Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  پیش از برج خلیفه، پیش از برج العرب، همه از مرکز تجارت جهانی دبی سخن می‌گفتند. این بنای زیبا که در سال ۱۹۷۹ تکمیل شد به یکباره قلمرو هوایی امارات را تصاحب کرده و به نماد جاه طلبانه دبی به عنوان یک مرکز تجاری منطقه‌ای و شروع سیر صعودی رشد اقتصادی و مالی در این کشور عربی کوچک تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این آسمانخراش ۳۹ طبقه‌ای به طول ۴۸۹ فوت (۱۴۹ متر) در دوران خود بلندترین ساختمان از بمبئی تا آتن به شمار می‌رفت.

از شایعات دیوانه واری در مورد راست نبودن برج گرفته تا این که سازندگان برای ساخت آن مجبور به شستن شن‌های ساحلی شده اند، مرکز تجارت جهانی دبی سرگذشت جذاب و البته کمتر شناخته شده‌ای دارد. به این بهانه در ادامه این مطلب قصد داریم سیر زمانی تبدیل شدن دبی از یک بیابان سوزان به یکی از شلوغ‌ترین هاب‌های تجاری و تفریحی جهان را بررسی کنیم.

سال ۱۹۶۶: در دبی نفت کشف می‌شود

در سال ۱۹۶۶ بود که مقادیر قابل توجهی نفت در ساحل منطقه فاتح کشف شد. عملیات استخراج در سال ۱۹۶۹ آغاز شده و در دهه ۱۹۷۰ ساخت سه مخزن نفت زیردریایی غول پیکر که هر کدام گنجایش نیم میلیون بشکه نفت را داشت به پایان رسید. از این سه مخزن بزرگ به عنوان «اهرام سه گانه دبی» یاد می‌شود.

سال ۱۹۷۲: بندر رشید افتتاح می‌شود

دبی با ساخت یک بندر در عمق دریا که دارای ۱۱ اسکله بوده و بعد‌ها تعداد آن‌ها به ۳۵ مورد افزایش یافت نام خود را به عنوان یک هاب دریایی مهم و کلیدی در خلیج فارس تثبیت کرد.

سال ۱۹۷۹: مرکز تجارت جهانی دبی گشایش یافت

شهر دبی به برج مرکز تجارت جهانی خوشامد می‌گوید. این برج زیبا و خارق العاده که توسط یک معمار بریتانیایی به نام جان هریس طراحی شده، بیش از ۱۴۹ متر طول دارد که تنها ساختمان بلند دبی در آن زمان محسوب شده و به کانون صنعت و تجارت در حال شکوفایی شهر تبدیل شد.

سال ۱۹۷۹: بندر جبل علی افتتاح می‌شود

بندر جبل علی در دوران خود بزرگ‌ترین بندر دست ساز جهان بود که به دلیل وسعت و بزرگی اش از فضا نیز قابل مشاهده است. با توسعه‌های انجام گرفته، این بندر در سال ۲۰۱۸ توانایی تخلیه و بارگیری ۲۲ میلیون کانتینر را دارد.

سال ۱۹۸۵: اولین منطقه آزاد تجاری شکل می‌گیرد

اولین منطقه آزاد تجاری با عنوان جفزا (منطقه تجاری آزاد جبل علی) افتتاح شده و کمپانی‌های بین المللی با پیشنهاد مالکیت صد در صدی تجارت و معافیت از مالیات به این منطقه سرازیر می‌شوند. بدین ترتیب شکل گیری مناطق آزاد تجاری در دبی آغاز شده که در نهایت تعداد آن‌ها به بیش از ۲۰ منطقه می‌رسد.

سال ۱۹۸۵: خطوط هوایی امارات ایرلاینز شروع به کار می‌کند

خطوط هوایی امارات ایرلاینز با پشتیبانی خانواده سلطنتی اولین پرواز خود را در ۲۵ اکتبر به انجام می‌رساند که شامل پرواز‌هایی به کراچی در پاکستان و بمبئی در هند است. در سال اول فعالیت این خط هوایی، بیش از ۲۸۸٫۰۰۰ مسافر توسط هواپیما‌های اماراتی جابجا می‌شوند.

سال ۱۹۹۹: برج العرب به اولین مهمانهایش خوشامد می‌گوید

اکنون نوبت به افتتاح بلندترین ساختمان دبی و بلندترین هتل جهان در دوران خود رسیده بود. برج العرب که بر روی یک جزیره مصنوعی ساخته شد استاندارد‌های جدیدی در زمینه خدمات لوکس به دنیای گردشگری ارایه داد و باند فرود منحصربفرد روی آن نیز به یک مکان ویژه برای بدلکاری‌ها و رویداد‌های پرسروصدا تبدیل شد.

سال ۲۰۰۱: ساخت نخل جمیره آغاز شد

یک فرآیند زمین سازی بزرگ در سال ۲۰۰۱ در شمال جبل علی در دبی آغاز شد که در طی آن، دستگاه‌هایی خاص شن موجود در بستر دریا را پمپاژ می‌کردند. در نتیجه بعد از مدتی یک جزیره به شکل نخل و موج شکنی به شکل هلال از کف دریا سربرآورد که بعد از تکمیل شدن بیش از ۵۶۰ هکتار مساحت داشت. بعد‌ها هتل‌ها و ساختمان‌های مسکونی شخصی در این منطقه ساخته شده و با استفاده از جاده زمینی و مونوریل به خاک اصلی دبی متصل گردید.

سال ۲۰۰۵: خرید و فروش عمده طلا و کالا‌ها در دبی آغاز شد

مرکز خرید و فروش طلای مشهور دبی با نام «شهر طلا» اولین بورس بین المللی کالا‌ها و فلزات گرانبها بود که در منطقه افتتاح می‌شد. در این مرکز تنها در سال ۲۰۱۷ بیش از ۴۰۴ میلیادر دلار کالا خرید و فروش شد و تعداد اعضای تجاری آن در سراسر جهان به بیش از ۲۰۰ کمپانی بزرگ رسید.

سال ۲۰۰۸: مرکز خرید دبی مال افتتاح شد

مجتمع تجاری دبی مال با بیش از ۵٫۴ میلیون فوت مکعب مساحت و ۱٫۲۰۰ مغازه و فروشگاه بزرگ به عنوان بزرگترین فروشگاه جهان رکوردشکنی کرد. علاوه بر حضور برند‌های مشهور، آکواریوم بزرگ و بازار طلای مدرن آن از دیگر جاذبه‌های این مرکز فروش بزرگ به شمار می‌آیند.

سال ۲۰۱۰: برج خلیفه تکمیل می‌شود

برج خلیفه که رکورد بلندترین ساختمان جهان را شکست بیش از ۸۲۸ متر طول دارد و از ۲۰۰ طبقه تشکیل شده است. برای ساخت این برج عظیم و خارق العاده بیش از ۶ سال زمان و ۲۲ میلیون ساعت کار صرف شد تا برج خلیفه به مهم‌ترین سازه جدید شهر دبی تبدیل شود.

سال ۲۰۱۳: بدست آوردن میزبانی نمایشگاه اکسپو ۲۰۲۰

شهر دبی در سال ۲۰۱۳ به اولین شهر در خاورمیانه تبدیل شد که میزبانی برگزاری نمایشگاه جهانی اکسپو را بدست می‌آورد. دبی در رقابت با روسیه، برزیل و ترکیه توانست به این موفقیت بزرگ دست یابد. در جنوب شهر محلی به مساحت ۴۳۸ هکتار برای برپایی این رویداد بین المللی نوآورانه و فرهنگی به مدت ۶ ماه مشخص و آماده سازی شد که انتظار می‌رود در این مدت بیش از ۲۵ میلیون بیننده را به خود جلب نماید.

سال ۲۰۱۴: فرودگاه بین المللی دبی صدرنشین می‌شود

فرودگاه بین المللی دبی به عنوان پررفت و آمدترین فرودگاه جهان جای فرودگاه هیثرو لندن را می‌گیرد. ۳ ترمینال این فرودگاه به بیش از ۱۰۰ خط هوایی خدمات ارایه کرده و با داشتن پرواز‌هایی به ۲۴۰ میلیون شهر بزرگ و کوچک دنیا، تعداد مسافران آن در انتهای سال ۲۰۱۸ به بیش از ۹۰ میلیون نفر خواهد رسید.

سال ۲۰۱۵: مرکز فضایی محمد بن رشید ساخته می‌شود

در سال ۲۰۱۴، مرکز تحقیقاتی جدیدی در کنار موسسه تکنولوژی و علوم پیشرفته امارات ساخته می‌شود که از آن با نام مرکز فضایی محمد بن رشید یاد می‌شود، مرکزی که عملیات و تحقیقات فضایی امارات در آن انجام می‌شوند.

پیشرفت‌ها و فعالیت‌های توسعه محور دبی و کشور امارات همچنان ادامه دارد به نحوی که بخش زیادی از تبادلات تجاری و اقتصادی خاورمیانه در این کشور کوچک عربی متمرکز است. اگر چه فهرست پیشرفت‌های خیره کننده این منطقه شیخ نشین ثروتمند در این مطلب به پایان رسید، اما بدون شک هر ساله پروژه‌های عظیم و خارق العاده جدیدی در این کشور اجرا و تکمیل می‌شوند که بر اهمیت ژئوپلتیک دبی خواهند افزود و بیش از پیش ثروت، شهرت و اعتبار را به این منظقه کوچک سرازیر خواهد کرد.

منبع: روزیاتو 

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: برج خلیفه قطب تجاری خاورمیانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۱۳۸۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بحران آب در مغان جدی است

به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام جابر عزیزی در خطبه های این هفته نماز جمعه بیله سوار با دعوت همگان به رعایت تقوای الهی، بحران آب در منطقه مغان را بسیار جدی و مهم دانست.

وی خاطرنشان کرد: از وزیر نیرو می خواهیم با حضور در منطقه مغان و بازدید میدانی از شبکه فرسوده آب مغان درمان اساسی نسبت به حل بحران شبکه مغان را داشته باشد.

خطیب جمعه بیله سوار دست اندازی بالادست را در رود ارس و خدافرین و عدم تحقق حق آبه مغان در رود ارس و خدافرین را معضل اصلی منطقه دانست و گفت: تنها راه حل موضوع واگذاری مدیریت رود ارس، خدافرین و قیزقلعه سی به استان اردبیل است.

عزیزی آینده کشاورزی مغان را بسیار خطرناک و بحران آفرین دانست و افزود: عدم برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت برای این موضوع یک چالش مهم امنیتی به لحاظ زیست محیطی و اجتماعی است.

وی افزود: یک راه حل دیگر در این خصوص مطرح کردن این موضوع شبکه فرسوده آب مغان در کمیسیون تبصره ۲۳ است تا از اعتبارات ملی برای ترمیم و پایداری شبکه استفاده شود که این مهم تحقق یابد، بسیار عالی و راه گشا خواهد بود.

امام جمعه بیله سوار در ادامه از تمامی مسئولان استانی و کشوری به ویژه نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه اردبیل، استاندار اردبیل و مسئولان مناطق آزاد تجاری که خالصانه در راستای راه اندازی منطقه آزاد تجاری استان اردبیل به مرکزیت بیله سوار تلاش کردند، تقدیر و خواستار تسریع در روند اجرائی این ابرپروژه شد.

عزیزی مناطق آزاد تجاری صنعتی را نعمت بزرگی برای توسعه و پیشرفت شهر ها دانست و از زارعین محدوده منطقه آزاد تجاری خواست؛ در واگذاری مابقی اراضی در محدوده منطقه آزاد تجاری همکاری لازم را داشته باشند.

وی هفته بسیج سازندگی را تداعی بخش روحیه جهادی و انقلابی دانست و از بسیج سازندگی سپاه ناحیه بیله سوار که در تمام عرصه ها بویژه موضوع محرومیت زدایی مناطق روستایی و عشایری،خدمات شایانی به منطقه داشته اند تقدیر کرد.

امام جمعه بیله سوار در ادامه از خطبه ها و مطالبه گری های عالمانه و مدبرانه امام جمعه اردبیل در دفاع از جاده مواصلاتی گرمی -بیله سوار را یادآور شد و بیان کرد: ما خواستار سفر قریب الوقوع وزیر راه و شهرسازی به استان و توجه به این مطالبه مهم نماینده ولی فقیه در استان هستیم.

کد خبر 6095790

دیگر خبرها

  • تأکید امیرعبداللهیان بر تحریم تسلیحاتی و تجاری اسرائیل
  • دبی، میزبان بزرگ‌ترین پروژه‌های خاورمیانه
  • نجات ١٠ گردشگر در منطقه تفریحی غار زینگان
  • اولین اظهارات اردوغان پس از قطع روابط تجاری با اسرائیل/ نتانیاهو بی‌رحم است
  • بحران آب در مغان جدی است
  • فلسطین به مسأله اول جهان تبدیل شده است
  • ایجاد مرکز لجستیکی تجاری در هرات
  • پس از پراید وانت نوبت به بی‌ام‌و وانت رسید!/ عکس
  • ایران با تلاش معلمین و استادان به قطب علمی منطقه تبدیل شده است
  • اعلام قطع روابط با اسرائیل از سوی کلمبیا