Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ساعت24»
2024-05-07@11:32:12 GMT

معرفی رشته دندانپزشکی

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۷۸۲۷۷

رپورتاژ / دندانپزشک به تشخیص و درمان بیماری‌های دهان و دندان می‌پردازد و از همین‌رو شاید بهتر باشد که عنوان این رشته را دهان‌پزشکی گذاشت.

دندانپزشکی

دندانپزشک به تشخیص و درمان بیماری‌های دهان و دندان می‌پردازد و از همین‌رو شاید بهتر باشد که عنوان این رشته را دهان‌پزشکی گذاشت.

در گذشته دندانپزشکی را مساوی با دندانسازی می‌دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما امروزه دندانسازی تنها بخشی از دندانپزشکی است. رشته دندانپزشکی در مقطع دکترای عمومی نحوه رعایت بهداشت، پیشگیری و درمان بیماری‌های دهان و دندان را آموزش می‌دهد.

دندان‌پزشکی یک علم تخصصی است که سلامت دهان و دندان را به عنوان عضوی مهم در سلامت جسم و روح، زیبایی و ادا کردن کلمات تامین می‌کند. همچنین به یاری این علم می‌توان بسیاری از بیماری‌ها را در مراحل اولیه شناخت و از پیشرفت آن جلوگیری نمود. برای اطلاعات بیشتر درباره این موضوع میتوانید از انواع کتاب دندانپزشکی و انتشارات کتاب دندانپزشکی استفاده کنید.

 

توانایی‌های‌ لازم برای رشته داندانپزشکی

یک‌ دندانپزشک‌ عمومی‌ با بینش‌ هنری‌، کارش‌ را آغاز و به‌ پایان‌ می‌رساند. چرا که‌ او در هنگام‌ تراش‌ دندان‌، ردیف‌ کردن‌، ساخت‌ و ترمیم‌ دندان‌ و موارد دیگر باید از خلاقیت‌ هنری‌ خویش‌ بهره‌ برده‌ و دارای‌ نگرش‌ کارشناسانه‌ هنری‌ باشد. همچنین‌ دانشجوی‌ این‌ رشته‌ باید از دست‌هایی‌ ماهر و توانمند برخوردار باشد چون‌ بسیاری‌ از کارهای‌ دندانپزشکی‌ از تراش‌ دندان‌ گرفته‌ تا بازسازی‌ دندان‌ نیاز به‌ دست‌هایی‌ هنرمند و توانا دارد تا بتوان‌ به‌ نحو احسن‌ کارهای‌ ظریف‌ دندانپزشکی‌ را انجام‌ داد.در نهایت باید گفت که هرآنچه یک دانش‌آموز در درس زیست‌شناسی دوره دبیرستان خود فرا می‌گیرد، به نحوی به رشته دندانپزشکی ارتباط دارد بخصوص دو بخش فیزیولوژی وآسیب‌شناسی که دانشجویان در دوسال اول تحصیل با وسعت و عمق بیشتری نسبت به دوره دبیرستان مطالعه می‌کنند.( کتاب های لاتین پزشکی )

آینده شغلی رشته دندانپزشکی در ایران

در مورد آینده شغلی دندانپزشکان در ایران گفته می‌شود که آمار بیکاری در بین این قشر رو به افزایش است. عده‌ای دلایل این امر را افزایش تعداد دندانپزشکان کشور نسبت به نیاز جامعه می‌دانند، امّا در واقعیت، عوامل دیگری چون بالا بودن هزینه‌های خدمات دندانپزشکی،  فقدان بیمه کارآمد در این زمینه و بی‌توجهی تاریخی ایرانیان به مقوله دندانپزشکی نیز از جمله عوامل افزایش بیکاری در بین این قشر از جامعه است. اگرچه درباره افزایش بیکاری در قشر دندانپزشک صحبت کردیم، امّا واقعیت تلخ دیگری در مورد عدم تمایل این قشر به کارکردن در مناطق محروم وجود دارد، طوری که به دلیل تمایل دندانپزشکان به کار در مراکز شهرها شاهد کمبود دندانپزشک در روستاها و مناطق محروم کشور هستیم

 

وضعیت ادامه‌ی تحصیل در مقاطع بالاتر

 

امکان ادامه‌ی تحصیل فوق دکترا، در رشته‌های مختلف دندان‌پزشکی در کشور ما وجود دارد. برخی از انواع تخصّص‌های این رشته عبارتند از

 

☼ اندودنتیکس (درمان ریشه‌ی دندان پوسیده و کمک به حفظ سلامت و نگه‌داری دندان‌های طبیعی)

☼ بیماری‌های دهان و تشخیص (تشخیص کلینیکی و پارا کلینیکی ضایعات حفره‌ی دهان)

☼ پروتزهای دندانی (بازسازی دستگاه جونده (دندان‌ها و ساختمان‌های مجاور صورت) از طریق پروتزهای ثابت و متحرک (پارسیل و کامل)

☼ دندان‌پزشکی ترمیمی (درمان و ترمیم ضایعات مینای دندان (سخت‌ترین مادّه‌ی بدن) به منظور حفظ سلامت و زیبایی دندان‌های طبیعی ( خرید کتاب اورجینال دندانپزشکی )

 

نکات مثبت رشته دندانپزشکی

نداشتن شیفت های طاقت فرسای شبانه و اجباری

 

گرفتن ساده تر مدرک دکتری و دوران تحصیلی راحت تر نسبت به پزشکی و داروسازی

 

درآمد خوب حتی با داشتن مدرک دکتری عمومی بدون تخصص

 

نکات منفی رشته دندانپزشکی

 

دردهای عضلانی و مفصلی ( به دلیل حالت‌های بدنی ثابت طولانی‌ مدت، انجام حرکات تکراری، قرار گرفتن در یک وضعیت نامناسب به مدت طولانی )

 

خطر ابتلا به بیماری‌های عفونی و واگیردار ( با رعایت اصول ایمنی مانند استفاده از ماسک، عینک محافظ و دستکش قابل پیشگیری است )

 

آلودگی به خون آلوده ( این یکی از خطراتی است که همیشه متوجه دندانپزشکان است )

 

کمتر شدن فرصت های شغلی در شهرهای بزرگ ( در مناطق محروم نیاز مبرم به دندانپزشکان احساس می شود )

 

شاید این موارد رو دوست داشته باشی

منبع: ساعت24

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.saat24.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ساعت24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۷۸۲۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای پویش سلامت دهان و دندان در شمال سیستان وبلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، دکتر مجتبی رفیق دوست گفت: شعار جامعه جهانی دندانپزشکی دهان شاد و سالم، بدن شاد و سالم، عنوان شده و این پویش با هدف افزایش آگاهی جامعه درباره نقش سلامت دهان و دندان برگزار می‌شود و این پویش فرصت مغتنمی برای آگاهی رسانی به مردم و افزایش سواد سلامت دهان و دندان جامعه است.
وی از تاثیر بیماری‌های دهان و دندان در بیماری‌های قلبی عروقی، بیماری دیابت، بیماری‌های تنفسی، زایمان زودرس و تولد نوزاد با وزن کم را یادآور شد و توجه به سلامت دهان و دندان در کاهش موارد ذکر شده را تاکید کرد.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی زابل افزود: بیماری‌های دهان و دندان به عنوان شایع‌ترین بیماری‌های غیر واگیردار شناخته می‌شود، بنابراین بهره‌گیری از دیدگاه عوامل خطر مشترک در بیماری‌های دهان و دندان و سایر بیماری‌ها به کنترل هر دو دسته بیماری‌ها کمک می‌کند.

دیگر خبرها

  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان از امروز
  • خدمات رایگان دندانپزشکی در روستاها و شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در شمال سیستان وبلوچستان
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • پوسیدگی‌های دندانی و افت عملکرد مغز و قلب / ارتباط بیماری‌های دهان با بروز برخی سرطان‌ها
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان، از امروز
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در فارس
  • پویش سلامت دهان و دندان
  • راه کار‌های اساسی در زمینه حفظ سلامت دهان و دندان در جامعه/ برنامه وزارت بهداشت برای سلامت دندان چیست؟