Web Analytics Made Easy - Statcounter

خزداد: یک مطالعه جدید در مقیاس بزرگ نشان می‌دهد قرص‌های بارداری جدیدتر می‌توانند به طور قابل توجهی خطر ابتلا به سرطان تخمدان را در زنان جوان کاهش دهند.

به گزارش خرداد به نقل از ایسنا، آزمایشات پیشین نشان داده است که قرص های ضدبارداری خوراکی ترکیبی که حاوی هر دو هورمون استروژن و پروژسترون هستند، ممکن است خطر ابتلا به سرطان تخمدان را در زنان در سنین باروری کاهش دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم‌چنین این اثرات مفید سال‌ها پس از توقف مصرف این قرص‌ها توسط زنان در آن‌ها باقی می‌ماند.

با این حال این نتایج در مورد داروهای ضدبارداری قدیمی که شامل مقادیر بالاتری از استروژن و شکل های قدیمی پروژسترون می‌شد مشاهده نشده و اثرات قرص های جدیدتر نیز پیش از این مطالعه جدید ناشناخته بوده است. اما آزمایشات تازه با هدف شناخت اثرات قرص های ضد بارداری جدید صورت گرفته است.

در این مطالعه اطلاعات مربوط به حدود ۱.۹ میلیون زن دانمارکی بین ۱۵ تا ۴۹ ساله با در نظر گرفتن سن و تعداد بارداری ها در آنها و اثرات هر دو نوع داروی ضدبارداری ترکیبی و داروی ضد بارداری شامل فقط پروژسترون مورد بررسی قرار گرفت. زنان این مطالعه به سه گروه زنانی که هرگز از این داروها استفاده نکرده‌اند، زنانی که در حال مصرف این داروها بوده یا طی یک سال گذشته مصرف آن را قطع کرده‌اند و زنانی که بیش از یک سال قبل این داروها را مصرف می‌کرده‌اند، تقسیم شدند. حدود ۸۶ درصد از قرص های ضدبارداری خوراکی که این زنان مصرف می‌کردند، قرص های ترکیبی بودند.

نتایج این مطالعه نشان داد زنانی که هرگز از داروهای ضدبارداری هورمونی استفاده نکرده‌اند، بیشترین میزان ابتلا به سرطان تخمدان را داشتند. به طوری که نرخ سالانه ابتلا به سرطان تخمدان در این زنان ۷.۵ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر بوده است. اما این نرخ در باقی گروه‌های زنان ۳.۲ مورد در هر ۱۰۰ هزار نفر بوده است. این بدان معناست که استفاده از داروهای ضد بارداری هورمونی نرخ سرطان تخمدان را در زنان ۲۱ درصد کاهش می دهد.

متخصصان می گویند استفاده از داروهای ضد بارداری هورمونی ترکیبی جدید با کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان در زنان در سنین باروری مرتبط است. اما اثرات آن در طول مدت مصرف دارو بوده و پس از قطع مصرف دارو تضعیف می شود. آنها شواهد قابل توجهی در مورد تفاوت بین برندهای مختلف این داروها نیافتند و همچنین نتوانستند تاثیرات مفید قرص های ضدبارداری را که تنها حاوی پروژسترون هستند اثبات کنند.

هم‌چنین این مطالعه علت اثرات مفید قرص‌های ضد بارداری ترکیبی هورمونی را بر کاهش سرطان تخمدان نشان نمی‌دهد و تنها نتایج تحقیقات قبلی در مورد اثربخشی این داروها را تایید و پشتیبانی می کند.

به گزارش سایت تخصصی مدیکال نیوز تودی، داروهای ضدبارداری خوراکی در سراسر جهان بسیار محبوب بوده و برآوردهای ایالات متحده آمریکا از سال ۲۰۱۴ نشان می‌دهد که بیش از ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار زن در سنین باروری در ماه گذشته از این داروها استفاده کرده‌اند.

برچسب ها: داروهای ضدبارداری ، سرطان تخمدان ، زنان

منبع: خرداد

کلیدواژه: داروهای ضدبارداری سرطان تخمدان زنان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khordad.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خرداد» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۱۹۱۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند

به گزارش خبرنگار مهر به نقل از مدیسن نت، محققان تاکید کردند که خطر سرطان ثانویه برای هر بازمانده سرطان سینه بسیار کم است. با این حال، نسبت به افرادی که هرگز سرطان سینه نداشته اند، این خطر افزایش می‌یابد.

«آنتونیس آنتونیو»، نویسنده ارشد این مطالعه از بخش بهداشت عمومی و مراقبت‌های اولیه در دانشگاه کمبریج در بریتانیا، خاطرنشان کرد: «این بزرگترین مطالعه تا به امروز برای بررسی خطر ابتلاء به سرطان دوم در بازماندگان سرطان سینه است.»

تیم او داده‌های بیش از ۵۸۰۰۰۰ زن و بیش از ۳۵۰۰ مرد بازمانده از سرطان سینه را که در مجموعه داده‌های ملی ثبت سرطان بریتانیا ثبت‌نام کرده بودند، بررسی کردند. همه آنها تشخیص اولیه سرطان سینه شأن بین سالهای ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۹ انجام شده بود.

این تیم گزارش داد که زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنانی که قبلاً هرگز سرطان سینه نداشته اند، دو برابر با احتمال ایجاد تومور در سینه دیگر روبرو بودند.

این مطالعه نشان داد که برای بازماندگان مرد (که سرطان سینه در آنها یک بیماری بسیار نادر است)، احتمال ابتلاء به سرطان در سینه دیگر ۵۵ برابر افزایش یافته بود.

در مورد سایر انواع تومور، زنان نجات یافته از سرطان سینه در مقایسه با زنان بدون سابقه سرطان سینه، ۸۷ درصد بیشتر در معرض خطر ابتلاء به سرطان آندومتر، ۵۸ درصد خطر ابتلاء به لوسمی میلوئیدی و ۲۵ درصد بیشتر با احتمال ابتلاء به سرطان تخمدان روبرو بودند.

سن بیمار در اولین تشخیص سرطان سینه نیز مهم بود: زنانی که قبل از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان تشخیص داده شده بودند، ۸۶ درصد بیشتر با احتمال ابتلاء به سرطان دوم مواجه شدند، در حالی که زنانی که برای اولین بار پس از ۵۰ سالگی مبتلا به سرطان سینه شده بودند، تنها ۱۷ درصد بیشتر مستعد ابتلاء به تومورهای ثانویه سرطانی بودند.

چرا سن مهم بود؟ به گفته تیم آنتونیو، احتمال دارد زنانی که در جوانی به سرطان سینه مبتلا می‌شوند نسبت به زنانی که سرطان‌هایشان در مراحل بعدی زندگی ظاهر می‌شود، حامل ژن‌های مرتبط با سرطان باشند.

کد خبر 6090452

دیگر خبرها

  • تاثیر ورزش شدید بر سرطان
  • بی‌نمک زندگی کنید!
  • فتوای رهبر انقلاب درباره مصرف داروی سقط جنین با احتمال بارداری و استشمام بوی خوش در اعتکاف
  • کمبود ویتامین D چه خطراتی برای زنان دارد؟
  • رازگشایی از ۷ علت ابتلا به سرطان
  • در چه سنی میزان باروری زنان به انتها می‌رسد؟
  • آیا بهبود یافتگان سرطان سینه بار دیگر به سرطان مبتلا می شوند؟
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • نحوه تاثیر آسپرین در پیشگیری از سرطان روده بزرگ
  • خطری که بازماندگان سرطان سینه را تهدید می‌کند