Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-06@00:03:16 GMT

ضوابط تغییر رشته دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی

تاریخ انتشار: ۶ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۱۵۰۵۹

دانشجویان مقاطع کاردانی و کارشناسی دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانند فقط برای یکبار در دوران تحصیل خود از امکان تغییر رشته استفاده کنند.

به گزارش آنا، تغییر رشته امکانی است که دانشجویان همه دانشگاه‌ها در مقاطع کاردانی و کارشناسی می‌توانند از آن استفاده کنند.

پیش از این دستورالعمل کلی تغییر رشته را در گزارشی شرح داده‌ایم، اکنون ضوابط تغییر رشته در دانشگاه آزاد اسلامی را به اطلاع دانشجویان این دانشگاه می‌رسانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساسا ضوابط دانشگاه آزاد اسلامی؛ دانشجو در طول دوران تحصیل در صورت داشتن شرایط زیر با موافقت واحد دانشگاهی مربوط و تصویب سازمان مرکزی می‌تواند به رشته دیگری در همان گروه آموزشی پذیرفته شده تغییر رشته دهد.

ادامه تحصیل متقاضی در رشته قبلی از نظر مقررات آموزشی بلامانع باشد.

متقاضی حداقل ۱۲ واحد در دوره کاردانی و ۲۴ واحد در دوره کارشناسی را گذرانده باشد.

میانگین کل واحدهای گذرانده متقاضی کمتر از ۱۲ نباشد.

نمره آزمون ورودی متقاضی از نمره آزمون آخرین فرد پذیرفته‌شده در رشته مورد تقاضا در همان سال ورود فرد به دانشگاه، کمتر نباشد.

با توجه به حداکثر مدت مجاز تحصیل، متقاضی امکان گذراندن واحدهای درسی رشته جدید را داشته باشد.

تغییر رشته دانشجویانی که به دستگاه‌های اجرایی خاص تعهد دارند، با رعایت شرایط این ماده و اعلام موافقت دستگاه اجرایی ذی‌ربط امکان‌پذیر است.

تغییر رشته دانشجویان دوره کارشناسی ناپیوسته مجاز نیست.

تغییر رشته‌ به‌ رشته‌هایی که در ضوابط گزینش آن‌ها محدودیت ورودی پیش‌بینی‌شده، موکول به احراز شرایط مربوط است.

استفاده از امکان تغییر رشته فقط برای یکبار

دانشجو در هر یک از مقاطع تحصیلی تنها یک‌بار می‌تواند تغییر رشته دهد.

در صورت موافقت با تقاضای تغییر رشته، دانشجو موظف است، در اولین نیمسال، در رشته جدید نام‌نویسی کند.

عدم نام‌نویسی دانشجو در رشته جدید به‌منزله انصراف از تغییر رشته تلقی می‌شود و دانشجو در طول دوران تحصیل حق تغییر رشته مجدد را نخواهد داشت.

چنانچه تغییر رشته دانشجو، انتقال وی را از یک واحد دانشگاهی به واحد دانشگاهی دیگر ایجاب کند متقاضی علاوه بر دارا بودن شرایط تغییر رشته، باید واجد شرایط انتقال نیز باشد.

واحدهای درسی گذرانده شده دانشجو، توسط گروه آموزشی رشته موردتقاضا، بررسی و برابر ضوابط (ماده ۶۷ آیین‌نامه) معادل‌سازی می‌شود.

چنانچه تعداد واحدهای درسی یا دروس پذیرفته‌شده از دانشجو بیش از تعداد واحدهای همان درس یا دروس در رشته جدید باشد، تعداد واحدهای آن درس یا دروس در رشته جدید محاسبه خواهد شد.

دروس پذیرفته‌شده، در کارنامه دانشجو ثبت و نمرات آن‌ها در محاسبه میانگین کل نمرات در پایان تحصیل منظور می‌شود.

درصورتی‌که تعداد واحدهای پذیرفته‌نشده دانشجو در حدی باشد که امکان گذراندن واحدهای موردنیاز رشته جدید را در طول مدت مجاز تحصیل از دانشجو سلب کند، تغییر رشته عملی نخواهد شد.

چنانچه دانشجو در دوران تحصیل دچار بیماری یا سانحه‌ای شود که توانایی ادامه تحصیل در آن رشته و یا بهره‌گیری از کارایی حاصل از آن را طبق نظر کمیسیون پزشکی دانشگاه، از دست بدهد، می‌تواند بر اساس مقررات دانشگاه به رشته دیگری که متناسب با نزدیک‌ترین رشته ازلحاظ نمره آزمون در همان گروه آزمایشی باشد تغییر رشته دهد.

در مواردی که نقض عضو یا بیماری دانشجو به‌گونه‌ای باشد که وی در هیچ‌یک از رشته‌های گروه آزمایشی مربوط نتواند ادامه تحصیل دهد، شورای آموزشی واحد دانشگاهی مربوطه، پس از بررسی کامل تقاضای دانشجو، پیشنهاد خود را در مورد تغییر رشته دانشجو به گروه آزمایشی دیگر به همراه مدارک مورد استناد جهت طرح در شورای آموزشی دانشگاه، به سازمان مرکزی ارسال می‌کند، تصمیم شورای آموزشی دانشگاه لازم‌الاجرا خواهد بود.

متقاضی تغییر رشته باید درخواست خود را بانضمام مدارک لازم حداقل ۶ هفته پیش از شروع نیمسال تحصیلی به آموزش واحد دانشگاهی مربوط تسلیم کند.

آموزش واحد دانشگاهی حداکثر ظرف مدت یک هفته از تاریخ دریافت تقاضا، درخواست متقاضی را موردبررسی قرار داده و پرونده تکمیل‌شده دانشجو را به همراه ریزنمرات، برحسب مورد به گروه آموزشی مورد تقاضا یا شورای آموزشی واحد دانشگاهی ارسال می‌کند. گروه یا شورای آموزشی واحد دانشگاهی موظف است حداکثر ظرف دو هفته از تاریخ دریافت مدارک، نتیجه را به آموزش واحد دانشگاهی اعلام کند. در صورت موافقت با تغییر رشته، واحد دانشگاهی مراتب را به همراه کلیه مدارک جهت تصویب نهایی به سازمان مرکزی ارسال می‌کند. سازمان مرکزی موظف است حداکثر یک هفته قبل از شروع نام‌نویسی، نتیجه را به واحد دانشگاهی اعلام دارد.

منبع: تابناک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۱۵۰۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکیل کارگروه دانش‌آموزان نخبه پرور در مدارس سما ضروری است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدمیرالله حسینی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل در آیین تکریم و معارفه مدیران کل قدیم و جدید اداره امور مدارس سمای واحد بابل اظهار کرد: این مدارس دارای ظرفیت مناسب برای افزایش دانش‌آموزشی بر مبنی سیاست‌های معاونت مهارت و علوم تربیتی دانشگاه آزاد اسلامی است که با توجه به امکانات موجود و همکاری انجمن اولیا توان افزایش جمعیت دانش‌آموزی را دارد.

وی افزود:‌ با توجه به هوشمندسازی مدارس سما، تجهیزات و امکانات دانشگاه، همدلی و اتحاد و وفاق کارکنان مدارس سما مردم به سما اعتماد کردند، باید به این اعتماد مردم پاسخ مثبت بدهیم و جمعیت دانش‌آموزشی را افزایش دهیم. معلمان و مدیران در تعالی و شکوفایی دانش آموزان نقش بسزایی دارند، نخبه پروری در سما ضروری است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل گفت: در راستای اهداف دانشگاه و گام دوم ملی دانشگاه و سند تحول این واحد دانشگاهی در حوزه مدارس سما و علوم تربیتی طبق سیاست‌های دانشگاه حرکت می‌کند. مدیران و معلمان مدارس سما باید برنامه محور باشند، هم‌اندیشی و همفکری مسئولان مدارس با خانواده‌ها سبب تقویت علمی و آموزشی دانش‌آموزان می‌شود.

حسینی تأکید کرد:‌شهرستان بابل یکی از شهر‌های پرجمعیت استان بوده و دارای ظرفیت دانش‌آموزشی بالای است، مدیران و معلمان با نهادینه کردن دستاورد‌های علمی، فرهنگی و امکانات مدارس سما واحد بابل در جذب حداکثری تلاش مضاعف کنند.

به گزارش آنا، در این مراسم با قدردانی از تلاش بابک حسین زاد و مهدی بیگلری‌‎فیروز به‌عنوان مدیرکل اداره امور مدارس سمای واحد بابل معرفی شد. بیکلری پیش از این رئیس دانشکده مهارت و کارآفرینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد بابل را به عهده داشت.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نخبه‌پروری در مدارس سما ضروری است
  • تشکیل کارگروه دانش‌آموزان نخبه‌پرور در مدارس سما ضروری است
  • تشکیل کارگروه دانش‌آموزان نخبه پرور در مدارس سما ضروری است
  • تصویب رشته‌های جدید دانشگاه آزاد نی‌ریز در مقطع دکتری
  • مدرک‌گرایی موجب ایجاد فاصله بین دانشگاه و جامعه کار می‌شود
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال
  • رویداد صدرا بسترساز توسعه فعالیت فناورانه و ایجاد اشتغال است
  • اشتغال به تحصیل یک‌میلیون و ۳۵۰ هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی
  • فیلم| مقام شامخ استاد از نگاه دانشگاهیان
  • دانشگاه آزاد خمینی‌شهر سهم بسزایی در تربیت روانشناس دارد