Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس اداره میراث‌فرهنگی و گردشگری بردسکن گفت: ۱۳ حفار غیرمجاز آثار تاریخی شهرستان بردسکن دستگیر شدند. ۰۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۰:۱۹ استانها خراسان رضوی نظرات

احمد صابری زارع در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در مشهدمقدس با اعلام اینکه از ابتدای امسال تاکنون 13 نفر از حفاران غیرمجاز در بردسکن دستگیر شده‌اند، اظهار داشت: یکی از اهداف و رسالت‌های خطیر سازمان میراث فرهنگی، حفظ و حراست از آثار تاریخی، سرمایه‌های ملی تاریخی، فرهنگی و طبیعی کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صابری با اشاره به تلاش‌های فرماندهی انتظامی و دادستان  شهرستان بردسکن در جهت برخورد قاطع با عوامل این فعالیت غیرمجاز تصریح کرد: تاکنون در پنج ماهه اول سال جاری 9 پرونده برای قاچاقچیان اشیاء تاریخی تشکیل و 13 نفر از عاملان آن مجازات شده‌اند.

وی افزود: اگرچه برخی از حفاری‌ها در مناطق بکر و غیرتاریخی بوده اما با توجه به تکالیف قانونی ادارات میراث فرهنگی و قوانین موجود از جمله ماده 562 قانون مجازات اسلامی که هر کس حتی به قصد به دست آوردن آثار تاریخی برای کند و کاو اقدام کند و یا خرید و فروش آموال تاریخی کند جرم محسوب شده و مرتکبین آن مورد پیگرد قرار می‌گیرند.

صابری در واکنش به این سوال که دلایل سوءاستفاده افراد فرصت طلب و حفاری‌های غیرمجاز آثار تاریخی در کشور و نیز راهکارهای جلوگیری از این امر چه می‌تواند باشد اظهار داشت: یکی از اهداف و رسالت‌های خطیر سازمان میراث فرهنگی حفظ و حراست از آثار تاریخی، سرمایه‌های ملی، تاریخی، فرهنگی و طبیعی کشور عزیزمان ایران است.

وی بیان کرد: آثار تاریخی به صورت گسترده و پراکنده در نقاط دورافتاده و صعب‌العبور قرار گرفته‌اند. این سرمایه‌های غنی تاریخی، فرهنگی، بخشی از هویت ایرانی و اسلامی اقوام غیرتمند ایرانی است.حفاری‌های غیرمجاز، در پی به دست آوردن گنج‌های افسانه‌ای و تفکرات مرموزی از این حیث، صدمات جبران ناپذیری بر هویت تاریخی این مرزوبوم است که در شرایط کنونی وحدت و هویت و انسجام فکری، معنوی اقوام ایرانی را نشانه گرفته است.

انتهای پیام/ ز

R41347/P41362/S6,1188/CT1

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۶۹۴۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است

ایسنا/اصفهان فرماندار نایین گفت: گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت و یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان نایین است.

محمد کریمی در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار ‌کرد: با جدیت پیگیر توسعه گردشگری و تکمیل زیرساخت‌های آن در شهرستان نایین هستیم زیرا موضوع گردشگری با توجه به ظرفیت‌ها و ویژگی‌های تاریخی و فرهنگی شهرستان به‌عنوان اولین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: تمام تلاش ما در مجموعه اداری شهرستان حمایت از سرمایه‌گذاران در حوزه گردشگری و صنایع دستی و تسهیل امور برای رفع مشکلات حوزه گردشگری و میراث فرهنگی است.

فرماندار نایین افزود: بر همین مبنا جلسات کمیته تخصصی میراث فرهنگی با فواصل زمانی معین برگزار و در این جلسات به صورت مصداقی با حضور مدیران مربوطه و بعضاً شخص سرمایه‌گذار موضوعات و درخواست‌های این حوزه مورد بررسی و تصمیماتی در این راستا اتخاذ می‌شود که امیدواریم بتوانیم به‌عنوان خدمتگزار مردم، زمینه ایجاد سرمایه‌گذاری و به تبع آن ایجاد اشتغال و توسعه شهرستان را در مبحث مهم گردشگری پیگیری کنیم.

کریمی با اشاره به برگزاری منظم جلسات این کمیته تخصصی گفت: بسیاری از مشکلات و مسائل این حوزه که بعضاً چند سال متوقف بود با ارائه راهکار و تعامل بین دستگاهی و همکاری مدیران شهرستان مرتفع شد و شاهد اقدامات خوبی در حوزه مرمت آثار تاریخی، تسریع در صدور مجوزها و ایجاد واحدهای بوم‌گردی و گردشگری و پیگیری ثبت آثار ملموس و میراث ناملموس فرهنگی بودیم که با مجموع این اقدامات، حوزه گردشگری و میراث فرهنگی را به عنوان یکی از پیشران‌های اصلی توسعه شهرستان تقویت کرده‌ایم.

وی خاطرنشان کرد: ساماندهی بافت تاریخی نایین خصوصاً محوطه پیرامونی نارین قلعه، بررسی مسائل و مشکلات مجموعه‌های بوم‌گردی و گردشگری در شهرستان، بررسی نحوه معرفی جاذبه‌های گردشگری در ورودی‌های شهر نایین و جذب مسافران عبوری، احیای مغازه‌های بازار تاریخی نایین از مسائل و مشکلات حوزه میراث فرهنگی و گردشگری در نایین است که نیاز به بررسی دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • توقف پیاده‌راه‌سازی خیابان باباطاهر همدان در پی کشف آثار تاریخی
  • دستگیری دو حفار غیر مجاز مسلح در گرمدره
  • ۳ حفار غیرمجاز در حوزه میراث‌فرهنگی در آمل دستگیر شدند
  • دستگیری ۳ حفار غیر مجاز در شهرستان آمل
  • شکارچی غیرمجاز در سبزوار قبل از شکار دستگیر شد
  • دستگیری ۳ حفار غیرمجاز در قروه
  • حفر گودال ١٥ متری برای کشف اشیاء تاریخی؛ ۳ نفر دستگیر شدند
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد