Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سیاسی جهان نيوز: طرح شفافیت آرای نمایندگان که چندی است در مجلس مطرح شده و موافقان و مخالفانی پیدا کرده است، دارای ابعاد و نتایج بسیار زیادی است. حتی برخی بیان کرده‌اند که این طرح می تواند کارکرد مجلس را بسیار بالاتر ببرد و به طور جدی مجلس را در راس امور قرار دهد.

طرحی که توسط «حسینعلی حاجی دلیگانی» نماینده مردم شاهین شهر و برخی دیگر ارائه شد این حسن را دارد که مردم با نمایندگان و سطح فعالیت آنها به خوبی آشنا سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با نگاهی به اسامی نمایندگانی که با این طرح موافق هستند متوجه می شویم که کمتر نماینده اصلاح طلبی در این زمینه با وجود ادعای آزادی و دفاع از آن با این طرح موافق است. «محمود صادقی» نماینده جنجالی اصلاح طلب که توئیت‌هایش به عنوان شفاف‌سازی اغلب بحث هایی ایجاد می کند از پیوستن به این طرح امتناع ورزیده است. این درحالی است که صادقی رئیس فراکسیون شفافیت مجلس نیز هست. این طرح نشان داد افرادی که موضوع شفافیت را یدک می کشند کمتر تمایلی به شفاف سازی خالص فعالیت خود دارند.

البته برخی از نمایندگان طرح را کامل ندانسته و عنوان می کنند که به غیر از شفافیت آرا بایستی موارد دیگر نمایندگان ازجمله حضور و غیبت در جلسات کمیسیون ها و حتی آوردن و نیاوردن تلفن همراه آنان در این جلسات شفاف سازی شود.

اما در این میان «فاطمه حسینی»، دختر صفدر حسینی که نطق جنجالی‌اش در حمایت از مسائل مالی خانواده اش جنجال ساز شد در توئیتر خود علت عدم پیوستن به این طرح را اعلام کرده است.

این نماینده اصلاح طلب در حساب کاربری توئیتر خود نوشت:
 
«به #کمپین_شفافیت_آراء_نمایندگان نپیوستم زیرا
۱.در ظاهر داوطلبانه است اما به ابزار سیاسی اعمال فشار علیه نمایندگان تبدیل شده
۲.هدف آن نه شفافیت آراء در همه طرح ها و لوایح، بلکه تنها وارسی رای نمایندگان به لایحه الحاق به #CFT است
۳.به‌دنبال تحقق منافع #جریان_خاص است نه منافع ملی»  

با بررسی استدلال های حسینی به واهمه اغلب نمایندگان اصلاح طلب از این طرح به خوبی پی می بریم. اینکه این نماینده شفافیت آرای نمایندگان را وارسی و اعمال فشار علیه آنان می دانند و آنرا با برچسب زنی سیاسی تحقق منافع جناح خاص عنوان می‌کند. این دست مواضع این پرسش اساسی را به وجود می آورد که اگر این طرح توسط اصلاح طلبان هم مطرح شده بود این نماینده بازهم چنین عقیده ای داشت. از سوی دیگر شفافیت آرا وقتی نمایندگان با پاکدستی و برای خدمت به مردم عمل کنند و مردم نیز نیت و اهداف آنان را مشاهده می کنند چرا بایستی وسیله ای علیه آنان شود؟ مگر اینکه غیر از این موضوع از فعالیت آنان مشاهده شود.
 
از سوی دیگر افکارعمومی در شبکه های اجتماعی این سئوال را از نمایندگانی که حاضر به شفافیت آرای خود نیستند می پرسند که «جالب است نمایندگانی داریم که حاضر نیستند برای مردم خودشان شفاف شوند ولی خود را به در و دیوار میزنند تا FATF را امضا کنند و اطلاعات محرمانه کشور را به دست بیگانه دهند.»
 
با این اوصاف و بازهم با رجوع به توئیت فاطمه حسینی باید پرسید چرا نمایندگان اصلاح طلبی مانند وی از شفاف سازی آرای خود نزدم مردم ایران با عنوان طرح سیاسی یاد می کنند اما سعی دارند برای بیگانگان شفاف سازی را انجام دهند.

این نماینده البته در توئیتی دیگر درباره شفافیت آرا پیش از مخالفت با آن نوشته بود: «در راستای #شفافیت_آراء_نمایندگان ، به صورت کاملا داوطلبانه و بدون وابستگی به جریانی، آرای دیروز (اول مهر) خود درباره فوریت "طرح عفو عمومی" و نیز "مسکوت ماندن طرح ساماندهی بازار خودرو" را اعلام میکنم؛
۱. موافقت با فوریت طرح عفو عمومی
۲. مخالفت با مسکوت ماندن ساماندهی بازار خودرو»
 
با این حال نمایندگان اصلاح طلب خوب بلدند که ژست شفافیت بگیرند اما در یک موضوع و طرح همه گیر و سازمان یافته زیر نظر مجلس به طور علنی با این مسئله مخالفت می کنند که این موضوع هم بسیار قابل تامل است.

در این رابطه برخی به اتفاقاتی که در مجلس دهم رقم خورد از جمله تصویب 20 دقیقه ای برجام اشاره می کنند و بیان می شود که شفافیت آرا می تواند در تاریخ یک کارنامه کاری معین در دسترس مردم قرار دهد. در این رابطه مردم با استفاده از همین کارنامه کاری می توانند نمایندگان را گلچین کنند. لیستی رای دادن تجربه ای بود که مورد انتقاد بسیاری قرار گرفته است و حتی گفته می شود رانت و پول در این لیست‌ها تاثیرگذار بوده است. شفافیت آرا می تواند این سیستم معیوب را کنار زده و سیستم رای به کارنامه واقعی و شفاف نمایندگان را به وجود بیاورد.

منبع: جهان نيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jahannews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جهان نيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۰۸۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جوکار: طبق قانون " شفافیت قوای سه گانه " آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد + فیلم

رئیس کمیسیون شورا‌ها و امورداخلی کشور در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد : قانون « شفافیت قوای سه گانه » موظف می‌کند که همه اطلاعات و داده‌ها، به جز موارد مربوط به امنیت ملی و منافع اقتصادی، در دسترس عموم قرار گیرد.

محمد صالح جوکار، رئیس کمیسیون شورا‌ها و امورداخلی کشور در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو گفت : قانون « شفافیت قوای سه گانه » موظف می‌کند که همه اطلاعات و داده‌ها، به جز موارد مربوط به امنیت ملی و منافع اقتصادی، در دسترس عموم قرار گیرد.

وی افزود : تشکیل کارگروهی برای تشخیص اطلاعات قابل انتشار یک کارگروه به جای شورای عالی امنیت ملی تشکیل می‌شود تا در مورد انتشار یا عدم انتشار اطلاعات توسط دستگاه‌ها تصمیم‌گیری کند.

جوکار اظهارداشت : با توافق مجلس و شورای نگهبان، ابهامات مربوط به مصالح عالی نظام و ترکیب کارگروه رفع شد.

وی افزود : این قانون به مطالبات دیرینه مردم و جوانان برای شفافیت پاسخ می‌دهد و از سوی نمایندگان مجلس نیز با رای بالا به تصویب رسید.

جوکار ابراز داشت : با رفع ایرادات، انتظار می‌رود که شورای نگهبان نیز این قانون را تایید کند و زمینه اجرای آن فراهم شود.

رئیس کمیسیون شورا‌ها و امورداخلی کشور در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد : طبق این قانون، آراء نمایندگان، دارایی‌های مجلس، دولت و سایر نهاد‌ها و همچنین آراء شورا‌ها و کمیسیون‌ها باید به طور شفاف در دسترس عموم قرار گیرد.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • جوکار: طبق قانون " شفافیت قوای سه گانه " آراء نمایندگان باید در دسترس عموم قرار گیرد + فیلم
  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم
  • مهدی نصیری; زیر تیغ اصلاح‌طلبان و اصولگرایان/ توهم یا شوخی یا پروژه هدفمند؟! +جدول
  • «شفافیت» یکی از مهمترین موضوعات مورد نیاز در مجلس آینده است
  • یکی از مطالبات مردم در دور اول انتخابات مجلس موضوع تحول بود
  • دستگاه‌های مشمول شفافیت در مشترک قوای ۳گانه مشخص می‌شود
  • توهین جنجالی مجری تندرو صداوسیما به اصلاح طلبان و اصولگرایان /حسام الدین آشنا: بی ادب نباشید؛ چه برای سیدخندان و چه برای پاورقی
  • روایت سلیمی نمین از تندروهای مهدی نصیری / او تا نقطه سقوط کامل پیش خواهد رفت / اصلاح‌طلبان پرچم‌داری او را نخواهند پذیرفت
  • شفاف سازی بودجه محقق شد؟
  • اصلاح طلبان در کدام حوزه های انتخابیه کاندیدا دارند؟