Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@21:31:18 GMT

پیش بینی های اشتباه و جاه طلبی کار دست ترامپ داد

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۱۴۰۱۴

پیش بینی های اشتباه و جاه طلبی کار دست ترامپ داد

نماینده پیشین ایران در مقر اروپایی سازمان ملل گفت: ترامپ فکر می کرد متحدانش ملاحظه اش را می کنند، اما این پیش‌بینی به واقعیت نپیوست؛ کشورهای متحد آمریکا به شدیدترین وجه ممکن از برجام حمایت و موضع رییس جمهوری آمریکا را رد کردند. حتی کویت، به عنوان نماینده کشورهای عربی نیز از برجام حمایت کرد.

علی خرم، درارزیابی عملکرد ترامپ در نشست امسال مجمع عمومی سازمان ملل و شورای امنیت به خبرنگار ایمنا گفت: دونالد ترامپ یک رهبر و رییس‌جمهور متعارف نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی دارای خصوصیات خاص شخصیتی است که در بسیاری از موارد نمود بیرونی این خصوصیات در تصمیم‌سازی‌های وی نه تنها به ضرر خود او و دولتش، که به ضرر وجهه آمریکا در سطح افکار عمومی جهانی منجر می‌شود.

وی افزود: عدم هماهنگی میان شخص ترامپ و اطرافیانش نیز نشانه‌ای دیگر از تزلزل در اتخاذ موضعی واحد و چند دستگی در میان اعضای کابینه آمریکا بود. بارزترین نمود این نا هماهنگی در ارائه دستور جلسه اخیر شورای امنیت از سوی نمایندگی آمریکا در شورای امنیت و موضع‌گیری شخصی ترامپ در حساب توییتری خود در ردّ تصمیم هیئت نمایندگی آمریکا در این شورا بود.

خرم تصریح کرد: نخست بنا بر این بود که موضوع اصلی جلسه درباره ایران و نقش منطقه‌ای این کشور در خاورمیانه باشد و همچنین از ریاست جمهوری و وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی نیز برای شرکت در این جلسه دعوت به عمل آید؛ شاید بر این باور بودند که در درون حاکمیت ایران با حضور روحانی و ظریف در جلسه شورای امنیت موافقت نخواهد شد و بالطبع این مسئله به نکته قوت و حتی بردی تبلیغاتی برای آمریکا و هم‌پیمانانش بدل خواهد شد.

این استاد روابط بین الملل خاطر نشان کرد: البته بعد که حضور نمایندگی ایران در این جلسه مورد حمایت شخصیت‌ها، جریان‌ها و گروه‌ها از جمله اینجانب قرار گرفت و اینگونه استدلال شد که قطعاً ایران می‌تواند در چنین جلسه‌ای از حقوق حقه خود حمایت به عمل آورد و نباید نگرانی در این زمینه وجود داشته باشد، نمایندگی آمریکا برای امتناع از دعوت از مقامات ایرانی، تصمیم به عوض کردن دستور جلسه گرفت و بر آن شد که موضوع را «خلع سلاح هسته ای و شیمیایی در سطح جهان» قرار دهد.

وی افزود: پس از آن بود که ترامپ شخصاً و بر خلاف خواست مشاوران و نمایندگی آن کشور در سازمان ملل متحد دستور جلسه را مجدداً «مقابله با ایران» تعیین کرد. این خود بخوبی نشانگر آشفتگی در تصمیم سازی در سطوح بالای سیاست‌گزاری در آمریکا و در رأس آن شخص دونالد ترامپ است.

خرم گفت: ترامپ در این جلسه بیش از آنکه قصد پرداختن به سیاست‌های مهم جهانی را داشته باشد، بیشتر جهت ارضای حس خودشیفتگی که به نظر بسیاری متخصصین به میزان بسیار زیادی شخصیت وی را تحت تأثیر قرار داده و همچنین به رخ کشیدن «رییس بودن» در شورای امنیت، این جلسه را برگزار کرد. که البته این رفتارهای ترامپ به نظر بسیاری شخصیت‌های جهانی و حتی در میان هم حزبی‌های خودش، در شأن مقام ریاست جمهوری ایالات متحده نبوده و همانطور که شاهد بودیم، موجب تضعیف جایگاه جهانی آمریکا در مهمترین شورای سیاست‌گزاری جهان، یعنی شورای امنیت شد.

وی افزود: شاید هیئت حاکمه آمریکا بر این باور بود که بعضی از متحدین این کشور از جمله فرانسه و بریتانیا، علی‌رغم موضع‌گیری‌های منفی قبلی در قبال تصمیمات ترامپ، این بار ملاحظه جایگاه وی در شورای امنیت را کرده و موضعی نرم‌تر اتخاذ کنند؛ که البته این پیش‌بینی به واقعیت نپیوست و همه دیدیم که این کشورهای متحد آمریکا به شدیدترین وجه ممکن از برجام حمایت کرده و موضع ریاست جمهوری آمریکا را کاملاً رد کردند. حتی نماینده کشور کویت، که خود را نماینده کشورهای عربی معرفی کرد نیز از برجام حمایت و از ادامه آن حمایت کرد.

دیپلمات سابق ایران در کشورهای اروپایی گفت: به نظر من هیئت حاکمه آمریکا با دو مشکل روبرو شد؛ نخست اینکه بخشی از اعضای برنامه‌ریز این کشور برای این جلسه قادر به پیش‌بینی نوع و میزان شدت موضع‌گیری دیگر کشورها در مقابل رییس جمهور آمریکا نبودند و در این زمینه سهل‌انگاری صورت گرفت. مشکل دیگر خود ترامپ است. بعضی از اطرافیان تأثیرگذار وی در این باره به وی هشدار داده بودند و برای انصراف وی از شرکت در این جلسه تلاش کرده بودند؛ اما همانطور که پیش‌تر اشاره کردم، خصوصیات نامتعارف و جاه طلبی بی حد و حصرش عاقبت کار را به جایی کشاند که همه شاهد آن بودیم.

خرم خاطر نشان کرد: بسیاری بر این باورند که برگزاری چنین جلسه‌ای به صورت آگاهانه و در جهت اثبات سیاست «یک‌جانبه گرایی» ایالات متحده و در راستای شعار همیشگی ترامپ به مضمون «اول آمریکا» بود. در واقع بیشتر در جهت تأثیرگذاری بر افکار عمومی داخلی آمریکا و بهره‌برداری تبلیغاتی در انتخابات پیش روی کنگره آمریکا دست به چنین اقدامی زد.

وی افزود: از این منظر سخنرانی ترامپ در صحن عمومی سازمان ملل، که از قضا بسیار تندتر و با الفاظی شدیدتر بیان شد،  برای این هدف کفایت می‌کرد. در حالی که سخنان وی در شورای امنیت نسبت به آن بسیار نرم‌تر و بی‌رمق‌تر بود؛ بیشتر همان جاه‌طلبی شخصیتی رییس‌جمهور آمریکا را علت اصلی این جلسه می‌دانم.

این استاد دانشگاه تأکید کرد: قطعاً برگزاری این جلسه بر خلاف خواست آمریکا دست‌آورد بسیار مهمی برای ایران و ثابت کننده حقانیت جمهوری اسلامی و در راستای دفاع از حقوق حقه کشور در برابر بزرگترین منتقدش، یعنی ایالات متحده آمریکا بود. بعضی از منابع از قصد آمریکا در الغای قطعنامه 2231 شورای امنیت (قطعنامه‌ شورای امنیت در به رسمیت شناختن برجام در عرصه بین‌المللی) در این جلسه و همچنین تلاش این کشور برای تصویب قطعنامه‌ای جدید بر ضد فعالیت‌های هسته‌ای، موشکی و منطقه‌ای ایران گفته بودند؛ که با ایجاد فضای کاملاً ضد آمریکایی در شورای امنیت، اصلاً مجال طرح پیدا نکرد، چه برسد به رأی‌گیری و یا تصویب.

خرم افزود: در صورت دعوت از رییس‌جمهوری ایران، روحانی هم می‌توانست همگام با دیگر نمایندگان حاضر در جلسه از حقوق کشور به خوبی دفاع کند. اما حقانیت مسلم ایران به اندازه‌ای بود که حتی بدون حضور نماینده کشورمان، دیگر کشورها به ناچار به حقوق ملت ما اعتراف کرده و در صدد دفاع حداکثری از آن بر آمدند. نهایتاً برآیند جلسه شورای امنیت بر خلاف خواست آمریکا مانند خاری در چشم آن کشور نشست.

منبع: ایمنا

کلیدواژه: برجام ترامپ شورای امنیت سازمان ملل کشورهای اروپایی کشورهای عربی کنگره آمریکا اصفهان شهردار اصفهان ریاست جمهوری ورزشگاه نقش جهان فناوری های نوین مدیریت شهری اصفهان فردا زاینده رود کشاورزی حمل و نقل عمومي تیم فوتبال نفت مسجد سلیمان اکولوژی پارکور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۱۴۰۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصر: جنگ طلبی اسرائیل امنیت کل منطقه را تهدید می کند

سامح شکری ، وزیر خارجه مصر گفت که گسترش درگیری‌های کنونی در منطقه و دریای سرخ به خوبی نشان می‌دهد که رفتار اسرائیل در مخالفت با برقراری صلح، امنیت کل منطقه را بطور جدی تهدیدمی کند.

به گزارش مشرق، شکری در کنفرانس سران کشورهای اسلامی که در کشور گامبیا برگزار شد، طی سخنانی تاکید کرد که قاهره تجاوز اسرائیل به غزه را به شدیدترین لحن محکوم می‌کند.

وی ضمن ابراز قدردانی از نقش سازمان همکاری اسلامی تلاش ها برای برقرار آتش بس و توقف جنگ را ارزنده توصیف کرد.

وزیر خارجه مصر بر اهمیت ادامه همکاری‌ها و پیشبرد تلاش‌ها در چندین محور تاکید و ابراز امیدواری کرد که این اقدامات به توقف تجاوزات ظالمانه‌ علیه مردم فلسطین منجر شود.

وزیر خارجه مصر یکی از مهمترین محورهای همکاری و تلاش ها را فشار برای اجرای قطعنامه‌های مربوط به شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل دانست که خواستار آتش‌بس فوری در تهاجم خونینی است که در آن بیش از ۳۴ هزار غیرنظامی فلسطینی که بیشتر آن‌ها زن و کودکان هستند در طول هفت ماه جنگ اسرائیل علیه غزه کشته شدند.

شکری با تاکید بر اینکه مصر بشدت نسبت به تهاجم اسرائیل به شهر رفح که آخرین پناهگاه نزدیک به یک و نیم میلیون آواره فلسطینی است، هشدار داد و خاطرنشان کرد که قاهره علاوه بر جریان کمک‌های امدادی کشورهای اسلامی، بیشترین سهم در کمک‌رسانی به غزه را ایفا کرده است.

او در ادامه تصریح کرد: «با وجود همبستگی اسلامی و باز شدن گذرگاه رفح از سمت مصر، اسرائیل محاصره و مجازات دسته‌جمعی فلسطینیان را ادامه داده و در برابر دسترسی امن، سریع و پایدار به کمک‌های بشردوستانه موانع غیرقانونی ایجاد می کند.

وزیر خارجه مصر بر تعهد کشورش به اجرای قطعنامه ۲۷۲۰ شورای امنیت و ایجاد مکانیسم سازمان ملل در غزه برای اجرای فوری و بدون قید و شرط کمک‌های بشردوستانه به این باریکه فلسطینی تاکید کرد.

وی همچنین خواستار اتخاذ موضعی قاطعانه در برابر توهمات انحلال آرمان‌های فلسطین شد که توسط اسرائیل با کوچاندن اجباری فلسطینی‌ها از کرانه باختری و غزه در پیش گرفته شده است.

سامح شکری در ادامه تاکید کرد که فلسطینیان کوچ اجباری ازسرزمین‌های اشغال شده را مغایر تمامی کنوانسیون‌های بین‌المللی دانسته و نپذیرفته و نخواهند پذیرفت.

او همچنین توضیح داد که برای دستیابی به صلح پایدار و عادلانه و تضمین ثبات خاورمیانه، هیچ جایگزینی برای تشکیل کشور مستقل فلسطین در قلمرو مرزهای ۴ ژوئن ۱۹۶۷ با پایتختی قدس شرقی مطابق با قانون اساسی و قطعنامه‌های مشروع بین‌المللی وجود ندارد.

وزیر خارجه مصر در پایان سخنرانی خود در اجلاس سازمان همکاری اسلامی در گامبیا، بر ضرورت مقابله قاطعانه با استانداردهای دوگانه و اجرای تعهدات بین‌المللی، از جمله قطعنامه‌های دیوان دادگستری بین‌المللی تأکید کرد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • فرصت ۲ ماهه دستگاه‌ها برای تهیه برنامه عملیاتی امنیت غذایی
  • وظیفه دستگاه اجرایی برای تامین امنیت غذایی مردم
  • شورای امنیت درباره غزه تشکیل جلسه می‌دهد
  • مصر: جنگ طلبی اسرائیل امنیت کل منطقه را تهدید می کند
  • شورای امنیت درباره گور‌های دسته‌جمعی در غزه تشکیل جلسه می‌دهد
  • تشکیل جلسه شورای امنیت برای گور‌های جمعی غزه
  • شورای امنیت درباره گورهای جمعی غزه تشکیل جلسه می‌دهد
  • درخواست الجزایر برای برگزاری جلسه شورای امنیت سازمان ملل
  • درخواست الجزایربرای برگزاری جلسه شورای امنیت سازمان ملل
  • ببینید | سخنان شاپور بختیار در مورد شخصیت و سبک زندگی امام خمینی در جلسه‌ی شورای امنیت حکومت پهلوی