Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سرطان لوزالمعده، سومین بیماری مرگباری است که افراد بسیاری از مردم جهان را به کام مرگ کشانده است. این بیماری معمولا دیر و زمانی که شیمی‌درمانی هم کار چندان موثری نمی‌تواند انجام دهد، تشخیص داده می‌شود. زمانی که بیماری تشخیص داده شود، با استفاده از شیمی‌درمانی و دارو، فقط می‌تواند حداکثر ۵ سال بیمار را زنده نگهداشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخیرا محققان مرکز پزشکی سدارز-سینای (Cedars-Sinai)،‌ دارویی تولید کرده‌اند که می‌تواند به درمان موثرتر این بیماری بپردازد.

بیشتر بخوانید:۱۲ نشانه سرطان در مردان که نباید از آن‌ها غافل شد

به گزارش طبنا (خبرگزاری سلامت) از دیلی‌میل، سرطان که تا مدت‌ها، همچون حکم مرگ بود، در دهه ۱۹۴۰، با شروع شیمی‌درمانی، به نوعی بیماری قابل کنترل تبدیل شد. اما این وضعیت در مورد سرطان لوزالمعده، فرق می‌کند. بیشتر سرطان‌ها را می‌توان زود تشخیص داد و از میزان مهلک بودن آن کاست. اما سرطان لوزالمعده معمولا دیر تشخیص داده می‌شود و به همین دلیل قربانی‌های زیادی دارد. لوزالمعده در مرکز بدن قرار دارد و وقتی تومورهای ایجاد شده در آن بدخیم می‌شوند، علایم آن قابل تشخیص می‌شود.

بنابر گزارش‌ها، بیش از ۵۵۴۴۰ نفر آمریکایی به این سرطان مبتلا هستند. سرطان بیشتر این افراد در مراحل سوم یا چهارم زندگی‌شان تشخیص داده می‌شود. تاکنون تصویربرداری‌های سی‌تی اسکن نتوانسته‌اند این بیماری را در همان مراحل اولیه ابتلا، تشخیص دهند. بدتر از همه که برخی از سلول‌های سرطانی در این بیماری، عملا نسبت به شیمی‌درمانی مقاوم هستند. درمان، بخشی از تومورهای بدخیم را از بین می‌برد اما مدتی بعد دوباره، سروکله‌ تومورها پیدا می‌شود.

محققان می‌گویند،‌ این موضوع به این دلیل است که سرطان تشخیص می‌دهد کدام سلول‌ها قوی و کدام‌ها ضعیف هستند و به همین دلیل شروع به تکثیر سلول‌های مقاوم می‌کند. در این مرحله، داروهای به کار برده شده هم بی‌اثر می‌شوند. محققان معتقدند سلول‌های ستاره‌ای لوزالمعده در این بیماری سفت و سخت شده و در برابر درمان مقاومت ایجاد می‌کنند.

در واقع وظیفه این سلول‌ها مراقبت از لوزالمعده است اما فعالیت بیش از حد آنها، جلوی عملکرد این اندام حیاتی بدن را می‌گیرد. تکثیر این سلول‌ها به شکل کنترل‌نشده، جلوی اثربخشی شیمی‌درمانی را هم می‌گیرد. اما اخیرا محققان دارویی تولید کرده‌اند که می‌تواند جلوی فرآیند تکثیر بیش از حد سلول‌های ستاره‌ای را بگیرد و در عین حال از مقاومت آنها در برابر شیمی‌ و پرتودرمانی بکاهد.

دانشمندان مرکز پزشکی سدارز-سینای امیدوارند که با کشف این داروی جدید بتوانند اثربخشی درمان یکی از مهلک‌ترین بیماری‌ها را حداقل تا ۵۰ درصد افزایش دهند.

منبع: طبنا

انتهای پیام/

دارویی برای درمان موثرتر سرطان لوزالمعده

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: خواندنی جذاب ترین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۱۸۱۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزمایش جدیدی که سرطان پروستات را بدون نمونه‌برداری تشخیص می‌دهد

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از دیجیاتو، پژوهشگران دانشگاه میشیگان، تست ادرار جدیدی را به نام MyProstateScore2.0 یا MPS2 توسعه داده‌اند که ۱۸ ژن مختلف و مرتبط با سرطان پروستات درجه بالا را شناسایی می‌کند. MPS2 توانسته است سرطان‌های با نمره گلیسون ۷=۴+۳ یا گرید ۲، یا درجه بالا را در آزمایش‌ها با موفقیت شناسایی کند. احتمال رشد و گسترش این سرطان‌ها از سرطان‌های گلیسون ۶ یا گرید ۱ بیشتر است.

بیش از یک‌سوم سرطان‌های پروستات درجه پایین دارند؛ اما تست‌های استاندارد نمی‌توانند سرطان‌های جدی را از انواع کم‌خطر تشخیص دهند. پزشکان سال‌ها است به دنبال راهی هستند که سرطان‌های جدی را شناسایی کنند، زیرا سرطان‌های کم‌سرعت را می‌توان راحت‌تر درمان کرد.

تست MPS2 نسخه جدیدی از MPS است که ۱۰ سال قبل توسعه پیدا کرد و با استفاده از نشانگرهای آنتی‌ژن ویژه پروستات (PSA)، PCA3 و ترکیب ژن TMPRSS2::ERG این سرطان را تشخیص می‌دهد؛ اما MPS به‌تنهایی نمی‌توانست درجه سرطان را مشخص کند.

شناساگرهای ژنتیکی سرطان پروستات درجه بالا

پژوهشگران از توالی‌یابی RNA بیش از ۵۸٬۰۰۰ ژن استفاده کردند و سپس به ۵۴ گزینه رسیدند که در سرطان‌های درجه بالا، بیانی بیش‌ازحد معمول دارند. آن‌ها سپس داده‌های ۷۰۰ نفر را با سطح بالای PSA از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۲۰ بررسی کردند. درنهایت، ۱۸ نشانگر مشخص شد که ارتباطی مداوم با بیماری درجه بالا دارند. تست ادرار MPS2 از این نشانگرها برای تشخیص سرطان پروستات استفاده می‌کند. این تست نشانگرهای اصلی MPS و ۱۶ نشانگر زیستی اضافی نیز به‌عنوان مکمل دارد.

در آزمایش MPS2 روی بیش از ۸۰۰ نمونه ادرار، این تست توانست عملکردی قابل‌قبول در شناسایی سرطان‌های درجه بالا ارائه دهد. مهم‌تر آنکه در شناسایی سرطان پروستات با درجه پایین یا گرید ۱، موفقیت تقریباً ۱۰۰ درصدی داشت. این یعنی اگر تست منفی شود، تقریباً قطعی است که بیمار سرطان پروستات تهاجمی ندارد.

MPS2 در شناسایی بیمارانی که نیازی به نمونه‌برداری از بافت ندارند موفق‌تر از نمونه قبلی خود است. نشانگر PSA می‌تواند تنها از ۱۱ درصد از نمونه‌برداری‌های غیرضروری جلوگیری کند. درحالی‌که این عدد در تست MPS2 به ۴۱ درصد می‌رسد. این یعنی چهار مورد از ۱۰ موردی که به نمونه‌برداری نیاز ندارد، نمره MPS2 پایینی خواهند داشت و می‌توانند با خیال راحت از نمونه‌برداری‌های غیرضروری رها شوند. اگر یک مرد پیش‌تر طبق تست MPS نمونه‌برداری انجام داده باشد، نتیجه MPS2 دقیق‌تر نیز خواهد شد.

برای مثال، یک بیمار ممکن است به علت افزایش PSA تحت نمونه‌برداری پروستات قرار بگیرد، اما سرطان در او شناسایی نشود. این بیمار در طول زمان تحت‌نظر قرار می‌گیرد و اگر PSA او دوباره بالا برود، باید نمونه‌برداری انجام دهد؛ اما تست MPS2 می‌تواند در ۵۰ درصد موارد تشخیص دهد که بالا رفتن PSA نیازی به نمونه‌برداری ندارد.

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898054 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • در اکثر خانواده‌های ایرانی یک مورد ابتلا به سرطان دیده می‌شود | ابتلای مردان به این سرطان بیشتر شده است
  • هوش مصنوعی به زودی امکان درمان در خانه را فراهم خواهد کرد
  • افزایش ابتلا به سرطان در افراد کمتر از پنجاه سال
  • عفونت‌های ادراری و پروستات از جمله بیماری‌های شایع
  • سندروم درس (Dress) بیماری مرموز ترانه عیلدوستی چیست؟ | این بیماری با بدن ترانه چه کرد و آیا درمان دارد؟
  • کم‌تحرکی عامل بسیاری از بیماری‌ها
  • این آزمایش سرطان پروستات را بدون نمونه‌برداری تشخیص می‌دهد
  • رژیم غذایی DASH در کاهش خطرات پس از درمان سرطان سینه موثر است
  • آزمایش جدیدی که سرطان پروستات را بدون نمونه‌برداری تشخیص می‌دهد
  • سنسور تشخیص زودهنگام سرطان سینه طراحی شد