Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، استان سرسبز و خوش آب و هوای مازندران دارای پوشش گیاهی متنوع و منحصر به فردی است که این سرمایه خدادادی نیاز به شناخت فراوانی دارد.این گیاهان که اغلب در اراضی دشتی مرتعی و جنگلی می‌روید بوسیله روستاییان برداشت شده و مورد استفاده قرار می‌گیرد.

اکثراین گیاهان علاوه برعطر و طعم بسیارعالی خاصیت درمانی نیز دارند، اما متاسفانه نسل جوان امروز که اکثرا شهرنشین هستند،این سبزی هارا نمی شناسند و از خواص معجزه آسای آنها اطلاعی ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گیاهان کوهی کاملا بصورت طبیعی پرورش یافته و عاری از هرکود و سمی هستند که همین امر باعث حفظ طعم و مزه خوبی نیز داشته باشند،هر چقدر فرهنگ سازی برای استفاده از این گونه سبزی‌های ارگانیک صورت پذیرد مصرف آن در بین خانواده ها بیشترمی‌شود.

جایگاه سبزی های کوهی در طب سنتی

خانم احمدی کارشناس گیاهان دارویی و طب سنتی درمورد خواص گیاهان کوهی می‌گوید :در مازندران تعداد زیادی گیاهان بومی شناسایی شده که اکثرآنها خواص درمانی نیز دارند.

اناریجه،زولنگ واوجی ازجمله گیاهان پرطرفداردربین روستاییان است که نسبت به انواع دیگر آن بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

  سفره روستاییان مملوء ازسبزی های کوهی

اناریجه گیاهی با مزاج گرم است وبا ظاهری شبیه به جعفری در فاصله اسفند تا اردیبهشت درمناطقی می‌روید که آب فراوانی داشته باشد. روستاییان این سبزی کوهی را برای غذاهایی مانند شکم پری مرغ و ماهی استفاده می‌کنند و همچنین به صورت خشک شده درماست ودوغ می‌ریزند.

اناریجه با خاصیت ضدسرطانی که دارد در طب سنتی نیزمورد استفاده قرار می‌گیرد.

از دیگر سبزی های کوهی پرطرفدار،شش شاخ یازولنگ است که در طبخ غذای روستاییان کاربرد زیادی دارد.این سبزی در ابتدا برگهای سبز و تازه ای دارداما در زمان بلوغ دارای خارهایی می شود و به همین علت آنرا دردسته گیاهان خاردارقرارمیدهند.اززولنگ درپلوها ،سبزی های شکم پری و آش ترش محلی استفاده می‌کنند و به دلیل اشتها آوربودن ، برای افراد لاغرمناسب است.

از دیگرخواص درمانی این گیاه،تقویت قوای جنسی،آرام بخش بودن ومدربودن آن است و برای سنگ کلیه ومثانه نیز بسیارمفیدواقع میشود. علاوه بر آن جوشانده ریشه زولنگ برای تسکین درد پهلو موثربوده وبا دارابودن اسید فولیک طبیعی در درمان کم خونی جایگاه ویژه ای دارد.

آقای آشفته از اهالی روستای ورند در منطقه چهار دانگه ساری در مورد کاربرد سنتی سبزی زولنگ می‌گوید: روستاییان در گذشته از ریشه این گیاه به عنوان پادزهر سموم و از بین بردن ورم های ایجاد شده در بدن استفاده می کردند.

مازندران بیش از سه هزار روستای ییلاقی و جلگه ای دارد که بخشی از آنها در ارتفاعات و بخشی در دشت ها گسترده اند.الزی ، سرسم و رازیانه از دیگر سبزی های بومی استان است که علاوه بر استفاده در سبد غذایی خانواده ها در طب سنتی نیز کاربرد دارویی دارد.

سارا فرهمندراد

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: منابع طبیعی کشاورزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۲۲۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از شورا‌های برتر شهر و روستا در قم 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، در این همایش از شورای اسلامی روستای جنداب به عنوان برترین شورای روستایی و شورای اسلامی شهر‌های قنوات، قاهان و کهک به عنوان برترین شورا‌های شهری استان تجلیل شد. 

استاندار قم در این همایش بر اهمیت و جایگاه شورا‌ها در نظام اسلامی تاکید کرد و گفت: انسان ذاتاً یک موجود اجتماعی است و باید مشکلات را به صورت جمعی رفع کند.

سید محمد آقامیری عزت مدیران را در ارتباط با مردم و خدمتگزاری به آنها دانست و گفت: مدیری که درب اتاقش به روی مردم بسته باشد هیچ جایی در استان نخواهد داشت. 

وی با اشاره به مشکلات روستاییان از جمله مشکل تامین زمین برای احداث خانه‌های روستایی گفت: با رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی کشور هماهنگی‌هایی برای واگذاری زمین به روستاییان صورت گرفته و باید شرایط را برای مهاجرت معکوس به روستا‌ها فراهم کنیم. 

استاندار قم خاطرنشان کرد: قطعاً با شورا‌هایی که زمین‌های روستایی را به غیر از روستاییان واگذار می‌کنند برخورد قضایی صورت می‌گیرد. 

آقامیری همچنین بر جدیت مدیران استان بر انجام مصوبات سفر‌های استانی استاندار تاکید کرد و گفت: اگر مدیری در انجام وظایف و مصوبات سفر‌ها کوتاهی کند قطعاً با او برخورد می‌شود و در حال حاضر عملکرد ۱۱ مدیر مورد رصد بازرسان قرار گرفته و احتمال برکناری و جایگزینی آنها وجود دارد.

اختیارات شوراها بیشتر شود 

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی نیز در این همایش با اشاره به اینکه مباحث شورایی جزو اعتقادات دینی ما است، گفت: به همین منظور باید اقدامات بیش‌تری را به شورا‌ها واگذار کنیم و نگرانی نسبت به بروز مشکلات نداشته باشیم.

احمد امیرآبادی فراهانی با اشاره به اینکه اراده مردم در شورا‌ها نقش اساسی دارد خاطر نشان کردد: تشکیل شورا‌ها یک پایه و اساس اعتقادی و دینی دارد و از زمان تشکیل، اتفاقات بسیار مطلوبی در شورا‌ها رقم خورده است.

وی با بیان اینکه در مقاطعی دولت‌ها همکاری لازم در واگذاری امور به شورا‌ها را نداشته‌اند، عنوان کرد: گردش مسئولیت‌ها می‌تواند در شورا‌ها محقق شود و این اتفاق زمانی رقم می‌خورد که به شورا‌ها بها داده شود.

امیرآبادی با بیان اینکه طی سال‌های اخیر هر دوره شورا‌ها قدرتمندتر شده‌اند، تصریح کرد: البته برخی تخلفات موجب شده است که نگاه مردم به شورا‌ها تغییر پیدا کند.
وی با اشاره به اینکه استان قم همواره سالم‌ترین شورا‌ها را داشته است، یادآور شد: این اتفاق موجب مباهات برای تمام مسئولین استان است.

دیگر خبرها

  • ارائه آموزش‌های مهارتی به روستاییان و عشایر خوزستان
  • تجلیل از شورا‌های برتر شهر و روستا در قم 
  • گیاهان خوراکی خودرو؛ گنجینه‌ای ارزشمند در چهارمحال و بخیاری
  • بزرگترین سلامتکده طب سنتی کشور افتتاح شد
  • رنگین شدن سفره‌های مردم مراغه با گیاهان کوهی
  • بزرگترین سلامتکده طب سنتی کشور در شیراز افتتاح شد
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان در مناطق کوهستانی مراغه
  • رنگین شدن سفر‌ه ها با رویش گیاهان کوهی مراغه
  • جشنواره توانمندی‌های بومی، محلی و ورزشیِ روستاییان در اسلام آباد مغان
  • تنوع کشت گیاهان دارویی رونق‌بخش اقتصاد در کردستان