Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی بیگدلی در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی ایلنا با اشاره به نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد با ذکر این مساله که این نشست کاملا به نفع ایران تمام شد، گفت: با توجه به اینکه شب پیش از آن ترامپ خیلی خارج از قواعد و امور دیپلماتیک بیشترین زمان سخنرانی خود را به ایران اختصاص داده بود؛ دیگر نتوانست حرف‌هایش را مجددا تکرار کند و سخنان اعضای حاضر در جلسه هم باعث شد تا ترامپ نتواند به مرادی که دنبال می‌کرد، برسد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس مسائل بین‌الملل افزود: نشست ۴+۱ هم مقامات کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا را دچار وحشت و نگرانی کرده بود که آقای پمپئو به این موضوع اشاره کرده و حتی اتحادیه اروپا و شرکت‌های اروپایی را تهدید به تحریم کرد.

وی گفت: البته یک مساله در این نشست باید مورد توجه باشد و آن اینکه آقای مکرون علاوه بر سخنانی که در حمایت از برجام ایراد کرد گفت، ایران باید ارسال سلاح به حزب الله و انصارالله را متوقف کند و این موضوع‌گیری تا حدی زاویه سیاست‌های وی با ایران را بصورت عیان به نمایش گذاشت.

این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه تجربه سیاسی اروپایی‌ها به مراتب بیشتر از آمریکا است، ادامه داد: اتحادیه اروپا می‌خواهد همزمان با حفظ برجام خودنمایی کرده، پرستیژ خاصی را در مقابل آمریکا به نمایش بگذارد و بازار ایران را از دست ندهد و از طرفی با این نوع اظهارنظرها نمی‌خواهد آمریکا را وارد فضای مقابله و لج بازی کند.

بیگدلی افزود: یک بازیگری خاصی لابه لای صحبت‌های آقای مکرون و خانم می وجود داشت که یک طرف داستان است؛ طرف دیگر اما بررسی این موضوع است که با توجه به اظهارنظرهای متعددی که مقامات اتحادیه اروپا در خصوص برجام مطرح کرده‌اند، هنوز به قول آقای ظریف این اظهارات عملیاتی نشده است.

وی گفت: شرکت‌های اروپایی در حال ترک تهران هستند و مشخص نیست اروپا با تبعیت از چه سیستمی می‌خواهد ارتباطات تجاری با ایران را برای حفظ برجام انجام دهد و این مساله در ابهام می‌ماند تا زمانی که تعهدات اروپا در قبال تهران وارد فاز عملیاتی شود.

بیگدلی در پاسخ به این سوال که آیا مقامات کشورمان به دنبال سیاست خرید زمان برای تغییر در ساختار کنگره و یا تغییر دولت در آمریکا هستند، گفت: فکر نمی‌کنم مقامات و نهادهای تصمیم‌ساز ما به این مساله بیندیشند و این اندیشه بخواهد به سازو کار سیاست خارجی ما بدل شود.  

این استاد دانشگاه شهید بهشتی گفت: البته من پیش از این هم گفته‌ام که اگر ما به انتظار این نشسته‌ایم که دموکرات‌ها پیروز انتخابات آمریکا شوند معلوم نیست این اکثریت دموکرات در کنگره به نفع ما باشد؛ در میان دموکرات‌ها خانم کلینتون هم هست که دیدیم مواضعی هماهنگ با اتحادیه عرب اتخاذ می‌کند؛ ما باید به ابزارها و امتیازهای خودمان بیندیشیم.

بیگدلی گفت: مصاحبه‌ای با نیویورک تایمز داشتم و گفتم ما و آمریکا باید واقعیت‌های یکدیگر را نه تنها درک کنیم بلکه باید به آن احترام بگذاریم. شما باید ایران را به عنوان یک واقعیت بپذیرید؛ نمی‌شود ایران را نابود کرد؛ ایران از امکانات و سطح نفوذ برخوردار است؛ پایگاه‌های اجتماعی دارد؛ البته معتقدم ایران هم باید آمریکا را به عنوان یک واقعیت بپذیرد. باید به یکدیگر بگوییم که بیایید یکدیگر را بپذیریم.

وی ادامه داد: وقتی از نهاد ریاست جمهوری برای سوال در خصوص سفر آقای روحانی با من تماس گرفتند گفتم آقای رییس‌جمهور حتما باید در مجمع عمومی سازمان ملل حضور پیدا کند. نباید تنها بنشینیم، فریاد بزنیم و خودمان را در گوشه رینگ قرار دهیم و هیچ اقدامی انجام ندهیم.

وی افزود: به خبرنگار نیویورک تایمز گفتم ایران برای ثبات در منطقه هزینه‌های مادی و انسانی کرده است نمی‌توانید بگویید حالا منطقه را ترک کن؛  باید هزینه‌های این کشور مورد توجه قرار گرفته و برای آن امتیازی در نظر گرفته شود.  

این کارشناس مسائل بین‌الملل با ذکر این موضوع که در علم سیاست واژه‌ای به عنوان بدعهدی نداریم، گفت: نگاه ایدئولوژیک به علم سیاست درست نیست ما باید از واقعیت‌های علم سیاست تبعیت کنیم حتی زمانی که با آمریکا توافق برجام را امضا کردیم نیز سعی نشد تا ضمن توجه به واقعیات موجود باب گفت‌وگوهای دیگر هم گشوده شود.

وی ادامه داد: گفت‌وگو میان نخبگان هم در شرایط فعلی کانالی است که می‌تواند آغاز روندی باشد که دو کشور را با واقعیت‌های یکدیگر آشنا کند. می‌توانیم در این گفت‌وگوها مطرح کنیم که خواست ما از شما و خواست شما از ما چیست. بنده معتقد بودم حتی در زمانی که ترامپ گفت‌و‌گو با ایران را در همه سطوح مطرح کرد ما هم باید می‌گفتیم که با این شروط حاضر به گفت‌وگو با هستیم؛ نباید در این مواقع عقب بمانیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: اتحادیه اروپا علی بیگدلی برجام شورای امنیت سازمان ملل متحد ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۱۵۱۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظرفیت های استان تهران برای تعامل اقتصادی با «واسط»عراق مهیا است

به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا فخاری بعد از ظهر شنبه در نشست با «محمدجمیل المیاحی» استاندار «واسط عراق» که در محل دائمی نمایشگاه‌های تهران و در حاشیه افتتاحیه ششمین دوره نمایشگاه «ایران اکسپو ۱۴۰۳» برگزار شد، با اشاره به اینکه تهران به عنوان مرکز جمهوری اسلامی ایران نزدیک به ۱۰ میلیون نفر جمعیت را در خود جای داده است، اظهار کرد: تهران یکی فشرده‌ترین و خاص ترین پایتخت‌های دنیا محسوب می‌شود.

استاندار تهران با بیان اینکه ۳۰ درصد از درآ مد ملی کشور بدون یافته‌های حوزه نفت و انرژی در اختیار پایتخت قرار دارد و ۵۰ درصد از شرکت‌ها ی دانش بنیان ایران در تهران مستقر هستند، گفت: در استان تهران علاوه بر خدمت رسانی به مردم ایران، میزبان اتباع نیز هستیم و نزدیک به ۵۲ درصد از مالیات کشور در تهران وصول می‌شود.

فخاری وجه تمایز استان تهران با سایر استان‌ها را به لحاظ ساختاری و نظام برنامه ریزی، فشردگی جمعیت این استان دانست و افزود: تأمین زیرساخت‌ها و رفع نیازمندی‌ها با توجه به فشردگی جمعیتی در این استان کار آسانی نیست.

وی با اشاره به اینکه بخش عمده فعالیت‌های استان تهران مربوط به کارخانه‌ها و مراکز تولیدی با ظرفیت ملی است که در این استان مستقر شده اند، عنوان کرد: از صنایع «هایتک» تا خودرو سازی و موضوعات فراگیر همگی سبب شده اند که تهران به عنوان ام القرای کشور مطرح باشد.

فخاری به مقام برتر استان تهران در بخش کشاورزی و حوزه محصولات باغی اشاره کرد و گفت: استان تهران در حوزه تولید محصولات گلخانه‌ای رتبه نخست را دارد.

وی حوزه لبنیات استان تهران را شاخص دانست و افزود: موضوع مهم در تبادلات اقتصادی، شناخت کافی استان‌ها از ظرفیت‌های یکدیگر می‌باشد و در این راستا اگر ما پتانسیل‌ها و نیازمندی‌های استان «واسط» در عراق را بدانیم، بهتر می‌توانیم در این زمینه محاورات طرفین را مورد بررسی قرار داده و پروژه‌ها و برنامه‌های جدید را خلق کنیم.

استاندار تهران ضمن اعلام آمادگی پایتخت برای همکاری در حوزه تعاملات اقتصادی و رفع نیازمندی‌های استان «واسط» عراق گفت: لازم به ذکر است که استان ایلام نیز می‌تواند به عنوان یک استان واسط ظرفیت‌های لازم را میان تهران و «واسط» فراهم کند.

فخاری بر ضرورت ایجاد یک کارگروه مشترک میان استان تهران و استان «واسط» تاکید کرد و گفت: با استفاده از این کارگروه می‌توانیم موضوعات را مورد بررسی قرار داده و موقعیت‌های کاری جدید را احصا کنیم.

استاندار تهران در خصوص درخواست استاندار «واسط» مبنی بر استفاده از تجربیات و ظرفیت‌های استان تهران در خصوص موضوعات شهری «واسط» اظهار کرد: این موضوع بستگی به جغرافیا و شرایط اقلیمی دارد، چرا که «دشت استان واسط» به عنوان یک دشت وسیع با ظرفیت‌های اقلیمی خود قابل توجه بوده و ما مشابه این وضعیت را در استان ایلام و «دشت عباس» و مناطق شمال استان خوزستان داریم و مهم‌ترین موضوع منطقه تأمین آب است که در صورت مدیریت صحیح در تأمین آب، ظرفیت‌های جدیدی را در حوزه کشاورزی خواهیم داشت.

فخاری یکی از زمینه‌های ایجاد اشتغال در استان «واسط» را ایجاد کارخانه‌هایی در حوزه تولید برق اعلام و بیان کرد: تولید سلول‌های خورشیدی یکی از حوزه‌هایی است که می‌تواند ظرفیت‌های لازم را برای برق مورد نیاز تأمین کند.

استاندار تهران با تاکید بر نقش مهم کشاورزی در توسعه اقتصادی، گفت: بر اساس تجربه جهانی صنایع پایین دستی حوزه کشاورزی عنوان نقطه عطفی در حوزه تولیدات و سرمایه گذاری محسوب می‌شوند.

وی همکاری تهران و واسط را یک جریان تاریخ ساز جدید عنوان کرد و افزود: با وجود تمایل دشمنان برای اختلاف اندازی میان دو ملت ایران و عراق باید تلاش کنیم ضمن تداوم اتحاد میان دو کشور دوست و همسایه، شاهد همکاری‌های روز افزون نیز باشیم.

استاندار تهران حفظ استقلال اقتصادی عراق را مهم دانست و عنوان کرد: امیدوار هستیم که در آینده شاهد رفع ظلم آمریکایی‌ها در عراق باشیم.

کد خبر 6090261

دیگر خبرها

  • پس‌لرزه‌های جنبش دانشگاه کلمبیا و بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها
  • از زلزله دانشگاه کلمبیا تا بمب‌ساعتی در دفتر دموکرات‌ها
  • حمله پلیس آمریکا به یک استاد دانشگاه واشنگتن (فیلم)
  • ظرفیت های استان تهران برای تعامل اقتصادی با «واسط»عراق مهیا است
  • تداوم مداخله جویی واشنگتن؛ کاخ سفید خواستار آزادی خواننده رپ ایرانی شد
  • ادامه مداخله جویی واشنگتن؛ کاخ سفید خواستار آزادی خواننده رپ ایرانی شد
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • حمایت از فلسطین؛ خواسته اصلی دانشجویان معترض آمریکایی
  • واکنش ماسک به وعده «پیروزی» اوکراین
  • پیش‌بینی مرتضی افقه از تاثیر انتخابات آمریکا بر بازار ارز/ منتظر این تغییر باشید