Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش > پزشکی - همشهری آنلاین:
پژوهشگران آمریکایی می‌گویند با استفاده از یک الکترود کاشته شده تحریک‌کننده نخاع توانسته‌اند یک مرد دچار فلج اندام‌های تحتانی توانسته است توانایی حرکت دادن پاها و راه رفتن با کمک را بازیابد.

به گزارش هلث‌دی نیوز جراحان در کلینیک مایو در روچستر یک الکترود را زیر سطح آسیب‌دیده نخاع یک مرد ۲۹ ساله به نام جرد چینوک  کاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چینوک در سال ۲۰۱۳ پس از یک حادثه با اسنوموبیل یا برف‌رو کنترل حرکتی و حس بدنش را از میانه پشت به پایین از دست داد.

اما او پس از کاشتن این الکترود تحریک‌کننده توانایی کنترل ارادی حرکات در پاهایش را به دست آورد. اکنون او می‌تواند با اراده خودش حرکاتی در پاهایش ایجاد کند.

همزمان نتایج امیدوارکننده مشابهی در دو بیمار که درمانی از نوع مشابه را در یک بررسی در دانشگاه لوئیزویل دریافت کرده بودند،گزارش شده است.

پژوهشگران می‌گویند چینوک اکنون می‌تواند مسافتی بیش از ۱۰۰ متر را راه برود. دکتر کندال لی، جراح مغز و اعصاب و رئیس آزمایشگاه‌های مهندسی عصبی کلینیک مایو دراین‌باره گفت: «ما توانستیم او را قادر کنیم به طور مستقل بایستد و گام بردارد.»

پژوهشگران هنوز مطمئن نیستند چگونه تحریک الکتریکی به‌وسیله این الکترود کاشته شده در نخاع به مغز امکان داده است که دوباره کنترل پاها را به دست بگیرد.

یک نظر این است که با وجود جراحت نخاع این مرد، برخی از رشته‌های عصبی سالم باقیمانده توانایی انتقال پیام‌ها از مغز به پاها را حفظ کرده‌اند. در این صورت مغز احتمالاً می‌تواند پیام‌هایی را برای تحریک مجدد اعصاب به قسمت‌های پایین‌تر طناب نخاعی بفرستد که به طور خاص برای راه رفتن مداربندی‌شده‌اند.

این پژوهشگران می‌گویند تازه شروع به شناسایی مدارهای اختصاصی مربوط به راه رفتن کرده‌اند که درون خود نخاع وجود دارند. به گفته آنان گرچه هنوز پرسش‌های پاسخ داده نشده بسیاری در این باره وجود دارد، اما این نتایج برای افراد دچار فلج ناشی از ضایعه نخاعی امیدبخش است.

در همین زمینه: چگونه اعتیاد مغز را به تسخیر در می‌آورد ریشه تکاملی هیجان و احساس در مغز مجسمه‌ساز چه می‌گذرد؟ کشف ارتباط مستقیم میان ورزش شدید و احتمال ابتلا به بیماری ای‌ال‌اس مفهوم قدرتِ اراده دشواری تصمیم‌گیری در شرایط مدرن نشست تخصصی | ماده تاریک

منبع: همشهری آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۸۴۸۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد

ایتنا - آیا یک خشم طوفانی می‌تواند بر قلب تاثیر‌ بگذارد؟
تحقیقات پیشین نشان می‌دهد که بین دوره حاد خشم و افزایش خطر حمله قلبی رابطه‌ وجود دارد. محققان مرکز پزشکی ایروینگ دانشگاه کلمبیا، دانشکده پزشکی ییل، دانشگاه سنت جان در نیویورک و سایر موسسات به بررسی دلیل این ارتباط پرداخته‌اند.

برای پاسخ به این سوال، محققان باید تعدادی را عصبانی می‌کردند. آن‌ها ۲۸۰ جوان سالم را برگزیدند و آن‌ها را به طور تصادفی به چهار گروه تقسیم کردند: یک گروه کنترل که با صدای بلند اعداد را می‌شمردند و از لحاظ احساسی در حالت خنثی بودند و گروه‌های دیگر که وقایعی که آن‌ها را عصبی، غمگین و مضطرب می‌‌کرد، به خاطر می‌آوردند. محققان قبل از شروع این تحقیق و در فواصل ۱۰۰ دقیقه‌ای، از شرکت‌کنندگان آزمایش خون گرفتند و جریان و فشار خون آن‌ها را اندازه‌گیری کردند.

طبق نتایج این تحقیق، که روز چهارشنبه در مجله قلب آمریکا (Journal of the American Heart Association) منتشر شد، خشم واقعا می‌تواند بر قلب تاثیر بگذارد، زیرا نحوه عملکرد رگ‌‌های خونی را مختل می‌کند.

پژوهشگران متوجه شدند که توانایی رگ‌های خونی برای گشاد‌ شدن در افراد گروه عصبانی، در مقایسه با گروه کنترل، به میزان قابل‌توجهی کاهش یافت. این قابلیت رگ‌ها در گروه‌های غمگین و مضطرب تغییری نکرد.

گشاد شدن رگ‌ها از طریق سلول‌های اندوتلیال که داخل رگ‌های خونی را پوشانده‌اند، تنظیم می‌شود. رگ‌ها با منبسط و منقبض شدن‌، جریان خون را به قسمت‌های بدن که به آن نیاز دارند، افزایش یا کاهش می‌دهند. طبق این تحقیق، تنها مشکل گشاد شدن رگ‌های خونی بود.

اختلال در نحوه گشاد‌ شدن رگ‌های خونی از علائم اولیه آترواسکلروز به شمار می‌رود که در واقع تجمع چربی و کلسترول (پلاک) روی دیواره سرخرگ‌ها است که شریان‌ها را سفت می‌‌کند. آترواسکلروز می‌تواند به بیماری عروق کرونر قلب، حمله قلبی، سکته مغزی و اختلالات کلیوی منجر شود.

دکتر هالی میدلکاف، متخصص قلب و استاد دانشگاه یو‌سی‌ال‌ای ایالات متحده، می‌گوید ‌نتایج این پژوهش به پزشکان کمک می‌کند بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی را که مشکل کنترل خشم دارند، تشویق کنند که از طریق یوگا، ورزش، درمان‌های شناختی‌رفتاری یا سایر تکنیک‌های شناخته‌شده، خشمشان را مهار و مدیریت کنند.

البته محققان تاکید می‌کنند که این پژوهش آزمایشگاهی مطالعه‌ای پایه و اولیه است و باید تحقیقات بیشتری در این زمینه صورت گیرد. برای مثال دانشمندان هنوز دقیقا نمی‌دانند خشم چگونه گشاد شدن رگ‌های خونی را مختل می‌کند و این در مطالعات بعدی بررسی خواهد شد.

ضمن اینکه محققان به‌عمد شرکت‌کنندگانی را انتخاب کردند که سالم بودند و به بیماری قلبی یا سایر بیماری‌های مزمن مبتلا نبودند، زیرا این بیماری‌ها می‌توانست نتایج را مخدوش کند. این اگرچه نقطه قوت تحقیق است، محدودیت هم به شمار می‌رود، زیرا ممکن است نتایج آن برای افراد مسن و بیمار صدق نکند.  

به باور کارشناسان این تنها قدم اول است و تحقیقات آینده باید روی جمعیت‌ مبتلایان به بیماری‌های قلبی‌عروقی، مبتلایان به دیابت و نیز افراد ساکن مناطق روستایی و از اقلیت‌های قومی و نژادی مختلف نیز انجام شوند.

دیگر خبرها

  • صادق خان باز هم شهردار لندن شد
  • حمله هواداران بیرمنگام به نیروهای امنیتی (عکس)
  • نتایج کنکور تربیت معلم آخر اردیبهشت اعلام می‌شود
  • نتایج فاجعه بار سوناک و محافظه کاران در انتخابات محلی انگلیس
  • نتایج روز سوم مسابقات لیگ دسته یک بسکتبال بانوان
  • نتایج بازی‌های فوتبال جمعه ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اتهام‌زنی آمریکا به ما درباره حمله سایبری به اروپا دروغ است
  • نتایج جالب یک پژوهش علمی درباره زنان
  • خشم خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد
  • علائم سندروم روده تحریک پذیر (فیلم)