Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اجتماعی برنا، امروزه در کوچه پس کوچه های شهر که قدم می زنیم با مدارس خصوصی و غیر دولتی هایی که قارچ گونه و با فاصله کم رشد کرده اند، مواجه می شویم در واقع خانه های مسکونی که تا دیروز افراد یک خانواده در آن زندگی می کردند، با بگیر و بنند های پشت پرده، تغییر کاربری داده و در چشم به هم زدنی تبدیل به مدرسه و محیط آموزشی می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حال اینکه جای سوال دارد که چرا با وجود پرداخت شهریه های آنچنانی به بهانه تامین آموزش عالی برای دانش آموزان، والدین نیز بدون چانه زنی از چنین فضاهایی استقبال پرشور کرده و فرزندان را راهی این گونه مدارس می کنند؟ آیا پای چشم و هم چشمی در میان است یا تبلیغات مدارس خصوصی اغواکننده است؟  آیا نبود یک قالب آموزشی یکسان در این مدارس به ویژه پایه ابتدایی منجر به اختلاف آموزشی و عدم هم سطح سازی دانش آموزان نمی شود؟ و چقدر این فاصله آموزشی به دانش آموزان و جامعه لطمه وارد می کند؟

برای پاسخ به این سوالات با رسول خضری، عضو کمیسیون اجتماعی به گفتگو پرداخته ایم.

رسول خضری در گفتگو با خبرنگار اجتماعی برنا در پاسخ به سوالات مذکور اظهار داشت: در اصل سوم قانون اساسی تاکید شده است که دولت باید در حوزه آموزش، بهداشت، امنیت و ایجاد اشتغال تمهیدات و بسترهای لازم را فراهم کند که در قالب این قانون، تامین هزینه های 12 کلاس درس دوران ابتدایی تا دبیرستان، بر عهده دولت است نه خانواده ها.

وی تصریح کرد: کشورهای پیشرفته و موفق در حوزه آموزش و پرورش اصلا مدارس غیر دولتی ندارند در حالی که در ایران تعداد مدارس خصوصی با هزینه های هنگفت سر به فلک می کشد.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به طور حتم  دودستگی در حوزه آموزشی برای دانش آموزان مدارس دولتی و خصوصی، اختلاف آموزشی و طبقاتی ایجاد می کند که در آینده نزدیک صدمات جبران ناپذیر آن را شاهد خواهیم بود.

وی بیان کرد: در اوضاع نامطلوب اقتصادی، استقبال خانواده ها از ثبت نام فرزندان در مدارس خصوصی به 2 دلیل است: اول اینکه برخی از خانواده ها به دنبال چشم و هم چشمی علاوه بر پرداخت شهریه هنگفت به مدارس، در خارج از این محیط آموزشی به فرزندان اجازه نفس کشیدن نمی دهند و پس از تعطیلی مدرسه کودک به طور همزمان درکلاس های موسیقی، ورزشی، دنس و ... ثبت نام می شود تا از هم کلاسی هایش جا نماند.

خضری افزود: دوم اینکه تبلیغات ها و پکیج های آموزشی این مدارس آنقدر اغوا کننده هستند که والدین برای پیشرفت فرزند خود به هر شکل ممکن مبلغ شهریه را تهیه و دانش آموز را ثبت نام می کنند چرا که امروزه تنها دغدغه خانواده ها موفقیت فرزندان است.

 

 

خبرنگار: هدی نتاج

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ایجاد اشتغال غیردولتی مدارس کشورهای پیشرفته

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۱۳۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی سامانه نظارت و شفافیت مدارس غیردولتی تا مهر

وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه در شهریه مدارس غیردولتی حامی خانواده‌‌ها هستیم، گفت: سامانه نظارت بر مدارس غیردولتی تا سال تحصیلی جدید ایجاد می‌شود. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، رضا مراد صحرایی در حاشیه مرکز پاسخگویی ریاست جمهوری در جمع خبرنگاران درباره ثبت‌نام دانش‌آموزان برای سال تحصیلی جدید و سیاست ارتقای کیفیت مدارس دولتی اظهار کرد: ارتقای کیفیت آموزش و تقویت مدارس دولتی در دستور کار وزارت آموزش و پرورش قرار گرفته است و اقدامات متعددی در این راستا در حال انجام است از جمله نحوه سازماندهی نیروی انسانی که مدارس دولتی در اولویت قرار دارند، نحوه تخصیص سرانه‌های دانش آموزی که اولویت با مدارس دولتی است همچنین در نوسازی اولویت با مدارس دولتی است.

وی افزود: امسال 19 هزار مشاور و مربی پرورشی برای مدارس دولتی عادی استخدام می‌کنیم و حتما باید سطح کیفیت مدارس بالا برود، یک عقب‌ماندگی نسبتا طولانی داریم که به سرعت امیدوار هستیم، جبران شود.

خانواده‌ها به مدارس کمک کنند

وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: از خانواده‌ها تقاضا دارم که کمک کنند و مدیران مدارس به کمک آنها نیاز دارند اگر انجمن اولیا و مربیان در مدرسه قوی شکل بگیرد برای ارتقای مدرسه و سطح کیفیت آن نقش جدی ایفا خواهند کرد.

صحرایی درباره شهریه مدارس غیردولتی عنوان کرد: شهریه این مدارس طبق قانون تعیین می‌شود و آموزش و پرورش مبلغ تعیین نمی‌کند و مطابق الگویی که در قانون پیش‌بینی شده است، اقدام می‌کنیم و در این موضوع به طور جدی سعی می‌کنیم حامی خانواده‌ها باشیم و نظارت جدی ایفا کنیم.

وی افزود: امسال طبق قانون سامانه‌ای راه‌اندازی خواهد شد که تمام هزینه‌ها شفاف در آنجا ذکر می‌شود و یکی از مسائل این است، عددی که به عنوان شهریه مصوب تعیین می‌شود غیر از شهریه‌ای است که در مدارس دریافت می‌شود، اگر این سامانه با سرعتی که مورد انتظار است راه‌اندازی شود و امیدوارم به آغاز سال تحصیلی جدید برسد دیگر هیچ پولی گرفته نخواهد شد مگر طبق سامانه و در این سامانه هزینه‌ها شفاف خواهد شد و اگر مدرسه‌ای شهریه اضافه دریافت کرده باشد، شهریه اضافه به خانواده برگردانده می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش درباره رفاهیات معلمان و تاسیس سازمان رفاهی معلمان گفت: لایحه پیش‌نویس تاسیس سازمان رفاهی و اقتصادی معلمان تقدیم دولت شد و چندین جلسه در کمیسیون‌های مرتبط بحث شد اما موانع قانونی دیگری برای تاسیس سازمان جدید وجود دارد که این موارد در کمیسیون سرمایه انسانی دولت بحث و مقرر شد که این پیشنهاد به شورای عالی اداری برود و با ارتقای وضعیت موجود چنین سازوکاری طراحی شود.

صحرایی ادامه داد: تا زمانی که سازمان رفاهی و اقتصادی معلمان تاسیس بشود، ما پیامد آن را در شرایط فعلی دنبال می‌کنیم به عنوان مثال امکاناتی که در اختیار داریم شبکه بشود و معلمان از سراسر کشور بدانند که در کدام شهرها مراکز رفاهی وجود دارد که بتوانند سفر کنند و تهیه این سامانه ملی در دستور کار قرار گرفته است و در عید نوروز بیش از دو میلیون و چهارصد هزار نفر در مراکز رفاهی و در مدارس اسکان داده شدند.

وی درباره روند صندوق آوری صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: در اجرای ارزش مالکانه گام موفقی را برداشت و به تازگی سهم بازنشستگان را به سرعت پرداخت می‌کند همچنین قرار است، شرکت‌های زیان‌ده تعیین تکلیف شوند.

وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: در برنامه هفتم حکمی تصویب شد تا 80 درصد صندوق ذخیره فرهنگیان در طول برنامه بورسی شود و این مقدمه اصلی شفاف شدن وضعیت است.

صحرایی درباره گزینش فرهنگیان و توجه به سلامت روان بیان کرد: به طور کلی مسئله گزینش معلم و انتخاب معلم نیکو، کار مهم و جدی است که دولت‌ها باید به آن توجه کنند و همه اجزای دولت هم باید به این موضوع توجه کنند، انتخاب صحیح و خردمندانه معلم مبتنی بر استعداد و علاقه موضوع بسیار مهمی است که در دستور کار ما بوده است، سال گذشته با شیوه جدیدی الگوی نوین جذب و گزینش معلمان را مبتنی بر کانون‌‌های ارزیابی پایه گذاری کردیم، برای امسال این تجربه را در اختیار داریم و به شیوه صحیح‌تر و دقیق‌تر و سریع تر این کار را انجام خواهیم داد.

وی گفت: امسال بزرگترین استخدام تاریخ کشور رخ خواهد داد و 72 هزار و 19 معلم جدید در سه گروه مربیان پرورشی، معلمان ابتدایی و دبیران و هنرآموزان استخدام خواهیم داشت و این غیر از حدود بیست هزار فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان و شهید رجایی است یعنی 90 هزار معلم جدید اگر کل ظرفیت‌ها استفاده شود، اول مهر به مدارس می‌روند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش سرانه آموزشی با ساخت 600 کلاس درس جدید
  • راه‌اندازی سامانه نظارت و شفافیت مدارس غیردولتی تا مهر
  • برگزاری جشنواره خوشنویسی «کاتبان وحی» ویژه دانش‌آموزان مقطع ابتدایی
  • ارتقای سرانه آموزشی هرمزگان با ساخت ۶۰۰ کلاس درس جدید در سال جاری
  • تحویل ۱۰ هزار کلاس درس در سال ۱۴۰۳ در صورت تزریق بودجه
  • ۶۰۰ کلاس درس جدید در هرمزگان ساخته می‌شود
  • جانمایی نامناسب مدارس در گرگان مشکل ساز شده است
  • برپایی کلاس درس دانش آموزان فلسطینی در چادرها
  • خراسان رضوی ۲۰ هزار بازمانده از تحصیل دارد
  • ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از ۱۹ اردیبهشت آغاز می‌شود