Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت با بیان این که باید ابعاد فرهنگی و سیاسی اربعین برای مردم تبیین شود، بر ضرورت توجه به بعد معنوی و بین المللی کنگره بزرگ اربعین تأکید کرد.

به گزارش گروه جامعه خبرگزاری میزان ، حجت الاسلام والمسلمین سید علی قاضی‌عسکر نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت در گردهمایی یک روزه مسئولان کمیته‌های فرهنگی و آموزشی اربعین حسینی در استان‌ها؛ با بیان آثارو برکات مراسم اربعین برای جهان، اظهارداشت: فلسفه اربعین هدایت گری است، چرا که در زیارت اربعین نیز هدف قیام امام حسین (ع) نجات مردم از سردرگمی و گمراهی عنوان شده است " وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فِیکَ لِیَسْتَنْقِذَ عِبَادَکَ مِنَ الْجَهَالَةِ وَ حَیْرَةِ الضَّلَالَةِ ".

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: با توجه به آن چه در روایات یا زیارت نامه‌ها بیان شده هدف از بسیاری از فرایض دینی هدایت گری و ظلم ستیزی بوده است لذا باید به این هدف مهم در مراسم عاشورا و بویژه اربعین توجه ویژه‌ای داشته باشیم.

لزوم معرفت افزایی نسبت به امام در اربعین

حجت الاسلام والمسلمین قاضی‌عسکر یکی ازاهداف مهم زیارت را معرفت افزایی نسبت به ائمه دانست و با تاکید براینکه اسلام به دنبال کار احساسی بی ثمرنیست، گفت: اربعین موج عظیمی درجامعه و در سطح بین المللی ایجاد کرده و در روح و جان مردم تاثیرگذار است و انشاءالله شعاع نورانی آن سراسر جهان را در خواهد گرفت.

وی پرهیز از مسائل تکراری را در سخنرانی‌های اربعین ضروری دانست و تصریح کرد: مبلغان باید به دنبال بیان مسائل کاربردی درسخنرانی‌ها باشند و ضمن دعوت به قناعت در سفر، بر آموزش آداب زیارت اهتمام ورزند.

وی با تأکید براین که مراسم اربعین متعلق به همه علاقمندان به اهل بیت (علیهم السلام) است، خاطرنشان کرد: در این راهپیمایی عظیم علاوه بر سیل عظیم شیعیان و محبان اهل بیت (ع)، اهل تسنن و حتی مسیحیان نیز شرکت دارند و کم کم این فراگیری رو به افزایش است.

وی افزود: در شبکه‌های مجازی امسال اهتمام زیادی به عزاداری محرم شد و بسیاری از آن‌ها آیین‌های عزاداری را در سراسر جهان منعکس کردند.

سرپرست حجاج ایرانی عنوان کرد: دسته‌های عزاداری در لندن، نیویورک، زوریخ و دیگر کشور‌ها امسال بهتر از سال‌های گذشته راه افتاد و به همین دلیل دشمنان می‌خواهند اهداف اربعین را منحرف کنند و به موازات کار‌های دردست انجام عده‌ای به دنبال منحرف کردن و بی اثر کردن جریان اربعین هستند.

برنامه‌های فرهنگی اربعین همه طبقات مردم را دربرگیرد

نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه با توجه به فراگیری اربعین برنامه‌های فرهنگی اربعین نیز باید همه طبقات جامعه را در برگیرد، اظهار داشت: امروز اربعین وجهه بین المللی پیدا کرده و این نشان می‌دهد که کار‌های فرهنگی تاثیرگذار است و می‌تواند در کشور‌های مختلف ثمربخش باشد.

وی گفت: درگذشته در خاک ایران موکبی نداشتیم، ولی امروز بینش و سطح فکری مردم به حدی بالارفته که هم موکب‌ها زیاد شده و هم فرهنگ صحیح عزاداری گسترش پیدا کرده است.

حجت الاسلام والمسلمین قاضی‌عسکر تاکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر دولتی نشدن مراسم اربعین را یادآور شد و این سخن را کلامی پخته و جامع ارزیابی کرد و افزود: اگر این مراسم دولتی شود از اثردهی خواهد افتاد، ولی اگر مردمی شد همین موجی که در شهر‌های مرزی ما با عراق به وجود آمده در شهر‌های دیگر نیز اتفاق می‌افتد، هدف هم همین است که مراسم اربعین آرام آرام به موج بزرگی تبدیل شود که جهان را تحت تأثیر قراردهد.

وی به اقدام متوکل عباسی در تخریب قبر امام حسین (ع) و مخالفت صدام با زیارت آن حضرت در اربعین اشاره کرد و اظهار داشت: این بارگاه نورانی پایگاهی برای پیروان اسلام راستین شده و ظالمان می‌دانند هرچه بیشتر این پایگاه تقویت شود برای آن‌ها اتفاقاتی ناخوشایند رخ خواهد داد.

باید جلوی تحریف اربعین گرفته شود

نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به اینکه اربعین و عزاداری امام حسین (ع) امروزدرجهان مطرح و شناخته شده است، تاکید کرد: نباید اجازه دهیم این واقعه بزرگ تحریف شود و افرادی روی این موج سوار شده و از آن بهره برداری منفی کنند هرچند هنوز موفق نشده اند.

وی با بیان این که در چند سال اخیر در حوزه اربعین کار‌های خوبی صورت گرفته است، گفت: کمیته فرهنگی اربعین که مجموعه‌ای از نهاد‌ها و ارگان‌ها و سازمان‌های انقلابی کشورهستند کار‌های خوبی انجام داده اند، از جمله بعثه مقام معظم رهبری، صدا و سیما، سازمان تبلیغات اسلامی، بسیج و سپاه و دیگر مراکز انقلابی کار‌های ارزشمند و خدمات شایسته‌ای داشته اند.


از کار‌های شعاری فاصله بگیریم

حجت الاسلام والمسلمین قاضی‌عسکر برلزوم پرهیز از کار‌های شعاری و حرکت در مسیرکار‌های اصیل و عملی تاکید کرد و گفت: امام حسین (ع) درشعار‌های عاشورا خط مشی را مشخص کرده اند به عنوان مثال یکی از محور‌های عاشورا و اربعین ظلم ستیزی است، ولی کمتر در مجالس و محافل مذهبی به بیان قبح ظلم و لزوم توجه به ابعاد آن و پرهیز جدی از ستم و ستمگری پرداخته می‌شود.

وی افزود: باید محورفعالیت‌ها از کار‌های تکراری و احساسی به امورعقلانی و عملی منتقل شود، همچنانکه امام محمد باقر (ع) می‌فرمایند: «پدرم امام سجاد (ع) درهنگام شهادت مرا به سینه چسبانده و فرمودند: بترسید از ستم کردن به کسی که هیچ یار و یاوری به جز خدا ندارد».

حجت الاسلام والمسلمین قاضی‌عسکراضافه کرد: این مسائل می‌تواند در تربیت دینی مردم مؤثر باشد تا زمانی که از سفر اربعین بازمی گردند نورانیت سفر را در خود ببینند و بدنبال تحقق اهداف اربعین برآیند.

اربعین نباید تشریفاتی شود

نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت با تأکید بر اینکه نباید مراسم اربعین تشریفاتی شود، اظهار داشت: در روایات داریم که با چهره گرد و غبار گرفته و غمبار وارد کربلا شوید، چون حضرت امام حسین (ع) نیز همین گونه درکربلا به شهادت رسید.

سرپرست حجاج ایرانی عنوان کرد: مراسم اربعین باید به گونه‌ای برای مردم ترسیم شود که نمایشگر حالات امام حسین (ع) و یاران ایشان باشد، به همین جهت در حوزه‌های هنری ازجمله فیلم و عکس و امثال آن باید کار‌های جدی تری صورت بگیرد و از کار‌های تشریفاتی پرهیز شود.

وی تصریح کرد: نگذاریم میزبانی عراقی‌ها از دست برود، چون آن‌ها در حوزه اربعین با وجود شرایطی که دارند میزبانی بسیار خوبی داشته و موفق بوده اند و نباید خلاف این رویه عمل کرد.

تلاش دشمن برای سست کردن بنیه‌های ایمانی مردم

حجت الاسلام والمسلمین قاضی‌عسکر با اشاره به این که خطرات و آسیب‌های زیادی متوجه اربعین است، گفت: دشمن بیکار ننشسته و برای تخریب فرهنگ عاشورا و بی تفاوت ساختن مردم، به دنبال سست کردن بنیان‌های ایمانی آن‌ها است و می‌خواهد میان عراقی‌ها و ایرانی‌ها اختلاف بیاندازد.

وی حضور گسترده‌تر در حوزه فضای مجازی برای پاسخگویی به شبهات در اذهان عمومی را ضروری خواند و تاکید کرد: سفراربعین نباید جنبه سیاحتی و توریستی پیدا کند.

نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: از نیرو‌های مردمی و متدین و پرانگیزه در سراسر کشور استفاده و تلاش کنید پیام اربعین به درستی منتقل شود.

جنبه خبری و اطلاع رسانی مراسم اربعین ارتقاء پیدا کند

حجت الاسلام والمسلمین قاضی‌عسکرهمچنین اهمیت خبر رسانی درخصوص مراسم اربعین را یادآور شد و با تاکید براینکه حوزه بین المللی اربعین نیز باید بیشتر مورد توجه قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: در حوزه خبر رسانی ضعف‌هایی وجود دارد هرچند نسبت به سال‌های قبل بهتر شده و رشد خوبی داشته است، اما هنوز بسیاری از جلوه‌های زیبای ایثار و مهمان نوازی و محبت به اهل بیت (علیهم السلام) به خوبی انعکاس نمی‌یابد.

وی با اشاره به اینکه چند سال پیش واقعیت‌های مراسم اربعین در رسانه‌ها منعکس نمی‌شد، بر لزوم استفاده ازظرفیت هنرمندان در انعکاس مراسم اربعین تاکید کرد وافزود: این که عراقی‌ها این قدر به زائران احترام می‌گذارند و به آن‌ها اعتماد دارند خیلی مهم است، باید با استفاده از فضای مجازی که موجب رساندن صدای ما به مخاطبان میلیونی می‌شود، عشق و علاقه مردم و همچنین اهداف قیام امام حسین (ع) را با کلیپ‌های تأثیرگذاربه مردم منتقل کرد تا این مراسم به میعادگاه محبان اهل‌بیت (ع) از سراسر جهان تبدیل شود.

وی خطاب به حاضران تأکید کرد: از اجتماع سالیانه و بی نظیراربعین بعنوان بزرگترین تجمع علاقمندان و نه تنها پیروان اهل بیت (ع) یاد کنید و با کار‌های پربار، تأثیرگذاری این مراسم را بیشتر نمایید.

نماینده، ولی فقیه در امور حج و زیارت با تشکر از زحمات ستاد مرکزی اربعین ابرازامیدواری کرد با تلاش این ستاد، مراسم امسال بهتر از سال گذشته برگزار شود و اثرات بهتری را برای امت اسلامی داشته باشد.

 انتهای پیام /

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: قاضی عسکر حج و زیارت نماینده ولی فقیه اربعین حسینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۹۳۰۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، حسین افشاری سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان در اجلاسیه گروه‌های کشوری معماری و شهرسازی اظهار کرد: احیای الگو‌های سنتی و بازگشت به الگو‌های معماری سنتی و اسلامی و استفاده از آن در طراحی‌های مدرن یکی از ضرورت‌های است که باید مورد توجه قرار گیرد.

وی با ابراز خرسندی از حضور مدیران گروه‌های معماری و شهرسازی دانشگاه‌ آزاد اسلامی در دامغان عنوان کرد: دامغان یکی از کهن‌ترین شهر‌های ایران است و کاروانسرا‌ها، قلعه‌ها و تپه‌های قدیمی و برج و بارو، حصار عظیم داخل و خارج شهر دامغان است.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان متذکر شد: این شهرستان در حال حاضر دارای بیش از ۵۰۰ اثر تاریخی شناسایی شده بوده که ۱۳۰ اثر ملموس و ناملموس در فهرست آثار ملی است و از آثار شاخص این شهرستان می‌توان به تپه تاریخی حصار با قدمت ۷ هزار سال و دارای سه دوره متعدد، مسجد تاریخانه که یکی از مهم‌ترین مساجد بازمانده از قرون اولیه اسلامی در کشور و از نخستین نمونه‌های مساجد است، اشاره کرد که مناره آن یکی از عناصر تشکیل‌دهنده آن است.

افشاری متذکر شد: وجود بنا‌های تاریخی بسیار در دامغان و لزوم احیای ارزش‌های اسلامی در شهر‌های مسلمان که امروزه هویت خاص گذشته را از دست داده‌اند، بیش از قبل احساس می‌شود.

دانشیار دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان تاکید کرد: تمرکز بر آموزش معماری اسلامی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تشویق پژوهش در این زمینه می‌تواند دستاورد‌های شگرفی را ایجاد کند.

وی متذکر شد: توجه به فرهنگ و هنر ایرانی و ادغام فرهنگ و هنر ایرانی در طراحی‌های معماری و شهرسازی با بهره‌گیری از توان علمی اندیشمندان این دو حوزه با استفاده از مصالح بومی و سنتی و به‌کارگیری مصالح ساختمانی سنتی و بومی در ساخت و ساز‌ها موجب ترویج معماری پایدار که هم با محیط زیست سازگار باشد خواهد شد و هم بازتاب‌دهنده میراث فرهنگی ایرانی-اسلامی و توسعه گردشگری می‌شود.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان، توجه به معماری ایرانی‌ ـ‌ اسلامی در ساخت و ساز‌های شهری را از موضوعات حائز اهمیت برشمرد و تأکید کرد: استفاده از نماد‌ها و عناصر معماری اسلامی در طراحی‌های جدید با برگزاری اینگونه جلسات در دانشکدگان هنر زمینه تحول در معماری را ایجاد کرده و با ارائه راهکار و برنامه به حاکمیت زمینه ایجاد قوانین و مقرراتی که حمایت از معماری ایرانی اسلامی را در برنامه‌ریزی‌های شهری و ملی تضمین کند را مهیا خواهد کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت توجه به معماری و شهرسازی ایرانی ـ اسلامی 
  • برگزاری باشکوه کنگره اربعین سال ۱۴۰۳ اولویت ایران و عراق است
  • کنگره ایران‌شناسی بین‌المللی می‌شود
  • کنگره در سال آینده بین المللی می‌شود
  • تمایل عربستان برای برقراری عمره پس از حج تمتع
  • گردهمایی بزرگ حجاج در استادیوم آزادی
  • زائران حج، دفاع از ملت مظلوم فلسطین را مورد توجه قرار دهند
  • زائران حج امسال، دفاع از ملت فلسطین را مورد توجه قرار دهند
  • زائران حج دفاع از ملت مظلوم فلسطین را مورد توجه قرار دهند
  • گردهمایی بزرگ حجاج در استادیوم آزادی ‌/ بایدها ‌و نبایدهای حجاج