Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که «حکمتیار» رهبر حزب اسلامی در افغانستان پیش از این در درگیری‌های طالبان و داعش از حامیانش خواسته بود تا از تروریست‌های داعشی حمایت کنند اما به تازگی تغییر موضع داده است. ۰۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۷ بین الملل آسیا-اقیانوسیه افغانستان نظرات

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «گلبدین حکمتیار» رهبر حزب اسلامی در دیدار با بزرگان اقوام ننگرهار در دفتر کارش اهداف طالبان و گروه تروریستی داعش را یکسان عنوان کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حکمتیار پیش از این از جنگجویان حزب اسلامی خواسته بود تا در درگیری بین طالبان و گروه تروریستی داعش در این کشور از داعش حمایت کنند.

رهبر حزب اسلامی در حالی تغییر موضع داده است که بسیاری از کارشناسان حکمتیار را از بزرگترین حامیان گروه تروریستی داعش در افغانستان می‌دانند.

در چند ماه اخیر نیز گروه طالبان طی عملیاتی گسترده مواضع داعش در ولایت‌های فاریاب، جوزجان و سرپل را هدف قرار داده بود.

فعالیت اعضای داعش با حمایت «حکمتیار»

«امرالله صالح» رئیس سابق امنیت ملی افغانستان که از نفوذ فراوانی در نهادهای امنیتی برخوردار است پس از افزایش حملات گروه تروریستی به شیعیان در کابل اعلام کرد که تمام اعضای گروه تروریستی داعش که از سوی نیروهای امنیتی افغان بازداشت شده‌اند از افراد وابسته به رهبر حزب اسلامی حکمتیار هستند.

دی ماه سال گذشته پس از آنکه نیروهای امنیتی افغان شماری از عوامل داعش در کابل را بازداشت کردند رئیس سابق امنیت ملی افغانستان در توییترش نوشت: دولت افغانستان بیش از 20 عضو گروه تروریستی داعش را بازداشت کرده است که در گذشته و یا اکنون با «حکمتیار» رابطه داشته‌اند.

با این حال، هیچ یک از اعضای گروه تروریستی داعش دادگاهی نشدند تا وابستگی آنها به رهبر حزب اسلامی مخفی نگه داشته شود و توافقنامه صلح دولت و حکمتیار با مشکل روبرو نشود.

بیعت «حکمتیار» با «داعش» و سهیم شدن در کشتار شیعیان افغانستان

کارشناسان بر این باورند که رهبر حزب اسلامی به صورت سازمان یافته توسط آمریکا به کابل آورده شد تا به سازماندهی حملات این گروه تروریستی در شهرهای بزرگ افغانستان کمک کند زیرا با ورود وی به کابل حملات گروه تروریستی داعش در شهرهای بزرگ افغانستان بویژه شیعیان و اقوام هزاره شدت گرفت.

موضوعی که بارها حتی از سوی برخی از مقامات افغان نیز مطرح شده است.

شهریور ماه سال گذشته «عطامحمد نور» رئیس اجرایی حزب جمعیت اسلامی افغانستان نیز به افشاگری در این مورد پرداخت و از بیعت حکمتیار با گروه تروریستی داعش خبر داد.

وی در جریان سخنرانی خود در نماز عید گفته بود که «گلبدین حکمتیار» رهبر حزب اسلامی در این کشور با داعش بیعت کرده است و در کشتار شیعیان افغانستان نقش دارد.

«حزب اسلامی حکمتیار» اعضای داعش را آموزش می‌دهد

در حالی که این تصور وجود داشت؛ نقش حزب اسلامی در حمایت از داعش تنها به سازماندهی حملات انتحاری در شهرهای بزرگ محدود می‌شود اما برخی از رسانه‌های محلی از ارائه آموزش‌های نظامی به گروه تروریستی داعش توسط حزب اسلامی در شرق این کشور خبر دادند.

هفته گذشته نیز شماری از رسانه‌های محلی در افغانستان اعلام کردند که حزب اسلامی حکمتیار مسئولیت آموزش جنگجویان گروه تروریستی در شرق افغانستان را به عهده گرفته است.

منابع نزدیک به این حزب نیز خبر دادند که فرمانده محلی حزب اسلامی برای ولایت کنر با حکمتیار رهبر این حزب درباره آموزش جنگجویان گروه تروریستی در شرق این کشور اختلافاتی دارد.

بر اساس این گزارش، فرمانده حزب اسلامی با آموزش و حمایت از گروه تروریستی داعش در ولایت کنر مخالفت کرده اما رهبر حزب اسلامی تقویت داعش برای ادامه جنگ در این کشور را ضروری دانسته است.

اخیرا رسانه افغانستانی «خاورمیانه» نیز نظر سنجی را در فضای مجازی راه اندازی کرده بود مبنی بر این که آیا «حکمتیار» رهبر حزب اسلامی از گروه تروریستی داعش حمایت می‌کند؟

بر اساس برآورد رسانه افغانستانی، 75 درصد از کاربران گفته‌ بودند که گلبدین حکمتیار سرانجام از داعش حمایت می‌کند و 25 درصد دیگر نیز تاکید کردند که وی از دولت افغانستان حمایت خواهد کرد.

تفاوت داعش و طالبان

حکمتیار همچنین در روزهایی که برای روند صلح این کشور علاقمندی وجود دارد، گروه تروریستی داعش را با طالبان یکسان دانسته است که از نظر کارشناسان این دو گروه کاملا خط و مشی جداگانه را دنبال می‌کنند.

از نظر بسیاری از کارشناسان طالبان بر خلاف گروه تروریستی داعش یک جنبش محلی-حنفی در افغانستان محسوب می‌شود که شکل گیری آن در آرمان‌ها و نارضایتی‌های مردمی از دولت و نیروهای خارجی ریشه دارد.

این گروه در مبارزات خود بارها تاکید کرده است که تنها به دنبال تحکیم حکومت اسلامی در افغانستان است و خواستار خروج نیروهای خارجی از این کشور می‌باشد.

با این حال، گروه تروریستی داعش مرزهای ملی را درنوردیده است و ادعای خلافت جهانی را بر اساس عقاید وهابیت مطرح می‌کند که این موضوع داعش را بسیار متفاوت از طالبان ساخته است.

به گفته این کارشناسان، گروه تروریستی داعش جایگاه مردمی در افغانستان ندارد به همین دلیل حکمتیار در هماهنگی با عربستان و آمریکا با دامن زدن به اختلافات مذهبی تلاش دارد زمینه فعالیت برای داعشی‌ها را در این کشور مهیا کند.

آنچه به نگرانی ناشی از توطئه‌های مداوم حزب اسلامی می‌افزاید، نگاه مصلحت‌گرایانه حکومت اشرف غنی در مقابله با جریان‌های افراطی و وهابی و دست باز گروه‌های تکفیری در این کشور است.

عدم برخورد قاطعانه دولت افغانستان، حمایت سازمان‌های اطلاعاتی و استقرار پایگاه سیاسی توسط افرادی مانند حکمتیار در حمایت از داعش سبب افزایش حملات تکفیری‌ها و جسور شدن عوامل آنها در این کشور به ویژه علیه شیعیان شده است.

انتهای پیام/.

R36461/P36446/S8,87,1413/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۸۸۴۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پوتین: روش های تروریست ها روز به روز پیچیده تر و وحشیانه تر می شود

به گزارش همشهری آنلاین، ولادیمیر پوتین در پیام تصویری خود به این نشست که روز چهارشنبه با حضور دبیر شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران آغاز به کار کرد، افزود: مسکو آماده است تا برای تشکیل نظم جهانی چندقطبی و تقویت امنیت جهانی با همه کشورهایی که به این موضوعات علاقه دارند همکاری کند.

وی خاطرنشان کرد: در کنفرانس کنونی، نمایندگان کشورهای مختلف، وضعیت جهان را تجزیه و تحلیل خواهند کرد، موضوعات کلیدی ثبات جهانی و منطقه‌ای را مورد بحث و بررسی قرار خواهند داد و در مورد چگونگی واکنش موثرتر به چالش‌های مهم و خطرناک مدرن تبادل نظر خواهند کرد.

رئیس‌جمهوری روسیه ابراز اطمینان کرد که این نشست، به تقویت همکاری ها، به نفع دولت ها و مردمان مختلف و در راستای صلح و ثبات در کره زمین کمک خواهد کرد.

وی در ادامه حفظ ارزش های سنتی را شرط اصلی استقلال و امنیت دولت دانست و گفت: مهم‌ترین شرط برای تقویت حاکمیت و امنیت کشورها، حفظ و حراست از ارزش‌های معنوی و اخلاقی سنتی است.

پوتین تاکید کرد: همانطور که تجربه تاریخی نشان می دهد، کشورهایی که هویت ملی و اصالت مردم خود را حفظ می کنند، یاد نیاکان خود را گرامی می دارند و در عین حال به فرهنگ ها و سنت های دیگر احترام می گذارند، به طور مداوم و مستقل در حال توسعه هستند.

وی افزود: امروزه که نظم جهانی چندقطبی شکل می گیرد، موازنه جهانی قدرت به تدریج تغییر می کند و مراکز جدید توسعه فعالانه تقویت می شوند، این رویکرد اهمیت ویژه ای دارد.

رئیس جمهوری روسیه همچنین با اشاره به وقایع اخیر جهان گفت:‌ هدف از حملات تروریستی که توسط سرویس‌های اطلاعاتی برخی کشورها نیز پشتیبانی می‌شود، تضعیف پایه‌های قانون اساسی و بی‌ثباتی دولت‌های مستقل است.

وی تصریح کرد: روش های تروریست ها روز به روز پیچیده تر و وحشیانه تر می شود، حمله تروریستی در "کروکوس سیتی" یک بار دیگر این موضوع را نشان داد.

پوتین گفت: سرویس های ویژه و سازمان های مجری قانون روسیه به کشف تمام جزئیات حمله تروریستی شرور در "کروکوس سیتی" ادامه می دهند و آنها در حال شناسایی آمران، حامیان مالی و سازمان‌دهندگان این حمله تروریستی هستند.

وی تأکید کرد: هیچ یک از شرکت کنندگان در حمله تروریستی در کروکوس سیتی نباید از قصاص بگریزند.

دوازدهمین اجلاس بین المللی نمایندگان عالی کشورها در امور امنیتی روز چهارشنبه با حضور دکتر علی اکبر احمدیان نماینده رهبر معظم انقلاب و دبیر شورای عالی امنیت ملی در سن‌پترزبورگ روسیه آغاز به کار کرد.

گفته می‌شود دبیران شورای امنیت، مشاوران امنیت ملی، معاونان نخست وزیر، روسای سرویس های امنیتی و اطلاعاتی بیش از یکصد کشور جهان در این نشست حضور یافته‌اند.

قرار است در این نشست موضوعاتی ازجمله مبارزه با تروریسم، مبارزه با مواد مخدر، مهاجرت های غیرقانونی و دفاعی غیر نظامی مورد بحث و تبادل نظر قرار گیرد.

در اجلاس سن‌پترزبورگ، همچنین چهار نشست با عناوین " تضمین امنیت اطلاعات در جهان نوظهور چند قطبی ( تهدیدها و فرصت ها)" ، "حفظ هویت ملی و ارزش های سنتی برای حفظ امنیت صلح و ثبات بین المللی"، "همکاری های بین المللی برای مقابله با مهاجرت غیرقانونی" و "مسائل حفاظت از جمعیت در درگیری‌های نظامی و شرایط اضطراری با ماهیت طبیعی و غیرطبیعی" برگزار شود.

همچنین درحاشیه این اجلاس، نمایشگاهی از محصولات و تولیدات نظامی، فناوری های پیشرفته، امنیت اطلاعات و مقابله با چالش های جدید و انرژی هسته ای نیز برپا شده است.

کد خبر 846889 منبع: ایرنا برچسب‌ها خبر ویژه روسیه - ولادیمیر پوتین

دیگر خبرها

  • نشست شورای امنیت سازمان ملل برای تحولات افغانستان
  • حمله تروریستی به المپیک خنثی شد
  • متهم شدن ۷ تبعه خارجی در آلمان به ارتباط با داعش خراسان
  • پوتین: تروریسم همچنان بزرگترین خطر قرن بیست و یکم است
  • بررسی تحولات افغانستان در دیدار کاظمی قمی و حکمتیار
  • پوتین: تروریسم یکی از جدی ترین تهدیدات قرن بیست و یکم است
  • پوتین: روش های تروریست ها روز به روز پیچیده تر و وحشیانه تر می شود
  • احتمال احیای داعش در منطقه تا چه حد جدی است؟
  • نابودی ۱۲ تروریست مرتبط با داعش در فیلیپین
  • گزارش زنده: ایران 0- کویت 0