Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-25@03:59:21 GMT

چرا «فغانی» داربی ۸۸ را سوت می‌زند؟

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۷۲۱۴۸

چرا «فغانی» داربی ۸۸ را سوت می‌زند؟

روزنامه قانون نوشت: «کاش می‌شد سید مهدی سیدعلی یا حسین زرگر نیز شانس قضاوت در این مسابقه را به دست می‌آوردند.»

این نخستین واکنش علیرضا فغانی به خبر انتخابش به عنوان قاضی داربی ۸۸ است تا او ششمین شهرآورد خود را تجربه کند. در پنج مسابقه گذشته‌ای که فغانی داور داربی بوده اتفاقات عجیب و غریبی و رخ داده اما با توجه به این که فغانی برترین داور ایران از نظر فنی است و تجربه قضاوت در دیدار رده‌بندی جام‌ جهانی را نیز دارد، انتخاب او می‌تواند توجیهی منطقی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به هر ترتیب برخی کارشناسان اعتقاد دارند کمیته داوران برای شکستن رکورد محسن ترکی، قضاوت این دیدار را به فغانی داده‌اند تا او تمام افتخارات داوری ایران را جابه‌جا کند. برخی دیگر اما اعتقاد دارند در حال حاضر، فغانی تنها گزینه مطمئن کمیته داوران است و گزینه دیگری وجود نداشت که در شرایط حساس فعلی بتواند قاضی داربی باشد.

اما در شهرآوردهای گذشته چه اتفاقاتی رخ داده و فغانی چه عملکردی داشته که در عین بی‌انگیزگی، سوت داربی را خواهد زد؟ داربی ۷۴ نخستین شهرآوردی بود که فغانی آن را قضاوت کرد؛ همان دیداری که در ۱۰ دقیقه پایانی کارت قرمز را مقابل چشمان مهرداد اولادی گرفت و در نهایت، پرسپولیس با وجود ۱۰ نفره شدن موفق شد سه گل توسط ایمون زاید وارد دروازه حریف کند و کری معروف ۳-۱۰-۱۰ را در تاریخ ثبت کند.

داربی ۷۷ دومین شهرآورد فغانی بود؛ یک دیدار کم‌حادثه و پر برخورد که در نهایت با تساوی بدون گل به پایان رسید اما فغانی ۱۰ بار به بازیکنان دو تیم کارت زرد نشان داد. این دیدار نخستین داربی برانکو و منصوریان بود و همگان چشم‌انتظار کسب نخستین پیروزی استقلال در لیگ شانزدهم بودند؛ اتفاقی که در نهایت رخ نداد.

داربی ۸۳ سومین قضاوت فغانی در شهرآوردها بود؛ دیداری که با تساوی صفر – صفر به پایان رسید و اتفاق خاصی نیز در آن رخ نداد.

داربی ۸۴ چهارمین دیداری بود که علیرضا فغانی قضاوت آن را بر عهده داشت. اشتباه بزرگ او در سالم اعلام شدن گل خطای سیدجلال حسینی تاثیری در نتیجه نداشت و در نهایت استقلال برنده بازی شد؛ هر چند که هر دو تیم معتقد بودند در حق‌شان اجحاف شده، اخراج مهدی رحمتی در کنار کمتر اعلام شدن وقت اضافه بازی از مهم‌ترین دلایل این اعتراضات بودند.

داربی ۸۶ آخرین دیدار سرخابی‌ها بود که فغانی سوت بازی‌اش را به صدا درآورد؛ دیداری که او گل سیدجلال حسینی را به اشتباه خطا تشخیص نداد و رابسون را نیز در دقیقه ۲۸ اخراج نکرد.

دو تساوی، دو پیروزی برای استقلال و یک پیروزی برای پرسپولیس، کارنامه علیرضا فغانی در شهرآوردهای گذشته است. سوپراستار داوری ایران در این سال‌ها جورکش کمیته داوران بوده و قضاوت تمام دیدارهای حساس را بر عهده داشته است. او قاضی هشتاد و هشتمین داربی خواهد بود؛ دیداری که یک بازی معمولی نیست؛ سه امتیاز دارد اما جنگ جذاب شفر و برانکو است؛ شاید دوئلی برای تعیین سرمربی بعدی تیم‌ ملی.»

منبع: پارسینه

کلیدواژه: علیرضا فغانی دربی 88 استقلال پرسپولیس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۷۲۱۴۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

داوران بازی‌های لیگ برتر بر چه اساس انتخاب می‌شوند؟

تا به حال این سوال برای‌تان پیش آمده است که داور بازی تیم محبوب‌تان چگونه انتخاب شده است؟ ما قصد داریم در این مطلب، به این پرسش، پاسخ بدهیم. 

پس از آن که ناتینگهام فارست مدعی شد استوارت اتول طرفدار لوتون تاون، رقیب آن‌ها در رقابت برای فرار از سقوط به رقابت‌های چمپیونشیپ است، جنجال بزرگی در فوتبال انگلستان به پا شده است. اتول در جریان شکست ۲-۰ روز یکشنبه ناتینگهام فارست مقابل اورتون، داور VAR بود.

طرفداری | به گزارش اسکای، فارستی‌ها معتقدند اتول در سه صحنه، از اعلام ضربه پنالتی به سود آن‌ها خودداری کرده است. در این مطلب قصد داریم نگاهی به نحوه گزینش داوران برای هر مسابقه لیگ برتری را بررسی کنیم.

قبل از هر دور از مسابقات، جلسه‌ای مفصل با حضور هاوارد وب، رییس کمیته داوران و سایر مقامات PGMOL (کمیته داوران فوتبال انگلیس) برای تعیین داوران هر مسابقه برگزار می‌شود. انتخاب داوران تا حدودی بر اساس «فرم های وابستگی» است که توسط همه داوران و مسئولان به ثبت می‌رسد. در این فرم ها، آن‌ها تیم‌هایی که طرفدارشان هستند و هر ارتباط دیگری که با یک تیم مشخص دارند را فاش می‌کنند. 

این فرم‌های وابستگی که در ابتدای هر فصل ارائه می‌شوند، به طور ویژه بر روی مسائل جغرافیایی و رقابت تمرکز دارند. به عبارت دیگر، هدف این فرم‌ها جلوگیری از قضاوت داوران در بازی تیم‌هایی است که با آن ها همشهری هستند یا رقابت دیرینه دارند. برای مثال، هرگز به داوری که طرفدار تیم بیرمنگام سیتی است، اجازه قضاوت بازی تیم استون ویلا داده نخواهد شد.

با این حال، به چنین داوری (طرفدار بیرمنگام سیتی) اجازه داده می‌شود تا بازی‌ای که وست برومویچ آلبیون در آن حضور دارد را قضاوت کند؛ زیرا اگرچه بین این تیم و بیرمنگام سیتی رقابت وجود دارد، اما این رقابت یک تضاد منافع آشکار در نظر گرفته نمی‌شود. همان‌طور که مشخص شد، قوانین به طور واضح مشخص نکرده‌اند که داورانی که طرفدار تیم‌هایی در پایین جدول هستند، نمی‌توانند بازی‌های دیگر تیم‌های درگیر در سقوط را قضاوت کنند. با وجود این، برای اجتناب از چنین تداخل‌هایی، تا جایی که امکان داشته باشد، راه‌حل‌های عملی و مبتنی بر عقل سلیم به کار گرفته می‌شود.

کمیته PGMOL باید برای هر بازی لیگ برتر شش داور انتخاب کند؛ به این معنی که برای هر دور از مسابقات لیگ برتر، مجموعاً 60 داور انتخاب می‌شوند. PGMOL برای انتخاب داوران، حدود ۸۰ داور درجه یک در اختیار دارد. با این حال، داوران جوان و بااستعداد نیز در زمان‌های مختلف برای توسعه و همچنین گسترش این گروه، به این لیست اضافه می‌شوند. داوران چهارم اغلب از گروهی پایین‌تر در رده‌بندی PGMOL انتخاب می‌شوند که به طور معمول در لیگ دسته یک (چمپیونشیپ) فعالیت می‌کنند.

معیارهای انتخاب داوران برای هر هفته

انتخاب داوران یک فرآیند پیچیده است و به علم دقیق شباهت ندارد. با این حال، معیارهای مورد استفاده به شرح زیر است:

تیم های مورد علاقه داوران: همانطور که قبلاً ذکر شد، این معیار تنها از قضاوت داور در بازی تیم رقیب مستقیم جلوگیری می‌کند و لزوماً بر اساس رقابت تیم‌ها در جدول مسابقات نیست. عملکرد: عملکرد داور در بازی قبلی او چقدر خوب بوده است؟ داورانی که اشتباهات قابل توجهی مرتکب می‌شوند، اغلب در هفته بعد استراحت می‌کنند یا به قضاوت بازی‌های کم اهمیت‌تر یا سطوح پایین‌تر منتقل می‌شوند. این کار برای اطمینان از قضاوت بازی‌های مهم توسط داوران «روی فرم» انجام می‌شود. آخرین باری که داور بازی تیم‌های مورد نظر را قضاوت کرده است: به داوران اجازه داده نمی‌شود که دو بازی متوالی یک تیم را قضاوت کنند. PGMOL تا حد امکان سعی می‌کند بین قضاوت‌های یک داور برای یک تیم، یک ماه فاصله ایجاد کند. شایستگی: همچنین انتخاب بهترین فرد برای هر بازی بر اساس اهمیت بازی نیز در نظر گرفته می‌شود، اما تمام داوران مورد استفاده در لیگ برتر از دسته بندی «درجه یک» هستند. ملاحظات چمپیونشیپ (لیگ دسته یک): فرآیند انتخاب با این واقعیت پیچیده‌تر می‌شود که PGMOL همچنین باید داوران را برای لیگ دسته یک نیز انتخاب کند. اگر یک بازی بسیار مهم در آنجا وجود داشته باشد، به عنوان مثال بین مدعیان صعود یا سقوط، ممکن است از تعداد بیشتری از داوران دسته بندی درجه یک برای آن بازی استفاده شود.

بیشتر بخوانید:

پیروزی اورتون در جنگ بقای لیگ برتر؛ ناتینگهام فارست شکایت می‌کند

از دست ندهید ????????????????????????

باخت دیوید تیلور، دردسر تازه برای حسن یزدانی تصاویر سه‌بعدی علیه ژاوی: توپ یامال گل نشده بود! باورنکردنی؛ لالیگا تکنولوژی خط دروازه ندارد کامنت تمسخرآمیز وینیسیوس؛ فکر کردی بلینگامی؟

دیگر خبرها

  • علیرضا فغانی یکی مثل کولینا برای آسیایی‌ها
  • پیروزی سخت یونایتد مقابل قعرنشین در شب خروج لیورپول از کورس قهرمانی!
  • گزینه قضاوت دربی تهران در تورنمنت دختران کافا قضاوت کرد
  • پرسپولیس-آلومینیوم با یک داور تکراری
  • شکست استقلال در دیداری دوستانه
  • علیرضا فغانی فینالیست آسیا را مشخص کرد!
  • تیم ژاپنی حریف العین در فینال لیگ قهرمانان شد
  • فینالیست آسیا را فغانی تعیین کرد!
  • داوران بازی‌های لیگ برتر بر چه اساس انتخاب می‌شوند؟
  • پسر خداداد افشاریان در لیگ یک رکورددار شد!