Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، نهمین قسمت برنامه تلویزیونی «شوکران» شب گذشته با حضور غلامرضا اعوانی چهره ماندگار فلسفه از شبکه چهار سیما پخش شد.

وی در پاسخ به این پرسش پیام فضلی‌نژاد که آیا فلسفه امکان انعکاس دردها و دغدغه‌های مردم را دارد، گفت: اگر فلسفه تأثیر نداشته باشد می‌توان گفت فلسفه به‌معنای حقیقی کلمه نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



این متفکر ۷۶ ساله در پاسخ به پرسش دیگری درباره ارتباط فلسفه اسلامی با رستگاری انسان گفت: امروزه سعادت و نیکبختی یک معنای دنیوی پیدا کرده و به‌معنای رفاه شده. رفاه خوب است و دنیا و رفاه لازم است اما نیکبختی تنها در رفاه نیست. یعنی آدمی ممکن است فقیر هم باشد و به حکمت متعالیه برسد.

اعوانی اظهار داشت: آنچه انسان را به معنای واقعی سعادتمند می‌کند، رسیدن به مطلق است. حالا این گاهی از طریق ایمان است و گاهی حکمت و فلسفه؛ ولی اگر آن را نداشته باشد، اهل رستگاری نیست. ممکن است ما دنیای خیلی خوبی هم داشته باشیم یعنی یک آدم سکولار یا کسی که به خدا هم اعتقادی ندارد ممکن است خیلی ثروتمند باشد اما از دیدگاه الهی این اهل نجات نیست.

وی با انتقاد از روند نادرست ورود فلسفه غربی به کشورمان گفت: وقتی که دانشگاه‌های ایران تاسیس شد یک عده‌ای که به فلسفه اسلامی چندان وارد نبودند، رفتند و در خارج از کشور درس خواندند اما با فلسفه آن، عمیق برخورد نکردند. آنچه را دم‌دست‌شان بود به ایران آوردند. مثل پوزیتیویسم چرا که آن‌زمان تفکر غالب تفکر پوزیتیویستی بود. این را آوردند و در اینجا راجع به آن کتاب نوشتند و سخت از آن دفاع کردند. فیلسوف آن زمان دکارت بود و دیگر افلاطون هم نبود. یک غربی را معرفی کردند که نمی‌شود به آن گفت غرب اصیل.

رئیس انجمن بین‌المللی فلسفه اسلامی خاطرنشان کرد: برخی متفکران و فیلسوفان اسلامی، وقتی به غرب می‌روند، تحت تأثیر فیلسوفان غربی و بادهای غربی قرار می‌گیرند، آن‌وقت آمده‌اند می‌خواهند اسلام را رنگ بدهند!

رئیس انجمن حکمت و فلسفه ادامه داد: مخالفت‌ ما با مدرنیسم به خاطر پدرکشتگی نیست، به خاطر این است که با مبادی الهی تمام الهیون در تمام تاریخ ضدیت دارد.

اعوانی در نقد برخی تفکرات هم گفت: فیلسوف مسلمان نمی‌تواند بگوید «برای خودم» می‌نویسم و به من ربطی ندارد که اثر عمل و نوشته من در جامعه چیست! این بسیار اشتباه است. مگر فیلسوف برای خودش فلسفه‌ورزی می‌کند؟ این با حکمت اسلامی از بن دندان منافات دارد.

وی اظهار داشت: الان نمی‌شود گفت که جامعه ما صد درصد اسلامی است. الان جامعه ما یکدست نیست. آنهایی که در غرب تحصیل کرده‌اند، هر کدام یک گرایشی دارند.

شاگرد سیدحسین نصر در پاسخ به نقدهایی که نسبت به سنت‌گرایی توسط افرادی مانند عبدالکریم سروش مطرح می‌شود، اظهار داشت: یا جامعه جهانی اشتباه کرده و آقای دکتر نصر را به‌عنوان فیلسوف زنده پذیرفته و این یعنی دکتر نصر در همه ابعاد فلسفه اسلامی کار کرده و شما ببینید چه کتاب‌هایی را درآورده است. الان با کمک 70 یا 80 نفر یک کتاب پنج جلدی منتشر کرده که تمام بزرگان فلاسفه ایران را معرفی کرده است.

وی افزود: من هیچ وقت متحجر نیستم. چرا؟ برای اینکه «الذین یستمعون ‌القول». من همیشه گوش استماع دارم.

انسان باید انصاف و سمع داشته باشد. «فیتبعون احسنه»، و بعد بگویم به این دلیل و آن دلیل قبول است. ولی اینکه بگوید شما باید بپذیرید، این مکتب ایسم را بپذیرید، دگماتیسم در اینهاست. دگماتیسم این است که به یک ایسمی قائل باشید (که بیشتر اینها همین‌طور هستند) و اصلا چشم برندارید از این ایسم. ما به هیچ ایسمی قائل نیستیم.

وی در پایان از مباحثات علمی استقبال کرد و گفت: بسیار خوب است روبه‌روی هم بنشینند ولی دیالوگ باشد. فحش نباشد. دیالوگ اولش استماع است. اولش احترام است. ولو اینکه کسی حرف مرا قبول ندارد یا من نداشته باشم، کلام او به یک اجتهادی رسیده؛ حالا بالاخره آن هم اجتهاد کرده ولی بالاخره ممکن است نتایجش درست نبوده. نهایتا یا اجتهاد من اشتباه بوده یا او.

«شوکران» محصول مشترک حوزه هنری و شبکه چهار سیما به تهیه‌کنندگی علی قربانی است که دوشنبه‌ها حوالی ساعت ٢١ روی آنتن می‌رود و بازپخش آن نیز روزهای سه‌شنبه ١٠ صبح، جمعه ۱۴ و یکشنبه ساعت ١٩ است.

کد خبر 4412140

منبع: مهر

کلیدواژه: برنامه شوکران غلامرضا اعوانی فلسفه امام حسین ع عاشورا معرفی کتاب ماه محرم فلسفه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی مجمع جهانی صلح اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی مراسم عزاداری رادیو گفتگو نشست علمی تازه های نشر انقلاب اسلامی ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۷۲۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأثیر بزرگ مسی روی اینترمیامی

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین؛ لیونل مسی معنی تازه‌ای به اینترمیامی بخشیده، اما پشت سر او مردی وجود دارد که در سایه کار می‌کند و مسلماً نقش مهم‌تری نسبت به برنده جام‌جهانی فوتبال دارد. خاویر آسنسی مدیرکل اینترمیامی عنوان کرد که باشگاه با بیشترین رشد اقتصادی و رسانه‌ای در سال ۲۰۲۳ روبرو شده و انتظار می‌رود امسال حداقل به درآمد ۲۰۰ میلیون دلاری برسد. این رشد تصاعدی در ارقام اقتصادی تا حدی به دلیل توافق اینترمیامی و مسی با شرکت‌های بزرگ بین‌المللی است که آخرین مورد توافق با Visa بوده است.

به نقل از خبر ورزشی آسنسی به EFE گفت: «با آمدن مسی از بودجه ۶۰ میلیونی به رقمی در حدود ۱۲۵ یا ۱۳۰ میلیون دلار رسیدیم و این مبلغ زیادی برای یک استادیوم موقت است. ما از این حمایت مالی بسیار خوشحالیم. این موضوع نه تنها از نظر کمیت بلکه از نظر کیفیت نیز مهم است. ما به دنبال شرکایی هستیم که ما را به سطح دیگری می‌برند و مشخصاً با رویال کارائیب و جی‌پی مورگان چیس نیز شراکت خیلی خوبی داریم.»

مسی در اواسط سال ۲۰۲۳ به تیم MLS دیوید بکام پیوست و تبدیل به بزرگترین کودتا در تاریخ لیگ و به طور کلی ورزش آمریکا شد. به محض عقد قرارداد با اینترمیامی یک شبه توجه میلیون‌ها نفر به MLS معطوف شد تا شاهد عملکردهای این اسطوره آرژانتینی در خاک آمریکا باشند.

آسنسی افزود: «لئو شما را به سطح دیگری می‌برد و افزایش درآمدهای باشگاه نیز چشمگیر است. از وضعیتی که داریم بسیار خوشحالیم، به تیم و تمام کارهایی که انجام می‌شود بسیار افتخار می‌کنیم و فقط باید به پیشرفت ادامه دهیم. من ۱۱ سال را در بارسا گذراندم و مدیر ارشد بازرگانی آنجا بودم. آنچه اینترمیامی می‌تواند در یک تور پیش‌فصل به دست آورد، بیش از هر باشگاه فوتبال حرفه‌ای است.»

257 251

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902766

دیگر خبرها

  • مجتهدی فلسفه غرب را در بستر تاریخ غربی و ایران آموزش می‌داد
  • مطهری: فلسفه فوتبال ما تهاجمی است
  • بار ترانزیتی افغانستان بدون مجوز از ایستگاه تهران عبور کرد
  • هستی گهواره من/ اضطراب مرگ معنا بخش زندگی / گریز از مرگ با مد و دفن شدن در نقش اجتماعی
  • «امتداد» آماده پخش شد/ فیلم و سریال از دریچه فلسفه و اندیشه
  • اسلامی‌سازی علوم انسانی امری ضروری است
  • حجاب‌استایل‌های ضدحجاب!
  • معاون رئیس‌جمهور: امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است
  • امکان گزینش در دور دوم انتخابات مجلس آسان‌تر است
  • تأثیر بزرگ مسی روی اینترمیامی