Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایکنا»
2024-05-02@21:22:36 GMT

مسجدی که بخشی از هویت تهران است

تاریخ انتشار: ۵ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۱۰۸۸۷

مسجدی که بخشی از هویت تهران است

به گزارش ایکنا شبستان نوشت: مسجد فخرالدوله یا مسجد فخرآباد، مسجدی تاریخی واقع در خیابان فخرآباد در محله دروازه شمیران و در محدوده منطقه ۱۲شهرداری تهران است. این مسجد در تهران، خیابان ابن سینا، نبش خیابان شهید مشکی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۵ مهر ۱۳۸۳ با شمارهٔ ثبت ۱۱۲۰۵ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

نمای شمالی مسجد فخر الدوله

بنای مسجد به دست حاج میرزا علی‌خان امین‌الدوله در سال ۱۳۲۴آغاز شده است و ۴ سال به طول انجامیده است. این بنا در سال۱۳۲۸ به همت بانو اشرف‌الملوک فخرالدوله و روبروی خانه او به اتمام رسید. مارکف در دوران سلطنت رضا شاه از مطرح‌ترین معماران ایران بود، و بناهای بسیاری را در تهران و دیگر شهرها ساخت. ساختمان دبیرستان البرز از اولین کارهای ماندگار او ست. مسجد امین الدوله را هم وی به درخواست بانی اش خانم فخرالدوله بنا نهاد.

مشخصات بنا

بنا دارای تزئینات کاشی‌کاری با زمینه رنگ‌های کرم، فیروزه‌ای و لاجوردی است. بنای اصلی به شکل مکعب آجری شامل دو شبستان و دارای یک گنبد اصلی بزرگ است. همچنین چهار نیم‌ستون آجری بنا که در بالای هریک، گنبد کوچکی قرار دارد از مشخصات بنا است.

 

درون مسجد

مسجد فخرالدوله، یکی از مساجد اصلی منطقه بوده و بخشی از هویت شهر تهران محسوب می‌گردد. بنای این مسجد در فهرست آثار ملی ایران قرار دارد. علاوه بر انجام مراسم عبادی، مراسم سیاسی همچون برگزاری انتخابات نیز در این مسجد صورت می‌پذیرد.

انتهای پیام

 

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۱۰۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هویت ۷ شهید گمنام مدفون در فارس مشخص شد

رئیس امور ایثارگران سپاه فجر استان فارس گفت: با انجام آزمایش دی. ان.‌ای و نمونه گیری از پیکر شهدا و تطبیق با دی. ان.‌ای خانواده‌های آنها، هویت ۷ شهید گمنام که در سال‌های قبل از ۱۳۸۴ در نقاط مختلف این استان به خاک سپرده شده بودند، مشخص شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، سرهنگ دوم پاسدار سهراب مظلوم رضایی اظهارداشت: بر این اساس، شهید مدفون شده در گلزار شهدای مرودشت مربوط به کرمان، سه شهید مدفون شده در گلزار شهدای دارالرحمه شیراز مربوط به شهر‌های تهران، کرمان و زنجان، شهید مدفون شده در سپیدان متعلق به شهر قم و پیکر شهید مدفون شده در جهرم نیز مربوط به تهران است.

وی ادامه داد: همچنین در میان شهدای تازه تفحص شده، هویت شهید سیدعلاالدین اسدپور که 23 خردادماه سال 1367 در تک شلمچه به شهادت رسیده بود نیز پس از تطبیق با دی. ان.‌ای خانواده این شهید بزرگوار مشخص شد.

رئیس امور ایثارگران سپاه فجر استان فارس اظهار کرد: پیکر مطهر این شهید بزرگوار هم اینک در معراج شهدای تهران است که می‌کوشیم در ایام شهادت امام جعفر صادق (ع) در استان تشییع شود.

سرهنگ رضایی گفت: سال گذشته (1402) از پیکر مطهر 113 شهید گمنام مدفون در استان فارس نمونه دی. ان.‌ای گرفته شد و کار تطبیق نمونه گیری انجام شده با نمونه‌های خانواده‌های معظم شهدای مفقودالاثر ادامه دارد.

انتهای پیام/424/.

دیگر خبرها

  • کاریکاتور/ خلیج فارس بخشی‌ از هویت تاریخی و فرهنگی ایران
  • مسجد ارک تهران میزبان عزاداران شهادت امام صادق(ع) می شود
  • هویت ۹۹ درصد رأی دهندگان به صورت الکترونیکی احراز شد
  • سازمان همکاری اسلامی حمله تروریستی به مسجدی در هرات را محکوم کرد
  • فیلم/ حضور خادمین مسجد جمکران در معراج شهدای تهران
  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال
  • روستای فهرج یزد در مسیر جهانی شدن + فیلم بنای ناشناخته پیش از اسلام
  • بخشی از عوارض آزادراه تهران-شمال به محیط زیست اختصاص یابد
  • هویت ۷ شهید گمنام مدفون در فارس مشخص شد
  • ۲۲۵ هزار بنای ناپایدار در استان تهران داریم