Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ شعار امسال بهداشت محیط به وسیله موسسه بین الملی بهداشت محیط (Information Federation of Environmental Health)، ماندگاری و ایمنی جهانی مواد خوراکی (Global Food Safety and Sustainability) نام گذاری شده است.
 
هدف از این نام گذاری افزایش دقت و تمرکز درباره ایمنی مواد غذایی و استفاده از منابع ارزشمند آب و به طور کلی تهیه مواد غذایی پایدار، سالم و ایمن برای جمعیت جهانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
امروزه کاهش زباله تولیدی حاصل از مواد غذایی و نیز استفاده مناسب از منابع طبیعی اهمیت فراوان دارد.
 
ایمنی مواد خوراکی حاصل از یک زنجیره طبیعی شامل آب سالم و مواد مغذی و جلوگیری از ورود میکروب و مواد شیمیایی خطرناک به این چرخه است.
 
همزمان با افزایش جمعیت جهانی توجه به سلامت و ایمنی مواد غذایی اهمیت بسیار پیدا کرده است.
 
سازمان بهداشت جهانی، WHO در تلاش برای جلوگیری، تشخیص و درمان عامل‌های بیماری زا درمواد خوراکی و آشامیدنی در کشور‌های درحال توسعه است، در این راستا سازمان بهداشت جهانی با سازمان غذا و کشاورزی سازمان ملل متحد، FOA همکاری مشترکی را آغاز کرده است.
 
عوامل ایجاد و انتقال بیماری
 
مقام‌های سازمان بهداشت جهانی هشدار می‌دهند هر روزه تهدید‌های جدیدی که سبب آسیب به ایمنی مواد خوراکی می‌شوند در کشور‌های مختلف دنیا به وجود می‌آیند، همچنین دگرگونی‌ها در تولید مواد خوراکی، توزیع و نحوه مصرف آن‌ها می‌تواند سبب ابتلای افراد به بیماری شود.
 
وجود عامل‌های بیماری زای مقاوم به درمان و آنتی بیوتیک چالشی جدی پیش روی دانشمندان برای افزایش ایمنی و ماندگاری مواد خوراکی مصرفی انسان هاست.
 
یکی دیگر از عامل‌های انتقال سریع بیماری ها، افزایش سفر و تجارت‌های بین المللی است که می‌تواند آلودگی را در بازه زمانی کوتاهی ازیک منطقه به منطقه‌ای دیگر دردنیا انتقال دهد.
 
آلودگی مواد خوراکی به میکروارگانیسم‌ها و مواد شیمیایی و نیز مصرف مواد خوراکی که در زنجیره تولید آلوده به مواد آلاینده شده اند می‌تواند سبب ابتلای انسان به انواع بیماری‌ها شود.
 
آلودگی مواد خوراکی می‌تواند در نتیجه آلودگی آب، خاک یا هوا ایجاد شده باشد.
 
امروزه بسیاری از بیماری و مسمومیت‌های خوراکی به دلیل مصرف مواد خوراکی روی می‌دهد و این آمار رشدی فزاینده در دنیا داشته است.
 
آمار‌های جهانی در سال ۲۰۱۰ نشان داده است که ۳۱ نوع عامل خطرزا در مواد خوراکی می‌تواند سبب ابتلای ۶۰۰ میلیون نفر به انواع بیماری‌های ناشی از آن و مرگ حدود ۴۲۰ هزار نفر در سال شود.
 
این آمار نشان می‌دهد یک نفر از هر ده نفر در دنیا پس از مصرف مواد خوراکی ناسالم دچار بیماری می‌شود، کودکان زیر ۵ سال، حدود ۴۰ درصد از موارد ابتلا به بیماری‌های ناشی از مواد خوراکی ناسالم را در جهان تشکیل می‌دهند.
میزان هدر رفت جهانی مواد خوراکی  
 
سازمان FOA تخمین می‌زند هرسال تقریباً یک سوم از مواد خوراکی تولید شده برای انسان‌ها از بین رفته یا به هدر می‌رود که این حجم زباله خطری جدی برای بهداشت محیط و سلامت انسان هاست.
 
کارشناسان میزان مواد خوراکی به هدر رفته را حدود یک و سه دهم میلیارد تن درسال اعلام کرده اند. درحالی که فقر، سوء تغذیه و گرسنگی دربسیاری از مناطق جهان وجود دارد.
 
کارشناسان اعتقاد دارند کاهش میزان تولید زباله ناشی از مواد خوراکی و تهیه مواد خوراکی ایمن می‌تواند از مرگ و سوء تغذیه هزاران نفرجلوگیری کند.
 
تنها کاهش یک چهارم تولید ضایعات ناشی از مواد خوراکی می‌تواند سبب تغذیه ۸۷۰ میلیون انسان دچار سوء تغذیه درجهان شود.
 
کارشناسان برنامه‌های گسترده‌ای برای آشنا کردن دولت‌ها و مردم با شیوه‌های تولید مواد خوراکی ایمن و جلوگیری از تولید ضایعات مواد خوراکی در دست اجرا دارند.

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: شعار بهداشت محیط مواد خوراکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۸۷۰۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تخلف بهداشتی بیش از ۳۰۰ واحد صنفی را در قزوین به تعطیلی کشاند

ایسنا/قزوین رئیس مرکز بهداشت شهیدبلندیان شهرستان قزوین از تعطیلی بیش از ۳۰۰ واحد صنفی متخلف در سال ۱۴۰۲ در این شهرستان خبر داد. 

علیرضا مهرعلیان ضمن اشاره به تعطیلی واحدهای صنفی متخلف در قزوین اظهار کرد: به منظور اجرای آیین نامه ماده ۱۳ قانون مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی در سال ۱۴۰۲ با انجام بیش از ۴۴ هزار و ۱۳۳ مورد بازرسی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی توسط بازرسان بهداشت محیط شهرستان قزوین صورت گرفته است که تعدادی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی به علت داشتن نواقص بحرانی و غیربحرانی، اقدام به صدور هفت هزار و ۱۲۴ مورد اخطار رفع نقص شد که بیشتر متصدیان نسبت به رفع نواقص آن اقدام کردند.

وی گفت: البته ۵۵۴ واحدصنفی هم توسط بازرسان بهداشت محیط شهرستان قزوین به علت عدم رفع نواقص بهداشتی ابلاغ شده توسط بازرسان اخطار تعطیلی ۴۸ ساعته صادر و تحویل متصدیان متخلف شد.

به گزارش ایسنا، رئیس مرکز بهداشت شهیدبلندیان شهرستان قزوین ادامه داد: از این تعداد اخطار تعطیلی ۳۸۱ واحد صنفی متخلف به علت عدم توجه به اخطارهای صادر شده، به‌طور موقت تعطیل شدند و این واحدها پس از پلمب، برای بررسی بیشتر به مراجع قضایی ارجاع شدند.

بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین،  مهرعلیان در پایان بیان کرد: واحدهای پلمب شده شامل کله پزی، فست‌فود، عطاری، قنادی، بستنی فروشی، رستوران، کبابی، آرایشگاه زنانه، ماست‌بندی، تهیه غذای بیرون بر، نانوایی، خواربار فروشی، قنادی، جگرکی، سفره‌خانه سُنّتی و لبنیاتی بودند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • روز جهانی آسم ۱۴۰۳ + تاریخچه، شعار و پوستر World Asthma Day
  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • اهداف فولاد مبارکه در زمینه کاهش حوادث بسیار متعالی است
  • آغاز پویش سلامت دهان و دندان با شعار «دهان دریچه سلامت» از امروز
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • «آموزش، کنترل آسم را بهبود می‌دهد»؛ شعار راهبردی روز جهانی آسم در سال ۲۰۲۴
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان از ۱۷ تا ۱۹ اردیبهشت
  • اجرای پویش سلامت دهان و دندان در فارس
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • تخلف بهداشتی بیش از ۳۰۰ واحد صنفی را در قزوین به تعطیلی کشاند