Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزارت خارجه روسیه اطلاعاتی در اختیار دارد که نشان می‌دهد قطعات مربوط به تسلیحات شیمیایی از طریق چند کشور اروپایی وارد ادلب سوریه شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ «ولادیمیر یرماکوف» رئیس اداره کنترل تسلیحات و عدم اشاعه وزارت خارجه روسیه امروز (سه‌شنبه) گفت، شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه اجزای تسلیحات شیمیایی از طریق چند کشور اروپایی به استان «ادلب» در سوریه منتقل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنا بر گزارش خبرگزاری «تاس»، یرماکوف در گفت‌وگو با خبرنگاران تأکید کرد: «[با آغاز روندآزادسازی ادلب] موارد بسیاری حالا ممکن است در ادلب افشا شود. انتقال تجهیزات و قطعات تسلیحات شیمیایی از کشورهای اروپایی به این منطقه انجام گرفته است. این مسئله به زودی دوباره نیز روشن خواهد شد».

وزارت دفاع روسیه پیشتر گزارش کرده بود که تدارکاتی در استان ادلب سوریه در حال انجام است تا یک اقدام تحریک آمیز با استفاده از تسلیحات شیمیایی در این منطقه به وقوع پیوسته و در مقابل دمشق و نیروهای ارتش سوریه عامل اصلی این حمله شیمیایی ساختگی قرار گیرند تا در نهایت آمریکا و کشورهای غربی بهانه‌ای برای حمله به سوریه در اختیار داشته باشند.

آمریکا آزمایشات بیولوژیک در مرزهای روسیه را متوقف کند

آمریکا پیش از این نیز با استناد به بهانه‌های واهی استفاده از تسلیحات شیمیایی در سوریه، حملاتی را علیه دمشق و نیروهای دولت سوریه در این کشور انجام داده بود و حال نیز به نظر می‌رسد تدارکاتی برای زمینه‌سازی حمله‌ای دیگر در جریان است.

این دیپلمات روس در بخش دیگری از اظهاراتش به واشنگتن در خصوص انجام آزمایشات بیولوژیک در نزدیکی مرزهای روسیه هشدار داد.

وی تأکید کرد: «ما قبلا نیز زمانی که هنوز روابط متقابلا قابل احترام و قابل قبولی را داشتیم به آمریکا هشدار داده بودیم که اجازه نمی‌دهیم زیست‌شناسان ارتش این کشور آزمایشات بیولوژیک در مناطق نزدیک به مرزهای روسیه انجام دهند.»

بنا به ارزیابی‌های روسیه، ارتش آمریکا در حال انجام یک سری آزمایشات بیولوژیک در منطقه گرجستان است.

بر اساس این گزارش، «ایگور گیورگادزه» وزیر امنیت کشوری سابق گرجستان در تاریخ ۱۱ سپتامبر (۲۰ شهریورماه) در سفر خود به مسکو در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کرده بود، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد آمریکا یک سری آزمایشات محرمانه روی انسان‌ها در آزمایشگاه‌های گرجستان انجام داده است. با این وجود «اریک پهون» سخنگوی وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) اظهارات این مقام سابق گرجستان را بی‌اساس خوانده بود.

وزارت دفاع روسیه بعدا گزارش کرد که در حال بررسی اطلاعات منتشر شده در این رابطه است و حقایق و اسنادی وجود دارد که نقض جدی کنوانسیون منع توسعه، تولید و ذخیره تسلیحات سمی و بیولوژیک را که واشنگتن در سال ۱۹۷۲ تصویب کرده بود، اثبات می‌کند.

آمریکا برای لگدمال کردن راه‌کارهای عملی حفظ برجام تلاش می‌کند

رئیس دپارتمان کنترل تسلیحات و عدم اشاعه وزارت خارجه روسیه همچنین به موضوع توافق هسته‌ای ایران (برجام) و نشست روز گذشته وزرای خارجه کشورهای باقیمانده در این توافق در نیویورک پرداخت و گفت، آمریکا به دنبال «لگدمال کردن» ابتکارعمل اخیر درباره برجام است.

نشست وزرای خارجه ایران و ۱+۴ با حضور «فدریکا موگرینی» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز گذشته در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل برگزار شد و در پایان این نشست «محمدجواد ظریف» وزیر خارجه ایران و موگرینی در نشست مطبوعاتی مشترک حضور یافتند. موگرینی با قرائت بیانیه مشترک اعضا اعلام کرد که اتحادیه اروپا به تعهداتش در برجام و همچنین ایجاد کانالی برای ادامه  صادرات نفتی ایران و همچنین تجارت با ایران متعهد است، ضمن اینکه در این نشست در خصوص یک سری راهکارهای عملی برای حفظ برجام توافق شده است. 

دیپلمات وزارت خارجه روسیه در ادامه واکنش به بیانیه مشترک پس از دیدار طرف‌های باقیمانده در برجام گفت: «تمام آنچه خانم موگرینی گفتند، بسیار مثبت است اما سوال اینجا است که آیا این واقعا عملی خواهد بود چرا که آمریکا به تلاش خود برای لگدمال کردن این مکانیزم ادامه خواهد داد».

وی افزود: «همه چیز به این بستگی خواهد داشت که آمریکایی‌ها تا کجا پیش خواهند رفت و اینکه همکاران اروپایی ما تا چه حد به آمریکایی‌ها اجازه پیش بردن اهدافشان را خواهند داد».

برنامه جامع اقدام مشترک، برجام، میان ایران و ۵ کشور دیگر (آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، چین، روسیه) به اضافه اتحادیه اروپا در ماه تیر سال ۹۴ شمسی (۲۰۱۵ میلادی) به امضای همه طرفین رسید. آمریکا اردیبهشت سال ۹۷ (۲۰۱۸ میلادی) به طور یکجانبه از برجام خارج شد اما طرف‌های اروپایی برجام مدعی ادامه اجرای تعهدات خود شده‌اند.

اتحادیه اروپا چندی پیش بسته قوانین مسدودساز برای حمایت از ایران و شرکت‌های اروپایی در قبال تحریم‌های آمریکا را ارائه کرد، اما بسیاری از کارشناسان معتقدند که این قوانین در عمل نمی‌تواند مانع از خروج شرکت‌های بزرگ اروپایی از ایران شود. مقامات ایرانی بر ناکافی بودن تحرکات اتحادیه اروپا برای حفظ توافق هسته‌ای و جبران چالش‌های ناشی از خروج واشنگتن از این توافق تأکید کرده‌اند.

منبع: فارس

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۸۲۵۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار روسیه درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان

معاون وزیر خارجه روسیه اظهارات مقامات لهستان درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا را اقدامی تحریک آمیز و یک بازی خطرناک دانست و هشدار داد: مسکو چنین تأسیساتی را بعنوان اهداف نظامی در نظر خواهد گرفت. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از خبرگزاری «تاس»، سرگئی ریابکوف، معاون وزیر امور خارجه روسیه اظهارات مقامات ورشو در مورد امکان استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در خاک لهستان را یک بازی خطرناک نامید.

او شب گذشته در یک کنفرانس مطبوعاتی در این باره گفت: وضعیت عمیقا نگران کننده شده است. اظهارات در این باره بحث‌هایی تحریک آمیز  و تلاشی برای تشدید بیشتر تنش‌ها در منطقه است. در حال حاضر یک بحران شدید در منطقه یورو آتلانتیک وجود دارد که توسط واشنگتن و کشورهای ناتو تحریک شده است.

ریابکوف تاکید کرد که اگر لهستان مسیر تشدید بیشتر تنش را دنبال کند، "دور تنش بیشتری در منطقه رخ خواهد داد." دقیقاً این ارزیابی است که می‌توان از گفتگوها درباره استقرار احتمالی سلاح‌های هسته‌ای در لهستان داشت و جای تاسف دارد که «آنها هنوز به بازی کلامی با سلاح‌های هسته‌ای ادامه میدهند».

به عقیده معاون وزیر خارجه روسیه، به طور کلی، این بازی بسیار خطرناک است، عواقب آن را می توان تا حدودی پیش بینی کرد."

تاسیسات هسته‌ای ناتو در لهستان به اهداف نظامی روسیه تبدیل خواهد شد

سرگئی ریابکوف روز گذشته در مصاحبه با خبرگزاری تاس نیز هشدار داد که در صورت استقرار دائمی تاسیسات هسته‌ای کشورهای ناتو در خاک لهستان، روسیه آنها را هدف نظامی خود قرار خواهد داد. 

این دیپلمات بلندپایه افزود: «همه آن سیاستمدارانی که اکنون به دلایل خاص مشتاقانه درباره چنین طرحی در لهستان و خارج از کشور بحث می‌کنند، باید درک کنند: تغییرات حاصله در این جهت گیری امنیت لهستان را افزایش نمی‌دهد و چنین تاسیساتی قطعاً به هدف نظامی برای روسیه تبدیل خواهند شد. و آنها در خط مقدم برنامه ریزی نظامی ما قرار خواهند گرفت.»

وی هرگونه ماموریت هسته‌ای ناتو را به همراه سایر کشورها را عامل بی ثبات کننده خوانده و تاکید کرد که نزدیک شدن تاسیسات هسته‌ای این ائتلاف به مرزهای روسیه یک خطر جدی امنیتی برای این کشور محسوب می شود. ریابکوف یادآور شد که مسکو از نزدیک روند توسعه اوضاع در مورد همکاری بین ناتو و لهستان در زمینه امنیت هسته‌ای را دنبال می‌کند.

چند روز قبل  آندری دودا، رئیس جمهور لهستان، از  مذاکرات بین مقامات ورشو و با همکاران آمریکایی در مورد امکان استقرار تسلیحات هسته‌ای ایالات متحده در این کشور صحبت کرد. او تاکید کرد که اگر چنین تصمیمی گرفته شود، ورشو "به سادگی سیاست کلی در این زمینه را اجرا خواهد کرد".  بعد از آن دودا گفت که هنوز هیچ تصمیمی در مورد استقرار سلاح‌های هسته‌ای در خاک لهستان اتخاذ نشده است.

در این رابطه، دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین تاکید کرد که در صورت چنین تصمیمی از سوی ناتو، وزارت دفاع روسیه وضعیت مربوط به استقرار احتمالی تسلیحات هسته‌ای در خاک لهستان را تجزیه و تحلیل کرده و آماده انجام اقدامات تلافی‌جویانه خواهد بود.

اعلام آمادگی لهستان برای استقرار تسلیحات هسته‌ای در خاک خودلهستان: اروپا در دوران پیش از جنگ قرار دارداستقرار بیش از 10هزار سرباز آمریکایی در لهستان

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • زلنسکی باز هم ساز کمک کوک کرد
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • محمد صدر: ایران با اسرائیل درگیر نشد، با ناتو رو در رو شد
  • بلینکن در دیدار با رئیس جمهور چین : پکن می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد
  • برگزاری بیش از ۲۵ تظاهرات در ادلب برای سرنگونی «الجولانی»
  • هشدار روسیه درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • صدور ترور و خشونت به جهان/کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟