Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@23:57:08 GMT

کودکان اوتیسم را ضعیف و ناتوان قلمداد نکنیم

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۹۲۶۳۵

کودکان اوتیسم را ضعیف و ناتوان قلمداد نکنیم

یک عضو مرکز اوتیسم اصفهان با بیان اینکه ارتباط با کودکان اوتیسم بسیار سخت است و گاهی با تلاش های بسیار نیز، برای ارتباط به شکست می‌انجامد، گفت: برای کودکان اوتیسم سخت است که بگویند به چه چیزی نیاز دارند، به ویژه در زمانی که نمی‌دانند چطور باید احساساتشان را منتقل کنند.

حمیدرضا عرب در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه کودکان طیف اوتیسم دارای رفتارهای مختلفی هستند اظهار کرد: برخی از علت بسیاری از رفتارهای کودکان آگاه نیستند و رفتارهایی که از کودک سر می زند را  ناشی از لجبازی و تربیت بد کودک می دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: آنها والدین را متهمان اصلی قلمداد و در مقابل رفتار کودک جبهه گیری می‌کنند. در حالی که اگر با اختلال طیف اوتیسم و عواملی که در این کودکان باعث بروز این رفتارها می‌شود آشنا باشند رفتار مناسبی از خود نشان می‌دهند و سعی می‌کنند که شرایط کودک و والدین آنها را درک کنند.

وی ادامه داد: اگر با یک کودک اوتیسم مواجه شدیم که به حرف‌هایمان توجه نمی‌کند، باید بدانیم این رفتار ناشی از ناتوانی در ایجاد ارتباط است. بهتر است به جای آن که کودک را صدا کنیم، پیش او برویم و توجه او را به خود جلب کنید و با کلمات ساده حرف خود را بگوییم تا کودک خوب متوجه شود. 

این عضو مرکز اوتیسم اصفهان با اشاره به اینکه ممکن است رفتارهایی مانند جیغ زدن در خیابان یا یک فروشگاه توسط یک کودک مبتلا به اوتیسم بروز کند، تصریح کرد: ممکن است که این رفتار از نگاه‌مان یک رفتار  پرخاشگرانه باشد اما در این مواقع نباید این رفتارها را ناشی از تربیت بد کودک بدانیم.

عرب خاطر نشان کرد: در مورد کودکان اوتیسم باید بدانیم که مناظر، اصوات و بوهای عادی که ممکن است ما حتی متوجه‌شان نشویم، برای این کودکان بسیار دردناک است. بسیاری از محیط‌های مختلف اغلب برای این کودکان بسیار خشن به نظر می‌رسد در صورتی که  ممکن است این محیط برای ما عادی باشد. اما این کودکان در این مواقع نیاز به حمایت دارند. 

این روان شناس ارشد با بیان اینکه ارتباط با  کودکان اوتیسم بسیار سخت است و گاهی با تلاش های بسیار نیز ، برای ارتباط به شکست می انجامد، گفت: برای این کودکان سخت است که بگویند به چه چیزی نیاز دارند به ویژه در زمانی که نمی‌دانند چطور باید احساساتشان را منتقل کنند.

عرب تصریح کرد: برای نمونه ممکن است این کودکان  گرسنه، ناراحت، هراسان یا سر درگم باشند. اما هیچ کلمه‌ای پیدا نمی‌کنند که بتوانند این احساسات را منتقل کند. در نتیجه باید به ارتباط غیرکلامی، ترس‌ها، خشم‌ها و دیگر نشانه‌ها دقت کرد تا فهمید آنها چه  می‌خواهند.

عرب با بیان اینکه برای یاد دادن کاری به  این کودکان باید بسیار صبور بود و ممکن است به نظر برسد که کودک مبتلا به اختلال اوتیسم نمی‌خواهد با بچه های دیگر بازی کند، افزود:  اما واقعیت این است که او نمی‌داند چطور باید با آنها سر حرف را باز کند و با آنها همبازی شود. باید به او یاد بدهیم چطور با دیگران بازی کند. به بچه‌های دیگر هم بگوییم که او را به بازی خود دعوت کنند. 

 وی ادامه داد: کودکان اوتیسم  را به عنوان کودکانی ضعیف وناتوان قلمداد نکنیم. زیرا این کودکان قابلیت‌های متعددی دارند و اگر به آنها  توجه کنیم می‌توانیم به شگپکوفایی این قابلیت‌ها کمک کنیم. همچنین والدین کودکان مبتلا به اوتیسم علاقه چندانی به رفتن به خیابان یا فروشگاه ندارند و علت آن را نحوه برخورد دیگران زمانی که با رفتار های عجیب کودکشان مواجه می شوند می‌دانند. 

این  کارشناس ارشد روان شناسی تصریح کرد: بنابراین بهتر است اگر باری از دوش والدین کودکان مبتلا  اوتیسم بر نمی داریم باری بر دوش آنها نباشیم در نحوه رفتارهای خودمان در برابر این کودکان و والدین آنها دقت کنیم. نگاه غیر عادی به آنها و پچ پچ کردن در گوش یکدیگر کمکی به این کودکان و والدین آنها نمی‌کند و حتی اگر افراد دیگری نیز واکنش مناسبی از خود نشان ندادند به آنها تذکر دهیم.

عرب ادامه داد: نخستین مسئولیت ما این است که مبلغ کودکان اوتیسم باشیم و با توجه به آنکه اختلال طیف اوتیسم به تازگی در حال گسترش است با آشنایی با علایم این اختلال، این آگاهی را منحصر به خودمان ندانیم و با آگاهی رسانی مانع از برخورد نامناسب دیگران با کودکان طیف اوتیسم باشیم.

وی خاطر نشان کرد: افرادی که  با رفتار متفاوت این کودکان مواجه می‌شوند شروع به توصیه کردن می‌کنند و توصیه‌هایی را به والدین آنها ارایه می‌دهند. درحالی که باید این توصیه‌ها را به متخصصین سپرد. خانواده‌های طیف اوتیسم نیازمند حمایت و فهمیده شدن هستند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استخدام اوتيسم منطقه اصفهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۹۲۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه

پوریا جلالی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر بابیان اینکه جام باشگاه‌های کتابخوانی باهدف توسعه و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی برگزار می‌شود، اظهار کرد: جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان از جمله اقدامات و برنامه‌هایی است که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در راستای گسترش و ترویج کتابخوانی برای کودکان و نوجوانان شهری و روستایی سراسر ایران طراحی و برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: برقراری ارتباط بین نویسندگان و کودکان و نوجوانان علاقه مند به کتابخوانی، کمک به ترویج، تبلیغ و معرفی کتاب‌های خوب و مفید، توانمندسازی مربیان باشگاه‌ها ی کتابخوانی با ارائه آموزش‌های استاندارد و مهارتی و به وجود آوردن فضای رقابتی سازنده و مؤثر وشویق کتابخوانان و باشگاه‌های برتر از مهم‌ترین اهداف تشکیل باشگاه‌های کتابخوانی است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کرمانشاه تصریح کرد: در این طرح مربیان باشگاه‌های کتابخوانی با شرکت در کارگاه‌های آموزشی مجازی علاوه بر آشنایی با روش‌های استاندارد و نوین ترویج کتابخوانی با معیارهای انتخاب کتاب مناسب برای کودکان و نوجوانان، شیوه‌های مختلف خواندن جمعی و گفت‌وگو درباره کتاب و استفاده از شیوه کارگاهی، بر چگونگی راه‌اندازی و اداره باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان نیز مسلط می‌شوند.

جلالی آخرین مهلت ثبت نام مربیان متقاضی شرکت در جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در سامانه مذکور تا ۲۰ اردیبهشت تمدید شده است.

گفتنی است این دوره‌ها مطابق شیوه‌نامه شبکه‌های اجتماعی و به صورت مجازی برگزار خواهد شد و شرکت در ششمین دوره جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان طی چند مرحله و به صورت مجازی امکان‌پذیر است و در مرحله نخست مربیان متقاضی ثبت و راه‌اندازی باشگاه کتابخوانی باید با مراجعه به سامانه جشنواره به نشانی http://www.tarvijeketab.ir ثبت‌نام اولیه خود را انجام دهند.

کد خبر 6094092

دیگر خبرها

  • مطالبات پارلمان کودک مورد پیگیری قرار می گیرد
  • سخنگوی یونیسف: گورستان‌هایی در غزه دیدم که مملوء از کودک بود
  • اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • معرفی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره فیلم کودک
  • ۵ هزار کودک خیابانی در تهران
  • اعضای شورای سیاستگذاری سی و ششمین جشنواره فیلم کودک معرفی شدند
  • برگزاری جام باشگاه‌های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • کودکان از چه سنی می‌توانند ماست بخورند؟
  • برگزاری جام باشگاه های کتابخوانی کودک و نوجوان در کرمانشاه
  • علت پرحرفی کودکان؛ چطور رفتار کنیم؟