Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، بخش عمده کشاورزی سمنان در شرق این استان انجام شده و اقتصاد شهرستان های شاهرود و میامی و حتی دامغان بر پایه کشاورزی استوار است.
تنوع اقلیمی و تولید انواع محصولات زراعی و باغی در شاهرود سبب شده بسیاری از محصولات این شهرستان به نقاط گوناگون کشور و حتی برخی کشورهای آسیایی صادر شود. خرما و پسته و زیتون، گیلاس و سیب و زردآلو و از همه مهم تر انگور، محصولات باغی این شهرستان را تشکیل می دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


هفته گذشته سیلاب و تگرگ به بسیاری از باغ ها و زمین های کشاورزی شرق استان سمنان خسارت زد. علاوه بر این سیلاب به برخی خانه های روستاییان در شاهرود و میامی آسیب وارد کرد، سبب تلف شدن 100 رأس گوسفند در میامی شده و جان یک تن را نیز گرفت.
در 2 سال گذشته این چندمین بار است که کشاورزان و باغداران شاهرودی به دلیل شرایط بد آب و هوایی دچار خسارت های سنگین می شوند.
*** سرمای پاییزه
به گفته مدیر جهاد کشاورزی شاهرود بر اثر سرمای زودرس پاییزه در سال 95 بیشترین خسارت متوجه باغ های انگور شد به گونه ای که از مجموع سه هزار و 500 هکتار، 2 هزار هکتار انگور فخری قرمز و یا همان انگور شاهرودی تا 50 درصد و بیش از آن تحت تاثیر قرار گرفته است.
محمد رضا قاسمی در گفت و گو با ایرنا افزود: 220 هکتار از مجموع 250 هکتار باغ های انار بخش های مرکزی و بیارجمند و 70 درصد از درختان زیتون هم دچار سرمازدگی شده و از بین رفتند.
*** سرمای بهاره
اما ماجرا به همین جا ختم نشد. پس از سرمای زودرس پاییز 95 که تنه درختان را خشکانده و بسیاری از انگورکاران را مجبور به واکاری درختان کرد، سرما بار دیگر به سراغ باغ های شاهرود آمد. در پی سرمازدگی درختان میوه در فروردین 96، 34 هزار تن از تولید زردآلو و گیلاس شهرستان کاهش یافته و خسارت حدود 520 میلیارد ریالی به باغداران وارد شد.
قاسمی بیشترین خسارت را مربوط به محصول زردآلو دانست و گفت: یک هزار و 900 هکتار از باغ های زردآلو و 355 هکتار از باغ های گیلاس شهرستان دچار این سرمازدگی بهاره شدند.
یک سال بعد اما در روزهای پایانی فروردین که انتظار می رفت هوا رو به گرمی برود، دوباره سرما میهمان باغداران شاهرودی شد. این بار اما هوای سرد نه شکوفه های درختان بلکه میوه های آنان را هدف قرار داد و در نتیجه آن باغ های بسطام در شمال شهرستان شاهرود که بیشتر محصول آن ها را زردآلو تشکیل می دهد، دچار خسارت 100 درصدی شد و در بخش مرکزی هم باغ های انگور 15 تا 20 درصد آسیب دید.
*** تگرگ تابستانه
دبیر خانه کشاورز استان سمنان درگفت و گو با خبرنگار ایرنا درباره خسارت وارد شده به باغ های شاهرود در هفته گذشته ابراز داشت: برآوردهای میدانی نشان می دهد بر اثر بارش تگرگ چند روز پیش، دو سوم تاکستان های شاهرود از 20 تا 100 درصد آسیب دیده اند.
محمد حسین خنکال با بیان اینکه بخش هایی از باغ های انگور در روستاهای اردیان، مغان، دیزج و شهر رودیان در بخش مرکزی دچار خسارت 100 درصدی شده اند، افزود: آسیب وارد شده نه تنها تاکستان ها بلکه زمین های زیر کشت ذرت و جالیزارها را نیز شامل می شود.
*** کارخانه کنسانتره به کمک آمد
وی با اشاره به درخواست کشاورزان برای برآورد خسارت توسط کارشناسان، یادآور شد: تلاش مسوولان شهرستان در این زمینه قابل تقدیر است چرا که با همکاری فرمانداری، جهاد کشاورزی و شرکت تعاونی روستایی استان تصمیم گرفته شد کارخانه کنسانتره محصولات خسارت دیده باغداران شاهرودی را تحویل بگیرد تا مرحمی بر زخم آنان باشد.
دبیر خانه کشاورز شاهرود با بیان اینکه پس از این تصمیم از روز عاشورا درب کارخانه کنسانتره به روی باغداران باز بود، تصریح کرد: این کارخانه انگورهای آسیب دیده را با قیمت هر کیلوگرم 14 هزار ریال از کشاورز خریداری می کند.
فرماندار شاهرود هم در این باره به ایرنا گفت: یکهزار تن از انگورهای آسیب دیده باغداران شاهرودی به مدت 10 روز به قیمت 14 هزار ریال توسط کارخانه کنسانتره خریداری می شود.
محمد کرم محمدی با بیان اینکه قیمت این محصولات 13 هزار ریال تعیین شده و یکهزار ریال هم برای کمک به کشاورز به آن افزوده شد، تصریح کرد: پس از مهلت تعیین شده، نرخ خرید انگور بر اساس میزان آسیب دیدگی محصول و با ضریب های مشخص تعیین می شود.
معاون استاندار سمنان با بیان اینکه انگور محصولی راهبردی برای اقتصاد شهرستان به شمار می رود، تصریح کرد: کشاورزان و باغداران باید هشدارهای هواشناسی را جدی گرفته و نسبت به برداشت محصول خود پیش از حادثه اقدام کنند.
*** با صندوق بیمه کشاورزی قهر نکنید
دبیر خانه کشاورز استان سمنان همچنین از تصمیم بانک کشاورزی برای پرداخت تسهیلات به انگورکاران شاهرودی خبر داد و گفت:در پی درخواست 40 روز پیش خانه کشاورز استان سمنان مبنی بر پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی به باغداران شاهرودی، اکنون با این درخواست موافقت شده و و امید است دستور اجرایی آن به زودی ابلاغ شود.
وی ادامه داد: بانک کشاورزی اعلام کرد این تسهیلات فقط برای احیاء تاکستان هایی تعلق می گیرد که به دلیل سرمازدگی مجبور به واکاری شده اند و پرداخت آن هم باید با تأیید کارگروه اشتغال شهرستان انجام شود.
خنکال همچنین با تأکید بر انتظار باغداران برای کمک های دولت، از کشاورزان استان سمنان خواست با صندوق بیمه کشاورزی قهر نکرده و محصولات خود را بیمه کنند تا همان مبلغ اندک خسارت پرداخت شده از سوی شرکت بیمه هم به آنان تعلق بگیرد.
به گفته معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی امسال حدود 640 هزار هکتار باغ های کشور با برآورد خسارت 110 هزار میلیارد ریال دچار سرمازدگی شد.
شاهرود بیش از سه هزار و 400 تاکستان دارد و باغداران آن 10 درصد از محصول انگور کشور را تولید می کنند.
32 درصد باغ های استان معادل 14 هزار و 500 هکتار از آن در شهرستان شاهرود واقع است.
هرساله در این شهرستان حدود 80 هزار تن زردآلو و 130 هزار تن انگور تولید می شود.
7359/6167
انتهای پیام

منبع: جماران

کلیدواژه: اهواز دربی 88 آسیب دیدگی استان سمنان عاشورا وزارت جهاد کشاورزی هواشناسی اهواز دربی 88 امام خمینی س سید مصطفی خمینی سید احمد خمینی سید حسن خمینی انقلاب اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamaran.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جماران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۷۴۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خسارت سنگین آتش‌سوزی به ۱۰۰ واحد تجاری و مسکونی ‌در شفت

استاندار گیلان از خسارت سنگین آتش‌سوزی به ۱۰۰ واحد تجاری و مسکونی ‌در شفت خبر داد و گفت: دولت حمایت بیمه‌ای و تسهیلاتی لازم را از ساکنان خسارت دیده در حریق امام‌زاده ابراهیم(ع) شفت را انجام می‌دهد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شفت، اسدالله عباسی در جمع مردمان روستای  امام‌زاده ابراهیم (ع) شفت با بیان اینکه دولت حمایت بیمه‌ای و تسهیلاتی لازم را از خسارت دیدگان در حریق امام زاده ابراهیم شفت را انجام می‌دهد، اظهار کرد: افرادی که بیمه بوده و دچار حریق شدند بیمه باید ارزیابی لازم را انجام داده و افراد آسیب دیده را مورد حمایت بیمه ای قرارد می‌دهد و همچنین در روز یک شنبه و در جلسه هیئت دولت سعی می‌کنیم به صورت تسهیلات برای ساخت مسکن، اعتباراتی را دریافت کرده و به افراد اعطا شود.

وی با ابراز تأسف از وقوع حریق  در منطقه سیاحتی و زیارتی امام زاده ابراهیم شفت گفت: خیلی از حریق امامزاده ابراهیم شفت دل آزرده شدم و از طرفی بسیار خدا رو شکر می‌کنم که به فردی آسیب جانی وارد نشد زیرا خسارت مالی جبران پذیر بوده و دولت در کنار مردم و خسارت دیدگان است.

استاندار گیلان با اشاره به حضور نیروهای امدادی در محل حریق ایجاد شده در امامزاده ابراهیم شفت افزود: تمامی دستگاه‌های خدمات رسان  در محل حادثه کنار اهالی هستند و تمامی صحبت‌های مردم  شنیده شده و خسارات آنان جبران می‌شود.

عباسی با تاکید بر شناسایی علت آتش‌سوزی در امام زاده ابراهیم شفت بیان کرد: براساس اعلام کارشناسان 2 عامل باعث ایجاد حریق شد و باید جلوی آن گرفته شود زیرا اگر در دهه 70 و سال 96 آسیب شناسی شده و ایرادات برطرف می‌شد دیگر شاهد بروز چنین اتفاقاتی نبودیم.

وی با بیان اینکه علت حادثه آتش سوزی در امام زاده شفت باید به طور دقیق بررسی شود، تصریح کرد: حادثه رخ داده غیر عمدی بوده است ولی علت حادثه باید به طور دقیق بررسی شود و سپس تصمیمات لازم را اتخاذ کنیم.

استاندار گیلان با تاکید بر اینکه دولت سیزدهم در کنار مردم آسیب دیده در تمامی حوزه‌هاست، گفت: دولت سیزدهم در کنار مردم آسیب دیده است و این قول را می‌دهم که خسارت مالی افرادی که مغازه و منازل خود را از دست دادند تا حد امکان جبران می‌شود.

عباسی با اشاره به اسکان اضطراری افرادی که منازل آنان در حریق به طور کامل از بین رفته است، بیان کرد: افرادی که منازل آنان دچار حریق شده باید توسط بنیاد مسکن و هلال احمر اسکان موقت داده شوند.

وی احداث ساختمان‌های ایمن را یکی از الزامات احداثات در منطقه امام زاده ابراهیم شفت دانست و تصریح کرد: دولت بر اساس قانون باید عمل کنند سازه‌ها باید ایمن باشند در غیر این صورت مجوز ساختی داده نمی‌شود زیرا جان مردم برای ما در اولویت است.

استاندار گیلان با تاکید بر احداث بازارچه به منظور حمایت از کسبه‌هایی که مغازه خود را در این حریق از دست دادند، افزود: متولیان امر ضمن آغاز آواربرداری ناشی از حریق فوق؛ بازارچه‌‌هایی را برای کسبه‌های آسیب دیده احداث کرده تا کمک حالی  به افرادی که مغازه خود را از دست دادند باشد.

نماینده عالی دولت در گیلان در این نشست و دیدار با مردم و اهالی و خسارت دیدگان پای صحبت ها و درددل آنها نیز نشست.

استفاده از همه ظرفیت‌ها برای جبران خسارت مردم روستای امامزاده ابراهیم(ع)

عباسی همچنین ضمن حضور در بین مردم آسیب دیده از این آتش سوزی و شنیدن مسائل آنها اظهار داشت: آتش سوزی رخ داده در روستای امامزاده ابراهیم شهرستان شفت به بیش از 100 واحد تجاری و مسکونی این روستا که عموما سازه‌های چوبی بودند آسیب زد.

وی با بیان اینکه تعدادی از این واحدها بیمه هستند، عنوان کرد: بخش زیادی از آنها فاقد پوشش بیمه ای هستند ‌که با توجه به وضعیت روستا و خسارت وارده به منطقه، فرماندار شهرستان شفت، مدیرکل مدیریت بحران استان و مدیران حوزه زیرساختی گیلان در بین مردم و محل حادثه حضور یافته و وضعیت را برای رفع مشکلات خسارت دیدگان از این حریق بررسی کردند.

وی با تاکید بر اینکه هلال احمر موضوع اسکان اضطراری، تامین اقلام ضروری و غذای گرم برای این خانوارها را آغاز کرده است، افزود: به زودی کار آوار برداری شروع می شود.

عباسی تصریح کرد: گزارشی هم از این حادثه و وضعیت خسارت دیدگان به وزارت کشور و رئیس جمهور ارائه می کنیم و کمک هایی به صورت بلاعوض و در قالب تسهیلات برای ساخت منازل مسکونی و واحدهای تجاری مردم تامین خواهیم کرد.

وی در ادامه تاکید کرد: با توجه به آتش‌سوزی های مکرری که در این منطقه طی سال های از 1375، 1392، 1396 و نیز نیمه شب گذشته رخ داده باید این منطقه و خانه های آن ایمن سازی شود.

نماینده عالی دولت در گیلان تصریح کرد: باید سازه ها بتنی یا فلزی و بر اساس اصول و قواعد نظام مهندسی احداث شود و بدین منظور اعتباراتی هم داده شود تا این امر محقق شود و شاهد اتفاقاتی از این دست نباشیم.

استاندار گیلان توضیح داد: این منطقه کوهستانی و شاهد وزش بادهای شدید است که برای جلوگیری از اتفاقات مشابه باید در زمینه شیوه های ساخت و ساز تجدید نظر شود و حتما این امر انجام خواهد شد.

وی با بیان اینکه شرکت های آب و برق هم اینک مشغول رفع مشکلات هستند، گفت : پروژه گازرسانی به روستا هم مراحل پایانی خود را طی می کند و به زودی مردم آن از گاز طبیعی برخوردار می شود.

عباسی همچنین قول داد: راه دسترسی روستا هم بعد ازبازسازی اصلاح می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • خسارت به کانال‌های کشاورزی بخش میانکوه در بارش اخیر
  • خسارت باران و طوفان به زیرساخت‌های آب، برق و کشاورزی گچساران
  • محورهای مواصلاتی شهرستان خوسف آسیب جدی دیده‌اند
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی فارس
  • خسارت سنگین بارش‌ها به بخش کشاورزی استان فارس
  • آسیب جدی به راه‌های شهرستان خوسف در پی جاری شدن سیلاب
  • پرداخت خسارت به خسارت دیدگان ترکیدگی لوله آب در خیابان مهدی
  • خسارت سنگین آتش‌سوزی به ۱۰۰ واحد تجاری و مسکونی در شفت
  • خسارت سنگین آتش‌سوزی به ۱۰۰ واحد تجاری و مسکونی ‌در شفت
  • پیش‌نویس نقشه راه فرهنگی شاهرود تدوین شود