاکرات و مباحثات را غبارآلود کنند. بندهای مختلفی را که گاهی ضدو نقیض است مطرح کنند تا اینکه مذاکره‎کنندگان ایرانی به استراتژی اصلی آنها پی نبرند. واقعیت این است که شرایط کنونی، شرایطی است که از موضع عزت ایجاب می‎کند که یک بار برای همیشه به صراحت اختلافات و موارد اختلافی دو کشور بازگو شود. اکنون شخص ترامپ در میان جامعه جهانی مورد انتقاد قرار گرفته است. حتی متفکران و سیاستمداران آمریکایی در نامه اخیر خود به ترامپ، از عملکرد ترامپ مبنی بر خروج از برجام انتقاد کردند.

بنابراین وقتی صحنه مهیاست، دلیلی ندارد که ایران سخن خود را در جاهای مختلف چه با آمریکایی‎ها و چه در مجامع چندجانبه مطرح نکند. زمینه بین‎المللی کاملا آماده است تا ایران در زمینه آثار مثبت برجام و باقی ماندن برجام سخن بگوید. طبیعی است که اگر دیگران اصراری بر باقی ماندن در برجام نداشته باشند و اگر منافعی از برجام به طرف ایرانی نرسد، طرف ایرانی راه دیگری را انتخاب خواهد کرد. برجام از ابتدا از دید ایران یک بازی برد-برد بود که همه کشورها باید از منافع آن بهره‎مند شوند. بنابراین برای این قضیه، سفر آقای روحانی فرصت خوبی است که با صراحت در همه جا مطرح کنند به ویژه در ملاقات با مقامات کشورهای مختلف، بر این قضیه پافشاری کنند.

**به نامه مقامات آمریکایی که گویا 50 نفر از مقامات عالی دولت‎هالی قبلی آمریکا نیز هستند، اشاره داشتید. قبل از خروج برجام نیز 100 مقام پیشین دولت آمریکا اقدام ترامپ مبنی بر خروج از برجام را نامناسب دانستند و بر حضور آمریکا در برجام تاکید کردند. اما ترامپ توجهی نکرد. اکنون با توجه به اینکه ترامپ در چند ماه گذشته تا کنون بحث مذاکره با ایران را مطرح کرده است، آیا می‎توان گفت که این نامه در آستانه برگزاری مجمع عمومی سازمان ملل تاثیرگذار است یا خیر؟ آیا می‎توان این اقدام مقامات پیشین آمریکا را به نوعی اجماعی برای حل مشکلات آمریکا با ایران دانست؟
نامه و نوشتاری که توسط مقامات پیشین دولت آمریکا خطاب به ترامپ نوشته شده است و یا نامه‎هایی که قبلا می‎نوشتند و همچنین اظهارنظرهایی که این گروه از سیاستمداران قدیمی بیان می‎کنند، نشان‎دهنده نگرانی بخش عظیمی از مسئولان و مقامات آمریکا از روند کنونی سیاست‎های ترامپ است. بنابراین ایران در عین حال که نباید در بازی احزاب آمریکایی وارد شود و بازی احزاب در آمریکا به خود آنها مربوط است نباید اقدامی کند که تعبیر اثرگذاری به نفع کسی و یا به ضرر شخص دیگری شود.

ایران باید سیاست مستقل خود را پیگیری کند. این نامه‎ها در حال زمینه سازی برای این مساله است که بخش عظیمی از قشر صاحب‎نظر آمریکایی از اقدامات ترامپ ناراضی هستند. بنابراین بدیهی است که این اقدامات تاثیرگذار است. اول اینکه ایران باید با هوشیاری، وارد دعوای جناحی و حزبی آمریکایی‎ها نشود. دیگر اینکه ایران منافع ملی خود را در نظر بگیرد و براساس منافع ملی، پیرامون دستاوردهای برجام، لزوم باقی ماندن و یا بازگشت آمریکا به برجام به گفت‌وگو بپردازد. هیچ ایرادی ندارد که ایران، پیرامون منتفع شدن هر دو طرف از منافع برجام سخن بگوید و با گفت‌وگو نکردن، به جایی نخواهیم رسید.

**با توجه به اینکه در 26 سپتامبر یعنی چهارشنبه جاری، ترامپ، ریاست اجلاس شورای امنیت را برعهده دارد و موضوع این اجلاس نیز، اشاعه سلاح‎های کشتار جمعی است و تلاش ترامپ نیز بر این است که ایران را در مرکز توجه قرار دهد. ایران چه سخنانی را در این اجلاس می‎تواند مطرح کند؟ آیا این اجلاس می‎تواند به نوعی یک فرصت برای ایران درجهت زیرسوال بردن ترامپ و سیاست‎های وی باشد؟
دستور کار جلسه شورای امنیت، بارها از سوی آمریکایی‎ها تغییر کرده است. مشخص است که آمریکایی‎ها هم در مورد این مساله مذبذب هستند و هم اینکه در زمینه دستیابی یا عدم دستیابی به هدف‎های خود نگران هستند. بنابراین دستور جلسه چندان روشن نیست. منتهی یکی از حدس و گمان‎ها این است که آمریکایی‎ها جلسه چهارشنبه را برای این موضوع در نظر گرفته‎اند که اگر قبل از چهارشنبه، سیگنال‎های مثبتی را مشاهده کنند جلسه چهارشنبه، جلسه‎ای ضد ایرانی نباشد در مقابل اگر این سیگنال‎ها منفی باشد، طبیعی است که سعی می‎کنند برونداد آن جلسه، مطلبی علیه ایران باشد.

گرچه در این جلسه کشورهای دیگر هم حضور دارند و مواضع خود را اعلام می‎کنند. آمریکایی‎ها به خیال خود سیاست چماق و هویج را به کار می‎برند و این فرصتی برای ایران است که بتواند عملا برای حفظ دستاوردهای برجام، اقدام موثری انجام دهد.

منبع: روزنامه آرمان؛ 1397،7،3
گروه اطلاع رسانی**2059**2002

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سياسي آرمان ديپلماسي سياسي روابط ايران و آمريكا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۶۸۴۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشجویان معترض آمریکایی پیروان مکتب امام صادق هستند

تعداد بازدید : 71 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 624 یک روحانی که به عنوان کارشناس مذهبی صداوسیما سخن می‌گفت، تاکید کرد: «دانشجویان کالیفرنیای آمریکا و دانشجویان که به خیابان‌ها آمدند و به جنایات اسرائیل اعتراض می‌کنند، پیروان مکتب امام صادق (ع) هستند» اظهارات کامل این روحانی را می‌بینید و می‌شنوید.

دیگر خبرها

  • دانشجویان معترض آمریکایی پیروان مکتب امام صادق هستند
  • دانشجویان معترض آمریکایی پیروان امام صادق هستند!
  • پژوهشگر فلسطینی: اعتراضات دانشجویی، نتانیاهو، بایدن و حتی ترامپ را سردرگم کرده است
  • طعنه سنگین روحانی به وضعیت مشارکت در انتخابات
  • طعنه سنگین حسن روحانی به شورای نگهبان و دولت رئیسی / باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • مثلث آمریکایی چه هدفی را در تقابل با فعالیتهای هسته‌ای ایران دنبال می‌کنند؟ / نقشه راه گروسی در تهران پس از عملیات وعده صادق
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • سرکوب جنبش‌های اعتراضی دانشجویان حامی فلسطین جلوه حقوق بشر آمریکایی است
  • آمریکا خود را به دیوانگی زد و برجام را پاره کرد /واکنش ها به اعتراضات دانشجویی در آمریکا از تریبون نماز جمعه
  • جهان برای تحقق آرمان فلسطین به پا خواسته است