Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-05-05@04:48:35 GMT

فاصله گرفتن آمریکا از خاورمیانه

تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۸۲۳۹۰۹

«گوردون لوبولد»، گزارشگر وال‌استریت‌ژورنال، در ۲۶ سپتامبر در این رابطه به نقل از سخنگوی ارتش آمریکا نوشت خروج این سیستم‌های دفاع هوایی از سوی برخی کشورهای خاورمیانه اقدامی تلقی شده که متحدان آمریکا را با وضعیت دفاعی ضعیفی تنها خواهد گذاشت آن هم در زمانی که واشنگتن رویکرد سفت‌و‌سختی در قبال برخی رقبای منطقه‌ای در خاورمیانه اتخاذ کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«جیمز متیس»، وزیر دفاع آمریکا، می‌گوید کشورش قرار است چهار سیستم دفاع موشکی پاتریوت از کشورهای اردن،کویت و بحرین را خارج سازد. این روزنامه آمریکایی به نقل از چند مقام نظامی ارشد نوشت که این طرح نشان‌دهنده اقدام در جهت تغییر آرایش قوای آمریکا در منطقه و در راستای فاصله گرفتن از مناقشات دیرین در خاورمیانه و افغانستان و در عوض، تمرکز بر تنش‌ها با چین و روسیه است. دو سیستم دفاع موشکی پاتریوت در کویت و دو سیستم دیگر در اردن و بحرین، موشک‌های دفاعی متحرکند و قابلیت ساقط کردن موشک و هواپیما را دارند.

گزارشگر وال‌استریت‌ژورنال می‌نویسد جابه‌جایی این سیستم‌ها و خارج کردن آنها از خاورمیانه- که پیش از این فاش نشده بود- یکی از نشانه‌های محسوسی است که نشان می‌دهد پنتاگون روی روسیه و چین تمرکز کرده است. مقام‌های نظامی می‌گویند دو نوع از این سیستم‌های پاتریوت در کویت به‌کار گرفته خواهند شد و در اردن و بحرین هم یک سیستم به‌کار گرفته خواهد شد. این گزارش می‌افزاید: این سیستم‌ها قبل از استقرار مجدد برای روزآمد شدن به آمریکا بازگردانده می‌شوند. برنامه‌ای برای جایگزین کردن این سیستم‌های دفاع موشکی در خاورمیانه با نمونه‌های دیگر وجود ندارد. آمریکا همچنان شماری از موشک‌های دفاعی پاتریوت خود را در خاورمیانه مستقر نگاه می‌دارد، اما خارج کردن چهار فقره از این سیستم‌ها ممکن است توانمندی آنها را در فضای منطقه کاهش دهد. از این موشک‌ها برای دفاع از پایگاه‌های آمریکا در منطقه و کشورهای متحد واشنگتن استفاده می‌شود. بحرین میزبان ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا است که به عملیات در اطراف خلیج‌فارس و خاورمیانه دست می‌زند. هزاران نیروی نظامی آمریکا در کویت و نیروهای ویژه و دیگر نیروها در اردن مستقر هستند. سیستم پاتریوت شعاع عمل محدودی دارد اما سیستم‌های موشکی متحرکی هستند که برای مقابله با حملات هوایی و موشکی ساخته شده و از قابلیت «زدن» موشک‌ها و هواپیماها برخوردار هستند.

کاپیتان بیل اوربان، سخنگوی فرماندهی آمریکا در تامپای فلوریدا، گفت: «فرماندهی مرکزی آمریکا قویا به همکاری با متحدان و شرکایمان برای ترویج و برقراری امنیت و ثبات منطقه‌ای متعهد است. نیروهای آمریکایی برای انجام عملیات در تمام منطقه و پاسخ به هر تهدیدی حضور داشته و به گشت‌زنی خواهند پرداخت.» این مقام آمریکایی افزود «به‌دلیل نگرانی‌های امنیتی عملیاتی، ما در مورد جابه‌جایی برخی سیستم‌ها صحبت نخواهیم کرد.»

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۸۲۳۹۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فو فایتر؛ چشم تیزبین پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها

آژانس توسعه فضایی (Space Development Agency) آمریکا به تازگی اعلام کرد که شرکت میلنیوم اسپیس سیستمز (Millennium Space Systems) قرار است ماهواره‌های دفاع موشکی پروژه فو فایتر (FOO Fighter) را توسعه دهد. طی قراردادی به ارزش ۴۱۴ میلیون دلار، میلنیوم اسپیس سیستمز هشت ماهواره برای ارائه «کنترل آتش» سامانه دفاع موشکی زمینی را ارائه خواهد کرد.

به گزارش عصرایران، به طور کلی، کنترل آتش شامل فناوری‌های مختلفی مانند رادار یا حسگرهای دیگر، کامپیوترها و تسلیحات را در یک سامانه منسجم ترکیب می‌کند که توانایی شناسایی تهدیدات و اهداف را فراهم کرده و سپس سلاح‌ها یا دیگر اقدامات متقابل را به سمت آن‌ها هدایت می‌کند.

تحویل فو فایتر تا سال ۲۰۲۷

میلنیوم اسپیس سیستمز که در مالکیت شرکت بوئینگ قرار دارد باید این ماهواره‌ها را تا سه ماهه اول سال ۲۰۲۷ تحویل دهد. این پروژه با نام کامل Fire-Control On Orbit-Support-To-The-War Fighter یا به اختصار فو فایتر بخش مهمی از زنجیره کشتار دفاع موشکی پنتاگون را تشکیل خواهد داد.

نمونه اولیه مجموعه ماهواره‌های فو فایتر دارای دوربین‌های الکترواپتیکال و فروسرخ برای ارائه گزینه‌های جدید کنترل آتش است.

حسگرهای کنترل آتش، آن‌هایی هستند که قادر به ردیابی اهداف با دقت بالا و ارائه مختصات دقیق برای جنگنده‌ها یا سامانه تسلیحاتی روی زمین - در این مورد، رهگیرهای دفاع موشکی - هستند.

این ماهواره‌ها به شناسایی، هشدار و ردیابی دقیق تهدیدات موشکی پیشرفته، از جمله سامانه‌های موشکی ابرصوت کمک خواهند کرد. هدف نهایی افزایش قابلیت‌های جهانی کنترل آتش است.

ماهواره‌های فو فایتر با افزایش برد تشخیص موشک‌های ابرصوت ارتفاع پایین، در مقایسه با موشک‌های بالستیک قاره پیما، زمان هشدار را برای شناسایی و پاسخ به تهدیدات ابرصوت افزایش می‌دهند.

در شرایطی که در اصل شبیه به مجموعه لایه ردیابی (Tracking Layer) است، اما ماهواره‌های فو فایتر مجزا هستند. مجموعه لایه ردیابی فقط برای نظارت بر موشک‌های ابرصوت با قابلیت مانور بالا بهینه شده است.

به گفته درک تورنیر، مدیر آژانس توسعه فضایی، برنامه فو فایتر نمایشی عملیاتی از تلاش‌های کنترل آتش ارائه می‌کند که جدا از تلاش‌های جاری هشدار/ردیابی موشک و دفاع موشکی ما، اما مکمل آن‌ها است.

ماهواره‌هایی برای افزایش قابلیت های دفاع موشکی

اگرچه جزئیات این پروژه بیشتر محرمانه باقی مانده است، درک تورنیر در جریان اجلاس نیروی هوایی ۲۰۲۳ فاش کرد که ماهواره‌های فو فایتر برای نظارت بر چند تهدید نامشخص که مجموعه لایه ردیابی در حال حاضر به آن‌ها رسیدگی نمی‌کند، توسعه می‌یابد.

تورنیر به این نکته نیز اشاره داشت که در صورت موفقیت‌آمیز بودن آزمایش، فناوری حسگر کنترل آتش در ترانش ۳ (Tranche ۳) و ترانش ۴ (Tranche ۴) مجموعه لایه ردیابی، ماهواره‌هایی که قرار نیست به ترتیب تا سال ۲۰۲۸ و ۲۰۳۰ پرتاب شوند، گنجانده می‌شود.

به گفته جیسون کیم، مدیرعامل میلنیوم اسپیس سیستمز، پروژه فو فایتر برای مقابله با تهدیدات پیشرفته طراحی شده است. این یک ماموریت حیاتی است که به محافظت از آمریکا و متحدان این کشور در برابر تهدیدات پیشرفته کمک خواهد کرد.

آژانس توسعه فضایی در درخواست اولیه خود قصد داشت توسعه ماهواره‌های فو فایتر را به بیش از یک توسعه دهنده ارائه کند. با این وجود، این طرح تغییر کرده و میلنیوم اسپیس سیستمز به عنوان تنها توسعه دهنده این پروژه انتخاب شده است.

به گفته آژانس توسعه فضایی، این مرکز پیشنهادهای دریافت شده پس از فراخوان را ارزیابی کرده و تشخیص داد که انتخاب یک توسعه دهنده بهترین گزینه ممکن است.

دیگر خبرها

  • فو فایتر؛ چشم پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها!/ عکس
  • فو فایتر؛ چشم تیزبین پنتاگون در مدار زمین برای ردیابی موشک‌ها
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • آتش‌سوزی در پایتخت آلمان/ دود سمی آسمان برلین را فرا گرفته است
  • واکنش وزیر دفاع آمریکا به ورود نیروهای روسی به پایگاه نظامی نیامی
  • واشنگتن پست : طرح صلح خاورمیانه بایدن توهم است تا واقعیت/ طرح نتانیاهو برای غزه شامل جنگ بیشتر است/ اعراب طرف گفت و گویی در تل آویو ندارند
  • تلاش دشمنان برای دین زدایی در جهان اسلام
  • تمایل شدید محافظه کاران انگلیس برای فاصله گرفتن از سوناک
  • خاورمیانه 2050 چه شکلی است؟/ 3 سناریو با فرض جنگ سرد آمریکا و چین
  • دفاع هوایی پاشنه آشیل اتحادیه اروپا