Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی سعدوندی در گفت‌وگو با ایلنا درباره تاثیر کاهش نسبت شبه‌پول یا سپرده‌های بلندمدت در نقدینگی گفت: در شرایط عادی نباید شاهد تغییرات گسترده در نسبت شبه‌پول به پول می‌بودیم اما روند پنج سال اخیر به گونه‌ای بود که سپرده‌ها در شبه‌پول پارک شدند و نسبت شبه‌پول در نقدینگی افزایش یافت. این روند برای اقتصاد خطرناک است چون زمانی که شبه‌پول به اقتصاد سرازیر شود می‌تواند تاثیرات تورمی شدیدی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: به عبارت دیگر اثر کوتاه‌مدت تبدیل شبه‌پول به پول افزایش تورم و اثر بلندمدت آن کمک به استحکام و ثبات روندهای پولی است. شبه‌پول همانند آب پشت سد است این کارشناس بازار سرمایه تاثیرات خروج شبه پول را وابسته به سیاست‌های دولت دانست و افزود: اگر دولت بتواند آن را به بخش‌های مولد هدایت کند، نه تنها آسیب‌زا نخواهد بود بلکه احتمالا مفید نیز می‌تواند باشد. در واقع شبه‌پول همانند آب پشت سد است، اگر به درستی هدایت شود موجب آبادانی است و در غیر این صورت زیان‌بار خواهد بود. وی تصریح کرد: البته در شرایط فعلی تا اندازه‌ای شبه‌پول به سمت بازار سرمایه حرکت کرده است که این روند مثبت ارزیابی می‌شود اما متاسفانه فرایند انتقال آن به بازار سرمایه طی یک روند سفته‌بازی است. امیدواریم دولت از نظر بنیادی بازار سرمایه را تقویت کنید و نیز عرضه‌های اولیه افزایش یابد تا افزایش قیمت‌ها حبابی نباشد، در غیر این صورت این حباب خواهد ترکید و آثار تورمی خود را به بازار کالا و خدمات منتقل خواهد کرد. این استاد دانشگاه با تاکید بر نقش بازار سرمایه در کنترل شبه پول گفت: یکی از مواردی که شبه‌پول می‌تواند تخلیه شود، بازار سرمایه و سپس اوراق دولتی است که متاسفانه نسبت به آن کاری انجام نشده است و پیشنهاد می‌شود بازار اوراق دولتی تقویت و بخشی از شبه‌پول به این بخش هدایت شود. بازار اوراق دولتی در کشور ما نازک است سعدوندی با اشاره به بازدهی بالای طلا و ارز در کشور گفت: در کشور ما ارز و طلا دارایی امن محسوب می‌شوند. وقتی اقتصاد به سمت بی‌ثباتی و انتظارات به سمت ریسک‌ناپذیری در حال حرکت است بسیاری از سرمایه‌ها به دارایی‌های امن سوق ‌می‌یابند. وی افزود: در سایر کشورها اوراق دولتی دارایی امن محسوب می‌شود، ولی از آنجایی‌که این بازار در کشور ما اصطلاحاً نازک است، آحاد جامعه با این بازار ناآشنا هستند که همین امر موجب می‌شود در مواقع بحرانی سرمایه‌ها به سمت بازارهای طلا و ارز حرکت کنند. نرخ ارز از نرخ تعادلی بالاتر است این اقتصاددان با اشاره به نرخ ارز گفت: تا زمانی که نرخ ارز به سمت نرخ ذاتی حرکت کند مفید خواهد بود، اما در شرایط کنونی که نرخ ارز از نرخ تعادلی بالاتر است افزایش بیش ازحد آن به نفع اقتصاد نیست و باید با سیاست‌های مناسب این روند بحران‌زا را کنترل کرد. وی خاطرنشان کرد: در نهایت دیر یا زود بازار ارز باید تعدیل می‌شد که با کمترین خسارت این تعدیل صورت گرفت و این یکی از بزرگترین شانس‌های دولت و کشور است چرا که آثار زیانبار آن می‌توانست به مراتب بیشتر از این باشد که تا کنون محقق شده است. بنابراین باید نرخ ارز در سطح کنونی را بپذیریم با این شرط که اجازه افزایش آن را ندهیم. استاد بانکداری دانشگاه تصریح کرد: نباید فراموش کرد که نرخ ارز در اقتصاد ایران لنگر اسمی است و افزایش ادامه‌دار آن انتظارات تورمی را تشدید می کند. بنابراین سیاست‌گذاران دو انتخاب پیش روی خود دارند؛ یا شبه‌پول را به سمت تولید و بخش مولد هدایت کنند که ثمرات بی شماری به بار خواهد آورد و یا شبه پول را در بازارهای سوداگری تخلیه کنند که آثار مخربی خواهد داشت.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: ارز پول تورم دولت نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۱۴۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تقویت مدارس دولتی با اولویت مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای

سلمان محمدی، مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه در دیدار اعضای ستاد بزرگداشت مقام معلم در استان با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه کرمانشاه، از تلاش برای اجرای مطلوب سند تحول بنیادین آموزش و پرورش به عنوان یکی از دغدغه‌های اصلی دستگاه تعلیم و تربیت در استان نام برد و گفت : پس از گلایه مقام معظم رهبری از اجرایی‌نشدن سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در مدارس، نقشه راه این سند تهیه شده و الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مشخص شده است.

 وی افزود: از مهر امسال ۵۰ درصد مدارس دولتی و ۵۰ درصد مدارس غیردولتی استان بر مبنای الگوی مدرسه در تراز سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، کار تعلیم و تربیت دانش‌آموزان استان را آغاز خواهند کرد.

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمانشاه با بیان اینکه کیفیت بخشی به مدارس دولتی یکی از مهمترین اولویت‌های مجموعه آموزش و پرورش در استان خواهد بود، گفت: در تلاشیم تا با کیفیت بخشی به مدارس برای تعلیم و تربیت بهتر دانش‌آموزان تلاش کرده و در عین توجه به جنبه‌های تربیتی، در راستای بالا بردن معدل دانش‌آموزان هم برنامه‌ریزی داشته باشیم.

وی سپس با اشاره به تشکیل قرارگاه عدالت آموزشی با هدف توزیع متوازن امکانات در همه مدارس، گفت: در تلاشیم تا مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای را تقویت کرده و از این طریق در جهت عدالت آموزشی گام برداریم.

محمدی با بیان اینکه باید دانش‌آموزانی تربیت کنیم که در عین داشتن امید و نشاط مجهز به خردورزی باشند، افزود: امسال اهتمام بیشتری برای تعلیم و تربیت دانش‌آموزان در تراز انقلاب اسلامی داریم.

وی اشاره‌ای هم به استخدامی‌های آموزش و پرورش در استان کرمانشاه داشت و گفت: سال گذشته قریب ۱۵۰۰ نفر پ یرفته شدند و امسال ۱۶۰۰ معلم از طریق آزمون استخدامی پذیرش خواهند شد که البته بگونه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌ایم که در فرآیند گزینش افرادی جذب شوند که شانیت معلمی را داشته باشند.

وی با بیان اینکه استان کرمانشاه ۳۷۰ هزار دانش‌آموز دارد، گفت: ۲۶ هزار فرهنگی متولی امر تعلیم و تربیت دانش‌آموزان استان هستند .

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • انتشار اوراق گواهی سپرده خاص بانک رفاه کارگران تمدید شد
  • تقویت مدارس دولتی با رویکرد محرومیت زدایی
  • خسارت ۳.۲ میلیاردی سیل اخیر به تأسیسات پارک ملی هفتادقله
  • تقویت مدارس دولتی با اولویت مدارس دولتی مناطق حاشیه‌ای
  • برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • مهم‌ترین چالش‌ها در بازار اوراق رهنی مسکن
  • جزییات برگزاری اولین حراج اوراق مالی اسلامی دولتی در سال ۱۴۰۳
  • آغاز طرح تحویل دفترچه‌های اقامت طرح سپرده گذاری و ساماندهی سرمایه‌های خرد اتباع خارجی در خراسان جنوبی
  • قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات