Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-04-19@18:38:54 GMT

همدان با چالش بروز سیل مواجه می شود

تاریخ انتشار: ۴ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۷۹۸۶۰۹

همدان با چالش بروز سیل مواجه می شود

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، اسفندیارخزائی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با اشاره به اینکه میزان بارش سالانه همدان 330 میلیمتر است افزود: 50 درصد بارش ها دراردیبهشت رخ می دهد بنابراین باید آن را مدیریت کرد.

وی ادامه داد: اگر تغییر اقلیم در استان مدیریت نشود به طور حتم سیل و رسوب می تواند مشکلاتی را برای مردم ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با بیان اینکه شاخص فرسایش در جهان بسیار مورد توجه است، بیان کرد: بهترین و مستندترین محل برای ملاک قرار دادن و استخراج آمارهای مورد نیاز، استفاده از مکان های صحرایی و آزمایشگاهی نظیر حوزه معرف و زوجی گنبد است.

خزائی اظهار داشت: هنگام استفاده از فرایند شبیه سازی باید دقت بسیاری کرد تا شاهد ارائه آمار غلط و ایجاد مشکل نباشیم اما استناد به آمارهای به دست آمده از مکان های صحرایی و آزمایشگاهی بروز خطا در آمار و اطلاعات را کاهش داده است.

وی خاطر نشان کرد: فرسایش طبیعی خاک سالانه 10 تن درهکتار است و اگر بیش از این باشد با فرسایش تشدید شونده مواجه هستیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان بیان کرد: حفاطت خاک بسیار مهمتر از حفط آب است چراکه اولویت قرار گرفتن حفاظ خاک، حفظ آب را نیز به همراه دارد.

خزائی گفت: با توجه به وضعیت زیرساخت های منابع طبیعی و آبخیزداری، اعتبارات اخذ شده و تفاهم نامه منعقد شده با استاندارد این سازمان در وضعیت منسجم و مناسبی قرار دارد.

وی افزود: می طلبد طرح های شاخص و در دست اجرای منابع طبیعی این استان در محل ایستگاه گنبد را به دیگر سازمان ها معرفی شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با بیان اینکه این سازمان چهره خشنی ندارد افزود: حتی در رویکرد جدید یگان حفاظت، فرهنگسازی در اولویت نخست قرار دارد.

خزائی اظهار داشت: استان همدان بر روی 2 رویشگاه زاگرس و ایران تورانی قرار گرفته است که تیپ ها و گونه های مختلف و منحصر به فردی دارد.

وی وجود این گونه ها را برای حفاظت از خاک مهم دانست و گفت: جنگل های بلوط زاگرس در شهرستان های نهاوند و تویسرکان یک ذخیرگاه ژنتیکی هستند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان بیان کرد: یک درصد مراتع کشور در همدان قرار دارد در حالیکه سه درصد تولید علوفه و چهار درصد تولید غذای کشور متعلق به این استان است.

خزائی اضافه کرد: عرصه های تحت مدیریت منابع طبیعی همدان 905 هزار هکتار است که 802 هکتار آن مرتع است و همدان به عنوان یک استان مرتعی در کشور شناخته می شود.

وی ادامه داد: همچنین مساحت جنگل های طبیعی، اراضی و ذخیره گاه های جنگلی این استان حدود 42 هزار هکتار ثبت شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان گفت: پنج هزار هکتار از عرصه های طبیعی همدان بواسطه برداشت بی رویه آب دچار پدیده بیابانی شده که مطالعات علمی برای پیشگیری در 15 هزار هکتار انجام و طرح هایی اجرا شده است.

خزائی تغییرات آب و هوایی، بیابانی شدن و کاهش آب های شیرین را از چالش های مهم کشور دانست و تاکید کرد: در صورت بی توجهی به چالش های یاد شده نمی توان از این مشکلات عبور کرد.

وی ادامه داد: با توجه به هشدار درباره تغییرات اقلیمی و بیابانی شدن مراتع، رویکرد سازمان به سمتی هدایت شد که با کمک سمن ها و با مشارکت مردم پوشش گیاهی در بالا دست افزایش یابد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری همدان با بیان اینکه آب و هوا برگرفته از وضعیت اقلیمی منتهی الیه کوهستان افزود: اراضی بالا دست وضعیت آب و هوا را برای ما مشخص می کند و در تغییرات آب و هوا و رژیم بارشی تاثیر بسزایی دارند.

این مسئول اظهار داشت: بسیاری از فعالیت های صورت گرفته در عرصه های منابع طبیعی اطلاع رسانی نشده است بنابراین رویکرد اصلی ما شناساندن مراکز معرف زوجی و فعالیت های صورت گرفته در این مراکز به مردم است.

وی اظهار داشت: ایستگاه معرف - زوجی روستای گنبد همدان یکی از مراکز موفق معاونت آبخیزداری در کشور به شمار می رود.

انتهای پیام/ج


همدان با چالش بروز سیل مواجه می شود

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منابع طبیعی سیل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۷۹۸۶۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش تعطیلی پنجشنبه‌ها به زنجان رسید!

جلسه شورای گفت‌وگوی دولت با بخش خصوصی با حضور مسئولان استانی و جمعی از تولیدکنندگان استان زنجان در سالن جلسات اتاق بازرگانی برگزار شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، جلسه شورای گفت‌وگوی دولت با بخش خصوص شامگاه سه‌شنبه با حضور مسئولان استانی و جمعی از تولیدکنندگان استان زنجان در سالن جلسات اتاق بازرگانی برگزار شد.

این جلسه که با حواشی و چالش‌های جدی مواجه بود به قدری جلسه طول کشید که صدای استاندار زنجان را درآورد و اعلام کرد با این وضعیت باید تا فردا صبح در جلسه باشیم.

نخستین موضوع این بود که همه تولیدکنندگان استان زنجان با لایحه مجلس در خصوص تعطیلی روز پنجشنبه ناراضی بودند چرا که معتقد بودند در این صورت فقط سه روز در هفته با دنیا ارتباط دارند و از مسئولان استانی و نمایندگان مجلس استان درخواست داشتند مخالفت خود را با این موضوع اعلام کنند.

موضوع بعدی گلایه‌های بیش از حد تولیدکنندگان از اداره‌کل امور مالیاتی بود که در این زمینه مشکلات خود را بیان کردند.

نکته قابل توجه موضوع اینجا بود با اینکه مدیرکل امور مالیاتی استان به همراه دو معاون خود در این جلسه حضور داشت ولی پاسخ‌های این سه نفر، تولیدکنندگان را راضی نکرد و استاندار زنجان به معاون امور اقتصادی خود دستور داد جلسه دیگری را برای بررسی بیشتر ظرف دو هفته آینده برگزار کنند.

صمد یوسفی‌اصل رئیس اتاق بازرگانی استان زنجان معتقد بود  که در صورت تعطیلی پنجشنبه و جمعه، و همینطور تعطیل بودن شنبه و یکشنبه در دنیا، فقط 3 روز ارتباط با سایر کشورها باقی می‌ماند که این موضوع ضررهای زیادی به تولیدکنندگان و صادرکنندگان وارد می‌‌کند.

در ادامه جلسه یکی از مشکلاتی که تولیدکنندگان استان زنجان به خصوص معدن‌داران به آن اعتراض داشتند، موضوع مالیات بود که از مسئولان استانی درخواست داشتند در این زمینه آن‌ها را مساعدت کنند.

نخست باقر محمدی معدن‌دار زنجانی که در حوزه سنگ فعالیت می‌کند، گلایه‌های خود را مطرح کرد.

وی معتقد بود که اداره‌کل مالیاتی استان‌های دیگر از جمله اصفهان، حامی معدن‌داران خود هستند ولی در زنجان بالعکس، با قوانین خاص خودشان ، مالیات‌های سنگینی اخذ می‌کنند.

وی گفت: چرا باید وقتی نقل و انتقال معادن صورت می‌گیرد، کارشناس مالیاتی به آن مالیات تخصیص دهد. این در حالی است که فقط پروانه از یک شخص یا یک شرکت به شرکت دیگر می‌خواهد منتقل شود و نباید شامل مالیات شود.

باقر محمدی عنوان کرد: از سوی دیگر، اداره‌کل مالیاتی از بنده مالیات بر ارزش افزوده اخذ می‌کند در حالی که در استان‌های دیگر معاف هستند. وقتی سنگ‌فروشان از مالیات بر ارزش افزوده معاف هستند چرا باید بنده به عنوان واحد فرآوری سنگ مالیات دهم؟

در ادامه یکی دیگر از بهره‌برداران معدنی استان زنجان در خصوص وضعیت مالیات گلایه داشت و اعلام کرد: 10 سال پیش یک پروانه فعالیت معدن صادر شده است و امروز مسئولان صمت و امور مالیاتی توجهی ندارند که امروز بهره‌برداری از این معدن به اندازه 10 سال گذشته نیست و مالیات را بر اساس همان پروانه صادر شده 10 سال گذشته دریافت می‌کنند.

وی گفت: پروسه تغییر پروانه فعالیت به قدری زیاد است که از این کار منصرف می‌شویم. از این سو هم مسئولان صمت و امور مالیاتی به این موضوع توجهی ندارند. نکته جالب موضوع اینجاست حالا اگر میزان بهره‌برداری از معدن از عدد ثبت شده در پروانه فعالیت بیشتر باشد، کارشناسان این دو اداره با دقت آن را بررسی می‌کنند و مالیات را اخذ می‌کنند ولی حالا که پایین است اعتقادی به بررسی بیشتر ندارند و طبق پروانه دریافت می‌کنند.

در ادامه فیروز شکوری مدیرکل امور مالیاتی استان زنجان و مهدی محمدی معاون اداره‌کل امور مالیاتی استان پاسخ‌هایی را مطرح کردند که مسئولان استان را در این زمینه متقاعد نکردند.

محسن افشارچی استاندار زنجان و بهروز عباسی دادستان مرکز زنجان به موضوعات فوق ورود کردند و  به اداره‌کل امور مالیاتی استان دستور دادند که هرچه سریعتر این پرونده‌ها را با دقت بیشتری بررسی کنند. حتی پاسخ‌های مدیرکل و معاون امور مالیاتی به قدری با یکدیگر تفاوت داشت که دادستان زنجان به صراحت اعلام کرد که پاسخ‌های مدیرکل امور مالیاتی با معاون امور مالیاتی متفاوت است!

جلسه به قدری چالشی شد که صمد یوسفی‌اصل رئیس اتاق بازرگانی با کنایه به مدیرکل امور مالیاتی گفت: حضرت علی(ع) به مالک اشتر در نامه‌ای گفتند ای مالک؛ در کار خراج (مالیات) نیکو نظر کن، به گونه‌ای که به صلاح خراجگزاران باشد. متأسفانه تولیدکنندگان در استان زنجان از وضعیت مالیات ناراضی هستند و اگر بخواهیم برای مشکلات هر کدامشان جلساتی برگزار کنیم، فرصتی برای دیگر کارهایمان نمی‌ماند.

در پایان مراسم محسن افشارچی استاندار زنجان با ابراز رضایت از برگزاری همچنین جلسه‌ای گفت: جلسه خوبی بود و باید دغدغه‌ تولیدکنندگان را شنید چرا که علاج مشکلات اقتصادی کشور، تولید است و رهبری و مسئولان دولت به این موضوع تأکید دارند.

وی گفت: امروز درآمد دولت‌های دنیا بر روی مالیات می‌چرخد و متأسفانه در کشورمان دیر به سمت نهادینه کردن مالیات رفتیم. باید همانند سایر دولت‌ها، بیشتر درآمد کشور از مالیات باشد و از وابستگی به نفت خارج شویم.

استاندار زنجان تصریح کرد: البته معتقد هستم که برای نهادینه کردن فرهنگ مالیاتی در کشور، باید فرآیند دریافت آن دقیق‌تر باشد و نباید به ناحق از کسی مالیات گرفته شود.

وی در پایان صحبت‌های خود را با طرح کردن یک سؤال از مدیرکل امور مالیاتی استان به پایان رساند و افزود: سخت‌گیری‌های شما از تولیدکنندگان زنجان و اخذ مالیات از آنان، چقدر به نفع زنجان تمام می‌شود؟ این سخت‌گیری‌های شما باید یک خیری برای استان داشته باشد تا تولیدکنندگان از دادن مالیات یک رضایت خوبی داشته باشند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ضرورت استفاده از پسماند کشاورزی برای جلوگیری از فشار کمتر به مراتع همدان
  • رفع تصرف ۱۰ هکتار از اراضی ملی شهرستان جیرفت
  • هدر رفت باران در روزگار کم‌آبی
  • جلوگیری از ورود دام مازاد به مراتع همدان
  • ذخیره‌سازی ۱۴۰ هزار متر مکعب آب باران در پروژه‌های آبخیزداری قوچان
  • اجرای پروژه مشارکتی آبخیزداری و آبخوان‌داری با اعتبار ۳۵ میلیارد تومانی در اقلید
  • همایش اقتصاد اسلامی در مواجه با چالش‌های اساسی اقتصاد ایران
  • ذخیره‌سازی ۱۴۰ هزار مترمکعب آب باران در پروژه‌های آبخیزداری قوچان
  • ۹۲۷ سازه آبخیزداری در اردبیل اجرایی شد
  • چالش تعطیلی پنجشنبه‌ها به زنجان رسید!