Web Analytics Made Easy - Statcounter

همایش روز جهانی صلح, صبح امروز با شعار " حق بر صلح" و با مشارکت موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس ، همایش روز جهانی صلح با شعار " حق بر صلح"  صبح امروز سه شنبه 4 مهر 97 با مشارکت موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این همایش آیت الله محمدی عراقی با اشاره به تعریف صلح در جوامع بین الملل اظهار کرد: اختلاف اساسی که دیدگاه اسلامی در زمینه صلح با دیدگاه جهانی دارد، مفهوم عدالت است. تعریفی که امروز در سطح جهانی رایج است، ناشی از این دیدگاه است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در همه دیدگاه‌های مختلف، چه تفکر ایده آلیستی و چه رئالیستی، چه کسانی که بر مبنای عقل آن را تعبیر می‌کنند و چه آن‌هایی که بر مبنای واقعیات آن را تعریف می‌کنند، یک نگاه مشترک وجود دارد و آن هم دیدگاه مادی است.

وی تصریح کرد: مسئله صلح به یک مفهوم سلبی تقلیل داده می‌شود، به این معنا که صلح یعنی نفی جنگ، یعنی اگر جنگی نباشد صلح برقرار می‌شود که مفهومی سطحی است.

آیت الله محمدی عراقی  ادامه داد: از زمان جنگ تاکنون همواره واژه صلح را در کنار عدالت می‌بینیم که ریشه اعتقادی، سیاسی و قرآنی دارد. اثر این نگاه در مسائل نظری و ساختاری و عملکردی مشهود است.

وی بیان کرد: از جهت نقد ساختاری با تمام تجربیات تلخ و شیرین بشریت در دو قرن گذشته، در نهایت صلح به ساختارهای معیوب به عنوان متولی حفظ صلح جهانی و برقراری امنیت بین المللی تعریف شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: در حال حاضر مجمع عمومی سازمان ملل در حال برگزاری است، نمایندگان کشورهای مختلف جهان در آن به سخنرانی می پردازند که حاصلی نداشته است. این به این معنا نیست که ما نباید از فرصت حضور در این مجمع استفاده کنیم اما باید دید چقدر می توان به این ساختار امیدوار بود.

آیت الله محمدی عراقی تاکید کرد: تنها ساختاری که ضمانت اجرایی دارد، شورای امنیت است که آن هم معیوب است و استفاده از حق وتو، این ضمانت زیر سوال می رود.

عراقی در ادامه گفت: مسئله فلسطین، مسئله مهمی است اما سازمان ملل درباره آن چه کرده است؟ مردمی که در خانه خود محاصره شده اند با تمام مظلومیت و با دست های خالی از خاک خود دفاع می‌کنند؛ اما توطئه های رژیم صهیونیستی و حامیانش را با مقاومت و ایستادگی شکست می‌دهند.

داود عامری دبیر کل مجمع جهانی صلح اسلامی نیز در ادامه این نشست گفت: بسیاری از کشورها لاف ائتلاف ضد تروریستی می زنند اما در باطن حامی آنها هستند. به نظر می رسد امروز هنجارها نرم های بین المللی شرایط حاکم را پذیرفته اند و ما باید تلاش کنیم این اندیشه را تغییر دهیم.

عامری بیان کرد:  امروز اکثر اسناد و گفتمان در سازمان ملل فاقد اندیشه های اسلامی است. نگاه آنها به کشورهای اسلامی جهان سوم، این است که باید پیرو کشورهای توسعه یافته باشند.

وی تاکید کرد: ما به خودباوری و تلاش نیاز داریم. امروز جمعی از نخبگان داخلی و جهانی کمک می کنند تا گفتمان مشخصی را در جهت صلح جهانی فراهم کنیم.محمود عباسی معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری مهمان دیگر این نشست در ادامه بیان کرد: صلح یکی از بزرگترین دغدغه های تاریخ بشر بوده و امروز حلقه مفقوده دنیاست که باید بیش از گذشته مورد توجه واقع شود.

عباسی افزود: نسل سوم حقوق بشر بر پایه برادری استوار است و مباحثی از جمله صلح، محیط زیست و توسعه پایدار را در خود جای می دهد و یک شعار دارد اینکه جهان به مثابه یک خانواده است.

وی تصریح کرد: باید به این نکته توجه داشته باشیم وقتی از صلح سخن می گوییم منظور تعریف کلاسیک آن یعنی فقدان جنگ نیست، چنین تعریفی برای نسل سوم حقوق بشر پذیرفته نیست.

معاون حقوق بشر و امور بین الملل وزارت دادگستری تاکید کرد: امروز در تعریف صلح غیر از نبود جنگ با نیاز به امنیت غذایی و سیاسی و همچنین دموکراسی رو به رو هستیم. ما به یک حکمرانی شایسته در جهان نیازمند هستیم.

عباسی گفت: " حق بر صلح " به عنوان یک نیاز ذاتی بشر تلقی می شود و قابل ابطال و تضییع نیست و باید برای احیای آن تلاش کنیم. دستیابی به صلح بدون احترام به حقوق بشر میسر نخواهد شد.

وی ادامه داد: رعایت حقوق بشر هم در زمان صلح و هم در جنگ لازم الاجراست. امروز تروریسم یک تهدید جدی در سطحچهانی است. یکی از چالش های بشری، نگاه ابزاری غرب به صلح است. صلحی که مبتنی بر عدالت نباشد پایدار نخواهد بود.

محسن پاک آیین معاون بین الملل مطالعه پژوهشی_ فرهنگی انقلاب اسلامی در اثنای نشست به تبیین نگاه امام خمینی (ره) و رهبر معظم انقلاب درخصوص صلح پرداخت.


وی در رابطه با بررسی صلح عادلانه از دیدگاه امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری گفت: این بحث، بحث بسیار مهمی است و در جهت گفتمان سازی جهانی، صلح بر مبنای عدالت می‌تواند نقش مهمی را در حوزه مذکور ایفا کند.

وی تاکید کرد: از نگاه امام، برقراری صلح جهانی مستلزم استقرار عدالت جهانی است یعنی عدالت جهانی پیش شرطی است برای برقراری صلح جهانی و بدون این عدالت صلح پایدار نخواهد بود.

معاون بین الملل مطالعه پژوهشی- فرهنگی انقلاب اسلامی اظهار کرد: امام به ساختار فعلی جهان بدبین بودند. از نگاه امام، بخشی از جهان که جهان غرب است اصلا اعتقادی به عدالت ندارد و بخش دیگری که شرق است و شعار عدالت می‌دهد، معنای عدالت را به درستی نفهمیده و به شکل غیر مستقیمی به دنبال همان سیاست‌های سرمایه گذاری است. به اعتقاد ایشان این وضعیت تعادل جهان را برهم می‌زند. برهمین مبنا امام سیاست ایران را بی‌طرفی در قبال دو بخش شرق و غرب عنوان کردند.

وی ادامه داد: از نظر امام خمینی (ره) تا دنیا به این آرامش طلبان و صلح دوستان وطرفداران حقوق بشر مبتلاست روی امنیت و صلح و آرامش را نخواهد دید. ایشان نگاه خوش بینانه ای به استقرار صلح در جهان قبل از ظهور امام عصر (عج) نداشتند و ریشه این مسئله را هم استکبار می‌دانستند و معتقد بودند که سلامت و صلح جهان بسته به انقراض مستکبران است.

پاک آیین در ادامه اظهاراتش درخصوص دیدگاه مقام معظم رهبری درباره صلح جهانی گفت: رهبر انقلاب صلح عادلانه را مصلحت بشر می‌دانند. به اعتقاد ایشان برای اینکه انسانها بتوانند در محیطی آرام و در کنار یکدیگر و با وحدت زندگی کنند باید صلح عادلانه برقرار شود.

وی افزود: رهبر انقلاب معتقد هستند غربی‌ها مصالح بشر را نمی‌فهمند و بحثی به نام صلح را با تعصب مطرح می‌کنند که اصلا به مصلحت بشریت نیست.همچنین نشستی دیگر از سلسله نشست های کرسی روایتگری فردا چهارشنبه 5 مهر در موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار خواهد شد

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل موزه انقلاب اسلامی ودفاع مقدس، سرهنگ خطیب قوامین کارشناس عالی موزه پدافند هوایی ارتش سخنران این نشست خواهد بود.

این نشست چهارشنبه 5 مهر ساعت 11 در تالار هویزه موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس برگزار خواهد شد.علاقمندان به شرکت در این نشست می توانند به میدان ونک، بزرگراه شهید حقانی، خیابان سرو مراجعه کنند.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

کلیدواژه: موزه دفاع مقدس همایش روز صلح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۷۹۱۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ نظامی به حمله اسرائیل صرفاً عملیاتی محدود و حداقلی بود

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه کشورمان در تماس تلفنی با خانم یوکو کامیکاوا، وزیر امور خارجه ژاپن، در خصوص موضع جمهوری اسلامی ایران پیرامون اقدام اخیر دفاع مشروع نیروهای مسلح کشورمان علیه رژیم متجاوز صهیونیستی، همچنین ضرورت ایجاد آتش بس فوری در غزه و اهمیت امنیت دریانوردی در منطقه گفتگو و تبادل نظر کرد.

امیرعبداللهیان در این گفتگو ضمن تشریح ضرورت و ابعاد اقدام نظامی جمهوری اسلامی ایران در چهارچوب دفاع مشروع و هشدار و پاسخ تنبیهی به حمله گستاخانه رژیم اسراییل بر سفارت کشورمان در دمشق، تاکید کرد، اقدام نظامی ایران بسیار دقیق و حساب شده علیه پایگاه‌های نظامی و اطلاعاتی مبدأ حمله به مکان دیپلماتیک کشورمان در دمشق بود.

امیرعبداللهیان با تاکید بر عزم راسخ جمهوری اسلامی ایران در مسیر کمک به تقویت صلح و ثبات در منطقه افزود، این پاسخ نظامی به حمله اسرائیل صرفاً عملیاتی محدود و حداقلی بود و در صورت ارتکاب هر گونه اقدام ماجراجویانه بعدی از سوی رژیم اسرائیل، این بار پاسخ ایران قاطع، فوری و حداکثری خواهد بود.

امیرعبداللهیان با اشاره به نقش مهم کشور ژاپن به عنوان یکی از اعضای شورای امنیت و گروه هفت اظهار داشت: ریشه اصلی بحران در منطقه به جنگ غزه برمی‌گردد و جمهوری اسلامی ایران تلاش‌های دیپلماتیک خود را به منظور ایجاد یک آتش بس پایدار ادامه خواهد داد و از ژاپن و اعضای گروه هفت همین انتظار را دارد.

خانم یوکو کامیکاوا وزیر امور خارجه ژاپن نیز در این گفتگوی تلفنی ضمن ابراز نگرانی از وضعیت انسانی در غزه و گسترش دامنه درگیری‌ها در منطقه، بر اهمیت ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه به غزه، تداوم رایزنی‌ها و گفتگوهای چند جانبه و دوجانبه در جهت توقف فوری جنگ و بازگشت صلح و ثبات به منطقه تاکید کرد.

خانم کامیکاوا با یادآوری موضع صریح کشورش در محکومیت حمله به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق اظهار داشت؛ ژاپن معتقد است که حمله به اماکن دیپلماتیک غیرقابل پذیرش است.

وی همچنین بر اهمیت جلوگیری از تشدید و گسترش تنش و درگیری در منطقه برای ژاپن و لزوم خویشتنداری حداکثری همه طرف‌ها تاکید کرد و خاطر نشان نمود که نسبت به تبعات تشدید تنش و درگیری بر ثبات و امنیت منطقه و در معرض تهدید قرار گرفتن امنیت دریانوردی به همه طرف‌ها توجه داده‌ایم.

وزرای امور خارجه ایران و ژاپن در پایان ضمن ابراز امیدواری نسبت به گسترش مناسبات دوجانبه میان تهران و توکیو، بر تداوم رایزنی‌ها و گفتگوها در جهت ایجاد آرامش، صلح و ثبات در منطقه تاکید کردند.

کد خبر 6080338 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • فرمانده مرزبانی فراجا با خانواده شهید گلستانی دیدار کرد/ حامل سلام رهبر معظم انقلاب هستم
  • ارتش سبب اقتدار ایران اسلامی و مسلمانان شده است
  • سربازان انقلاب اسلامی پاسخ قاطعی به تجاوزگری رژیم غاصب صهیونیستی دادند
  • پاسخ نظامی به حمله اسرائیل صرفاً عملیاتی محدود و حداقلی بود
  • سرلشکر باقری: تراز جدیدی از اقتدار نیرو‌های مسلح به جهان نشان داده شد
  • سرلشکر باقری : عملیات " وعده صادق " تراز جدیدی از اقتدار دفاعی نیرو‌های مسلح ایران را به جامعه جهانی نشان داد
  • هم‌افزایی ارتش و سپاه در عملیات «وعده صادق» اقتدار دفاعی ایران را به جهان نشان داد
  • بیانیه دانشگاه هنر درباره عملیات وعده صادق
  • پاسخ ایران به ماجراجویی بعدی صهیونیست‌ها سخت‌تر از عملیات «وعده صادق» است
  • رفع ابهام دونوبته شدن کنکور/ آیا با تاثیر معدل در کنکور عدالت اجتماعی برقرار می‌شود؟