Web Analytics Made Easy - Statcounter

مغزهای خوراکی در جریان های رایج رژیم غذایی امروز از محبوبیت بیشتری برخوردار شده اند. این مواد غذایی مفید گزینه ای عالی برای افزودن به وعده های غذایی یا انتخابی ایده آل به عنوان میان وعده هستند.

به گزارش گروه سلامت عصر ایران به نقل از "استپ تو هلث"، اگر در پی حفظ یا بهبود سلامت خود هستید، مغزهای خوراکی می توانند یکی از اجزا اصلی یک رژیم غذایی سالم را تشکیل دهند زیرا حاوی مواد مغذی مورد نیاز برای عملکرد درست بدن هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مغزهای خوراکی در واقع دانه هایی هستند که در پوسته ای سخت احاطه شده اند. آنها منبع خوبی برای تامین مواد مغذی و انرژی مورد نیاز بدن هستند.

همچنین، مغزهای خوراکی حاوی آنتی اکسیدان ها هستند که این ترکیبات مهم به از بین بردن سموم کمک کرده و به واسطه خنثی کردن آسیب رادیکال های آزاد از بیماری های قلبی عروقی و دیگر شرایط مرتبط با افزایش سن پیشگیری می کنند. چربی های سالم موجود در مغزهای خوراکی به همراه پتاسیم از رگ های خونی شما محافظت می کنند.

به طور کلی، مغزهای خوراکی حاوی برخی مواد مغذی شگفت انگیز هستند که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:

اسیدهای چرب امگا-3

ویتامین های A، B و E

منیزیم

کلسیم

روی

آهن

مس

پروتئین ها

برای بهره‌مندی از فواید مغزهای خوراکی توصیه می شود نمونه های خام به جای نمونه های پردازش شده انتخاب شوند. نمونه های پردازش شده به طور معمول حاوی نمک زیاد و ترکیبات مفید کمتر نسبت به نمونه های خام هستند.

مغزهای خوراکی که به بهبود رژیم غذایی کلی شما کمک می کنند

برای افرادی که قصد دارند سلامت خود را حفظ کرده و روند کاهش وزن را بهبود ببخشند، مغزهای خوراکی می توانند یک متحد خوب باشند. البته در مصرف آنها نباید زیاده‌روی کرد زیرا محتوای انرژی قابل توجهی دارند.

مغزهای خوراکی به واسطه مواد مغذی موجود در خود نقش مهمی در فرایند گوارش و تقویت سیستم ایمنی ایفا می کنند. افزون بر این، آنها حاوی چربی های خوب هستند که به تنظیم و کنترل عملکردهای اندام های مختلف در بدن کمک می کنند.

همان گونه که اشاره شد باید اعتدال در مصرف مغزهای خوراکی رعایت شود. به عنوان مثال، شما می توانید در اندازه های کوچک بین وعده های غذایی روزانه از آنها استفاده کنید.

میزان کم بهترین گزینه است

مصرف بیش از حد یک محصول مفید نیز می تواند مضر باشد و مغزهای خوراکی نیز از این شرایط مستثنی نیستند. فواید مختلفی که این مواد غذایی ارائه می کنند به این معنی نیست که آنها را بدون هیچ گونه نظارت و کنترلی مصرف کنید.

مصرف مغزهای خوراکی به عنوان میان وعده صبحگاهی و عصرگاهی توصیه شده است. در همین راستا، مقادیر زیر را می توانید مد نظر قرار دهید:

30 عدد بادام

بین 8 تا 10 عدد گردو

30 عدد بادام زمینی

30 عدد پسته

از بهترین مغزهای خوراکی برای افزودن به رژیم غذایی

بادام زمینی

بادام زمینی حاوی اسید فولیک و پروتئین است. این ماده غذایی به واسطه محتوای اسیدهای چرب امگا-6 و فیبر خود برای قلب مفید است.

شما می توانید بادام زمینی خام یا کره بادام زمینی را مصرف کنید.

30 گرم کره بادام زمینی می تواند حاوی 10 گرم پروتئین باشد و میزان سالم از کالری، آهن و کلسیم را در اختیار بدن قرار دهد. از این رو، گزینه ای عالی برای افزودن به وعده غذایی صبحانه است.

گردو

گردو از جمله بهترین مغزهای خوراکی برای تقویت سلامت قلب است زیرا منبع خوبی برای اسیدهای چرب امگا-3 محسوب می شود. چربی های چند غیراشباع موجود در گردو نیز به بهبود سلامت قلبی عروقی کمک می کنند. همچنین، این ماده غذای حاوی ویتامین، پروتئین و فیبر است.

به طور کلی، گردو می تواند به کاهش وزن کمک کند زیرا ویژگی های آنتی اکسیدانی این ماده غذایی به کاهش احساس گرسنگی کمک می کند. همچنین، فیبر محلول و مواد مغذی موجود در گردو به بهبود یبوست کمک می کنند.

فندق

فندق از تراکم بالای ویتامین E سود می برد. این ماده غذایی حاوی فیبر، کلسیم، منیزیم، آهن و روی است. همچنین، فندق حاوی پروتئین های گیاهی مانند آرژینین است که به بهبود شرایط عملکردهای سیستم ایمنی و آنزیمی کمک می کنند.

فندق انرژی، فیبر، و مواد معدنی مورد نیاز برای پیشگیری از مشکلات استخوانی، آسیب دیدگی ها و خطرات شکستگی را ارائه می کند.

مغز کاج

مغز کاج سرشار از ویتامین B است که به اصلاح عملکرد عصبی‌عضلانی کمک می کند. این ماده غذایی حاوی ویتامین E و آنتی اکسیدان های دیگر نیز است. مغز کاج گزینه ای خوب برای غلبه بر استرس و مبارزه با بیماری هایی است که به طور طبیعی و در نتیجه افزایش سن رخ می دهند.

دانه های کدو تنبل

دانه های کدو تنبل برای سلامت انسان بسیار مفید هستند. به طور ویژه، آنها سرشار از ویژگی های بهبود دهنده شرایط قلبی عروقی هستد. افزون بر این، دانه های کدو تنبل از خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهاب سود می برند.

دانه های کدو تنبل به تنظیم سطوح قند خون و عملکرد اندام هایی مانند پانکراس کمک می کنند، از این رو مصرف آنها برای افراد مبتلا به دیابت توصیه شده است.

دانه های کدو تنبل برای افرادی که از افسردگی رنج می برند نیز مفید بوده زیرا حاوی ال‌تریپتوفان هستند.

این مغزهای خوراکی منابع خوبی برای کسب انرژی هستند. همچنین، آنها برای کاهش وزن مفید هستند. البته به خاطر داشته باشید که کاهش وزن به چیزی فراتر از رژیم غذایی بستگی دارد. انجام ورزش و نوشیدن آب فراوان در طول روز از دیگر مواردی هستند که باید مورد توجه قرار بگیرند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: مغزهای خوراکی آجیل سلامت رژیم غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۸۴۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زرده تخم‌مرغ

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین‌های مفید و ضروری مانند ویتامین‌های A، D، E، K و ویتامین‌های گروه B است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تخم‌مرغ یک غذای سرشار از مواد مغذی است، اما برخی افراد تصور با تصور اینکه زرده تخم‌مرغ مملو از چربی ناسالم است آن را مصرف نمی‌کنند، اما نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که زرده تخم‌مرغ سرشار از انواع مختلفی از مواد مغذی از جمله ۱۰ ویتامین مهم است، به طوری که مصرف دو تخم‌مرغ تا ۳۰ درصد نیاز بدن به ویتامین را تأمین می‌کند، در ادامه به بررسی ویتامین‌های موجود در زرده تخم‌مرغ می‌پردازیم:

ویتامین A

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین A یا رتینول است که باعث بهبود سلامت شبکیه چشم می‌شود و به محافظت در برابر شب کوری و دژنراسیون ماکولای مرتبط با افزایش سن کمک می‌کند؛ ۱۰۰ گرم تخم‌مرغ حاوی ۱۴۴۲ واحد بین‌المللی ویتامین A است، مصرف کافی این ویتامین به بهبود عملکرد سیستم ایمنی و افزایش مقاومت در برابر عفونت‌ها کمک می‌کند.

ویتامین D

زرده تخم‌مرغ منبع طبیعی ویتامین D است، ۱۰۰ گرم تخم‌مرغ حاوی ۲۱۸ واحد بین‌المللی این ویتامین است؛ مصرف کافی ویتامین D به حفظ تراکم استخوان، کاهش خطر پوکی استخوان و شکستگی و همچنین بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک می‌کند.

ویتامین E

زرده تخم‌مرغ حاوی اشکال مختلفی از ویتامین E از جمله آلفا-توکوفرول است که با بهبود سلامت قلب و عروق و کاهش خطر بیماری‌های مزمن مرتبط است؛ ۱۷ گرم زرده تخم‌مرغ حاوی ۰.۴۳۹ میلی‌گرم ویتامین E است، این ویتامین از سلامت پوست حمایت می‌کند و باعث بازسازی سلول‌ها و همچنین محافظت در برابر آسیب‌های ناشی از اشعه ماورابنفش و پیری زودرس می‏‌شود.

ویتامین K

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین K به شکل فیلوکینون است که به فعال شدن فاکتورهای انعقاد خون کمک می‌کند؛ ۱۷ گرم تخم‌مرغ حاوی ۰.۱۱۹ میکروگرم ویتامین K است، مصرف کافی ویتامین K برای حفظ تراکم استخوان، کاهش خطر شکستگی و جلوگیری از رسوب کلسیم در رگ‌ها ضروری است.

ویتامین B۲

زرده تخم‌مرغ منبع غنی از ویتامین B۲ یا ریبوفلاوین است که در فرآیندهای متابولیک مختلف از جمله تولید گلبول‌های قرمز خون، حفظ سلامت پوست، چشم‌ها و سیستم عصبی نقش دارد؛ یک زرده تخم‌مرغ بزرگ می‌تواند ۰.۰۹۰ میلی‌گرم ویتامین B۲ بدن را تأمین کند، مصرف کافی ریبوفلاوین مانع بروز علائمی مانند خستگی، ضعف و اختلالات پوستی می‎‌شود.

ویتامین B۶

زرده تخم‌مرغ حاوی پیریدوکسین، شکل فعال ویتامین B6، است که نقش مهمی در سنتز انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند سروتونین، دوپامین و گاما آمینوبوتیریک اسید (GABA) دارد؛ یک زرده تخم‌مرغ حاوی ۰.۰۶۰ میلی‌گرم ویتامین B۶ است که برای حفظ عملکرد شناختی، بهبود خلق‌وخو و کاهش خطر بیماری‌هایی مانند افسردگی و اضطراب ضروری است.

ویتامین B۱۲

زرده تخم‌مرغ منبع طبیعی ویتامین B۱۲ است که عمدتاً در غذاهای حیوانی یافت می‏‌شود و نقش مهمی در حفظ سلامت اعصاب و عملکرد شناختی ایفا می‌کند؛ هر زرده تخم‌مرغ حاوی ۰.۳۳۲ میکروگرم ویتامین B۱۲ است که برای جلوگیری از بروز علائمی مانند خستگی، ضعف، احساس سوزن سوزن شدن و اختلالات شناختی ضروری است.

ویتامین B۹

زرده تخم‌مرغ حاوی فولات، شکل طبیعی ویتامین B۹، است که برای حمایت از رشد جنین در دوران بارداری بسیار مهم است؛ ۶۰ گرم تخم‌مرغ حاوی ۸۰ میکروگرم فولات است که برای سلامتی بسیار مفید است و کمبود آن باعث کم‌خونی، نقایص مادرزادی و افزایش خطر بیماری‌های قلبی عروقی می‎‏‌شود.

ویتامین B۵

زرده تخم‌مرغ حاوی ویتامین B۵ یا اسید پانتوتنیک است که نقش بسیار مهمی در تولید اسیدهای چرب، کلسترول و هورمون‌های استروئیدی ضروری دارد، این ویتامین از تبدیل کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها به انرژی پشتیبانی می‌کند و باعث حفظ سلامت پوست، مو و ناخن می‌‎‏شود.

ویتامین B۸

تخم‌مرغ دارای ویتامین B۸ است که یک ویتامین ضروری برای باروری است، این ویتامین که با نام اینوزیتول نیز شناخته می‌شود، نقش مهمی در سیگنال‌دهی سلولی، انتقال عصبی و متابولیسم چربی دارد؛ ویتامین B۸ به طور طبیعی در غذاهایی مانند آجیل، لوبیا، میوه‌ها و غلات یافت می‎‏‌شود.

کد خبر 747379

دیگر خبرها

  • دو گزینه کاخ سفید در مقابل اعتراضات دانشجویی
  • ۲۰ دلیل برای این‌که تخم‌مرغ و پنیر را باهم نخورید
  • هفت نکته برای کاهش وزن اگر فکر می‌کنید «ژن چربی» را دارید
  • هندوانه برای دیابتی‌ها مفید است یا مضر؟
  • مواد غذایی ضد التهاب
  • اگر قصد باروری دارید این خوراکی‌ها را حتما بخورید
  • راهکار هایی برای کنترل اشتها
  • کلید کاهش وزن ؛ فقط کافی است این یک کار را انجام دهید
  • تامین ۱۰ ویتامین مهم در بدن با مصرف زرده تخم‌مرغ
  • تغذیه بد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد