Web Analytics Made Easy - Statcounter

مشکل نبود پارک‌سوار ویژه اتوبوس‌های زوار خارجی سبب ایجاد گره‌های کور ترافیکی و ناراحتی و کلافگی زائران و شهروندان در هسته مرکزی شهر شده است. ۰۳ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۵۳ استانها قم نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، صنعت گردشگری اولویت نخست اقتصادی قم بوده و در حال حاضر بیش از 50 درصد از اقتصاد و اشتغال استان بر محور گردشگری و خدمات مربوط به آن استوار است، وجود بارگاه ملکوتی کریمه اهل‌بیت(س)، مسجد مقدس جمکران، وجود امامزادگان شاخص، مراکز و مدارس متعدد دینی و تاریخی و در کنار دیگر جاذبه‌های طبیعی و بومی از ظرفیت‌های اصلی توسعه گردشگری در استان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آمار و ارقام رسمی استان سالانه بالغ‌بر 20 میلیون نفر به شهر مقدس قم سفر کرده و از مراکز مذهبی و تاریخی این شهر دیدن می‌کنند، هرچند زمان ماندگاری بسیاری از مسافران و زائرانی که به قم سفر می‌کنند به دلیل عدم وجود جاذبه‌های تفریحی، رفاهی و دیگر زیرساخت‌های لازم برای توسعه صنعت گردشگری بسیار اندک است که این موضوع بسیار قابل‌توجه و باید موردتوجه مسئولان باشد.

با وجود اهمیت بسیار زیاد جذب گردشگر و توریست مذهبی به قم، به دلیل برخی مشکلات ساختاری و شهرسازی، رفت‌وآمد و تردد مسافران خارجی و زائران دیگر کشورها، مشکلات و چالش‌هایی ایجاد کرده است که بی‌توجهی به آن‌ها می‌تواند در آینده تصور نامطلوبی را از شهر مقدس قم در بین گردشگران خارجی ایجاد کند که از جمله آن‌ها می‌توان به مسئله تردد و یا عدم تردد اتوبوس‌های زائران کشورهای دیگر در هسته مرکزی شهر اشاره کرد.

یکی از معضلات اصلی شهر قم ترافیک شدید و کلافه کننده هسته مرکزی شهر است که این مسئله سبب شده تا شهرداری محدوده  طرح ترافیک را در این منطقه با تصویب شورای عالی ترافیک کشور اجرا کند، باوجوداین موضوع اما هنوز شاهد تردد برخی از اتوبوس‌های زائران خارجی در دل ترافیک هسته مرکزی شهر هستیم که با توجه به آشنا نبودن اتوبوس‌های زائران کشورهای دیگر در مناطق پرتردد و طرح‌های ترافیکی شهر و اوقات پیک ترافیکی، گره‌های ترافیکی شهر کورتر شده و موجبات کلافگی گردشگران خارجی و سایر شهروندان را فراهم می‌کند.

نکته دیگر اسکان بسیاری از زائران و توریست‌های مذهبی در حاشیه خیابان بوده که منظره نامطلوبی را به شهر می‌بخشد که وجود چنین مناظری لزوم ساماندهی و مدیریت صحیح مسیر رفت‌وآمد و تکریم گردشگران و زائران کریمه اهل‌بیت(س) را بیشتر می‌کند.

در وضعیت کنونی ورود اتوبوس‌های مسافران خارجی به هسته مرکزی شهر از طرفی موجبات نارضایتی و کلافگی این گردشگران را به دلیل حجم بالای ترافیک و شلوغی به بار آورده و از طرف دیگر نیز مشکلاتی برای شهروندان به دلیل کندی در رفت‌وآمد و ترافیک ایجاد می‌کند.

در این شرایط به نظر می‌رسد راهکار منطقی این بوده که سازمان میراث فرهنگی استان و انجمن هتل‌ها، آی دی کارت‌های ویژه‌ای صرفاً برای اتوبوس‌های اختصاص دهد که مسافران خارجی که وارد شهر قم می‌شوند با مشکلات کمتری روبرو شوند.

یکی دیگر از راهکارهای اساسی در این زمینه ساماندهی اتوبوس‌های مدرن و مجهز شهری و پیش‌بینی توقف گاه منطقی برای آن‌هاست تا از این طریق هم زائران و مسافران خارجی بدون دردسر و کلافه شدن در ترافیک از سفر خود لذت ببرند و هم از ایجاد گره‌های کور ترافیکی جلوگیری به عمل آید.

50 درصد از اقتصاد استان بر مدار گردشگری می‌چرخد

استاندار قم با اشاره به معضل جابه‌جایی یا عدم جابه‌جایی مسافران خارجی در قم تأکید می‌کند: اتوبوس‌ها باید تا محل استقرار مسافران خارجی آن‌ها را حمل کرده و بعد از آن راهی پارک‌سوارها شده و سبب معطلی و آزار مسافران نشوند.

سید مهدی صادقی با بیان نقش پررنگ گردشگری در اشتغال و اقتصاد استان قم تأکید کرد: صنعت گردشگری در قم موضوعی محوری بوده که بیش از 50 درصد از اقتصاد استان درمجموع گردشگری و خدمات مربوط به آن تعریف و عملیاتی می‌شود.

با توجه به نبودن فرودگاه در قم امکان سفر هوایی مستقیم به این شهر ممکن نیست و از همین رو نیز عمده توریست‌های مذهبی که به قم سفر می‌کنند به صورت گروهی و با استفاده از اتوبوس‌های مبدأ وارد شهر می‌شوند که این مسئله به دلیل اطلاعات ناکافی آن‌ها از طرح‌های ترافیکی و دیگر امور ایمنی می‌تواند مشکل‌آفرین باشد، بنابراین ساماندهی و مدیریت شهری در این زمینه احساس می‌شود.

اما گردشگرانی که قصد سفر هوایی به قم را داشته باشند نوعاً با مشکلاتی بیشتر از گردشگران که به صورت جمعی سفر می‌کنند روبه‌رو هستند که به‌هیچ‌وجه زیبنده شهر قم به عنوان ام القرای جهان اسلام و زائران کریمه اهل‌بیت(س) نمی‌تواند باشد، در وضعیت کنونی مسافران خارجی پس از پیاده شدن در فرودگاه امام خمینی(ره) باید ابتدا با اتوبوس به پارکسوار مراجعه کرده و پس از انتظار طولانی در گرما و سرما با تعویض خودرو به سفر خود ادامه دهند که نمونه این عمل در هیچ‌کدام از شهرهای کشور مشاهده نمی‌شود، این مسئله در درازمدت می‌تواند به کاهش ملموس زائران و گردشگران خارجی بینجامد، چرا اصولاً گردشگران تجربه‌های  خود را به دیگران منتقل کرده می‌کنند، همچنین نفس این عمل می‌تواند احساس بی‌احترامی را در گردشگران به وجود آورد.

برای این مشکل اساسی یکی از راهکاری‌های منطقی ساماندهی اتوبوس و خودروهای گردشگران خارجی از لحظه ورود به فرودگاه امام با هماهنگی ناجا و انتقال بدون توقف و معطلی آن‌ها به مراکز مذهبی و رفاهی شهر قم است که در تمام دنیا رایج و از اصول ابتدایی جذب و تکریم گردشگر است.

رفت‌وآمد گردشگران به پارکسوارها سبب آزار و اذیت آن‌ها می‌شود

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از رفت‌وآمد گردشگران خارجی به پارکسوارهای قم معتقد است: حقیقت این بوده که در رفت‌وآمد اتوبوس مسافران و زائران خارجی به پارک‌سوارهای شهر نتیجه‌ای جز آزار و اذیت آن‌ها ندارد، برای ساماندهی اتوبوس اتباع خارجی و زائران کشورهای دیگر باید فکری اساسی صورت گیرد.

احمد امیرآبادی فراهانی با تأکید بر اجتناب‌ناپذیر بودن سرویس‌دهی به مسافران خارجی از طریق اتوبوس ادامه می‌دهد: سرویس‌دهی به زوار و اتباع خارجی با توجه به زمینی بودن مسیر رفت‌وآمد به قم اجتناب‌ناپذیر است، اما باید کیفیت وسایل نقلیه مورداستفاده قرارگرفته نیز شرایط استاندارد را داشته باشد.

وی با انتقاد از جابجایی اتوبوس مسافران خارجی در شهر قم تأکید می‌کند: در هیچ جای دنیا اتوبوس مسافران خارجی جابه‌جا نشده و همواره در طول سفر ثابت است، از این‌رو جابه‌جایی اتوبوس‌های اتباع در داخل شهر معقولانه نبوده و تصویری مناسبی را در بین توریست‌های خارجی ایجاد می‌کند.

در کنار ظرفیت بالای استان قم در توریست مذهبی ماهانه بین 4 الی 5 هزار زائر خارجی غیر مسلمان از حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران بازدید کرده و اصولاً توقفی در قم ندارند و به ادامه سفر خود به سمت اصفهان و کاشان می‌پردازند که برای توسعه گردشگری در قم شایسته برخی مشکلات پیش روی آن افراد نیز مدیریت شود.

در پایان باید گفت که رفاه، امنیت، آسایش و فراهم بودن زیرساخت‌های اولیه از بدیهیات و لوازم توسعه و پویایی صنعت گردشگری و به ویژه توریست مذهبی در استان قم است که امید می‌رود با تدوین برنامه‌های منسجم و یکپارچه از این ظرفیت عظیم و پر پتانسیل استان استفاده بهتری شود.

گزارش از اصغر شهبازی

انتهای پیام/ ز

R7854/P41362/S6,62/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۷۳۴۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بانکداران خارجی در راه عربستان | کاکائو چه چالشی برای دنیا ایجاد کرد؟

به گزارش همشهری آنلاین، کشورهای جهان این روزها بیشتر از هر زمانی از نظر اقتصادی به هم وابسته‌اند، به‌طوری ‌که هر نوع کاهش تولید یا نوسان در تولید یک محصول بلافاصله می‌تواند در سراسر جهان تأثیر بگذارد.

در تازه‌ترین رویداد کاهش تولید کاکائو معضل جهانی ایجاد کرده است، به‌طوری که تحت ‌تأثیر این موضوع قیمت این محصول در یک سال گذشته در سراسر جهان چند برابر شده است و مذاق تولیدکنندگان و علاقه‌مندان شکلات را تلخ کرده است. آن طور که بلومبرگ دیروز گزارش داد، بررسی‌ها از رشد بیش از ۶برابری قیمت جهانی کاکائو حکایت دارد، موضوعی که می‌تواند صنعت شکلات‌سازی‌ دنیا را تحت ‌تأثیر قرار دهد.

سازمان بین‌المللی کاکائو (ICCO) برآورد کرده میزان تولید کاکائو در سال۲۰۲۴ از میزان تقاضای آن عقب می‌افتد و بر این اساس برآورد می‌شود که تولید کاکائو با کسری ۳۷۴هزار تنی روبه‌رو خواهد شد. تریستان فلچر، تحلیلگر بازار کالا می‌گوید: زخم‌های این بحران ممکن است برای مدت طولانی در نوسانات بازار کاکائو قابل مشاهده باشد. اکنون بازرگانان نگران هستند که تولیدکنندگان وارد عقب‌نشینی طولانی‌مدت شوند و دیگر سراغ کاکائو نروند.

سرمایه‌گذاران در راه عربستان

خبرهای دیگر از منطقه خاورمیانه نشان می‌دهد که عربستان در تلاش است تا حجم سرمایه‌گذاری خارجی را برای ساخت شهر جدید نئوم افزایش دهد. نئوم یک شهر جدید مبتنی بر فناوری‌های هوشمند در شمال غربی عربستان است و قرار است وابستگی عربستان به نفت را کاهش دهد و اقتصاد آن را متنوع کند. هزینه این پروژه ۵۰۰میلیارد دلار تخمین زده شده ‌است. بر همین اساس، عربستان در تلاش برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی است و تازه‌ترین خبرها نشان می‌دهد که صدها بانکدار و سرمایه‌گذار خارجی قرار است در روزهای آینده از پروژه نئوم عربستان بازدید کنند. درواقع سازندگان این پروژه پرهزینه در جست‌وجوی جذب بودجه برای تکمیل آن هستند.

بیشتر بخوانید

صعود بورس ادامه خواهد یافت؟ | روزهای سرنوشت‌ساز برای شاخص کل قیمت سازی در بازار مسکن تمام شد؟ | شرط جدید برای انتشار آگهی های مسکن معادن طلای افغانستان در کانون توجه چینی‌ها

در خبر دیگری از کشورهای منطقه مشخص شد شرکت‌های چینی در تلاش برای سرمایه‌گذاری در معادن طلای افغانستان هستند.

در کابل، مسئولان وزارت معادن و نفت حکومت سرپرست افغانستان با نشر خبرنامه‌ای در صفحه رسمی این وزارت از دیدار شیخ شهاب‌الدین دلاور با مسئولان یک شرکت تجارتی افغان و شرکای چینی خبر داد.

وی اعلام کرد: سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی علاقه‌مندی خود را به سرمایه‌گذاری روی معادن طلا در این کشور نشان داده‌اند.

بانک‌های چینی تحریم می‌شوند

در خبر مهم دیگری، روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی نوشت که ایالات ‌متحده در حال آماده‌سازی تحریم‌هایی با هدف قطع ارتباط برخی بانک‌های چینی با شبکه مالی بین‌المللی است. پیش از این آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا از حمایت چین از صنایع دفاعی روسیه انتقاد کرده و گفته بود: پکن از طریق تأمین قطعات حیاتی برای تسلیحات، عامل اصلی جنگ مسکو در اوکراین بوده است.

تعطیلی بزرگ‌ترین میدان گازی اروپا

دولت هلند تصمیم گرفته است با هدف کاهش زمین‌لرزه در شمال این کشور، بزرگ‌ترین میدان گازی اروپا به نام گرونینگن را برای همیشه تعطیل کند. میدان گازی گرونینگن از اواخر سال ۲۰۲۳ با بخش کمی از ظرفیت خود فعالیت می‌کرد، چراکه فرایند تولید گاز در این میدان موجب بروز زلزله‌های متعددی در هلند شده و دولت این کشور تلاش می‌کرد با کمتر کردن برداشت گاز، خطر بروز زلزله را کم کند. زلزله‌هایی که تاکنون رخ ‌داده به هزاران ساختمان در هلند آسیب زده است.

کد خبر 847063 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها ایران و عربستان عربستان اقتصاد سرمایه‌ گذاری

دیگر خبرها

  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای
  • انتقاد فلاحت پیشه به ادعای کریمی قدوسی درباره بمب اتم
  • بانکداران خارجی در راه عربستان | کاکائو چه چالشی برای دنیا ایجاد کرد؟
  • ایجاد شهرک فناوری در خراسان شمالی با همکاری پارک علم و فناوری
  • پیش بینی استقرار پایگاه فوریت‌های پزشکی در مسیر زوار شلمچه
  • ایجاد ۳۰ هکتار شهرک فناوری در خراسان شمالی
  • سیل جلوی قطار را گرفت؛ انتقال مسافران با اتوبوس
  • سیل جلوی قطار تهران - گرگان را گرفت | انتقال مسافران در راه مانده با اتوبوس
  • سیلاب قطار تهران- گرگان را مجبور به توقف کرد
  • آیا رفع بی‌نظمی‌های زندگی در بهبود سلامت روان موثر است؟