Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-19@02:13:04 GMT

دلالان در کمین بازار برنج مازندران

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۸۵۴۸۳

دلالان در کمین بازار برنج مازندران

ساری- ایرنا- در حالی که این روزها بخش عمده برنج پس از برداشت به خاطر نیاز جدی کشاورزان به نقدینگی از دست آنان خارج شده، زمزمه ضرورت افزایش قیمت این محصول به بهانه ' گرانی همه کالاها' هر روز بلند تر می شود.

به گزارش خبرنگار ایرنا، امسال برای نخستین بار با اعلام نرخ خرید تضمینی ارقام محلی برنج از سوی شورای اقتصاد، دست دلالان و سودجویان در زمان برداشت کوتاه شد و بررسی ها نشان می دهد که هم اکنون نیز قیمت برنج در شالیکوبی های استان بدون افزایش نسبت به زمان آغاز برداشت از 105 تا 107 هزار ریال در هر کیلو گرم عرضه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


با این وصف، دلالان و فرصت طلبان در بازار محصولات کشاورزی مازندران این بار در لباس دلسوزی برای کشاورزان و به بهانه چند برابر شدن نرخ ارز، ضرورت افزایش قیمت برنج را مطرح می کنند، در حالی که به گفته شالیکوبی داران این محصول به اندازه کافی با قیمت یک ماه پیش برای عرضه وجود دارد.
قیمت بهترین رقم برنج شمال یعنی طارم محلی و هاشمی در حال حاضر در شالیکوبی های استان مازندران به طور متوسط هر کیلو گرم تا 107 هزار ریال است که هفت تا 10 هزار ریال از قیمت خرید تضمینی اعلامی دولت بیشتر است.
** وجود دستکم 40 تن برنج سفید در هر شالیکوبی
مدیر یکی از واحدهای شالیکوبی در بابل و از آگاهان به بازار برنج مازندران گفت که این روزها قیمت بسیاری از کالاهای مورد نیاز و مصرفی مردم افزایش چشمگیری یافته است، اما به رغم اینکه بیشتر برنج از دست شالیکاران خارج شده است، قیمت این محصول استراتژیک در شالیکوبی ها همانند یک ماه قبل است.
احمد قربانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه هنوز برداشت کشت اول به پایان نرسیده و شاهد اندک شالی برای تبدیل برنج در شالیکوبی ها هستیم، افزود: اکنون برنج طارم محلی با کمتر از 10 درصد شکستگی با قیمت 108هزار ریال در این شالیکوبی همانند دیگر واحد ها موجود است.
وی با اشاره به اینکه بیشتر شالیکوبی های استان مملو از برنج سفید است، گفت: البته عمده این برنج ها در اختیار کشاورزان نیست و تقاضا هم از تاجران استان های کشور وجود دارد ولی خرید و فروش رونق بالایی ندارد.
قربانی افزود: تا هفته آینده با آغاز برداشت کشت دوم و دونوچ بار دیگر شالیکوبی ها برای تبدیل شالی به برنج سفید روشن می شوند و در نتیجه شاهد ورود برنج جدید و نو به بازار خواهیم بود.
امسال بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران حدود 60 هزار هکتار از زمین های شالیزاری زیر کشت دوم به 2 روش پرورش ساقه شالی یا دونوچ و نشای دوباره رفته است.
این کارشناس بازار برنج مازندران، کمبود برنج و افزایش قیمت برنج بویژه با برند فریدونکنار را فقط هیاهو و التهاب روانی ناشی از افزایش دیگر اقلام بویژه ارز از سوی دلالان و فرصت طلبان دانست و تاکید کرد: تفاوت برنج مناطق مختلف مازندران چندان زیاد نیست که بتواند بهانه افزایش قیمت قرار گیرد.
قربانی بیان داشت: دولت در سه سال اخیر با مدیریت صحیح در واردات، ممنوعیت توزیع برنج خارجی در زمان برداشت و حمایت های لازم برای کاهش هزینه تولید توانست قیمت این محصول استراتژیک را به نفع شالیکاران ساماندهی و رضایت تولید کنندگان را جلب کند.
وی در عین حال گفت که به هر حال با توجه به افزایش قیمت ارز و به صرفه نبودن واردات برنج، افزایش تقاضا و در نتیجه بالا رفتن قیمت برنج که عمده در اختیار تجار قرار دارد، محتمل است.
این کارشناس برنج افزود: به طور یقین دولت با توزیع بموقع برنج مورد نیاز کشور ، مانع فرصت طلبی دلالان می شود ، چراکه واردات قانونی برنج از حمایت ارزی برخوردار است.
** جای نگرانی برای توزیع برنج نیست
مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 2 کشور مستقر در ساری هم با اشاره به اینکه افزایش چشم گیر قیمت برنج در شالیکوبی های استان فقط هیاهو است، گفت: اگر چه مراکز خرید تضمینی برنج ارقام محلی استان امسال هنوز برنجی را از کشاورزان با قیمت تضمینی دریافت نکردند، اما ذخیره برنج مورد نیاز وجود دارد.
سید محمد جعفری با بیان اینکه اعلام خرید تضمینی برنج فقط برای تعیین کارشناسی کف قیمت است، اضافه کرد: اینکه مراکز خرید تضمین برنجی را خریداری نکردند، نشانه موفقیت دولت و کوتاه شدن دست دلالان است.
وی توضیح داد: بررسی ها نشان داده است که کشاورزان امسال حدود 500 تا یکهزار تومان در هر کیلو گرم بیشتر از قیمت تضمینی دولت محصولشان را در بازار فروخته اند.
بر اساس تصمیم شورای اقتصاد، هر کیلوگرم برنج طارم محلی مازندران ٩ هزار و ٨٢٨ تومان، برنج شیرودی پنج هزار و ٨٨6 تومان و رقم ندا و نعمت کیلویی پنج هزار و ٢٢٨ تومان قیمت گذاری شده است.
جعفری گفت: به طور یقین با توجه به استراتژیک بودن محصول برنج، اگر دولت نیاز به توزیع برنج برای تنظیم بازار داشته باشد ورود پیدا می کند.
امسال پشتوانه بازار خرید تضمینی برنج سبب شد تا قیمت این محصول استراتژیک در اوج عرضه تعادل خود را حفظ کرده تا حدی که کشاورزان نیز راضی باشند.
این اولین بار در تاریخ شالیکاری مازندران است که برنج این استان در فهرست خرید تضمینی قرار می گیرد تا علاوه بر حفظ تعادل قیمت در طول سال ، دغدغه برنجکاران را از هرگونه نوسان پس از برداشت از بین ببرد.
برداشت شالی از شالیزارهای مازندران اوخر ماه تیر آغاز شد و بر اساس اعلام سازمان جهاد کشاورزی اکنون تا 95درصد آن به پایان رسیده است.
امسال حددود 208هزار هکتار از زمین های شالیزاری استان زیر کشت اول برنج رفته است.
مازندران با تولید بیش از 950هزار تن برنج سفید 42درصد برنج کشور را تامین می کند.
6990/1654

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اقتصاد برنج بازار برنج مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۸۵۴۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ اعلام شد

محمدعلی نیکبخت بر اساس ابلاغیه شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی به استناد مفاد قانون اصلاح قانون تضمین خرید محصولات اساسی کشاورزی مصوب پنجم آبان ماه ۱۳۹۹ به شماره ۱۸۰/۶۷۸۲۶ مورخ ۱۳۹۹/۰۹/۱۲مجلس شورای اسلامی، شورای قیمت گذاری  اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی با تاکید بر به کارگیری رویکرد جایگزینی سیاست قیمت تضمینی به جای خرید تضمینی در جلسه مورخ ۱۴۰۲/۱۱/۳۰ تصویب کرد.

 قیمت خرید تضمینی ۱۲ قلم محصول اساسی زراعی شامل پنبه وش، عدس، نخود، لوبیا چیتی، لوبیا سفید، لوبیا قرمز، سیب‌زمینی پاییزه، سیب‌زمینی بهاره، سیب‌زمینی طرح استمرار، پیاز پاییزه، پیاز بهاره و پیاز طرح استمرار به شرح جدول  اعلام شد.

در اجرای بندهای (ت)و (ر) ماده (۳۵) قانون برنامه پنج ساله ششم توسعه جمهوری اسلامی ایران، خریدهای تضمینی محصولات اساسی کشاورزی منوط به رعایت الگوی کشت ابلاغی توسط وزارت جهاد کشاورزی است.

به منظور بهبود شرایط کیفی خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی، رعایت کامل استانداردهای مربوط ضروری است. انجام خریدهای تضمینی محصولات اساسی کشاورزی منوط به داشتن بیمه محصول است.

به استناد ماده (۶۱) قانون احکام دائمی برنامه‌های توسعه کشور و ماده (۳۶) آیین نامه اجرایی ورود، ساخت، فرمولاسیون و مصرف کودهای شیمیایی، زیستی، آلی و سموم دفع آفات نباتی به منظور تولید محصولات سالم، خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی منوط به رعایت حد مجاز باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی است.

براین اساس قیمت هرکیلو پنبه وش( وش ۲) سفید، مرغوب، بدون آفت زدگی و عرای از مواد خارجی ۳۷۰۰۰۰ ریال، عدس سالم درجه یک، پاک و بدون هرگونه مواد خارجی در کیسه های ۵۰ کیلوگرمی ۲۶۰۱۶۴ ریال، نخود سالم درجه یک، پاک و بدون هرگونه مواد خارجی در کیسه های ۵۰ کیلوگرمی ۲۵۹۰۸۰ ریال، لوبیا چیتی درجه یک، پاک و بدون هرگونه مواد خارجی در کیسه های ۵۰ کیلوگرمی ۳۵۰۱۳۷ ریال، لوبیا سفید درجه یک، پاک و بدون هرگونه مواد خارجی در کیسه های ۵۰ کیلوگرمی  ۲۲۱۲۹۷ ریال، لوبیا قرمز درجه یک، پاک و بدون هرگونه مواد خارجی در کیسه های ۵۰ کیلوگرمی ۲۲۳۲۴۶ ریال، سیب زمینی پاییزه مرغوب، سالم، بدون آفت زدگی و مواد خارجی ۴۵۵۰۵ ریال، سیب زمینی بهاره مرغوب، سالم، بدون آفت زدگی و مواد خارجی ۵۰۰۴۴ ریال، سیب زمینی طرح استمرار مرغوب، سالم، بدون آفت زدگی و مواد خارجی ۶۰۹۸۱ ریال، پیاز بهاره مرغوب، سالم، بدون آفت زدگی و مواد خارجی ۲۶۸۸۷ ریال و پیاز طرح استمرار مرغوب، سالم، بدون آفت زدگی و مواد خارجی ۳۷۳۲۹ ریال است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت ، تجارت و کشاورزی

دیگر خبرها

  • گندمکاران چشم انتظار اعلام جایزه تحویل گندم
  • اعلام قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی زراعی جاری
  • اعلام قیمت خرید تضمینی ۱۲ قلم محصول اساسی زراعی
  • نرخ فعلی خرید گندم مورد رضایت کشاورزان نیست
  • نرخ فعلی خرید تضمینی گندم با میزان تورم هم‌خوانی ندارد
  • قیمت خرید تضمینی محصولات اساسی زراعی ۱۴۰۲-۱۴۰۳ اعلام شد
  • خرید این سدان چینی بیش از ۵میلیارد تومان آب می‌خورد!
  • خروج بازار برنج از رکود، با خرید توافقی
  • نرخ خرید بازار مسکن تهران؛ خانه در هاشم آباد متری ۵۰ میلیون تومان
  • سقوط در رکود؛ روایتی از بازار ارز