Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام نیوز»
2024-05-06@20:40:24 GMT

دو مردمکی‌هایی که جهان را دوبل می‌ بینند

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۰۸۶۹۰

دو مردمکی‌هایی که جهان را دوبل می‌ بینند

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز،    زمانی که صحبت ازبیماری‌های مرگبار می‌شود ذهن‌مان به سمت بیماری‌هایی چون سرطان، ایدز، بیماری‌های قلبی و غیره می‌رود،  غافل از اینکه برخی از این بیماری‌های کشنده ارتباطی با هیچ یک از این موارد نداشته و بر اثر عواملی مختلف از جمله اختلالات هورمونی دربدن انسان رخ می‌دهند؛ بیماری‌هایی نادر که با تاثیر بر ظاهر انسان، عواقبی دردناک به همراه خواهند داشت؛ در این بخش به معرفی برخی از عجیب‌ترین بیماری‌های جهان می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

چشم دو مردمکی (Pupula duplex) جزو دسته‌ای از بیماری‌های عجیب و ناشناخته است که بی شک کمتر به  گوش شما خورده است؛ چشم دو مردمکی به حالتی گفته می‌شود که فرد در اثر ابتلای به آن  به جای داشتن یک بخش رنگدانه دار ( عنبیه ) در چشم خود، 2 عنبیه دارد. گاهی اوقات عنبیه ها جدا از هم هستند و در  برخی موارد به یکدیگر چسبیده‌اند.

 

چشم دومردمکی از واژه Polycoria گرفته شده است که در آن وضعیت پاتولوژیک چشمی، در چشم بیش از یک حفره شاخی در عنبیه داشته باشد، خوب است بدانید که عبارت «Pupula duplex» در زبان لاتین به معنای «دو مردمکی» است که به این بیماری گفته می‌شود.

 

چه عواملی منجر به بروز چشم دومردمکی می‌شود؟

چشم دو مردومکی جزو بیماری‌های بسیار نادر است و تعداد کمی از افراد به آن مبتلا می‌شوند. بیماری ممکن است به علت‌هایی مختلف رخ دهد که یکی از آن ها ارث و ژنتیک است، همچنین ممکن است عارضه ای  مادرزادی یا یک بیماری مربوط به مشکلات چشم باشد.

 

افرادی که به این بیماری مبتلا می‌شوند از نظر جسمی و روحی و روانی با مشکلاتی بسیار  روبرو می شوند که زندگی آن‌ها را تحت شعاع قرار می‌دهد. چشم، عضوی مهم و در عین حال پرکار در بدن است که هرگونه اشکال در آن بسیار بد و ناخوشایند است؛  زمانی که چشم به بیماری دومردمکی مبتلا می‌شود، حالتی عجیب، نادر و ظاهری نامطلوب به خود می‌گیرد.

 

در این بین جالب است بدانید در برخی بیماری‌های دیگر مانند چشم دومردمکی مانند بیماری ناهمرنگی عنبیه یا هتروکرومیا، رنگ عنبیه متقاوت است و یک چشم فرد آبی و چشم دیگر سبز است.

 

 

انواع بیماری‌های چشم دومردمکی

اصلی‌ترین علل بروز بیماری ریشه در عوامل مادرزادی دارد و در اثر تغییر ژن به وجود می‌آید. بیماری کولوبوما یکی دیگر از بیماری‌های چشمی است که در اثر آن  حفرهای در یکی از اجزای چشم به وجود می‌آید. بیماری پلی‌کوریا نیز مانند چشم دومردمکی بیماری بسیار نادر است که در آن 2 منفذ در عنبیه چشم به وجود می آید؛ این بیماری می‌تواند مادرزاد باشد یا اینکه یک بیماری دیگر عنبیه را تحت تأثیر قرار دهد.

 

آیا چشم دومردمکی قابل درمان است؟

متاسفانه پزشکان راه درمانی برای بیماری چشم دو مردمکی کشف نکرده‌اند، تنها راه قابل انجام عمل جراحی است، اما در واقع از بین بردن مردمک دوم با عمل جراحی کاری بسیار سخت است که ممکن است منجر به کور شدن فرد شود.

 

آیا دو مردمکی بیماری شایع است؟

خوشبختانه این بیماری جزو بیماری‌های شایع نبوده و بسیار نادر است که در ژاپن این بیماری بیشتر از کشورهای دیگر دیده شده است. در برخی افراد مردمک دوم ممکن است رنگی یکسان نداشته  و کمر‌نگ‌تر از مردمک دیگر باشد.

 

خبرنگاران جوان

2025

منبع: جام نیوز

کلیدواژه: مردمک مردمک مردمک گوناگون مردمک بیماری نادر چشم جام نیوز سرطان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۰۸۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعضای بدن شما چند سال دارند؟

دیجیاتو نوشت: پژوهشگران در پژوهشی به این نتیجه رسیده‌اند که ترکیب آزمایش خون با هوش مصنوعی برای تعیین سن زیستی اعضای بدن می‌تواند به پیش‌بینی بیماری‌هایی مانند آلزایمر کمک کند.

پژوهشگران آمریکایی در یک مطالعه دریافتند افرادی که اعضای آن‌ها سریع‌تر از باقی بدن‌شان پیر می‌شود، ریسک بالایی برای توسعه بیماری در آن عضو در عرض ۱۵ سال دارند.

این پژوهشگران با استفاده از یادگیری ماشینی به بررسی سطح پروتئین‌های خون انسان پرداختند. آن‌ها روی ۱۱ عضو یا بافت بدن متمرکز شدند: مغز، قلب، ریه، کلیه، کبد، پانکراس، روده، سیستم ایمنی، عضلات، چربی و عروق.

تیم پژوهشی برای تمرین‌دادن الگوریتم هوش مصنوعی سطح تقریباً ۵٬۰۰۰ پروتئین را در خون ۱٬۳۹۸ بیمار سالم یک مؤسسه پژوهشی آلزایمر بررسی کردند. این افراد از ۲۰ تا ۹۰ سال سن داشتند، اما غالباً در سنین میانی تا پیری بودند.

پژوهشگران پروتئین‌هایی را که ژن‌های آن‌ها در یک عضو چهار برابر فعال‌تر از اعضای دیگر بود، مشخص کردند. آن‌ها به این ترتیب ۸۵۸ پروتئین مخصوص عضوها پیدا کردند و الگوریتم خود را طوری آموزش دادند که سن فرد را براساس آن‌ها تخمین بزند.

با این روش، آن‌ها آزمایش خونی توسعه دادند که سن زیستی یک عضو را در یک فرد ظاهراً سالم تخمین می‌زند. این سن نشان می‌دهد که ریسک بیماری در عضو مرتبط چقدر است.

پژوهشگران الگوریتم هوش مصنوعی خود را روی آزمایش خون ۵٬۶۷۶ نفر استفاده کردند. تقریباً ۲۰ درصد از این افراد پیری بسیار شدیدی در یک عضو و ۱٫۷ درصد پیری در چند عضو داشتند. پژوهشگران می‌گویند پیری سریع یک عضو می‌تواند ریسک مرگ را ۲۰ تا ۵۰ درصد افزایش دهد.

تشخیص بیماری‌های زوال عقل در مراحل آغازین می‌تواند کارایی روش‌های درمانی را بسیار بالا ببرد.

ارتباط سن اعضای بدن و ریسک ابتلا به بیماری

طبق یافته‌های این مطالعه، در بیمارانی که دچار پیری زودرس قلب بودند، احتمال توسعه نارسایی قلبی ۲۵۰ درصد بیشتر بود. از طرف دیگر، پیری سریع مغز و عروق می‌توانست نشانه‌ای از پیشرفت بیماری آلزایمر باشد. قدرت این پیش‌بینی از بهترین نشانگرهای زیستی مبتنی بر خون موجود بهتر بود.

بیماری‌هایی که زوال عقل ایجاد می‌کنند، مانند آلزایمر، می‌توانند دهه‌ها پیش از ظهور اولین نشانه‌ها، در مغز آغاز شوند. بسیاری از درمان‌های جدید تنها در مراحل ابتدایی بیماری آلزایمر کارآمد هستند. درنتیجه، روش‌هایی ساده که بتوان با استفاده از آن‌ها بیماری‌ها را در مراحل اولیه توسعه تشخیص داد، اهمیت بالایی دارند.

به این ترتیب، نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که بررسی آزمایش خون با استفاده از الگوریتم‌های هوش مصنوعی پنجره‌ای برای پی‌بردن به اتفاقات درون بدن ایجاد می‌کند.

قدم بعدی پژوهشگران این است که آزمایش خون خود را روی ۵۰٬۰۰۰ تا ۱۰۰٬۰۰۰ نفر دیگر بررسی کنند. تکرار این نتایج می‌تواند ثابت کند که نظارت بر سلامت اعضای ظاهراً سالم به‌صورت تکی می‌تواند راهی مطمئن برای شناسایی اعضای دچار پیری زودرس باشد. شاید حتی بتوان افراد را پیش از بیمارشدن درمان کرد.

دیگر خبرها

  • اعضای بدن شما چند سال دارند؟
  • موسوی: اگر منطقه ناامن شود همه کشورهای آن آسیب می‌بینند
  • شیدا یوسفی بازیگر «زودیاک»: دوستداران قصه‌های واقعی رئالیتی‌شوها را می‌بینند
  • استاد مسعود اسکویی نقش الگوسازی داشت
  • شیدا یوسفی بازیگر «زودیاک»: دوستداران قصه‌های واقعی رئالیتی‌شو ها را می‌بینند
  • معمایی که امام درباره رژیم صهیونیستی مطرح کرد چه بود؟
  • نهادهای بین‌المللی کمک‌های بشردوستانه را ادامه دهند
  • دیابت نوع یک و دو چه تفاوتی با هم دارند؟
  • همکاران ما در جنگ نرم دشمن آسیب می‌بینند و طعنه می‌خورند | نباید از چشم مردم مخفی و جهادشان مغفول بماند
  • فشار خون عامل مرگ سالانه ۱۰ میلیون نفر در جهان