Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-04@22:36:15 GMT

داغ بردل نشسته «خزر»/ سوگواره دریا پایان ندارد

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۶۸۸۳۵

داغ بردل نشسته «خزر»/ سوگواره دریا پایان ندارد

  خبرگزاری مهر - گروه استان ها: اجرای طرح های سالمسازی و بکارگیری ۹۳۰ ناجی غریق در ۳۷۶ منطقه ممنوعه شنا نیز نتوانست شمار غریق در دریای مازندران را به صفر رساند و امسال نیز دریای مازندران ۴۷ خانواده را سوگوار کرد.

اگرچه با تلاش نیروهای هلال احمر و ناجیان غریق بیش از چهار هزار نفر سال جاری از غرق شدن در دریای مازندران نجات یافتند اما خزر همچنان مهمانانش را می بلعد و سوگواره خزر تمام شدنی نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شنا در خارج از طرح‌های دریا بدون در نظر گرفتن عمق و وسعت آن، عدم آشنایی با فن شنا، عدم آگاهی از تفاوت شنا در  دریا و استخر از دلایل بروز حادثه برای گردشگران و مهمانان دریای خزر بوده است و طبق آمار پزشکی قانونی، متاسفانه ۴۳ درصد از غرق شدگان در سال جاری بومی هستند که این رقم در سال گذشته ۳۲ درصد بود.

امسال شهرستان های بابلسر، نوشهر و محمودآباد همانند دیگر سال ها رکوردار غریق در دریای مازندران بودند.

نجات ۴۲۰۰ نفر از غرق شدن در دریای خزر

مدیرعامل جمعیت هلال احمر مازندران می گوید: تیم‌ های امداد و نجات ساحلی جمعیت هلال احمر مازندران و ناجیان غریق مستقر در سواحل استان موفق شدند بیش از چهار هزار و ۲۴۳غریق را نجات دهند.

مجتبی اکبری با بیان اینکه بیش از هزار نجاتگر و ناجی غریق در ۳۷۶ نقطه پرخطر ساحل مازندران فعالیت داشتند گفت: عملیات اجرایی طرح امداد و نجات ساحلی در ایام تابستان با مدیریت جمعیت هلال احمر استان در قالب کمیته کاهش غریق و تلفات انسانی در ۴۰۰ کیلومتر نوار ساحلی مازندران که از خرداد ماه سالجاری آغاز شد تا پایان شهریور ادامه داشت.

وی گفت: برای اجرای عملیات امداد و نجات ساحلی بیش از هزار ناجی غریق و نجاتگر جمعیت هلال احمر با بکارگیری ۵۲ دستگاه آمبولانس و خودروی پشتیبانی، ۵۸ دستگاه موتورسیکلت، ۱۴فروند قایق نجات، ۱۳ دستگاه جت اسکی و ۱۰ فروند شناور دریایی مشارکت داشتند.

غرق شدگی در دریای مازندران طی چند سال اخیر کاهش یافته به گونه ای که از حدود ۲۰۰ نفر در ۱۰ سال قبل به ۴۷ نفر در تابستان سال جاری رسید و این کاهش نشانه برنامه ریزی و تلاش مسئولان برای افزایش زیرساخت ها در سواحل و کاهش مناطق ممنوعه شنا است.

شمار غریق امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش ۲۴ درصدی و تعداد ۱۵ غریق کمتر روبرو بوده است

نقی کریمیان رئیس هیئت نجات غریق و غواصی مازندران از کاهش ۲۴ درصدی آمار غریق در دریای استان در مدت اجرای طرح سالمسازی دریا خبر داد و با اشاره به فعالیت ۱۲۴ روزه ناجیان غریق در قالب طرح سالمسازی دریا در سواحل استان گفت: شمار غریق امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل با کاهش ۲۴ درصدی و تعداد ۱۵ غریق کمتر روبرو بوده است.

وی شمار ناجیان غریق فعال در ۳۷۶ منطقه حادثه خیز ساحلی استان را ۹۳۰ نفر اعلام کرد و گفت: در آخرین روز فعالیت کاری در روز گذشته ناجیان غریق موفق شدند ۱۵ نفر را از غرق شدن نجات دهند که شامل ۱۳ مرد و دو زن بوده است.

کریمیان یادآور شد: یک پسربچه در بهشهر، هفت نفر در بابلسر، سه نفر در محمودآباد و چهار نفر در نوشهر روز قبل از غرق شدن در دریا نجات یافتند.

 طرح دریا در مازندران با همه اما و اگرهایش به پایان رسید و هنوز پرونده شناگاه های آلوده مازندران بدون نتیجه روی میز دستگاه های مرتبط درجریان است. هر سال شمار زیادی از مسافران برای شنا در دریا به مازندران سفر می کنند و بسیاری از آنان از وضعیت سلامت و آلودگی شناگاه ها بی خبرند و خطر همواره در کمین مسافران دریای خزر است. واقع نشدن شناگاه ها در مجاورت محل دفن زباله و مصب رودخانه ها، ممنوعیت رهاسازی فاضلاب، ممنوعیت تجمع قایق ها، منع وجود رستوران آبی و نگهداری حیوانات اهلی و غیراهلی و احشام در شناگاه، وجود سرویس های بهداشتی دارای موازین، ممنوعیت انباشت زباله و نزدیکی به اماکن مسکونی از جمله شاخص هایی که در تعیین رنگ پرچم های شناگاه موثر بوده است.

حسینعلی ابراهیمی مدیرکل محیط زیست مازندران با اشاره به تهیه لیست شناگاههای آلوده و علل آلودگی آن ادامه داد: در سال جاری چهار نامه به دادستان استان درباره آلودگی شناگاه ها زده شد و نتایج آزمایش میکروبی سال قبل نشان می دهد که ۴۹ درصد شناگاه ها دارای آلودگی میکروبی هستند و بر اساس آزمایش ها و دستور العمل ابلاغی ۱۴ شناگاه بحرانی و فوق بحرانی شناسایی شدند و دستور تعطیلی شناگاه های فوق بحرانی صادر و به شناگاه های بحرانی مهلت دو هفته ای برای رفع و اصلاح مسائل زیست محیطی داده شد.

وی افزود: دونوع پرچم در شناگاه ها تعریف شده که پرچم آبی نشان می داد شناگاه ها و طرح سالمسازی از نظر زیست محیطی برای شنا پاکیزه است و پرچم زرد نشان می دهد که شناگاه از نظر بهداشتی و سایر موارد مناسب و مطلوب نیست و احتمال خطر وجود دارد.

به گفته مدیرکل محیط زیست مازندران، بازرسی و پایش آب یکسری از شناگاه ها نشان می دهد که باید فعالیتشان جلوگیری شود و شناگاه های فاقد پرچم شرایط لازم را برای شنا ندارند.

موسوی تصریح کرد: در استان چهار شناگاه تعطیل، ۴۳ شناگاه دارای پرچم زرد و سه شناگاه دارای پرچم آبی شدند و با توجه به دستورالعمل ساماندهی سواحل، باید بودجه ملی و استانی تخصیص داده شد که تاکنون داده نشد.

اگرچه مسئولان مازندران خبر از تابستان شاد در سواحل را می داندند اما مرگ ۴۳ هموطن در دریا، آلودگی شناگاه ها و فراهم نبودن زیرساخت ها، همچنان فراغت تابستانه را در حاشیه دریا تلخ کرده است و باید دید تدبیر مسئولان در سال های آتی برای به صفر رساندن غریق و ساماندهی طرح های سالمسازی دریا و حذف آلودگی از شناگاه ها جواب می دهد یا خیر.

کد خبر 4411822

منبع: مهر

کلیدواژه: دریای خزر غرق شدگی مجتبی اکبری هلال احمر مازندران ماه محرم بوشهر کرمانشاه خبرگزاری مهر هفته دفاع مقدس عاشورا مشهد مراسم عزاداری گرگان شهرکرد رژه نیروهای مسلح سانحه تصادف تاسوعا و عاشورا خطبه های نماز جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۶۸۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رگبارهای بهاری میهمان پایان هفته آسمان مازندران است

به گزارش خبرآنلاین از مازندران، احمد اسدی اظهار داشت: براساس هشدار جوی سطح زرد هواشناسی مازندران با فعالیت سامانه بارشی از بعدازظهر جمعه ۱۴ تا صبح ‌شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه شاهد رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد نسبتاً شدید و کاهش تدریجی دما در استان هستیم.

وی افزود: منطقه اثر سامانه بارشی ارتفاعات به‌ویژه ارتفاعات نیمه غربی مازندران است. لغزندگی جاده‌ها، کاهش دید، اختلال در تردد محورهای کوهستانی، جاری شدن روان‌آب، افزایش حجم آب رودخانه‌ها، صاعقه و ریزش سنگ در مناطق کوهستانی از مخاطرات این سامانه بارشی است.

46

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901995

دیگر خبرها

  • یک میلیون رزمنده آماده جنگ خواهند شد/ عملیات در دریای مدیترانه
  • شهرستان تکاب میزبان اولین اردوی ۴ روزه آماده سازی تیم نجات غریق آقایان
  • فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی «سفینة‌النجاة» منتشر شد
  • نجات ۴ کوهنورد گمشده در قله دماوند
  • نجات جان کوهنوردان گمشده در قله دماوند
  • نجات جان ۴ کوهنورد مفقودی در ارتفاعات قله دماوند
  • فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی سفینه النجاه
  • انتشار فراخوان نخستین سوگواره بین‌المللی سفینه النجاه
  • اقتصاد دریا در مازندران مورتوجه قرار نگرفته است
  • رگبارهای بهاری میهمان پایان هفته آسمان مازندران است