Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@20:43:24 GMT

آب کارون به انگل سرطان مثانه آلوده است

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۹۲۵۲۵

آب کارون به انگل سرطان مثانه آلوده است

تهران- ایرنا- رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران درباره علت شیوع بالای سرطان مثانه در خوزستان گفت: آب کارون که مردم منطقه در آن شنا می کنند دارای انگل «شیستوزومیا» است. این انگل در رود نیل مصر نیز وجود دارد که باعث افزایش موارد ابتلا به سرطان مثانه شده است.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، محمدرضا قوام نصیری روز چهارشنبه در همایش بین المللی رادیوتراپی پیشرفته در کشورهای در حال توسعه که در مرکز همایش های صنعتی برگزار شد، افزود: سالانه 100 هزار بیمار جدید مبتلا به سرطان در کشور تشخیص داده می شود و در حال حاضر 6 برابر این تعداد بیمار مبتلا به سرطان در کشور داریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: در خراسان شمالی، منطقه ترکمن صحرا شاهد شیوع بالای سرطان مری و معده هستیم و در خوزستان شاهد افزایش سرطان دستگاه ادراری و مثانه هستیم که احتمالا دلایل آنها نیز شناخته شده است.
قوام نصیری از سرطان معده به عنوان کشنده ترین نوع سرطان ها نام برد و افزود: متاسفانه علائم سرطان معده مشابه سوءهاضمه است و به همین علت دیر تشخیص داده می شود.
رئیس انجمن رادیوتراپی آنکولوژی ایران ادامه داد: با توجه به اینکه پزشک در مراجعه بیمار نمی تواند برای او تست های سنگین و گرانقیمت انجام دهد، در نتیجه تشخیص سرطان معده به تأخیر می افتد و درمان آن دشوار می شود.
قوام نصیری از کاهش وزن شدید و خونریزی دستگاه گوارش فوقانی به عنوان علائم سرطان معده پس از تشخیص نام برد و افزود: این نوع سرطان در اروپا و آمریکا نیز همچنان کشنده است.
وی در عین حال از کشور ژاپن به عنوان تنها کشور دنیا نام برد که توانسته در 30 سال اخیر به صورت چشمگیر موارد ابتلا به سرطان معده را کاهش دهد.
قوام نصیری درباره وضعیت سرطان در تهران نیز گفت: با توجه به اینکه بیش از نیمی از بیماران مبتلا به سرطان از استان های اطراف وارد می شوند، نمی توان به درستی عنوان کرد چه نوع سرطانی در تهران شایعتر است.
وی در عین حال آلودگی هوا را به عنوان یکی از عوامل بسیار موثر در بروز سرطان اعلام کرد.
احمد عامری، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در این همایش با اشاره به اینکه تاکنون هیچ اتفاق مثبتی در زمینه تامین واردات تجهیزات رادیوتراپی با ارز دولتی صورت نگرفته است، گفت: سرطان یک معضل اساسی در کشور است و رادیوتراپی به عنوان درمان اصلی این بیماری برای همه اثبات شده است.
وی با تاکید بر اینکه هیچ درمانی واجب تر از رادیوتراپی برای سرطان نیست، افزود: رادیوتراپی به عنوان اصلی ترین درمان سرطان و واجب تر از شیمی درمانی و دارو شناخته می شود.
عامری افزود: حمایت وزارت بهداشت از درمان سرطان با رادیوتراپی کافی نیست و با توجه به تعرفه های پایین و هزینه های سنگین رادیوتراپی و با توجه به اینکه نمی توان این تجهیزات و تکنولوژی را با ارز دولتی وارد کرد، بیماران مبتلا به سرطان برای درمان با رادیوتراپی دچار مشکل هستند.
وی هزینه درمان سرطان با رادیوتراپی را در بخش خصوصی 60 میلیون تومان برای یک دوره 6 تا 7 هفته ای اعلام کرد و گفت: اگر مسئولان وزارت بهداشت هزینه ها و فایده های رادیوتراپی و شیمی درمانی را با یکدیگر محاسبه کنند متوجه خواهند شد رادیوتراپی چقدر ارزش دارد.
عامری اضافه کرد: از چهار سال پیش 1500 میلیارد تومان برای داروهای شیمی درمانی هزینه شده است و اگر 10 درصد این پول برای رادیوتراپی هزینه می شد، ایران می توانست پنجساله در سطح استانداردهای بالای دنیا خودنمایی کند.
وی با انتقاد از بعد تبلیغاتی شیمی درمانی و فشارهایی که برای واردات این داروها وجود دارد، افزود: متاسفانه در حال حاضر از 9 مرکز رادیوتراپی در کشور که امکان ارائه خدمات رادیوتراپی با تکنولوژی بالا را دارند فقط سه مرکز در این سطح فعالیت می کنند.
وی در ادامه به اهداف برگزاری همایش بین المللی رادیوتراپی پیشرفته در کشورهای در حال توسعه امسال اشاره کرد و گفت: این همایش از دو سال پیش با همکاری آژانس بین المللی انرژی اتمی و انجمن رادیوتراپی آنکولوژی اروپا برنامه ریزی شده است و بر همین اساس شاهد حضور 12 مهمان خارجی از کشورهای کانادا، آمریکا، استرالیا و اروپا در ایران هستیم.
به گفته عامری، هدف این همایش به روز سازی آموزش ها و اطلاعات استفاده از تکنولوژی پبشرفته رادیوتراپی در دنیا است.
اجتمام *9022 * 3063

منبع: ایرنا

کلیدواژه: اجتماعي سرطان آنكولوژي بيمار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۹۲۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف

وارفارین یک داروی ضدانعقاد است و زمانی که طول می‌کشد تا لخته خون تشکیل شود را طولانی می‌کند، این دارو ضدانعقاد شناخته شده و اثرگذار است که با وجود اینکه برای بسیاری از کودکان و بزرگسالان ایمن شناخته می‌شود، برای برخی افراد مناسب نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، وارفارین یک داروی ضدانعقاد است و در واقع زمانی که طول می‌کشد تا لخته خون تشکیل شود را طولانی می‌کند؛ وارفارین این اثر را با کاهش اثرات ویتامین کا که در پروسه انعقاد خون شرکت دارد، اعمال می‌کند و برای جلوگیری از تشکیل لخته‌های خون ناخواسته در شرایطی که ریسک تشکیل لخته بالا است مانند بعضی بیماری‌های قلبی و عروقی تجویز می‌شود.

وارفارین در پیشگیری از تشکیل هرگونه لخته خون یا بزرگ‌تر شدن لخته در عروق پا، شش یا قلب در شرایطی که بیمار در شرایط خطر قرار دارد، کاربرد دارد و به عنوان یک ضدانعقاد شناخته شده و اثرگذار با قیمت مناسب بسیار رایج است.

کاربردهای داروی وارفارین

وارفارین دارویی است که به عنوان ضدانعقاد یا رقیق کننده خون شناخته می‌شود:

نقش پیشگیری و درمان ترومبوآمبولی وریدی و آمبولی ریوی مرتبط پیشگیری و درمان ترومبوآمبولی همراه با فیبریلاسیون دهلیزی (نوعی آریتمی قلبی) مؤثر در پیشگیری و درمان ترومبوآمبولی همراه با تعویض دریچه قلب درمان کمکی برای کاهش مرگ و میر، سکته قلبی مکرر و حوادث ترومبوآمبولیک پس از سکته‌ی قلبی پیشگیری ثانویه از سکته‌ی مغزی و حملات ایسکمیک گذرا در بیماران مبتلا به دریچه میترال روماتیسمی، اما بدون فیبریلاسیون دهلیزی شرایطی که خطر ابتلاء به لخته خون را افزایش می‌دهد، از جمله نوع خاصی از ریتم نامنظم قلب (فیبریلاسیون دهلیزی)، تعویض دریچه قلب، حمله قلبی اخیر و جراحی‌های خاص (مانند تعویض مفصل ران / زانو) عوارض جانبی وارفارین چیست؟

عوارض جانبی را می‌توان به دو گروه کم خطر و پرخطر تقسیم بندی کرد؛ به طور مثال عوارض جانبی کم خطر شامل موارد زیر است:

حالت تهوع از دست دادن اشتها درد معده یا شکم

در صورت تداوم یا بدتر شدن هر یک از این عوارض، به پزشک یا داروساز خود اطلاع دهید.

عوارض جانبی پرخطر داروی وارفارین:

زرد شدن پوست و تیره شدن رنگ ادرار لکه‌های دردناک و متورم روی پوست سردردهای شدید تشنج تغییر در بینایی بی حسی یا سوزن سوزن شدن در بازوها یا پاها احساس خستگی، ضعف یا مریضی

در صورت رخ دادن موارد بالا، افراد احتیاج به اورژانس پزشکی دارند.

واکنش آلرژیک بسیار جدی به این دارو نادر است با این حال، در صورت مشاهده علائم واکنش آلرژیک جدی از جمله موارد زیر به بیمارستان مراجعه کنید.

بثورات پوستی خارش تورم (به خصوص در صورت، زبان، گلو) سرگیجه شدید مشکل تنفس

موارد احتیاط و هشدار در مصرف وارفارین چیست؟

اگر در حین استفاده از وارفارین هر کدام از موارد زیر برای شما پیش آمد، به بیمارستان مراجعه کنید:

خونریزی شدید ادرار قرمز یا قهوه‌ای مدفوع سیاه یا خونی سردرد شدید یا درد معده درد، ناراحتی یا تورم مفصل به خصوص پس از آسیب استفراغ خون یا موادی که شبیه قهوه است سرفه کردن خون کبودی که بدون آسیب دیدگی به یاد می‌آورید سرگیجه یا ضعف تغییرات بینایی آسیب به سر، حتی اگر خونریزی نداشته باشید

موارد زیر شانس خونریزی را در هنگام استفاده از وارفارین افزایش می‌دهند:

فشار خون کنترل نشده سابقه سکته‌ی مغزی زخم معده، ورم معده یا بیماری معده مشکلات کلیوی سرطان اعتیاد به الکل بیماری کبد

وارفارین به طور معمول در دوران بارداری توصیه نمی‌شود؛ به خصوص در ۱۲ هفته اول بارداری می‌تواند برای کودک مضر باشد، اما مصرف وارفارین در شیردهی ایمن است.

چه کسانی نباید وارفارین مصرف کنند؟

مصرف این قرص تحت نظر پزشک برای بسیاری از کودکان و بزرگسالان ایمن است، با وجود این، وارفارین برای برخی افراد مناسب نیست؛ برای مثال در شرایط زیر ممکن است وارفارین برای فرد مناسب نباشد:

اگر فرد نسبت به این قرص یا هر داروی دیگری حساسیت دارد. اگر فرد در حال اقدام برای باردارشدن است یا اکنون در دوره بارداری قرار دارد. فرد مبتلا به مشکلات کبدی یا کلیوی باشد. بیمار مبتلا به عفونت دیواره قلب یا اندوکاردیت است. فرد به دلیل بیماری‌هایی مانند زخم معده در معرض خونریزی قرار دارد. فرد مبتلا به فشار خون بالا است. کد خبر 750729

دیگر خبرها

  • تاثیر تغییرات هوایی بر بیماری‌های عفونی / افزایش انگل‌های روده‌ای با مصرف آب غیربهداشتی
  • دلیل مهم دل درد صبحگاهی و درد معده بعد بیدار شدن
  • ۱۰ ماده غذایی که نباید با معده خالی بخورید
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند
  • مردم از نزدیک شدن به رودخانه‌های دز و کارون اجتناب کنند
  • رفلاکس معده؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • عملکرد بالای ۵ تن محصول گندم در مزارع کارون
  • وارفارین چیست و چه کاربردی دارد؟ + عوارض، استفاده در دوران بارداری و منع مصرف
  • چگونه به فاسیولا مبتلا می شویم؟
  • عادت های روزمره ای که نمی دانستید دلیل ترش کردن معده هستند