Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج رتبه‌بندی بین‌المللی تایمز 2019 از رشد 60 درصدی حضور دانشگاه‌های ایرانی در این رتبه‌بندی حکایت دارد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، به گفته سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، در رتبه‌بندی 2019 تایمز شاهد حضور 29 دانشگاه ایرانی در جمع 1258 دانشگاه برتر جهان هستیم.
دکتر محمد جواد دهقانی سرپرست ISC گفت: پایگاه رتبه‌بندی تایمز یکی از معتبرترین نظام‌ های رتبه‌بندی بین‌المللی است که دانشگاه‌های جهان را رتبه‌بندی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در حالی که در سال 2012 تا 2014 از ایران تنها یک دانشگاه و در سال 2015 دو دانشگاه صنعتی شریف و صنعتی اصفهان در این رتبه بندی حضور داشتند، در سال 2016 تعداد دانشگاه‌ها به 8 مورد، در سال 2017 به 13 دانشگاه و در 2018 این تعداد به 18 دانشگاه افزایش یافته است.  دهقانی افزود: در رتبه‌بندی اخیر در سال 2019 با ورود 11 دانشگاه جدید شاهد حضور 29 دانشگاه از ایران در جمع 1258 دانشگاه برتر جهان  از ۸۶ کشور بوده و این موضوع نویدبخش حرکت هر چه بیشتر دانشگاه­‌های توانمند ایران در رتبه‌بندی­‌های معتبر بین‌المللی است. دانشگاه‌های کاشان، علوم پزشکی مشهد، صنعتی شیراز، شهید مدنی آذربایجان، علوم پزشکی ایران، مازندران، علوم پزشکی شهید بهشتی، خوارزمی، شهید باهنر کرمان، صنعتی شاهرود و ارومیه برای اولین‌بار در رتبه‌بندی تایمز حضور یافته‌اند.

سرپرست ISC  افزود: بر اساس رتبه‌بندی تایمز در سال 2019، دانشگاه‌های کاشان، علوم پزشکی مشهد، صنعتی شیراز، شهید مدنی آذربایجان که برای اولین بار در این رتبه بندی حضور داشتند، رتبه‌های خوبی کسب کرده‌اند. با این حال دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل با بازه رتبه‌­ای 351-400 و دانشگاه صنعتی امیرکبیر و نیز دانشگاه کاشان با قرار گرفتن در بازه‌ رتبه­‌ای 600-501  در بین دانشگاه‌­های برتر در این نظام رتبه‌بندی قرار دارند. رتبه سایر دانشگاه‌­های ایران در جدول زیر نشان داده شده است. همینطور که مشاهده می‌شود دانشگاه‌های صنعتی امیر کبیر و فردوسی مشهد نسبت به سال قبل ارتقای رتبه داشته‌اند.
 روش‌شناسی رتبه‌بندی تایمز

بر اساس اعلام پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، پایگاه رتبه‌بندی تایمز یکی از نظام‌های معتبر بین‌المللی است که از سال 2004 مراکز آموزش عالی را در سرتاسر جهان مورد ارزیابی و رتبه‌بندی قرار داده است. این رتبه بندی از 13 شاخص به شرح جدول زیر در قالب 5 معیار کلی آموزش با وزن 30 درصد، پژوهش با وزن 30 درصد، استنادات با وزن 30 درصد، وجهه بین‌المللی با وزن 7.5 درصد و ارتباط با صنعت با وزن 2.5 درصد بهره گرفته است.


محاسبات رتبه‌بندی تایمز توسط شرکت خدمات حرفه‌ای پرایس واتر هاوس کوپرز (PWC) انجام شده است. محاسبات شاخص‌ها و نمرات توسط 3 منبع اطلاعاتی صورت گرفته است که این منابع عبارت هستند از "داده‌های ارسالی از دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی که به صورت خوداظهاری جمع آوری می‌شوند"، "داده‌های حاصل از نظرسنجی شهرت توسط متخصصین آموزش عالی" و "اطلاعات تولیدات علمی موسسات آموزش عالی نمایه شده در پایگاه استنادی اسکوپوس".

داده‌های رتبه‌بندی سال 2019 بیش از 25 هزار نشریه علمی را که توسط پایگاه اسکوپوس "الزویر" نمایه می‌شود، در برمی گیرد. تولیدات علمی دوره 5 ساله 2017-2013 و استنادات دوره 6 ساله 2018-2013 را شامل می‌شود.

جایگاه دانشگاه‌های جهان در رتبه‌بندی تایمز 2019

دهقانی اظهار کرد: سه دانشگاه آکسفورد و کمبریج (از انگلیس) و استنفورد (از آمریکا) در رتبه‌بندی سال 2019 به ترتیب در رتبه‌­های اول تا سوم و نیز دانشگاه‌های MIT، صنعتی کالیفرنیا، هاروارد، پرینستون، ییل و کالج لندن به ترتیب در رتبه‌های 4 الی 10 دنیا قرار گرفته‌اند. در بین 10 دانشگاه برتر جهان 3 دانشگاه از کشور انگلستان و 7 دانشگاه از ایالات متحده بوده‌اند.

کشور آمریکا با تعداد 172 دانشگاه، انگلیس با تعداد 98 دانشگاه، آلمان با تعداد 47 دانشگاه، استرالیا با تعداد 35 دانشگاه، فرانسه با تعداد 34 دانشگاه و کانادا با تعداد 27 دانشگاه در این رتبه‌بندی حضور داشته‌اند. دانشگاه "سوربن فرانسه" با کسب رتبه 73 بالاترین رتبه را در میان دانشگاه‌­های تازه وارد ( newcomer) در رتبه‌بندی دارد.

وی افزود: در منطقه آسیا کشور چین با 72 دانشگاه و کسب رتبه جهانی 22 توسط دانشگاه تسینگ هوا  ((Tsinghua بهترین رتبه جهانی در میان دانشگاه‌­های آسیا معرفی شده و  کشور سنگاپور با دو دانشگاه و کسب رتبه جهانی 23 توسط دانشگاهNUS  در جایگاه بعد قرار دارد. کشور ژاپن با 103 دانشگاه بیشترین تعداد دانشگاه و دانشگاه توکیو رتبه جهانی 42 را کسب کرده است. کشور چین 7 دانشگاه، ژاپن 2 دانشگاه و سنگاپور نیز 2 دانشگاه با رتبه زیر 200 داشته‌اند.

دانشگاههای کشورهای اسلامی در رتبه‌بندی تایمز 2019

دهقانی در ادامه گفت: از نظر تعداد دانشگاه‌ها، ایران با 29 دانشگاه بیشترین تعداد حضور را داشته است. از سایر کشورهای اسلامی کشور ترکیه با 23 دانشگاه، مصر با 19 دانشگاه، مالزی 11 دانشگاه، پاکستان با 9 دانشگاه و عربستان و الجزایر هرکدام با 6 دانشگاه، اندونزی با 5 دانشگاه، مراکش، اردن و امارات متحده عربی هرکدام 4 دانشگاه، قزاقستان 2 دانشگاه و سایر کشورهای عراق، عمان، نپال، تانزانیا، جامائیکا، قطر و کویت با یک دانشگاه در رتبه بندی سال 2019 قرار گرفته‌اند. در رتبه‌بندی امسال تایمز، برای اولین بار دانشگاه‌هایی از کشورهای عراق، جامائیکا، نپال، تانزانیا و قزاقستان در رتبه‌بندی حضور داشته‌­اند. در مجموع از کشورهای اسلامی حدود 141 دانشگاه در این رتبه‌بندی حضور داشته‌اند.

وی خاطرنشان کرد: در میان دانشگاه‌های برتر کشورهای اسلامی، عربستان سعودی در بازه 250-201 ، مالزی و امارات متحد عربی در بازه 350-301، ایران، ترکیه و اردن در بازه 400-351  بهترین رتبه جهانی را کسب کرده‌اند. در مجموع از میان کشورهای اسلامی تنها 11 دانشگاه رتبه زیر 500 داشته‌اند. این در حالی است که طبق برنامه 10 ساله علم، نوآوری و فناوری کشورهای اسلامی عضو OIC (مصوب 2017  در قزاقستان) لازم است تا 2026 تعداد 50 دانشگاه از کشورهای اسلامی در میان 500 دانشگاه برتر دنیا قرار گیرند. به همین دلیل باید تلاش‌های جدی همراه با تهیه برنامه راهبردی و نقشه راه مناسبتوسط دانشگاه‌های این کشورها صورت گرفته تا علاوه بر افزایش تعداد دانشگاه‌ها رتبه و جایگاه مناسب را در سطح بین‌المللی کسب کنند.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت در آخرین رتبه‌بندی تایمز، 29 دانشگاه ایرانی در جمع 1258 دانشگاه برتر جهان حضور دارند. دهقانی گفت: در حالی که سال 2012 تا 2014 از ایران تنها یک دانشگاه و در سال 2015 دو دانشگاه صنعتی شریف و صنعتی اصفهان در این رتبه بندی حضور داشتند، سال 2016 تعداد دانشگاه‌ها به 8 مورد، سال 2017 به 13 دانشگاه و 2018 این تعداد به 18 دانشگاه افزایش یافته است.

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: دانشگاه ایرانی رشد حضور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۱۵۱۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه نهم، پرمشتری‌ترین جایگاه جدول لیگ

به گزارش "ورزش سه" اگرچه رتبه‌های دیگر در جدول رده‌بندی لیگ برتر به غیر از اول دوم سوم و پانزدهم و شانزدهم چندان تفاوتی برای تیم‌های مختلف ندارد و سودی را به آنها نمی‌رساند اما تک رقمی شدن در چند سال گذشته به یکی از موضوعات مهم برای تیم‌ها تبدیل شده است.

در حال حاضر در جدول رده‌بندی لیگ به غیر از 6 تیم اول که تقریبا خود را جدا کرده و بالا‌نشینی‌شان را قطعی کردند، تیم‌های شمس‌آذر قزوین، ذوب آهن اصفهان، مس رفسنجان، آلومینیوم اراک و هوادار تهران به ترتیب رتبه‌های هفتم تا یازدهم را در اختیار دارند و برای بهبود جایگاه خود تلاش می‌کنند.

با توجه به نزدیکی امتیازات در میانه جدول این 5 تیم امیدوار به کسب رتبه تک رقمی هستند و به همین خاطر جایگاه‌های نهم و بالاتر اهمیت ویژه‌ای برای آنها خواهد داشت.

بی‌شک ۵ تیم مذکور که خیالشان از بقا در لیگ راحت شده، در ۵ هفته پایانی تمام تلاش خود را برای کسب نتایج بهتر به کار خواهند گرفت و امیدوارند در پایان فصل حداقل رتبه نهم که تک رقمی است را به دست بیاورند؛ هرچند که بالاتر آمدن در جدول هم برای آنها مهم خواهد بود.

دیگر خبرها

  • دانشگاه تربیت مدرس در میان برترین دانشگاه های ایران قرار گرفت
  • ارتقاء دانشگاه علوم پزشکی مشهد در رتبه بندی جهانی موضوعی
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاه‌های ایران
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) در میان دانشگاههای ایران
  • افزایش حضور دانشگاه‌های ایران در رتبه بندی آسیایی تایمز ۲۰۲۴
  • دانشگاه فردوسی مشهد رتبه چهارم تولیدات علمی در فناوریهای سبز را به دست آورد
  • کسب رتبه پانزدهم دانشگاه امام خمینی (ره) در میان دانشگاه های کشور
  • دانشگاه اراک در میان برترین‌های آسیا قرار گرفت
  • دانشگاه تبریز در رتبه‌بندی آسیایی تایمز در جایگاه ۱۲۱ دانشگاه‌های آسیا قرار گرفت
  • رتبه نهم، پرمشتری‌ترین جایگاه جدول لیگ