Web Analytics Made Easy - Statcounter

سید رسول موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا، گفت: معتقد هستم برای ارزیابی سخنان آقایان روحانی و ترامپ نباید آنها را بصورت دیالوگ تصور کرده، در مقابل هم قرار دهیم و بخواهیم با هم مقایسه کنیم؛ چرا که اینها دو سخنرانی در دو فضای  گفتمانی خاص هستند که طرف صحبتشان هم مجمع عمومی سارزمان ملل، جامعه جهانی و به طور کلی افکار عمومی جهان است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: دو رییس‌جمهور سعی ندارند پاسخ یکدیگر را بدهند بلکه با دو تا چهارچوب گفتمانی متفاوت مواضع خود را به جامعه جهانی عرضه کرده و منتظر می‌مانند تا ببینند این دو سخنرانی چه بازتابی در جامعه جهانی دارد. به خصوص صحبت‌های آقای روحانی به هیچ عنوان پاسخ به ترامپ نیست و جامعه جهانی را مورد خطاب قرار می‌دهد. 

موسوی گفت: نکته بعدی که باید در خصوص سخنرانی‌های مجمع عمومی مورد بررسی قرار بگیرد این است که متاسفانه در عرصه بین الملل آنچه که تعیین‌کننده است خرد، عقل و منطق نیست یعنی اینکه بگوییم یک سخنرانی منطقی‌تر بود، بنابراین آن سخن غالب است با معیار موجود جهان همخوانی ندارد. 

وی افزود: ممکن است تاحدی صحبت‌های منطبق بر منطق در تصمیمات جهانی تاثیرگذار باشد اما اینطور نیست که تصور کنیم یک بحث کاملا منطقی در برابر صحبت بدون منطق پیروز گفتمانی خواهد شد. 

این کارشناس ارشد مسائل منطقه ادامه داد: این موضوع به دلیل قدرت محور بودن سیاست جهانی بوده که آلوده به زور، ریا و تزویر است. شما  می‌بینید سران کشورها به صحبت‌های آقای ترامپ می‌خندند و می‌دانند وی صحبت نامربوطی را مطرح می‌کند اما متاسفانه در عمل آن کاری را انجام می‌دهند که آمریکا از آنها می‌خواهد.  

مدیرکل اسبق دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه گفت: سومین نکته که در این چهارچوب باید مورد توجه قرار گیرد این است که صحبت‌های ترامپ بعدا مبنای سیاست خارجی کشور آمریکا قرار نمی‌گیرد بلکه ترامپ سیاست جاری آمریکا را بیان می‌کند.

وی ادامه داد: این موضوع به معنی آن است که در حال حاضر دستگاه سیاست خارجی آمریکا، پنتاگون و متحدین این کشور در منطقه حرکات‌هایشان را علیه ایران آغاز کرده‌اند و منتظر صحبت‌های او در سازمان ملل نیستند. الزاما برخلاف تصور برخی افراد در ایران، با یک کلمه ترامپ قرار نیست موضوعی جابجا شود. 

موسوی گفت: من فکر می‌کنم در خصوص صحبت‌های ترامپ باید با واقعیت تلخ روی صحنه مواجه باشیم و فکر نکنیم با لفظ نرم‌تر با ترامپ حرف زدن موضوع جابجا خواهد شد. سیاست آمریکا همچون گذشته علیه ما تنظیم شده است. 

وی در خصوص سخنرانی رییس‌جمهور کشورمان در مجمع عمومی سازمان ملل هم گفت: صحبت‌های آقای روحانی در چهارچوب منطق، عقلانیت، خرد و با یک نوع منطق نظام بین‌المللی و دیپلماتیک ارائه شد و با این سخنان بود که شنوندگان از مواضع به حق جمهوری اسلامی ایران خبردار شدند.

سفیر اسبق ایران در فنلاند و تاجیکستان ادامه داد: شاید علت عصبانیت بولتون بعد از صحبت‌های آقای روحانی نیز همین بود که گویا رجوی از جهنم با دهان بولتون سخن می‌گفت. اما در کل این دو سخنرانی را می‌توان تا این لحظه تنها نشان‌دهنده این موضوع دانست که ایران و آمریکا تنها تریبونی در اختیار داشتند که به وسیله آن نظراتشان را به جامعه جهانی عرضه کردند. 

موسوی تاکید کرد: در این رابطه یک مساله را بسیار مهم می‌دانم و آن موضوع این است که ما باید بدانیم اگر قدرت آمریکا در ائتلاف‌سازی‌ها و حرکات مربوط به قدرت نظامی و اقتصادی است؛ قدرت ما در داخل کشور قرار دارد و هرچه ما انسجام ملی خود را تقویت کنیم، می‌توانیم در برابر آمریکا مقاومت بیشتری داشته باشیم. 

این تحلیلگر مسائل سیاست خارجی در خصوص سخنان متناقض رییس‌جمهور آمریکا در رابطه با برقراری مذاکره با ایران هم گفت: اظهارات متناقض ترامپ به شخصیت متناقض رییس‌جمهور آمریکا برمی‌گردد؛ وی کاراکتری دارد که نه تنها در خصوص ایران که در خصوص بسیاری از  موضوعات مثل کره شمالی، چین و اروپا متناقض صحبت می‌کند.

وی ادامه داد: بخش دیگر این موضوع نیز ناشی از سیاست اصلی آمریکا در قبال جمهوری اسلامی است که حتی در زمان اوباما هم تغییر نکرد فقط بخشی از سیاست‌ها منعطف‌تر شد که آن هم نشان از عاقل بودن اوباما داشت و در کل این سیاست کلی ایالات متحده است که رفتار روسای جمهور این کشور را تعیین می‌کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: حسن روحانی مجمع عمومی سازمان ملل برجام سید رسول موسوی دونالد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۰۳۲۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گسترش «انتفاضه دانشگاه‌های آمریکا»به سایر کشورها/سرکوب ادامه دارد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، در حالی تظاهرات و تحصن حامیان فلسطین و غزه در دانشگاه‌های آمریکا و سرکوب و بازداشت دانشجویان معترض از سوی پلیس و نیروهای امنیتی همچنان ادامه دارد، ماموران امنیتی کالج دانشگاهی دوبلین ایرلند، رئیس اتحادیه دانشجویی این دانشگاه را از مراسم اهدای جایزه افتخاری به نانسی پلوسی، رئیس سابق مجلس نمایندگان آمریکا، به زور اخراج کردند.

در حالی که پلوسی در مراسمی در کالج دانشگاهی دوبلین برای اهدای دکترای افتخاری و دریافت جایزه در حال سخنرانی بود، «مارتا نی ریادا» بلند شد و با صدای بلند فریاد زد: «پلوسی یک صهیونیست و جنایتکار جنگی است».

رئیس اتحادیه دانشجویی کالج دانشگاهی دوبلین در مصاحبه با روزنامه ایرلندی «دیلی میرر» گفت: من بلند شدم و گفتم پلوسی یک صهیونیست و جنایتکار جنگی است و چیزهای دیگری هم بود که می خواستم به عنوان نماینده دانشجویان بگویم. ما این مدرک افتخاری را محکوم می کنیم، زیرا بیانگر خواسته های دانشجویان نیست و نباید جشن‌هایی به این شیوه برگزار شود.

«مارتا نی ریادا» افزود که از قبل می دانسته است که پس از اظهارنظر از او خواسته می شود که آنجا را ترک کند، اما انتظار نداشت که نیروهای امنیتی او را دست‌بسته از سالن بیرون ببرند، چرا که معمولاً از فرد می پرسند: می روی یا نه؟ بعد اگر از رفتن امتناع کرد، نیروهای امنیتی او را بیرون می کشند، اما این مراحل را با او انجام ندادند.

در حالی که این مراسم در داخل سالن برگزار می شد، نی ریادا تأیید کرد که بیش از ۱۵۰ دانشجو در اعتراض به پلوسی و رژیم اسرائیل در بیرون سالن ایستاده و شعار پایان دادن به نسل کشی در نوار غزه را سر دادند.

همچنین نیروهای پلیس فرانسه راهپیمایی دانشجویان دانشگاه سوربن را در حمایت از غزه سرکوب کردند.

رسانه‌ها هم تصاویری از برخورد خشن پلیس آمریکا با کارولین فولین استاد اقتصاد دانشگاه جورجیا در تظاهرات ضدصهیونیستی و حمایت از غزه پخش کردند.

این تحولات در حالی است که دانشجویان دانشگاه کلمبیا در منهتن نیویورک، در جریان بازدید مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا از مکانی که جرقه تظاهرات سراسری دانشجویان آمریکایی را در اعتراض به تجاوز اسرائیل به نوار غزه برانگیخت، او را هو کردند.

تحصن دانشجویان دانشگاه جورج واشنگن هم در حمایت از غزه و فلسطین با وجود بازداشت‌ها و شرکوب همچنان ادامه دارد.

کد خبر 6088920

دیگر خبرها

  • مسعود رجوی همکار و نفوذی ساواک بوده است؟!+ فیلم
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • حمیدرضا عزیزی، پژوهشگر بنیاد علم و سیاست آلمان: ایران در حمله به اسرائیل به کشورهای منطقه هم هشدار داد، هم اطمینان خاطر/ تهران قواعد درگیری با تل آویو را بازتعریف کرد/ همسایگان عربی ایران به دنبال موازنه و مفاهمه با تهران خواهند بود/ توانمندی موشکی ایران
  • بلومبرگ: تیم اقتصادی ترامپ به دنبال مقابله با کشورهایی است که دلارزدایی می‌کنند
  • رایزنی سئول و واشنگتن درباره تقسیم هزینه‌های حضور سربازان آمریکایی
  • گسترش «انتفاضه دانشگاه‌های آمریکا»به سایر کشورها/سرکوب ادامه دارد
  • گسترش انتفاضه دانشگاه‌ های آمریکا در حمایت از غزه به سایر کشورها
  • گسترش «انتفاضه دانشگاه‌های آمریکا» در حمایت از غزه به سایر کشورها
  • طرح مشاوران ترامپ برای مجازات کشور‌هایی که دلار را کنار می‌گذارند