Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین‌نیوز | 

درصورت حمایت دولت از صنعت تایر، شرکت‌های داخلی می‌توانند سالیانه بخش عمده نیاز به تایرهای سنگین و تجاری کشور را تأمین کنند.

به‌گزارش تین‌نیوز به نقل از ایرنا، پرویز اخوان، مدیرعامل یک گروه صنعتی تولیدکننده لاستیک با اعلام این مطلب افزود: تولید تایر این شرکت در نیمه نخست امسال به 37هزار و 387 تن رسید که در هم سنجی با پارسال 10 تن افزایش نشان می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او اظهار داشت: در تولید تایر از 150 ماده مختلف استفاده می‌شود که 75درصد آنها وارداتی هستند، پیش از اردیبهشت امسال، همه این اقلام با ارز دولتی واردشده بود؛ اما پس‌ازآن به تشخیص دولت همه آنها در گروه‌های دوم و سوم قرار گرفتند که تولیدکنندگان داخلی با مشکل روبرو شدند.

اخوان بابیان این‌که نزدیک به دو ماه طول کشید تا مواد اولیه تولید تایر به گروه یک انتقال پیدا کند ادامه داد: پس‌ازآن دولت با اعلام فهرستی از 25 قلم کالا، واردات لاستیک خودروهای تجاری و سنگین را مشمول دریافت ارز دولتی دانست که این امر به‌منزله سهولت واردات و در تضاد باسیاست حمایت از تولید داخل است.

او اضافه کرد: حدود 10 روز پیش ترخیص مواد اولیه انبارشده در گمرک آغازشده و تولیدکنندگان توانسته‌اند فعالیت خود را از آغاز کنند، درحالی‌که تا پیش از آن با مشکلات تولید و تعدیل نیرو دست‌وپنجه نرم می‌کردند.

اخوان مهم‌ترین معضل کنونی تایر سازان داخلی را آزاد شدن واردات تایرهای سنگین به کشور و کاهش تعرفه ورودی آنها از 26 به پنج درصد ذکر کرد.

او اضافه کرد: سالیانه نزدیک به یک‌میلیون و 200 هزار حلقه لاستیک سنگین در کشور نیاز است که این شرکت تأمین‌کننده 350 هزار حلقه آن است.

این فعال صنعت تایر تصریح کرد: چنانچه حمایت دولت از تولیدات داخلی تداوم یابد، این گروه صنعتی قادر به اجرای طرح‌های توسعه‌ای است و با افزایش 50 هزار تنی در ظرفیت توسعه، قادر به تولید سالیانه 600 هزار حلقه تایر سنگین می‌شود.

اخوان گفت: افزایش قیمت مواد اولیه در ماه‌های گذشته، فشار زیادی به تولیدکنندگان وارد ساخت و درنتیجه عرضه در بازار کم شد که مقدمه‌ای برافزایش قیمت‌ها بود.

او افزایش قیمت لاستیک در بازار را ناشی از سودجویی عده‌ای فرصت‌طلب دانست و گفت: تولیدکنندگان در سال‌جاری تنها 9درصد قیمت‌ها را افزایش داده‌اند.

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: لاستیک تایر تولید کنندگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۹۴۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد

به گزارش صدای ایران از ایرنا، جدیدترین آمار منتشر شده توسط صندوق بین المللی پول از میزان هزینه‌کرد دولت‌ها در ۳۸ کشور در حال توسعه با درآمد متوسط نشان می‌دهد دولت ایران کمترین میزان هزینه‌کرد نسبت به تولید ناخالص داخلی در میان این دولت‌ها را طی سال ۲۰۲۳ داشته است.

این نهاد بین المللی در گزارش جدید خود موسوم به «دیده‌بانی مالی» نسبت هزینه‌کرد دولت ایران به تولید ناخالص داخلی در سال ۲۰۲۳ را تنها ۱۳.۵ درصد محاسبه کرده است که کمترین رقم در میان کشور‌های در حال توسعه با درآمد متوسط است.

هزینه‌کرد دولت ایران طی دو سال متوالی کاهش داشته و از معادل ۱۴.۲ درصد جی دی پی در سال ۲۰۲۱ به ۱۳.۸ درصد در سال ۲۰۲۲ و ۱۳.۵ درصد در سال ۲۰۲۳ کاهش یافته است.

دولت کویت در میان این کشور‌ها پرخرج‌ترین دولت شناخته شده به طوری که نسبت هزینه‌کرد دولت این کشور به تولید ناخالص داخلی در سال میلادی گذشته ۵۰.۸ درصد بوده است.

متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در این ۳۸ کشور نیز ۳۲.۶ درصد اعلام شده که بیش از دو برابر ایران بوده است. متوسط هزینه‌کرد دولت‌ها در خاورمیانه و شمال آفریقا نیز معادل ۲۹.۷ درصد تولید ناخالص داخلی منطقه بوده که بیش از دو برابر ایران است.

نسبت هزینه‌کرد دولت‌ها در برخی کشور‌های دیگر به تولید ناخالص داخلی آنها در سال ۲۰۲۳ عبارت است از: برزیل ۴۷.۹ درصد، چین ۳۳.۹ درصد، مصر ۲۲.۷ درصد، اندونزی ۱۶.۶ درصد، مالزی ۲۳.۳ درصد، عربستان ۳۲.۳ درصد، ونزوئلا ۱۴.۴ درصد، پاکستان ۱۹.۲ درصد، عمان ۲۶.۲ درصد، قطر ۲۴.۴ درصد، روسیه ۳۶.۸ درصد، ترکیه ۳۳.۹ درصد، امارات ۲۵.۹ درصد، و ویتنام ۱۹.۹ درصد.


دیگر خبرها

  • بخش تولید شرایط ایده‌آلی ندارد/ گلایه فعالان اقتصادی از مالیات
  • تولیدهندوانه بافلزات سنگین/سلامت محصولات کشاورزی چقدرتضمین می‌شود
  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • راه حل مشکل لاستیک/واردات یا توجه به تولید؟
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • شرکت‌های بزرگ نیاز خود را از داخل استان کرمان تهیه نمی‌کنند
  • ایرنا : دولت سیزدهم کم خرج‌ترین دولتِ در حال توسعه شد