Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-26@17:49:31 GMT

قذافی به ایران گفت با موشک ما عربستان را بزن!

تاریخ انتشار: ۳ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۷۸۸۴۴

قذافی به ایران گفت با موشک ما عربستان را بزن!

"برو پیش حافظ اسد! ببین می توانی برایمان موشک بگیری؟ شرمم می‌آید که زیر موشک باران عراق هستیم و نمی توانیم مقابله کنیم."

به گزارش ایسنا، عصر ایران نوشت: این را هاشمی رفسنجانی به محسن رفیق دوست گفت. هاشمی نماینده امام خمینی در شورای عالی دفاع و جانشین فرمانده کل قوا بود و رفیق دوست، وزیر سپاه. شهرهای ایران زیر موشک های عراق بودند، موشک‌های اسکاد-بی که شوروی به عراق داده بود، اما در زرادخانه تسلیحاتی ایران موشکی برای مقابله به مثل نبود و هیچ کشوری حاضر به فروش موشک به ایران نبود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در دوران جنگ هشت ساله، تنها سه کشور به ایران تسلیحات می‌دادند، سوریه، لیبی و کره شمالی. البته یک بار هم آرژانتین چند فروند موشک ضدتانک به ایران فروخت.

محسن رفیق دوست، در شبکه 4 ماجرا اولین محموله موشکی را چنین روایت کرده است: بعد از حرف‌های آقای هاشمی، به سوریه رفتم و از حافظ اسد، رئیس جمهور وقت سوریه تقاضای موشک کردم؛ اسد گفت که تمام موشک‌های موجود در سوریه در اختیار روس‌هاست و پیشنهاد کرد پیش قذافی بروم و گفت خودم هم به او زنگ می‌زنم و سفارش می‌کنم."
اسد همچنین گفت که تعدادی از نیروهای ایرانی را برای آموزش نحوه کار با موشک به سوریه بفرستیم. ما هم [شهید] حسن تهرانی مقدم و حدود 40 نفر دیگر را به سوریه فرستادیم.

حافظ اسد، رئیس جمهور وقت سوریه، از حامیان تسلیحاتی ایران در دوران جنگ با عراق بود. به گفته رفیق دوست، حتی یک بار که در خط جنگی فاو ایران به تسلیحات فوری نیاز داشت، با یک تلفن، هزار تن مهمات ظرف 48 ساعت تحویل ایران داد.

بعد از جلسه با اسد راهی لیبی شدم و با معمر قذافی، رهبر وقت لیبی، دیدار کردم. او بلافاصله با درخواست‌مان موافقت کرد و 10 فروند موشک اسکاد-بی به ما داد و ضمناً گفت: فقط یکی از این موشک‌ها را بزنید به عربستان!
همچنین یکی از فرماندهان موشکی‌اش را همراه من به ایران فرستاد و به او گفت: از این به بعد، فرمانده تو محسن رفیق دوست است.
هر کدام از موشک‌های اسکاد-بی، 3 میلیون دلار قیمت داشتند ولی قذافی که سه مرحله و هر مرحله 10 موشک به ما داد، هیچ پولی بابت موشک‌ها نگرفت. به ایران آمدیم و شلیک موشک‌ها را آغاز کردیم تا این که یک روز همان فرمانده موشکی لیبیایی به من گفت یکی از موشک‌ها را به عربستان بزنیم. مخالفت کردم و گفتم فرمانده ما امام خمینی است و با عربستان هم نمی جنگیم. بعد از این ماجرا آن فرمانده لیبیایی از ایران رفت و قذافی هم دیگر به ایران موشک نداد. ما هم مجبور شدیم از کره شمالی موشک بخریم. بعد از رفتن فرمانده لیبیایی، عملیات موشکی ایران با حضور نیروهای آموزش دیده ایرانی در سوریه ادامه پیدا کرد و همان افراد بعدها ساختار موشکی ایران را شکل دادند. در همان زمان بود که تصمیم گرفتیم باشگاه افسران بغداد را هدف موشک قرار دهیم. در کوه‌های اطراف کرمانشاه مستقر شدیم و بعد از خواندن دعا، موشک را شلیک کردیم و بلافاصله رادیو بی بی سی را روشن کردیم تا ببینیم چه گزارشی از بغداد می‌دهد؟ چند دقیقه بعد بی بی سی گفت: باشگاه افسران بغداد هدف حمله موشکی ایران قرار گرفت و تعداد زیادی از افسران عراقی کشته شدند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام دوران دفاع مقدس معمر قذافي

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۷۸۸۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سامانه پدافند اس-۵۰۰؛ علیه موشک‌های هایپرسونیک عمل می‌کند؟!

وزیر دفاع روسیه از مجهز شدن نیرو‌های مسلح این کشور به سامانه دفاع ضدموشکی اس-۵۰۰ تا پایان امسال خبر داد. به این بهانه نگاهی داریم به تاریخچه و قابلیت‌های این سامانه پدافندی که ادعا می‌شود می‌تواند موشک‌های هایپرسونیک را نیز رهگیری کند.

به گزارش خبرآنلاین، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه اعلام کرد که نیرو‌های مسلح روسیه در سال جاری، اولین محموله از سامانه موشکی پدافند هوایی نسل بعدی اس-۵۰۰ را دریافت خواهند کرد. اعلامیه وزیر دفاع روسیه که از سوی خبرگزاری دولتی TASS گزارش شده، نشان‌دهنده پیشرفت قابل‌توجهی در توانایی‌های نظامی روسیه است.

شویگو تصریح کرده است که سامانه اس-۵۰۰ در دو نوع تحویل می‌شود: سامانه‌های موشکی دوربرد دفاع هوایی و مجتمع‌های دفاع ضد موشکی. علاوه بر این، برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای برای تأمین سامانه‌های دفاعی دیگر ازجمله سامانه‌های موشکی پدافند هوایی S-۴۰۰ و S-۳۰۰ V ۴، سامانه‌های موشکی Buk-M ۳ و Tor-M ۲ U و ایستگاه‌های راداری نسل بعدی در دست اجرا است.

تاریخچه اس-۵۰۰

سامانه پدافند S-۵۰۰ که به سیستم دفاع هوایی پرومتئوس معروف است، در شرکت دفاع هوایی و فضایی Almaz-Antey توسعه پیدا کرده و برای خنثی کردن طیف گسترده‌ای از تهدیدات ناشی از فناوری‌های هوافضای فعلی و آینده در ارتفاعات و سرعت‌های مختلف طراحی شده است.

توسعه اس-۵۰۰ از سال ۲۰۱۰ (۱۳۸۹) و به دنبال استقرار موفق سامانه اس-۴۰۰ روسیه آغاز شد. طراحی این سامانه، نخست در سال ۲۰۱۱ تکمیل شد، اما تولید پیوسته آن با تأخیر‌های متعددی همراه بوده به‌طوری‌که بر اساس آخرین پیش‌بینی‌ها، تولید منظم و پیوسته آن از سال ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد.

اس-۵۰۰ قرار است که بازی پدافند را تغییر دهد؛ چراکه بنا به اعلام مقامات رسمی روسیه، این سامانه می‌تواند با هواپیما‌های نسل پنجم (پنهان‌کار و رادارگریز)، ماهواره‌های مدار پایین و طیفی از تهدیدات موشکی مقابله کند. البته سامانه اس-۵۰۰ آزمایش‌های سختی را برای تأیید قابلیت‌های خود انجام داده است.

در ماه مه ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۱۳۹۷)، روسیه اعلام کرد که «طولانی‌ترین آزمایش موشکی زمین به هوای جهان» را انجام داده و با هدف قرار دادن موفق هدفی در فاصله نزدیک به ۴۸۲ کیلومتر، توان این سیستم را نشان داد. هم‌چنین در زمستان گذشته، گزارش‌هایی منتشر شد که S-۵۰۰ به طور مؤثر، اهداف هایپرسونیکی را ردیابی و رهگیری کرده است که انعطاف‌پذیری و مناسب بودن آن را در شرایط متغیر امنیتی برجسته‌تر می‌کند.

ویژگی‌های سامانه دفاع هوایی اس-۵۰۰ پرومتئوس

روسیه ادعا می‌کند که سامانه موشکی ضدهوایی اس-۵۰۰ توانایی مقابله مؤثری با طیف گسترده‌ای از تهدید‌های هوایی فعلی و آینده ناشی از دشمنان بالقوه در ارتفاع‌ها و سرعت‌های مختلف دارد.

یکی از ویژگی‌های برجسته این سیستم، توانایی ظاهری آن در خنثی کردن تهدیدات در ارتفاعات و سرعت‌های مختلف است. همچنین انعطاف‌پذیری بالای آن در برابر تداخل الکترونیکی، بقای آن را در سناریو‌های جنگی چالش‌برانگیز افزایش می‌دهد و از کارایی آن حتی در مواجهه با تاکتیک‌های پیچیده جنگ الکترونیکی اطمینان حاصل می‌کند.

اس-۵۰۰ که به‌عنوان جانشین سیستم‌های موشکی قدیمی A-۱۳۵ طراحی شده، قرار است مکمل سیستم‌های اس-۴۰۰ روسیه باشد و شبکه دفاعی جامعی را تشکیل دهد. هدف از استقرار آن، حفاظت از مراکز مهم اداری و صنعتی در روسیه و تقویت زیرساخت امنیت ملی در برابر تهدیدات هوابرد است.

سامانه S-۵۰۰ مانند اسلاف خود در زرادخانه دفاع هوایی روسیه، سازگاری را به‌عنوان ویژگی اصلی خود به نمایش می‌گذارد. این سامانه متناسب با تهدیدات، قادر به پرتاب انواع مختلفی از موشک‌ها و الزامات عملیاتی خاص است که تطبیق‌پذیری و کارایی آن را در مقابله با خطرات در حال تکامل هوایی افزایش می‌دهد.

بر اساس جزئیات منتشرشده در مرکز مطالعات بین‌المللی و استراتژیک، اس-۵۰۰ شامل چهار فروند موشک زمین به هوای دوربرد ۴۰ N ۶ M یا دو رهگیر ۷۷ N ۶ است که روی یک پرتابگر نصب شده‌اند. موشک‌های دوربرد ۴۰ N ۶ M تا ۴۰۰ کیلومتر برد مؤثر دارند، درحالی‌که رهگیر‌های سری ۷۷ N ۶ می‌توانند تا شعاع ۶۰۰ کیلومتری را پوشش دهند.

این سامانه از مجموعه راداری پیچیده‌ای بهره می‌برد که به ازای هر باتری از چهار وسیله نقلیه راداری تشکیل می‌شود. این مجموعه شامل رادار شناسایی ۹۱ N ۶ E (M) باند S، رادار شناسایی ۹۶ L ۶-TsP باند C، رادار درگیری چند حالته ۷۶ T ۶ و رادار درگیری ضد موشک بالستیک ۷۷ T ۶ است.

این سامانه‌های راداری پیشرفته به اس-۵۰۰ امکان می‌دهند تا اهداف بالستیک و هوابرد را در فواصل قابل‌توجهی شناسایی کند به‌طوری‌که شعاع شناسایی تا ۲۰۰۰ کیلومتر برای اهداف بالستیک و ۸۰۰ کیلومتر برای تهدیدات هوابرد گسترش می‌یابد. ارتفاع اوج پرواز موشک‌های رهگیر حدود ۱۸۵ کیلومتر اعلام شده است. سیستم اس-۵۰۰ می‌تواند طی ۳ تا ۴ ثانیه پس از شناسایی هدف، واکنش نشان دهد و هم‌زمان علیه ۱۰ هدف وارد عمل شود.

کرملین هم‌چنین ادعا کرده است که اس-۵۰۰، تنها سلاحی است که می‌تواند موشک‌های هایپرسونیک کینژال روسیه را رهگیری کند. موشک کینژال که از هوا پرتاب می‌شود، به دلیل سرعت‌های فراصوت (هایپرسونیک، بیشتر از ۵ ماخ) و مانورپذیری‌اش، چالش مهمی را علیه سیستم‌های دفاعی و پدافندی ایجاد می‌کند. در مقابل، اوکراینی‌ها مدعی شده‌اند که موشک‌های هایپرسونیک کینژال را با سامانه آمریکایی پاتریوت در جنگ جاری سرنگون کرده‌اند.

شایان ذکر است که هزینه هر سیستم اس-۵۰۰ در حال حاضر ۲٫۵ میلیارد دلار برآورد شده است.

دیگر خبرها

  • اندیشکده شورای آتلانتیک: ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • اندیشکده شورای آتلانتیک : ایران در اوج توانایی پهپادی و موشکی است
  • حمله پهپادی و موشکی نیرو‌های مسلح یمن به اهداف اسرائیلی
  • فیلم| فرمانده کل ارتش: ایران به هر کجای اسرائیل لازم باشد موشک می‌زند
  • تایفون آمریکا در راه آسیا و اقیانوسیه(+عکس)
  • ایران به هر کجای رژیم صهیونیستی را لازم باشد موشک می‌زند
  • اسرائیل با اطلاعات پایگاه ترکیه، موشک‌های ایران را زد
  • حمله موشکی مقاومت فلسطین به اطراف غزه
  • اسرائیل با اطلاعات پایگاه ترکیه، موشک های ایران را زد
  • سامانه پدافند اس-۵۰۰؛ علیه موشک‌های هایپرسونیک عمل می‌کند؟!