Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-08@17:49:05 GMT

دردسرهای صادرات گندله برای فولادسازان

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۰۲۳۷۷

به گزارش روابط عمومی فولاد هرمزگان، معاون خرید فولاد هرمزگان با انتقاد از عملکرد صادر‌کنندگان سنگ‌آهن به‌عنوان مواد اولیه فولاد گفت: افزایش نرخ دلار باعث شده شرکت‌های معدنی و بازرگانی، به صادرات مواد اولیه ترغیب شوند و بدون توجه به شرایط شرکت‌های فولادی این امر را تسریع ببخشند، این در حالی است که شرکت‌های فولادی از این شرایط آسیب خواهند دید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علی گلشن، با اشاره به افزایش یکباره نرخ ارز گفت: افزایش روزافزون نرخ ارز و به دنبال آن کاهش ارزش ریال باعث افزایش جذابیت صادرات شده و این امر تولیدکنندگان مواد خام را ترغیب به صادرات کرده است.

وی با اشاره به ارزآوری صادرات اظهار کرد: صادرات مانند دو لبه تیغ است. نباید تنها به ارزآوری آن توجه کرد چرا که بحث تامین مواد اولیه در داخل کشور هم مهم است. تا زمانی که تولیدکنندگان داخلی نیازمند مواد اولیه هستند، صادرات نه‌تنها توجیه اقتصادی نخواهد داشت؛ بلکه رفته‌رفته تولیدکنندگان داخلی را با مشکلات مواجه می‌کند. گلشن، کاهش تعرفه صادرات گندله را از دیگر عوامل جذابیت صادرات این محصول عنوان کرد و گفت: در حال حاضر دولت تعرفه (عوارض) صادرات گندله را از ۱۵ به ۵ درصد کاهش داده که این امر تاثیر بسزایی در صادرات این محصول داشته است. دولت در اجرای این امر هیچ‌گونه توجهی به تامین مواد اولیه تولید‌کنندگان داخلی نداشته است.

وی با انتقاد از دستورالعمل وزارت صنعت، معدن و تجارت مبنی بر فروش فولاد در بورس عنوان کرد: دولت نباید تنها دستورالعمل‌هایش را معطوف به شرکت‌های فولادی کند. این در حالی است که شرکت‌های معدنی به‌عنوان تامین‌کننده مواد اولیه فولادی، بدون توجه به تولید داخلی در حال صادرات هستند. معاون خرید فولاد هرمزگان خواستار دخالت نهادهای نظارتی در راستای حمایت از تولیدکنندگان داخلی شد و افزود: با وجود افزایش روز افزون صادرات مواد اولیه تولید فولاد، باید نهادهای نظارتی هرچه سریع‌تر وارد عمل شوند. گلشن افزود: نامه‌هایی مبنی بر تشریح شرایط فولاد‌سازان به مسوولان اجرایی ارسال شده و آنها نیز قول‌های مساعدی در این خصوص داده‌اند، امیدوارم هر چه سریع‌تر مشکل فولادسازان مرتفع شود.

معاون خرید فولاد هرمزگان با بیان اینکه در سالی که شعار حمایت از کالای ایرانی مطرح است، باید اولویت دولت، توجه به تولیدکنندگان داخلی باشد، افزود: ساختار اقتصادی کشور باید به نحوی طراحی شود که ایجاد اشتغال از اولویت‌های اول کشور باشد، بنابراین در راستای تحقق آن تولیدکنندگان داخلی باید حمایت شوند. سید‌رسول خلیفه سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد در این خصوص گفت: در شرایط فعلی قیمت نسبی آهن اسفنجی هم در بورس بالا می‌رود که احتمال دارد از کمبود گندله باشد. وی افزود: حساسیت وزارت صمت برای کنترل قیمت محصولات و ارائه در بورس مسبب بعضی از این اتفاقات است. دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد تصریح کرد: موافق کاهش عوارض بر صادرات گندله نیستم، چراکه تناسب قیمتی در زنجیره فولاد به واسطه این تصمیمات عجولانه به‌هم می‌خورد و یکی از نتایج آن همین بحث کمبود گندله برای تولیدکنندگان داخلی است.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۰۲۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ۹۰ درصدی اسکله مجتمع بندری نگین بوشهر

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر از افتتاح پایانه اختصاصی صادرات و ترانزیت کالا در مجتمع بندری نگین بوشهر در نیمه دوم امسال خبر داد و گفت: اسکله این پایانه ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر، محمد شکیبی‌نسب صبح امروز در نشست بررسی مشکلات صادرکنندگان مواد معدنی اجرایی شدن طرح‌های اقتصاد دریامحور را یکی از برنامه‌های استان بوشهر دانست و با اشاره به نقش مهم اداره کل بنادر و دریانوردی در این حوزه اظهار داشت: توسعه تجارت دریایی و سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های بندری در اولویت قرار گرفته است.

وی مجتمع بندری نگین بوشهر را یکی از ظرفیت‌های مهم در عرصه خدمات بندری به فعالان اقتصادی و تجاری دانست و بیان کرد: با توجه به محدودیت فضا در محوطه بندر بوشهر، توسعه طرح‌های بندری به جزیره و مجتمع نگین انتقال یافته و زیرساخت‌های مهمی در زمینه خدمات بندری فراهم شده است.

مدیرکل بنادر و دریانوردی استان بوشهر تحقق شعار جهش تولید با مشارکت بخش خصوصی و مردم را مورد تأکید قرار داد و تصریح کرد: با روند پرشتاب جذب سرمایه‌گذاران به بندر بوشهر، نویدبخش رونق و اشتغال‌زایی بیشتر مجتمع بندری نگین است.

شکیبی‌نسب افزایش صادرات غیرنفتی و به‌ویژه مواد معدنی را در اولویت برنامه‌ها دانست و بیان کرد: با هدف شتاب‌بخشی به روند صادرات مواد معدنی از مجتمع بندری نگین بوشهر، قوانین و مقررات لازم وضع شده که شرکت‌های فعال در این حوزه ملزم به رعایت آن هستند.

وی پیشرفت 90 درصدی اسکله مجتمع بندری نگین بوشهر را مورد اشاره قرار داد و گفت: پایانه اختصاصی صادرات و ترانزیت مجتمع بندری نگین بوشهر بیش از 68 درصد و اسکله آن 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد. انتظار می‌رود پایانه اختصاصی صادرات و ترانزیت مجتمع بندری نگین بوشهر نیمه دوم سال جاری به بهره‌برداری نهایی برسد.

شکیبی‌نسب با اشاره به افزایش ظرفیت صادرات مواد معدنی در مجتمع نگین بوشهر خاطرنشان کرد: با ساخت 2 پست اسکله موقت سالانه 1.6 میلیون تن مواد معدنی از مجتمع بندری نگین بوشهر به مقصد کشورهای کویت، امارات متحده عربی، قطر، هند و برخی از کشورهای آفریقایی صادر می‌شود.

انتهای پیام/190/

دیگر خبرها

  • شناسایی سرمایه‌گذار اولیه‌ برای کارخانه فولاد ازنا
  • ایران ۰.۳ درصد صادرات صنایع غذایی جهان را انجام می‌دهد
  • پیشرفت ۹۰ درصدی اسکله مجتمع بندری نگین بوشهر
  • افزایش حمل ریلی مواد اولیه به شرکت معدنی و صنعتی چادرملو + عکس
  • جلوگیری از صادرات کالا به منظور تنظیم بازار داخلی ممنوع است
  • پژوهشگران مشهدی موفق به تولید ماده اولیه داروها شدند
  • بنگاه‌های اقتصادی چشم انتظار حل مشکل مواد اولیه هستند
  • دست کوتاه تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه/ راه پر پیچ و خم است!
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی دلال پتروشیمی در فارس
  • تولید ورق نازک سرآغازی برای رشد و شکوفایی خط قلع‌اندود