Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا از قم، حجت‌الاسلام‌ والمسلمین سید محمدصادق موسوی نسب، معاون آموزش موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در مراسم افتتاحیه سال تحصیلی 97-98 این موسسه، ضمن تبریک آغاز سال تحصیلی، با اشاره به آیه 11 سوره مجادله نسبت به درجات اهل علم بیان کرد: انتظار از حوزه‌های علمیه استخراج معارف از قرآن و روایات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی تصریح کرد: با شکل‌گیری انقلاب اسلامی و خط فکری امام خمینی (ره) دریچه‌ای به روی حوزه‌های علمیه باز شد و علوم دینی از فقه به‌تمامی ابواب موردنیاز گسترش یافت.
معاون آموزش موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: استخراج و عرضه ابواب فقهی و علوم انسانی اسلامی به جهان یکی از بزرگ‌ترین ثمرات انقلاب به جهان تشنه حقیقت بوده است.
فعالیت 35 موسسه علمی و پژوهشی 
موسوی نسب ابراز کرد: امروز 35 مرکز از موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) در حوزه علمیه قم فعالیت می‌کنند؛ موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) دارای هزار و۴۷۵دانش‌پژوه است که از این میان ۶۷۶نفر در کارشناسی حضوری، ۳۹۲نفر کارشناسی نیمه‌حضوری، ۲۴۱ نفر کارشناسی ارشد و۱۴۵ نفر در مقطع دکتری در حال تحصیل هستند.
معاون آموزش موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) اظهارکرد: تاکنون چهار هزار و ۴۲مدرک اعطاشده و تعداد دویست و دو هزار و سیصد و نودونه نفر در مقطع کارشناسی حضوری و سیصد و بیست‌ونه نفر در مقطع کارشناسی نیمه‌حضوری و هزار و صد و چهار نفر در مقطع کارشناسی ارشد و دویست و ده نفر در مقطع دکتری فارغ‌التحصیل شده‌اند.
وی افزود: امسال از سال گذشته تقاضا و قبولی بیشتری را داشته‌ایم و این مسئله ممکن است که ما در آزمون و مصاحبه و سنجش‌هایمان اشتباهی هم کرده باشیم؛ ولی فیلترهای استانداردی در این زمینه لحاظ شده است.
موسوی نسب با اشاره به تفاوت آماری سال گذشته با سال جاری گفت: سال گذشته دو هزار و صد و سی‌وهفت نفر ثبت‌نام کننده داشته و امسال دو هزار و دویست و شش نفر ثبت نامی داشته‌ایم، و قبولی‌های این موسسه در سال گذشته سیصد و هشتادوپنج نفر بوده که امسال چهارصد و هشتادوهشت نفر قبولی داشته‌ایم که البته این تفاوت‌ها سبب سنگین شدن مسئولین اجرایی موسسه خواهد شد.
مشکل اسکان طلاب شهرستانی 
وی ادامه داد: همه‌ساله طلاب شهرستان با مشکل اسکان مواجه می‌شوند و به شهرستان خود بازمی‌گردند و ما به دنبال حل کردن این مسئله هستیم و با عنایت‌های آیت‌الله اعرافی توانسته‌ایم به‌خوبی مشکلات را کنار بزنیم، در سال جاری 136 نفر دانش‌پژوه شهرستانی داریم که قول‌هایی مبنی بر تأمین اسکان برای آن‌ها گرفته‌ایم.
معاون آموزش موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: امسال 40 نفر در مقطع کارشناسی ارشد در پنج رشته تحصیلی و 41 نفر در مقطع دکتری در هفت رشته قبول‌شده‌اند.
وی ادامه داد: هیئت‌رئیسه موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) مصوب کرده‌اند که رشته‌های مقطع دکتری با حداقل سه نفر و مقطع کارشناسی ارشد با هشت نفر برگزار شود، البته ازآنجایی‌که این موسسه جز مؤسسات غیرانتفاعی محسوب می‌شود وزارتخانه اجازه می‌دهد که با یک نفر نیز رشته‌ای را در مقطع دکتری و کارشناسی ارشد برگزار کند، اما به سبب هزینه‌های بالا این قانون مصوب شده است.
بیشتر اساتید موسسه امام خمینی(ره) در این موسسه تربیت شده اند.
اجرای طرح هدایت علمی تربیتی

معاون آموزش موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) با اشاره به اجرایی شدن طرح هدایت علمی، تربیتی در این موسسه گفت: یکی از برنامه‌های اجرایی در این موسسه در رشته فقه و اصول طرح هدایت علمی، تربیتی در پایه هفتم و با استفاده از 16 استاد است.
وی با اشاره به برگزاری دوره دکتری در بهمن‌ماه ابرازکرد: دوره دکتری به سبب اتمام شدن مراحل مقطع کارشناسی ارشد و فراغت بال دانش‌پژوهان از بهمن‌ماه آغاز می‌شود.
موسوی نسب در پایان گفت: درگذشته این موسسه دوره ارشد پیوسته را برگزار می‌کرد و هم‌اکنون جمعی از کارشناسان این موسسه بر این نظر هستند که ارشد پیوسته در موسسه حاکم شود و هرگاه موانع اداری وزارت خانه‌ای  برداشته شد در دو رشته علوم سیاسی و مدیریت ارشد پیوسته جذب خواهیم داشت.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: قرآن ایکنا امام موسسه مصباح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۸۴۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ غفلت بزرگ موسسه های آموزشی و دانشگاه های دریایی

تین نیوز رضا محمد علی بیگی* :

عدم دانش و مهارت کافی اکثر خدمه کلیدی شناورها از کم و کیف محتوای نقشه های پایپینگ یا لوله کشی و ابزار دقیق مرتبط با سیستم های مختلف کشتی و نیز نقشه های سازه یا ساختمان کشتی یا به طور خلاصه عدم توانمندی ایشان در خواندن و تحلیل نقشه های ذکر شده در کنار عدم دانش و مهارت شان در خواندن دستورالعمل ها و کتابچه های تعمیراتی سازندگان تجهیزات که به زبان انگلیسی می باشد، موجب شده تا نظام تعمیر و نگهداری ماشین آلات بر روی کشتی ها، با ضعف ها و ایرادات بزرگی همراه شود. و این یعنی ریسک های عملیاتی شناور از منظر نوع، کمیت و کیفیت افزایش یابد.

بی توجهی به محتوای این نقشه ها تا جایی پیش رفته که مسئولان کلیدی کشتی و کارکنان زیر مجموعه شان به ویژه در بخش موتورخانه، در نگهداری و حفاظت نظام مند و لازم از این نقشه ها و یا بهتر بگویم این اسناد مهم کشتی، چندان که باید دغدغه ای نداشته باشند !!

از طرفی متاسفانه اغلب بازرس های موسسه های رده بندی، بازرس های کنترل بندر و نیز ارزیابان خسارت هم در زمان انجام انواع بازرسی از کشتی ها به دلیل دانش و مهارت اندک شان در خواندن نقشه ها و کتابچه های فنی موجود روی کشتی، به این مهم توجه چندانی ندارند!! حتی اغلب دریانوردان در خواندن و تحلیل نقشه ایمنی و کنترل حریق کشتی دچار چالش های اساسی هستند در حالی که عدم تسلط نفرات کلیدی کشتی ها بر محتوای کتابچه تعادل کشتی، نقشه های پایپینگ و سازه کشتی یکی از دلایل اصلی غرق شد بسیاری از شناورهای غیرکنوانسیونی است.

این غفلت موجب می شود تا: ۱)- نگهداری و تعمیرات تجهیزات و ماشین آلات کشتی علمی و اصولی انجام نپذیرد. ۲)- هزینه های نگهداری و تعمیرات در فاز بهره برداری افزایش یابد. ۳)- ریسک های فرایند تعمیرات به درستی شناسایی نشوند. ۴)- عیب یابی و ارائه راهکار برطرف نمودن عیوب در کوتاهترین زمان و با دقت بالا انجام نپذیرد. ۵)- در زمان داک یا تعمیرات زیرآبی شناور، شاهد افزایش ریسک، زمان‌ بر شدن تعمیرات، افزایش هزینه ها و کیفیت پایین کار انجام شده باشیم. 

و اما در راستای رفع این چالش یا نقص مهم چه باید کرد ؟ موسسه های آموزشی دارای مجوز از اداره دریایی کشورها یا تحت نظارت  دولت های صاحب پرچم و حتی دانشگاه های فعال در رشته های عرشه و مهندسی کشتی و نیز موسسه های رده بندی و اداره دریایی کشورها به منظور تقویت دانش و مهارت کارکنان، فراگیران و دانشجویان شان در بخش های زبان انگلیسی و نیز خواندن و تحلیل نقشه های پایپینگ، سازه و ایمنی و حریق، باید از مدرسین توانمند در این رشته ها بهره ببرند و در آزمون های پایان دوره (آزمون های کتبی و شفاهی)، دانش و مهارت فراگیران در این زمینه های مهم و کلیدی بطور جدی راستی آزمایی گردد و نیز پس از قبولی در آزمون و طی مدت اشتغال به کار، دانش و مهارت کارکنان در قالب برگزاری دوره های آموزشی در حین خدمت، به روز شود.

* مدرس و بازرس دریایی 

 

رضا محمدعلی‌بیگی وبلاگ‌نویس آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • پذیرش بدون آزمون استعداد‌های درخشان کارشناسی ارشد پیام نور کیش
  • جزئیات پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد در دانشگاه پیام نور + سایت ثبت‌ نام
  • جزییات پذیرش بدون آزمون کارشناسی ارشد در دانشگاه پیام نور
  • مدیر عامل مؤسسه راینو: جهش تولید با مشارکت مردم، از درون جشنواره‌ های مردمی شکل می‌گیرد/ لزوم فعالیت گسترده در مسیر تبدیل تولیدات مردمی به کسب و کارهای محتوایی 
  • بررسی ادامه تحصیل از کارشناسی به دکتری علوم آزمایشگاهی در کمیته‌های تخصصی
  • دوره تغذیه و مدیریت بیماری‌های قارچی نخیلات در تنگستان برگزار شد
  • فراخوان پذیرش بدون آزمون استعداد‌های درخشان کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور
  • مدل دانشگاهی تمدن ایرانی الگوی ۲۰۰ دانشگاه در دنیا است
  • ◄ غفلت بزرگ موسسه های آموزشی و دانشگاه های دریایی
  • روایت رهبر انقلاب از حضور در اولین مراسم ۲۹ فروردین تا برشماری ویژگی‌های ارتش | ماجرای اجرای مراسم روز ارتش مقابل بیمارستان محل بستری امام خمینی(ره)