Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-27@04:13:19 GMT

برنامه چین برای رفتن به کره ماه تا سال 2030

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۷۸۱۰۸

برنامه چین برای رفتن به کره ماه تا سال 2030

به گفته یک مقام رسمی "سازمان ملی فضایی چین"(CNSA)، چین قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ در مناطق قطب جنوب و قطب شمال ماه فرود آمده و اکتشاف کند.

به گزارش ایسنا وبه نقل از چاینادیلی،"لی گوپینگ"(Li Guoping) مدیر بخش مهندسی "سازمان ملی فضایی چین"  در "کنفرانس جهانی سواد علمی ۲۰۱۸" (World Conference on Science Literacy ۲۰۱۸) در پکن گفت که در حال حاضر چین در حال برنامه ریزی برای انجام چهار ماموریت برای مرحله چهارم "برنامه اکتشاف ماه"( lunar exploration program) است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه اکتشاف ماه چین، به نام "افسانه چانگ ای"(legendary Chang'e) هم شناخته می‌شود. چانگ ای یا چانگ-او در اساطیر چین، ایزدبانوی ماه، دختر ایزد آب‌ها و همسر تیرانداز آسمانی "یی کمانگیر" است.

لی طی آن کنفرانس گفت: مرحله چهارم این برنامه شامل فرستادن "کاوشگر ماه چانگ ای چهارم"(Chang'e-۴ lunar probe) به "سمت پنهان ماه"(far side of the Moon) در پایان سال ۲۰۱۸ است که انتظار می‌رود این کاوشگر نخستین کاوشگر آسان فرود در سمت پنهان ماه باشد. یک ماهواره بازپخش به نام"Queqiao" نیز در ماموریت چانگ ای چهارم، قرار است به مدار Halo در اطراف نقطه "لاگرانژی ثانویه"(L۲) سیستم ماه- زمین که حدود ۶۵ هزار کیلومتر از ماه دور است، وارد شود.

سه ماموریت دیگر شامل آوردن نمونه‌های قمری در زمین برای دومین بار، فرود آوردن در منطقه قطب جنوب و منطقه قطب شمال ماه است. اکتشاف قطب جنوب با هدف بررسی سن خاک ماه و ترکیب ایزوتوپ‌های باد خورشیدی هیدروژن، کربن، هلیم و اکسیژن انجام خواهد شد. هدف اکتشاف در قطب شمال نیز این است که پی ببرند آیا یخ در "ناحیه سایه دائمی"(permanent shadow area) وجود دارد یا خیر.

سمت پنهان ماه نیم‌کره‌ای از کره ماه است که به طور دائمی از کره زمین روی گردان است. سمت پنهان ماه نخستین بار در سال ۱۹۵۹ توسط کاوشگر "لونا۳" شوروی عکسبرداری شد و نخستین رویت مستقیم با چشم انسان در سال ۱۹۶۸ و در جریان ماموریت آپولو ۸ صورت گرفت.

سمت پنهان ماه دارای دهانه‌های برخوردی فراوانی است ولی دریاوارهای(گروهی از پهنه‌هایی تیره‌رنگ سطح  کره ماه) کمی دارد. در این سمت از ماه کمتر حوضه‌ای یافت می‌شود که عمق آن به اندازه‌ای باشد که اجازه فوران‌های آتش‌فشانی و تشکیل دریاوارها را بدهد. به این خاطر، با وجود این‌ که دهانه‌های برخوردی زیادی در هر دو سمت ماه دیده می‌شود اما تفاوت‌ عمق‌ها باعث شده که دریاوارهای بزرگ بیشتر در سمت پیدای ماه تشکیل شوند.

لی در انتها افزود که چین در نظر دارد تا در آینده یک ایستگاه تحقیقاتی علمی را نیز به منظور انجام تحقیقات بیشتر در ماه تاسیس کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام چین ماه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۷۸۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتخابی جام‌جهانی ووشو؛ ۱۰ مدال رنگارنگ نمایندگان ایران در روز نخست

آفتاب‌‌نیوز :

رقابت‌های انتخابی جام‌جهانی ووشو ۲۰۲۴ با حضور بیش از ۳۰۰ ورزشکار از ۳۸ کشور جهان به میزبانی شهر جیانگ‌یئن در کشور چین آغاز شد و ملی‌پوشان کشورمان برابر حریفان خود قرار گرفتند و در روز نخست موفق به کسب ۶ طلا، یک نقره و ۳ برنز شدند.

مصطفی حسن‌زاده در فرم نن‌گوئن، صدیقه دریایی در وزن ۶۵- کیلوگرم، شهربانو منصوریان در وزن ۷۵- کیلوگرم، معین تقوی در وزن ۹۰ کیلوگرم، زهرا کیانی در فرم چانگ‌چوان و هلیا اسدیان در فرم نن‌گوئن به مدال طلا رسیدند.

شاهین بنی‌طالبی در فرم نن‌گوئن نقره گرفت و زهرا جلیلی ۲ برنز در فرم‌های چانگ‌چوان و گون‌شو و هلیا اسدیان یک برنز در نان‌چوان کسب کردند.

انتخابی جام‌جهانی ووشو؛ ۱۰ مدال رنگارنگ نمایندگان ایران در روز نخست

همچنین سهیلا منصوریان در وزن ۶۰- کیلوگرم به یک برد و یک باخت رسید. محمدرضا ریگی در وزن ۸۵- کیلوگرم نماینده اردن را مغلوب کرد و سهیل موسوی در وزن ۷۵- کیلوگرم در مبارزه با «سعد بوجکا» دارنده مدال نقره جهانی از مراکش پیروز شد.

همچنین در پیکار‌های بخش تالو حسین قبله‌نما در چانگ‌چوان، زهرا کیانی در فرم جین‌شو، شاهین بنی‌طالبی و مصطفی حسن‌زاده در نن‌دائو موفق به کسب مدال نشدند.

فردا نیز پیکار‌های تالو پیگیری می‌شود و هر ۶ نماینده کشورمان با حریفان در فرم‌های مختلف رقابت خواهند کرد. همچنین در بخش ساندا محسن محمد سیفی، علی خورشیدی، سهیل موسوی، محمدرضا ریگی به مصاف حریفان می‌روند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • افزایش ۱۰۰ درصدی اکتشاف سنگ آهن در معادن سنگان خواف
  • اتهامات این ۱۰۴ نفر را پنهان نکنید + فیلم | به فکر امنیت ملی خود باشید
  • انتخابی جام‌جهانی ووشو؛ ۱۰ مدال رنگارنگ نمایندگان ایران در روز نخست
  • جام‌جهانی ووشو| کسب ۱۰ مدال در روز نخست برای نمایندگان ایران
  • 6 طلا برای ووشوی ایران در انتخابی جام جهانی
  • کولاک ووشوکاران در چین با ۶ طلا، یک نقره و ۳ برنز
  • افزایش فعالیت‌های اکتشاف معادن در آذربایجان‌شرقی
  • مدال طلا و برنز چانگ جوان به کیانی و جلیلی رسید
  • عربستان به دنبال جذب سرمایه‌گذار برای پروژه نئوم
  • اسدآباد میزبان مینی بسکتبال انتخابی تیم ملی ۲۰۳۰