Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایکنا؛ مراسم سوگواری امام حسین (ع) با سخنرانی حجت‌الاسلام والمسلمین شیخ حسین انصاریان در بقعه شیخ نوایی شهرستان خوی برگزار شد.

وی با اشاره به نعمت‌های الهی بیان کرد: نعمت‌های بی‌نظیر، عظیم و پر فایده‌ای به انسان عنایت شده است که با این نعمت‌ها به‌آسانی می‌تواند خیر دنیا و آخرت خودش را تامین کند، از جمله این نعمت‌ها نعمت خلافت از خدا است: «إِنِّی جَاعِلٌ فِی الْأَرْضِ خَلِیفَةً» که جاعل معنی فعل مضارع را می‌دهد و دلالت بر استمرار کار خدا را دارد؛ یعنی این قرار دادن خلافت پیوستگی دارد و دائمی است، کلمه خلیفه نیز الف و لام ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یعنی اختصاص به شخص واحدی ندارد.

همه فرزندان آدم لیاقت خلیفه الهی شدن را دارند

این استاد اخلاق تصریح کرد: پس همه فرزندان آدم اولیه لیاقت این مقام را دارند، معنای آن نیز روشن است؛ یعنی موجودی که می‌تواند صفات خدا را در خودش ظهور دهد که مقام بزرگی است، نعمت دیگر نعمت علم و معرفت است. زمینه این نعمت در وجود انسان که می‌تواند این نعمت را از خدا دریافت کند عقل است، و نعمت دیگر نیز هدایت دین است که چراغ دو نعمت قبلی است.

انصاریان در ادامه با تأکید بر این که انسان باید خطرشناس باشد بیان کرد:، اما یک کمین در کمین این سه نعمت است که اگر انسان خطرشناس نباشد و مواظب خودش نباشد و به قول قرآن مجید تقوا نداشته باشد از این خطر نسبت به این نعمت در امان نخواهد بود، البته این دزد و این خطر آن قدر قدرت ندارد که بزند و ببرد و زهر خطرش را به انسان بریزد. طبق آیات قرآن و روایات این خود انسان است که راه را برای این دزد باز می‌کند تا سرمایه او را بدزد و راه را باز می‌کند که این خطر زخم بزند.

شیطان دزد نعمت خلافت، علم و معرفت است

وی در ادامه بیان کرد: اسم این خطر و دزد در آیات قرآن از سوره مبارکه بقره تا آخرین جزء قرآن شیطان است، شیطان از ماده شین، طاء و نون است، به معنای منبع فساد، شر و خطر است. این کلمه خاص نیست بلکه اسم عام است، ابلیس اسم خاص است، ابلیس نام شخص معین است که در برابر شخصیت انسانی حضرت آدم با خداوند درگیر شد نه با بدن آدم، با شخصیت آدم؛ یعنی در همان عالم ملکوت دید به این موجود مقام خلافت و هدایت و معرفت داه شد و به کل ملائکه فرمود به او سجده: «فَسَجَدَ الْمَلَائِكَةُ كُلُّهُمْ أَجْمَعُونَ إِلَّا إِبْلِيسَ اسْتَكْبَرَ وَكَانَ مِنَ الْكَافِرِينَ»، سجده یعنی فروتنی نهایی، یعنی تواضع کامل به این موجود با این هویت و شخصیت تواضع کامل کند، همه نیز امر خدا را اطاعت کردند بجز ابلیس.

این قرآن‌پژوه تصریح کرد: قرآن فرمود ابلیس هم جنس فرشتگان نبود و در آیات دیگر فرمود: «وَ إِذْ قُلْنَا لِلْمَلَائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلَّا إِبْلِيسَ كَانَ مِنَ الْجِنِّ فَفَسَقَ عَنْ أَمْرِ رَبِّهِ»، که با چشم ظاهری دیده نمی‌شد، اینجا هر کسی که وارد میدان شرریزی، کبر، ضلات و ضلات ایجاد کردن شد، وارد میدان دزدی ارزش‌ها و خطر زدن شد، پروردگار اسمش را شیطان گذاشت.

هیچ کس از ابتدا شیطان آفریده نشده است

انصاریان در ادامه با اشاره به این که هیچ کسی از ابتدا شیطانی آفریده نشده است، بیان کرد: یعنی بندگان من ابلیس را ابلیس خلق نکردم، ابلیس شد، شیطان را من شیطان خلق نکردم، شیطان شد، نه شیاطین جنی را شیطان آفریدم و نه شیاطین انسی را این طور آفریدم. ابلیس، ابلیس نبود، حتی علامه طباطبایی در تفسیر المیزان می‌فرمایند کان به معنای صار است؛ یعنی ابلیس مومن بود، عابد و عبدالله و بنده واقعی خدا بود و در درگیری با خدا به خاطر آدم کافر شد، نه این که کافر بود. بقیه شیاطین نیز همین طور هستند. این مسئله در مورد تمام شیاطین جهان هم همین طور است، یعنی خداوند متعال فرعون و مانند او را در رحم مادر این طور شیطان‌صفت نیافرید بلکه آنها خود شیطان شدند و با هوای نفس و ریاست طلبی به آنجا رسیدند.

وی با اشاره به روایتی از رسول خدا(ص) در زمینه فطرت تصریح کرد: رسول خدا(ص) فرمود: «کل مولود یولد علی الفطرة» هر پسر و دختری بر اساس فطرت توحید به دنیا می‌آید، او را مشرک و بی‌دین بار می‌آوردند و اینها نیز هیچ الزامی ندارند یهودی و ... بمانند. می‌توانند مومن شوند، چون گل اینها با یهودیت خمیر نشده است، لذا می‌بینیم که یهودی و ... مسلمان می‌شوند، پس کسی نمی‌تواند خدا را مواخذه کند و بگوید تو که می‌توانستی ما آدم‌های خوبی باشیم پس چرا این قدر دزد بر سر راه ما قرار دادی، خدا نگذاشته، آنها دزد ما نبودند دزد شدند و شما نباید خودت را در اختیاز دزد قرار ندهید.

اگر انسان صفات الهی را متجلی نکند خلیفه شیطان است

انصاریان بیان کرد: به سه آیه قرآن توجه کنید، بالاتر از قرآن و بهتر از قرآن حرفی نیست، به قول پیامبر(ص) دو راه بیشتر نداریم، ما اگر از مسیر خلافت خدا در آییم، یعنی از ظهور دادن صفات الهی دست برداریم و بگوییم خدایا نمی‌خواهیم زمینه صفات تو باشیم، نمی‌خواهیم رحیم و کریم باشیم، خدا هم می‌گوید در دین اکراهی نیست و با اجبار وادار نمی‌کند که این صفات الهی تجلی یابد، اگر آزادانه صفات الهی جلوه یابد ارزش دارد اگر انسان آزادنه این صفات را تجلی ندهد خلیفه شیطان می‌شود.

این استاد اخلاق در ادامه تصریح کرد: انسان اگر خلیفه شیطان بشود، روزه‌خوار و ریاکار و ... می‌شود و با اختیار خودش همه بدی‌ها در او ظهور می‌کند. نور را نخواهی باید تاریکی را بخواهی، در عالم طبیعت نیز یا شب است یا روز است؛ یا مرگ است و یا حیات است، سومی ندارد، در عالم معنا نیز همین است، یا خدا است یا شیطان، یا سلامت نفس است یا شر، خدا می‌گوید اگر خلیفه من هستی که خلیفه من هستی اما اگر خلیفه من نیستی خلیفه شیطان هستی.

وی در ادامه به آیه‌ای از سوره مبارکه یس اشاره و بیان کرد: اما خداوند در سوره یس فرمود: «أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ يَا بَنِي آدَمَ أَنْ لَا تَعْبُدُوا الشَّيْطَانَ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ» کلمه عهد در هر آیه ای که با الی باشد به معنای پیمان نیست، خدا هیج کجا با ما پیمان نبسته، خدا با ما روبرو نشده که بگوید قرارداد ببندید، عهد با الی که ترکیب می‌شود به معنای سفارش است: «أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ يَا بَنِي آدَمَ أَنْ لَا تَعْبُدُوا الشَّيْطَانَ» فرزندان آدم به شما سفارش نکردم که شیطان را که اسم عام است؛ یعنی هر کسی که می‌خواهد به اخلاق، دین، دنیا، آخرت و ... تو ضربه بزند از او اطاعت نکن.

انصاریان تصریح کرد: به این معنا نیست که برای او سجده نکن، عبادت یعنی اطاعت، خداوند فرمود به شما سفارش نکردم از شیطان اطاعت نکنید و بعد هم فرمود «إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ» او دشمن پنهان نیست، او که به شما آدرس گناه می‌دهد و می‌گوید از نماز و خدا جدا شوید، او که دشمن پنهان نیست، دشمن آشکار است، چرا دست به دست دشمن آشکار می‌دهید؟ آیا به سود شما است؟ خدا چطور باید با ما حرف بزند تا ما بفهمیم؟ چطور باید حجت خود را بر ما تمام کند؟

این قرآن‌پژوه در ادامه بیان کرد: آیه دوم در سوره بقره است، عجیب است که این آیه خطابش به همه مردم دنیا است: «يَا أَيُّهَا النَّاسُ كُلُوا مِمَّا فِي الْأَرْضِ حَلَالًا طَيِّبًا» فقط از مال حلال مصرف کنید، یعنی از اجناسی که حق کسی داخل آن نیست، زمین و باغ و مغازه حلال را استفاده کنید، شما این یک امر خدا را در نظر بگیرید که در این ممکلت اجرا شود چه اتفاقی می‌افتد.

احترام خدا به مال انسان تا چه حدی است؟

وی تصریح کرد: تمام شما 70 میلیون خانه‌تان حلال باشد، باغ‌هایتان حلال باشد، چقدر دردسر در این مملکت کم می‌شود. هم می‌گویند و هم در صداوسیما شنیده‌ایم که نزدیک 17 میلیون پرونده در دادگستری باز است، بخش عمده آن مالی است، حرف خدا چه شده است؟ کسی که مکه می‌رود در مسجد شجره وقتی می‌خواهد محرم شود دو حوله احرامی می‌بندد، رو به قبله می‌ایستند و لبیک می‌گوید، اگر در این حوله روی شانه و یا روی حوله بسته روی کمر یک نخ از حق مردم به حرام وجود داشته باشد، با آن لبیک گفتن محرم می‌شود اما حجش باطل است و برمی‌گردد باز هم محرم است و زن به او حرام است تا این که مجدد سال آینده به حج برود و با حوله حلال حج به جای آورد و حاجی شود. این احترام خدا به مال مردم است.

پیروی از فرهنگ شیطان ممنوع است

انصاریان در ادامه بیان کرد: معرفت داشتن و خلیفه خدا بودن نور می‌آورد: «یَا أَیُّهَا النَّاسُ کُلُوا مِمَّا فِی الْأَرْضِ حَلَالًا طَیِّبًا وَلَا تَتَّبِعُوا خُطُوَاتِ الشَّیْطَانِ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبِینٌ»؛ از فرهنگ شیطان پیروی نکنید، دشمن شما است: «إِنَّمَا یَأْمُرُکُمْ بِالسُّوءِ وَالْفَحْشَاءِ»، هر شیطانی شما را به زشتی و اعمال بسیار بد فرمان می‌دهد «وَ أَنْ تَقُولُوا عَلَى اللَّهِ مَا لَا تَعْلَمُونَ»، و وادارتان می‌کند جاهلانه هر تهمتی را به خدا بزنید.

یادآور می‌شود، این سخنان روز گذشته در شهرستان خوی ایراد شده است.

انتهای پیام

منبع: ایکنا

کلیدواژه: خبرگزاری قرآن اندیشه ایکنا حسین انصاریان سخنرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۹۴۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مراسم عزاداری آخرین مسافر بقیع در مدرسه علمیه خان شیراز

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، مدیر مدرسه علمیه خان شیراز و نماینده مردم کهکیلویه و بویر احمد در مجلس خبرگان رهبری در مراسم سالروز شهادت امام صادق (ع) در مدرسه علمیه خان شیراز ضمن برشمردن فضیلت‌های آن امام همام در سخنانی به شکرگزاری از نعمات الهی اشاره کرد و افزود: همه نعمت‌ها و بلا‌هایی که برای بشر رخ می‌دهد همه آزمایش و آزمون الهی است.
آیت اله ملک حسینی با بیان اینکه آزمایش انسان با ثروت و قدرت و گنج‌هایی که خدا به اوعطا کرده سخت‌تر است تا آزمایش شدن با فقر و تنگ دستی است گفت: شکر گزاری داده‌های خدا تنها زبانی نیست بلکه انفاق در راه خدا و دستگیری از مستمندان شرط سربلند شدن از این آزمون است.
وی گفت: هیچ راحتی و سختی برای انسان رخ نمی‌دهد مگر اینکه بستری برای آزمون الهی در مسیر آن نهاده شده باشد.
مدیر مدرسه علمیه خان شیراز افزود: هرچه برای مومن رخ دهد چه خوب و چه بد، خیر است و او را در مسیر رشد قرار می‌گیرد چرا که خدا انسان مومن را دوست دارد و گواه این ادعا این است که اولیا و انبیا بیشترین بلایا و آسیب را متحمل شدند.

دیگر خبرها

  • مساله حجاب، دستور الهی است
  • خداوند برای انسان‌ها رستگاری می‌خواهد
  • انسان چقدر زمین نیاز دارد ؟ از زبان الهی قمشه ای بشنوید (فیلم)
  • خلیفه کل ارامنه آذربایجان اهانت به قرآن کریم را محکوم کرد
  • آیت‌اللّه العظمی نوری همدانی: اسلام بزرگترین حامی حقوق زن است/ اسلام «زن‌» را بعنوان اینکه مانند مرد یک انسان کامل است و شایستگی خلیفه الهی بودن را دارد معرفی کرد
  • خلیفه ارامنه آذربایجان اهانت به قرآن کریم را محکوم کرد
  • خلیفه‌ کل ارامنه آذربایجان اهانت به قرآن کریم را محکوم کرد
  • تکرار گناه فرصت‌ تعالی را از انسان می‌گیرد
  • عریانی مقدمه بی‌حیایی است
  • مراسم عزاداری آخرین مسافر بقیع در مدرسه علمیه خان شیراز