Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه استان ها- مهدی مقاری: شهرستان پیشوا، ظرفیت های مناسبی برای جذب گردشگر در تمام ایام سال دارد، این شهرستان در زمینه گردشگری مذهبی، باستانی و طبیعی حرف برای گفتن دارد.

تاریخ ۸ هزار ساله پیشوا سبب شده تا این شهرستان که اماکنی چون قلعه ایرج به عنوان بزرگ ترین قلعه خشت خام جهان و بسیاری از ابنیه تاریخی دیگر را در خود جای داده است، بتواند علاقمندان به اماکن تاریخی از سراسر کشور و اقصی نقاط جهان را به سوی خود جلب کند، که سال ها پس از «کیومرث» ، اولین پادشاهی ایران که نوروز را برای اولین بار در این خطه جشن گرفت؛ فریدون تخت خود را در «سامنات» بنا نهاد و اطراف  آن را آباد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در زمینه گردشگری مذهبی نیز وجود حرم مطهر حضرت جعفربن موسی(ع) در این شهرستان، پیشوا را به پایتخت گردشگری مذهبی در استان تهران تبدیل کرده و زائران و علاقمندان را از نقاط دور و نزدیک به خود می خواند.

از نظر گردشگری طبیعی نیز باید بدانیم، پیشوا روی تپه ای سرسبز و خوش آب و هوا قرار گرفته است، که روزهای تعطیل و در ایام سال سبب حضور گردشگرانی است، که قصد دارند روز تعطیلی به یاد ماندنی همراه با ورزش و پیاده روی را تجربه کنند.

مناطق مرتفع پیشوا را غالبا فضای سبز و پارک جنگلی پوشانده است و این روزها اگر به این مناطق سر بزنید جمعیت قابل توجهی از اهالی پیشوا و شهرستان های اطراف را مشاهده می کنید که برای تفریح به این محل آمده اند، قطعا می توان با شناساندن بیش از پیش ظرفیت های گردشگری در پیشوا، شاهد افزایش چشمگیر تعداد گردشگران این شهرستان بود.

یک هشتم گلخانه های کشور در شهرستان پیشوا قرار دارد

مدیرکل میراث فرهنگی استان تهران در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: در معرفی پیشوا باید به چند محور اشاره کرد که محورهای فرهنگی و تاریخی از اهم آن ها است.

دلاور بزرگ نیا معتقد است، آن چه از کاوش های شهر پیشوا برآمده، مبین این نظریه است که از دوره ایلخانان آثاری در این منطقه کشف شده و این امر نشان دهنده قدمت بالای این خطه در استان تهران است.

وی افزود: باید به بحث « گردشگری رویدادها» که در مناسبت های خاص رقم می خورند نیز توجه ویژه داشت، به عنوان مثال « تعزیه بنی اسد» و «قیام ۱۵ خرداد» می تواند، به خوبی در شناساندن پیشوا مفید واقع شود، البته رویدادهای دیگری نیز در این راستا وجود دارد، که می توان با اهمیت دادن به آن ها در جهت رشد صنعت گردشگری در این منطقه گام برداشت.

بزرگ نیا گفت: البته نباید از ظرفیت های برجسته پیشوا در زمینه گل و گیاه نیز غافل شد، امروز، یک هشتم گلخانه های کشور در شهرستان پیشوا قرار دارد و ضرورت برگزاری جشنواره های گل و گیاه در این شهرستان، با توجه به این ظرفیت، می تواند کمک شایان و موثری در مسیر معرفی پیشوا کند.

نیاز به همراهی مردم برای معرفی ظرفیت های گردشگری پیشوا داریم

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران در تبیین ظرفیت های گردشگری شهرستان پیشوا اضافه کرد: سه عنصر مناسب فرهنگی و تاریخی، رویدادها و بارگاه امامزاده جعفر(ع) به شرطی به خوبی تبیین شوند، می توانند در گردشگری پیشوا نقش های بزرگ و ماندگاری را ایفا کنند.

وی در ادامه گفت: باید بناهای تاریخی شناسایی شده و زمینه های ثبت آنها فراهم شود که  در صورت انجام این مهم که در دستور کار استان قرار خواهد گرفت، ابنیه تاریخی پیشوا را مرمت می کنیم و از این موضوع به گرمی استقبال می  کنیم.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تهران از نقش بی بدیل مردم نیز سخن گفت و افزود: در کل مسیر معرفی پیشوا اگر چنانچه از موهبت همراهی مردم بی بهره باشیم بدون شک با مشکلات عدیده ای مواجه می شویم که می طلبد زمینه ها و شرایط حضور مردم در شناساندن منطقه به بیرون فراهم شود.

دلاور بزر گ نیا در خاتمه از عزم جدی اداره کل متبوعش از ساماندهی میراث در پیشوا خبر داده و افزود: آماده هر نوع همکاری و هم فکری در خصوص ثبت آثار شهرستان و تعریف پروژه های ماندگار در پیشوا هستیم و برای تحقق این موضوع  به همراه  معاونان و کارشناسان  اداره کل به زودی در این شهرستان حضور خواهیم یافت.

وی ادامه داد: وجود بارگاه منور حضرت جعفربن موسی الکاظم(ع) برای مردم پیشوا ظرفیت مناسبی در گردشگری ایجاد کرده است، این مضجع نورانی، ملجأ و پناهگاه مردم آن دیار است که مرکز ثقل است و حول محورش باید همتی مانا به کار بست و در حوزه گردشگری مذهبی و معرفی آن تلاشی مضاعف مبذول داشت و میراث های معنوی چون تعزیه بنی اسد و پیاده روی ۲۸ صفر می توانند هر کدامشان در کنار این بارگاه تکمیل کننده توریسم مذهبی پیشوا شوند.

با آموزش گردشگری می توان شاهد رونق صنعت توریسم در پیشوا بود

یک کارشناس آموزش گردشگری در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: شناخت گردشگری و همچنین توسعه پایدار آن نقش مهمی در گسترش دانش گردشگری دارد و با قاطعیت می توان گفت، شکل گیری، توسعه و ارتقا گردشگری در یک جامعه نیازمند آموزش است و این آموزش زمانی پاسخ بهتری می دهد، که علاوه بر آموزش مبانی گردشگری عمومی، برای هر منطقه تخصصی باشد.

سمانه شمس با اشاره به چالش های گردشگری در شهرستان پیشوا به ارائه راهکارهای بهبود این امر پرداخت و افزود: مدیریت منابع انسانی در بحث گردشگری اهمیت فوق العاده ای دارد و امروز یکی از ضعف های ساختاری و چالش های موجود در گردشگری شهرستان های استان تهران، به ویژه پیشوا، آموزش به عنوان زیربنای مدیریت منابع انسانی است.

وی بر مدیریت کیفیت در صنعت گردشگری تاکید کرد و افزود: اگر بتوان با استقرار واحدهای آموزشی، امکانات و تجهیزات آموزش تنها حدود ۵ درصد از اهالی شهرستان پیشوا را در خصوص توانمندی های گردشگری در این شهرستان و راه های کسب درآمد از این ظرفیت آموزش دهیم، شاهد رشد چشمگیر گردشگری در پیشوا با توجه به استعدادهای گردشگری طبیعی، مذهبی و تاریخی خواهیم بود.

رییس اداره آموزش کانون جهانگردی و اتومبیل رانی جمهوری اسلامی ایران افزود: جذابیت های موجود در گلخانه های پیشوا، رویدادهای متعدد توریستی در این شهرستان و وجود آثار و بقاع گوناگون باستانی و مذهبی در پیشوا استعدادهایی است، که این شهرستان دارد و قطعا آموزش گردشگری به سرمایه گذاران اهالی پیشوا و بهره برداری از ظرفیت های بالقوه ای که در این شهرستان وجود دارد، می تواند منجر به انقلابی در صنعت گردشگری این منطقه از جنوب تهران شود.

مردم پیشوا باور و غیرت خاصی نسبت به شهرستان خود دارند و بر این اساس می توان، از هرکجای ایران و حتی جهان برای گردشگری به این شهرستان جذب کرد، تا شاهد رونقی چندین برابر در صنعت گردشگری پیشوا باشیم.


 


 

کد خبر 4330222

منبع: مهر

کلیدواژه: اداره کل میراث فرهنگی استان تهران پیشوا كانون جهانگردي و اتومبيلراني ماه محرم بوشهر کرمانشاه خبرگزاری مهر هفته دفاع مقدس عاشورا مشهد مراسم عزاداری گرگان شهرکرد رژه نیروهای مسلح سانحه تصادف تاسوعا و عاشورا خطبه های نماز جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۷۰۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود

کهگیلویه و بویراحمد را می‌توان بهشت گیاهان دارویی دانست، ظرفیتی که در صورت استفاده بهینه از آن به اشتغال به گِل نشسته‌ این دیار کمک بسیاری می‌کند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، امروزه استفاده از گیاهان دارویی در علم پزشکی بر اساس آموزه‌های گذشته به یک باور تبدیل شده‌است و برتری درمان از طریق طب سنتی و گیاهان دارویی به دلیل استفاده کمتر مواد شیمیایی در فرآورده‌های داروی گیاهی مورد تأکید بسیاری از صاحب‌نظران علم پزشکی است.

استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن اقلیم چهارفصل و قرار گرفتن در دامنه رشته کوه‌های دنا از ظرفیت بالایی در برخورداری از گیاهان دارویی برخوردار است، ظرفیتی که در سایه توجه نکردن و کمبود زیرساخت‌ها و نبود عزم جدی از سمت مسئولان استانی به باد فراموشی سپرده شده‌است.

کهگیلویه و بویراحمد بهشت سرمایه‌گذاری در عرصه گیاهان دارویی

وجود ۲۸ درصد انواع گیاهان دارویی کشور در استان کهگیلویه و بویراحمد ظرفیت مناسبی برای رونق تولید و کاهش بیکاری است، اما به‌دلیل بی‌تدبیری مسئولان و متولیان امر سهم مؤثری در اقتصاد این استان و کاهش بیکاری ندارد.

۴۴۵ گونه گیاه دارویی از مجموع دو هزار گونه در کشور ایران، معادل ۲۸ درصد در سطح ۷۲۴ هزار هکتار از مراتع کهگیلویه و بویراحمد رویش دارد و در واقع در زمینه گیاهان دارویی این استان رتبه نخست کشور را دارد، این در حالی است که این استان، در زمینه بیکاری در رتبه‌های اول قرار گرفته است.

کهگیلویه و بویراحمد دارای ۴۶ گونه گیاهی بومی و سه گیاه دارویی کمیاب دنیا شامل «باریجه»، «آنغوزه» و «گزانگبین» است که به وفور در ارتفاعات استان دیده می‌شود، علاوه بر این از «بیلهر، جاشیر خوراکی، تره کوهی، کلوس، بن سرخ، کارده، آویشن، لاله واژگون، ترنجبین، خارو، خشت، چوش، درمه، برنجاس، کاسنی و سیاه دانه» می‌توان به عنوان گیاهان دارویی و خوراکی در کهگیلویه و بویراحمد نام برد که در فصول مختلف مورد دستبرد سودجویان قرار می‌گیرد و همین امر نسل این گیاهان را در معرض نابودی قرار داده است.

سیدعلی معتمدی‌پور رئیس سازمان جهادکشاورزی کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید: کمتر کسی است که نداند استان کهگیلویه و بویراحمد رویشگاه هزاران گونه گیاهی ارزشمند و صدها گونه کمیاب و ده‌ها گونه آندمیک دارویی است، اما آنچه موجب شده تا از این ظرفیت به خوبی استفاده نشود، این است که حلقه‌های این زنجیره به هم متصل نیستند و فعالیت‌هایی که در این حوزه می‌شود، کاملاً جزیره‌ای و پراکنده است.

وی معتقد است که ابتدا باید یک نقشه راه کلی ترسیم و این صنعت را ساماندهی و یکپارچه کنیم، به عبارتی تنها راه نجات این صنعت را از بن‌بست خارج کردن آن و ایجاد یک زنجیره کامل ارزش از صفر تا ۱۰۰ و اتصال آنها به همدیگر می‌داند.

نبود ارتباط تولید، صنعت و کشاورزان با یکدیگر، چالش مهم در استفاده از ظرفیت گیاهان دارویی

معتمدی‌پور با بیان اینکه یکی از خلاءهای این حوزه ارتباط نداشتن بخش تولیدی و صنعتی گیاهان دارویی با بدنه اجرایی و کشاورزان است، می‌گوید: ابتدا باید سیمای کلی گیاهان دارویی را تکمیل کنیم و بدانیم که در این صنعت، چه کارخانه‌های فرآوری با چه تولیداتی فعال است، برای تأمین مواد اولیه آنها چه گیاهانی و در چه سطحی کشت شود و از مشکلات تولیدکنندگان و واحدهای فرآوری در بازار فروش و صادرات اطلاعات کافی داشته باشیم.

وی تصریح می‌کند: برنامه ما در جهاد کشاورزی استان این است که دو سیاست کلان‌بخش کشاورزی یعنی اصلاح الگوی کشت و کشاورزی قراردادی را به صنعت گیاهان دارویی وارد کنیم و راهبرد تشکیل زنجیره ارزش غذایی را در این مورد اجرایی و نهایی کنیم‌.

معتمدی‌پور ادامه می‌دهد: در حال حاضر به دلیل برقرار نشدن ارتباط و اتصال بین حلقه‌های زنجیره گیاهان دارویی، حتی مواد اولیه چند کارخانه بزرگ این حوزه از سایر استان‌ها تأمین می‌شود که برنامه ما این است که با اصلاح الگوی کشت، بخشی از مزارع خود را به تأمین مواد اولیه مورد نیاز این کارخانه‌ها از جمله سینره، زربند، آسه و سایر واحدهای تولیدی اختصاص دهیم.

وی می‌افزاید: در گام دوم نیز سیاست راهگشای کشت قراردادی را در این حوزه نیز عملیاتی می‌کنیم و با همکاری بخش خصوصی فعال با کشاورزانی که مایل به کشت گیاه دارویی باشند، از سوی کارخانه‌ها قرارداد بسته می‌شود تا در یک زنجیره مطمئن هم مواد اولیه مطمئن داشته باشیم، هم کشاورز ما نگران فروش محصولاتش نباشد.

ضرورت معرفی ظرفیت‌های گیاهان دارویی کهگیلویه و بویراحمد به دنیا

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد یکی دیگر از حلقه‌های زنجیره گیاهان دارویی را صادرات می‌داند و می‌گوید: نمایشگاه بزرگی که در اردیبهشت در تهران برگزار می‌شود، می‌تواند سکوی پرتاب این صنعت به سوی توسعه و بالندگی باشد، چرا که تجار و بازرگانان بسیاری از کشورها در این نمایشگاه حضور پیدا می‌کنند و علاوه بر بازاریابی برای تولیدات خود می‌توانیم سرمایه‌گذار نیز جذب کنیم.

وی تصریح می‌کند: اگر می‌خواهیم گیاهان دارویی به یک ظرفیت واقعی و عملی در سفره مردم تبدیل شود، ابتدا باید فعالیت‌های همه نهادهای مرتبط با اشتغال‌زایی همانند کمیته امداد، بنیاد علوی، ستاد اجرایی، جهاد کشاورزی و از طرفی گمرک، دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی و همه و همه باید تحت یک فرماندهی و برای یک هدف مشترک انجام شود و زنجیره ارزش این صنعت ارزشمند کامل شود.

لزوم اتصال زنجیره گیاهان دارویی به سایر زنجیره‌ها

معتمدی‌پور با بیان اینکه راهی نداریم جز اینکه حلقه‌های مواد اولیه، فرآوری، تجاری‌سازی، بازاریابی، اشتغال، صادرات، فرهنگ‌سازی، آموزش و تحقیقات و همه بازیگران این صنعت به ویژه کشاورزان دارویی کار، منابع طبیعی و مرتع‌کاران و همه و همه را به هم متصل و مرتبط کنیم، می‌گوید: جهاد کشاورزی گام‌های مؤثری در این زمینه برداشته است اما خروجی نهایی و مطلوب این کار نیازمند مشارکت و همکاری بسیاری از نهادهای بیرونی و بخش خصوصی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، گام بعدی در تشکیل زنجیره گیاهان دارویی را برقراری ارتباط میان این زنجیره با دیگر زنجیره‌ها از جمله در شیلات می‌داند و می‌افزاید: ما به کمک زنجیره گیاهان دارویی می‌توانیم داروهای دامپزشکی برای صنعت ماهی استان تولید کنیم یا آفت‌کش‌ها در بخش زراعت، بنابراین ابتدا باید حلقه‌های زنجیره ارزش در هر بخش را کامل کنیم و بعد برای برقراری ارتباط هدفمند میان زنجیره‌های ارزش محصولات مختلف اقدام کنیم.

کمک به ایجاد واحدهای فرآوری گیاهان دارویی، برنامه دولت سیزدهم در کهگیلویه و بویراحمد

سیدعلی احمدزاده استاندار کهگیلویه و بویراحمد هم در این ارتباط می‌گوید: به منظور ترویج و استفاده از گیاهان دارویی استان چندین برنامه در دستور کار مجموعه اجرایی دولت در استان قرار گرفته است.

وی این استان چهار فصل را ظرفیت بسیار مناسبی برای تولید و اشتغال می‌داند و می‌افزاید: برنامه‌ریزی جهادی در راستای توسعه کشت گیاهان دارویی به بهبود کسب و کار و توسعه استان کمک زیادی می‌کند.

احمدزاده با بیان اینکه کمبود زیرساخت‌ها در استان، یکی از مشکلات است، ادامه می‌دهد: ایجاد کارخانه‌های فرآوری گیاهان دارویی نظیر کارخانه فرآوری گیاهان دارویی گچساران نقش مهمی در تشویق بهره‌برداران و جذب سرمایه‌گذاران در زمینه گیاهان دارویی خواهد داشت.

به گزارش ایمنا، گیاهان دارویی با خواص بی‌شمار صنعتی و خوراکی در ارتفاعات مناطق روستایی استان وجود دارد که با برنامه‌ریزی اصولی و علمی مسئولان می‌تواند تجارت پرسودی هم در زمینه جذب گردشگری روستایی برای مردم استان رقم بزند.

از آنجا که توسعه گردشگری در یک منطقه همواره متأثر از توان‌ها و قابلیت‌های محلی است بنابراین وجود گیاهان دارویی در مناطق روستایی این دیار می‌تواند یکی از راه‌های توسعه صنعت گردشگری همراه با ایجاد درآمدزایی برای مردم کهگیلویه و بویراحمد باشد.

برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری مناسب و علمی از گیاهان دارویی مانند آویشن، بومادران، پونه، موسیر کوهی و لاله‌های واژگون یکی از دیگر از قابلیت‌های گردشگری درشهرستان‌های استان است.

بنابراین با توجه اینکه گردشگری یکی از صنایعی است که به سرعت در حال رشد است با رشد و رونق گردشگری نیازها و تقاضاهای جدید پیش می‌آید و میزان تقاضا نسبت به کالاها، خدمات و امکانات موجود افزایش پیدا می‌کند.

گیاهان دارویی در مناطق روستایی کهگیلویه و بویراحمد می‌تواند محیطی برای ایجاد کسب‌وکارهای جدید را فراهم کند و موجب افزایش روحیه کارآفرینی در بین روستاییان شود و رونق گردشگری، محیط روستا را از نظر اقتصادی، به محیطی پویا تبدیل می‌کند و در واقع، محیط روستا به محیطی انگیزشی و محرک برای کارآفرینی تبدیل می‌شود.

کد خبر 745796

دیگر خبرها

  • تقسیم استان تهران / استان تهران غربی : شهریار، ملارد، بهارستان و پرند / استان تهران شرقی : ورامین، پاکدشت، پیشوا و قرچک
  • جشن ریواس در روستای راونج دلیجان برگزار شد
  • ضرورت استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای برای معرفی ظرفیت های گردشگری
  • استان تهران چطور تقسیم می شود ؟ مراکز استان ها مشخص شدند
  • تکمیل بخش عمده بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری پایتخت تا آخر شهریور
  • کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • جزئیات جدید از تقسیم استان تهران / کدام شهر‌ها مرکز می‌شوند؟
  • تهران آنقدر بزرگ شد که قرار است ۳ تا شود | کدام شهرها مرکز می‌شوند؟
  • تکیه خاتون‌آبادی؛ محور دومین رویداد تکیه‌گرد
  • ورامین مرکز استان تهران شرقی می‌شود